As kepiau Purus blynus
Skanu buvo
Prisivalgem su vyru
[quote=Sonatina,2006 06 22, 22:20]
Jeigu taip mėgstate blynus, tai siūlau paragauti dar vienus
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 st. natūralaus jogurto
1 ¼ st. pieno
2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
¼ st. tirpinto sviesto ar margarino
Laba diena.Sonatina noriu paklausti kodėl reikia dėti sviestą į blynus.Ką jis duoda?Juk ir taip jie prisigeria aliejaus. Pastebėjau kad daugelyje receptų (blynų) reikalingas tirpintas sviestas.
Jeigu taip mėgstate blynus, tai siūlau paragauti dar vienus
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 st. natūralaus jogurto
1 ¼ st. pieno
2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
¼ st. tirpinto sviesto ar margarino
Laba diena.Sonatina noriu paklausti kodėl reikia dėti sviestą į blynus.Ką jis duoda?Juk ir taip jie prisigeria aliejaus. Pastebėjau kad daugelyje receptų (blynų) reikalingas tirpintas sviestas.
Nesigavo man tas Sultingas keksiukas. Gavosi kazkas panasaus i dideli brownie tipo sausaini Tiesa labai skanu Itariu del to gali buti kalti kepimo milteliai. Airijoje jie kazkokie ne tokie stiprus kaip lietuviskieji. Kita karta siek tiek daugiau prideti.
[quote=Delta-2,2007 02 24, 11:18]
[quote=Sonatina,2006 06 22, 22:20]
Jeigu taip mėgstate blynus, tai siūlau paragauti dar vienus
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 st. natūralaus jogurto
1 ¼ st. pieno
2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
¼ st. tirpinto sviesto ar margarino
Laba diena.Sonatina noriu paklausti kodėl reikia dėti sviestą į blynus.Ką jis duoda?Juk ir taip jie prisigeria aliejaus. Pastebėjau kad daugelyje receptų (blynų) reikalingas tirpintas sviestas.
[/quote]
Aga, man irgi butu idomu. Ka tik uzsimaisiau tuos graziuosius Sonatinos mielinius blynus, to sviesto pagal receptura reiktu net 8 saukstu. Manau man isejo ideti maziau. Ir apie cukru ten buvo parasyta kad reikia 5 saukstu... pagalvojau, man gal ir bus nieko, bet jei valgys vyras, jam bus per saldu. O gal cukrus del mieliu pakilimo?...Ir dar butu idomu suzinoti, ka recepturoje duoda produktu imaisymo eiles tvarka, na pvz pirma isplaki keusus, trupintas mieles, druska, cukru, tada persijoji miltus ir juos sudedi, o galiausiai sudedi lydyta sviesta. Anksciau kai nebudavo galvoj kokie ten receptai dedavau viska kaip gaunasi, sumeti miltus keusinius, pamaisai, prikreti druskos sumakaluoji ir kepi... Dabar gi stengiuosi daryti kaip parasyta Gal kas zino, ismano...
[quote=Sonatina,2006 06 22, 22:20]
Jeigu taip mėgstate blynus, tai siūlau paragauti dar vienus
2 st. miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. cukraus
1/2 a. š. druskos
1 st. natūralaus jogurto
1 ¼ st. pieno
2 kiaušiniai (lengvai išplakti)
¼ st. tirpinto sviesto ar margarino
Laba diena.Sonatina noriu paklausti kodėl reikia dėti sviestą į blynus.Ką jis duoda?Juk ir taip jie prisigeria aliejaus. Pastebėjau kad daugelyje receptų (blynų) reikalingas tirpintas sviestas.
[/quote]
Aga, man irgi butu idomu. Ka tik uzsimaisiau tuos graziuosius Sonatinos mielinius blynus, to sviesto pagal receptura reiktu net 8 saukstu. Manau man isejo ideti maziau. Ir apie cukru ten buvo parasyta kad reikia 5 saukstu... pagalvojau, man gal ir bus nieko, bet jei valgys vyras, jam bus per saldu. O gal cukrus del mieliu pakilimo?...Ir dar butu idomu suzinoti, ka recepturoje duoda produktu imaisymo eiles tvarka, na pvz pirma isplaki keusus, trupintas mieles, druska, cukru, tada persijoji miltus ir juos sudedi, o galiausiai sudedi lydyta sviesta. Anksciau kai nebudavo galvoj kokie ten receptai dedavau viska kaip gaunasi, sumeti miltus keusinius, pamaisai, prikreti druskos sumakaluoji ir kepi... Dabar gi stengiuosi daryti kaip parasyta Gal kas zino, ismano...
Sveikos!!!Man labai patiko stai sie blynai:4kiausiniai,1stikline pieno,1saukstas tirpinto sviesto,1saukstas cukraus,vanilinio cukraus siek tiek,truputi druskos,1sikline miltu. Pagardui:cukraus pudros,svieziu citinos sulciu. Kai viska sumaisome paeiliui(geriau plakti mikseriu),paliekam 15minuciu pastovei.Po to iskepam didelius blynus ir kiekviena apslakstome citrinos sultimis ir cukraus pudra.Sulankstome ketvirciais ir 10-ciai minuciu idedame i karsta orkaite.Patiekti apslakstytus citrinos sultymis ir apibarstytus cukraus pudra.SKANAUS!!! Per uzgavenes kepiau triju rusiu blynus,tai sie visiems patiko labiausiai
Jau kelis kartus kepiau rupių miltų lietinius - labai skanu ir sveika . Savo receptu pasidalino Mishelle iš kuking.net forumo. Gal ne visos skaitot rusiškai, tai išverčiau Viską dariau pagal receptą, tik dėjau pora šaukštų daugiau baltų kvietinių miltų. Čia lietinių receptas saldžiam įdarui, nesaldžiam reiktų praleisti vanilę ir dėti mažiau cukraus
Rupių miltų lietiniai
3 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
50g sviesto
1 arb. šaukštelis vanilinės esencijos
3 šaukštai cukraus
1 ½ stiklinės rupių kvietinių miltų
½ stiklinės baltų kvietinių miltų
½ šaukštelio druskos
½ stiklinės karšto vandens (verdančio)
Šiek tiek pašildyti pieną. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti šiltą pieną.
Supilti vanilę ir ištirpintą sviestą.
Išsijoti rupius ir paprastus miltus, sumaišyti su druska ir supilti į pieno-kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Leisti pastovėti 15-20min. Užvirinti vandenį ir supilti į pastovėjusią tešlą, išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę storu dugnu, sutepti aliejumi ir kepti lietinius.
Rupių miltų lietiniai
3 stiklinės pieno
3 kiaušiniai
50g sviesto
1 arb. šaukštelis vanilinės esencijos
3 šaukštai cukraus
1 ½ stiklinės rupių kvietinių miltų
½ stiklinės baltų kvietinių miltų
½ šaukštelio druskos
½ stiklinės karšto vandens (verdančio)
Šiek tiek pašildyti pieną. Išplakti kiaušinius su cukrumi ir supilti šiltą pieną.
Supilti vanilę ir ištirpintą sviestą.
Išsijoti rupius ir paprastus miltus, sumaišyti su druska ir supilti į pieno-kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Leisti pastovėti 15-20min. Užvirinti vandenį ir supilti į pastovėjusią tešlą, išmaišyti.
Įkaitinti keptuvę storu dugnu, sutepti aliejumi ir kepti lietinius.
as noreciau pasiulyti superini idara lietiniams blynams
taigi i vidu reiketu deti kepinto svoguniuko, tarkuoto olandisko surio ir desrele(ypac skanu su yamo vistienos desrelemis su suriu) o ant virsaus labai skanu uzdeti majonezo...
taigi i vidu reiketu deti kepinto svoguniuko, tarkuoto olandisko surio ir desrele(ypac skanu su yamo vistienos desrelemis su suriu) o ant virsaus labai skanu uzdeti majonezo...
QUOTE(seima @ 2007 07 20, 00:20)
as noreciau pasiulyti superini idara lietiniams blynams
taigi i vidu reiketu deti kepinto svoguniuko, tarkuoto olandisko surio ir desrele(ypac skanu su yamo vistienos desrelemis su suriu) o ant virsaus labai skanu uzdeti majonezo...
taigi i vidu reiketu deti kepinto svoguniuko, tarkuoto olandisko surio ir desrele(ypac skanu su yamo vistienos desrelemis su suriu) o ant virsaus labai skanu uzdeti majonezo...
skamba labai skaniai, reiks išbandyt
buzhiuk, kur perki rupius miltus? vakar žiūrėjau maximoj, nemačiau?
gal kas žinot???
QUOTE(pulina @ 2007 07 20, 13:49)
buzhiuk, kur perki rupius miltus? vakar žiūrėjau maximoj, nemačiau?
gal kas žinot???
gal kas žinot???
rupiu miltu tikrai yra maximose--jei nerasi prie miltu lentynose,tai paieskok ten,kur sveikas maistas stovi(nu tipo visi tie ekologiski produktai)
QUOTE(Manaska @ 2007 08 09, 18:06)
noriu blynu receptu prisirankiojau.aciu jums
Prasmatnus blynai
5 kiausiniai
100g sviesto
4 saukstai grietines
1 ir 1/2 stiklines miltu
3 saukstai cukraus ( nebutinai)
Vaniles ar vanilinio cukraus
pieno, kad tesla butu grietines tirstumo
Kiausinius su cukrumi ir vanile gerai isplakti, deti grietine, minksta sviesta, miltus. Labai gerai ismaisyti, tada ipilti pieno. Blynu skonis labai priklauso nuo isplakimo kokybes. Kepu teflonineje keptuveleje ( 15cm) be riebalu.
Prie blynu isverdu plikyto kremo ( pienisko ar sokoladinio).
Berasydama pati ju uzsinorejau, einu prikepsiu vaikams.
QUOTE(smike @ 2007 01 28, 18:08)
Vietoje bulvių tarkių paimk morkų. Gali daryti su prieskoniais ir padažu- bus kaip pagrindinis, o gali ir su razinomis saldžius gaminti- labai skanu. Saldžius gardu jogurtu užpylus valgyti.
Gali blynus daryti iš likusios košės (avižų, manų)- tik įkulk kiaušinį, truputį pieno įpilk, kad konsistencija blyninė būtų, ir kepk.
Tiesa, šių nebandžiau, bet jei įdomu- išmėgink. Vadinasi "Gustavo svogūniniai blynai"
Reikės:
3 kiaušiniai,
3 dideli svogūnai (supjaustyti smulkiais kubeliais),
3 šaukštai majonezo,
miltų, kad tešla būtų nelabai tiršta,
druskos, krapų.
Iš visko užmaišyti tešlą ir kepti blynus. Turėtų būti skanu majonezo-pomidorų tyrės padažu. (Čia ne Gustavas padažą siūlė, o man taip atrodo. )
Gali blynus daryti iš likusios košės (avižų, manų)- tik įkulk kiaušinį, truputį pieno įpilk, kad konsistencija blyninė būtų, ir kepk.
Tiesa, šių nebandžiau, bet jei įdomu- išmėgink. Vadinasi "Gustavo svogūniniai blynai"
Reikės:
3 kiaušiniai,
3 dideli svogūnai (supjaustyti smulkiais kubeliais),
3 šaukštai majonezo,
miltų, kad tešla būtų nelabai tiršta,
druskos, krapų.
Iš visko užmaišyti tešlą ir kepti blynus. Turėtų būti skanu majonezo-pomidorų tyrės padažu. (Čia ne Gustavas padažą siūlė, o man taip atrodo. )
kepiau situos blyncikus tik dar idejau smulkiai pjaustytu desreliu na,del skonio nesigincijama,bet manau,kad valgoma man patiko,MB nelabai
QUOTE(agle @ 2007 08 21, 22:17)
Mano mažoji atrado rojų tai dabar blynus 5 kartus prt dieną valgysim ir storėsim
Maniskiai vaikai auga auga, bet is blynu "neisauga"
Galima i paprasta blynu tesla itarkuoti cukiniju ir ipjaustyti ( smulkiai) obuoliuku. Labai skanus blynai! pabandykit!