Tiesą sakant čirvinių blynų niekada nekepiau... Tačiau turiu receptą, pagal kurį gaunasi tikrai skanūs blynai ir, anot recepto autorės, skanūs belgiški vafliai (mūsiškai čirviniai blynai)
Purūs blynai
1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos
Sumaišyti pasukas su kiaušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska, kepimo milteliais ir soda. Įmaišyti cukrų.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
P. S. stiklinė - 236 ml. Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai...
Aš šaindie pusryčiams iškepiau lietinių su bananais:
Labai paprastas ir lengvas maistas šeštadienio pusryčiams.
Lietiniam tešlą dariau standartinę, o visa kita tai jau labai paprastą, perpjaunu bananą išilgai, įvinioju į blynelį ir apkepu.
Labai paprastas ir lengvas maistas šeštadienio pusryčiams.
Lietiniam tešlą dariau standartinę, o visa kita tai jau labai paprastą, perpjaunu bananą išilgai, įvinioju į blynelį ir apkepu.
QUOTE(Gosh @ 2003 04 16, 02:22)
O as darau tuos blynus taip: pora kiausiniu isplaku su cukrum,idedu grietines pora saukstu,aliejaus ipilu truputi,ismaisau ir tada idedu miltu.Viska ismaisau ir kepu,neblogi gaunas,maniske juos dievina
aš dar šiek tiek kefyro į tešlą įpilu, na bet man tas receptukas nelabai...tokie kaip guminiai gaunasi.. teko Švedijoje viešbutyje kepti pačiai tokius blynukus elektrinėje keptuvėje, buvo tešla jau paruošta...na skonis toks nerealus, jie tokie gaunasi trapūs stori...kaip va tokius padaryt?
na cia biski paveluotai, bet man labai patinka blynai su melynem. pasidarai tirstesne blynu tesla, pridedi melyniu ir kepi.
atsiprasau, uz gamybine foto bet nespejau nufotkint jau iskeptu blynu, nes kol as kepiau vyras su draugu viska suvalge.
siaip man dar skanus blynai, kai i tesla pridedi smulkinto ananaso gabaliuku
atsiprasau, uz gamybine foto bet nespejau nufotkint jau iskeptu blynu, nes kol as kepiau vyras su draugu viska suvalge.
siaip man dar skanus blynai, kai i tesla pridedi smulkinto ananaso gabaliuku
Siandien pusryciams kepiau Sonatinos bananinius blynus.Mmmmm.... Super!Ir vyrui labai patiko Aciu Sonatina!!!
QUOTE(Aidairi @ 2003 04 15, 22:02)
oho......tiek daug kiausiniu?o nera tokio recepto,kad maziau reiketu?nes as kur turejau,tai tik 2kiausiniu reikejo,grietines kelis saukstus.....o dar vienas buvo su grietinele,tai isvis be kiausiniu...........
keptuve tai sena.ta kur reikia verst is dvieju pusiu.o ka,dabar tokiu ir elektriniu buna? :
keptuve tai sena.ta kur reikia verst is dvieju pusiu.o ka,dabar tokiu ir elektriniu buna? :
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 23, 22:01)
Tiesą sakant čirvinių blynų niekada nekepiau... Tačiau turiu receptą, pagal kurį gaunasi tikrai skanūs blynai ir, anot recepto autorės, skanūs belgiški vafliai (mūsiškai čirviniai blynai)
PURŪS BLYNAI
1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
Sumaišyti pasukas su kaiušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai...
PURŪS BLYNAI
1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
Sumaišyti pasukas su kaiušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai...
Mano artima giminaite gyvena kaime, tai ji kai kepa cirvinius blynus, nors ir elektrinej keptuvej, tai jie tokie skanus gaunasi, kad neimanoma atsivalgyti....Kas beatvaziuoja visi giria ir is anksto cirviniu blynu uzsisako... Tai va, o kai jos paklausiau receptuko, tai ji sako- "Nieko ypatingo: isrugos, miltai ir aliejus, dar cukriuko, druskytes..." jokiu kiausiu, nieko viskas taip paprasta, bet dabar galvoju kur tu isrugu gauti, esu miestiete ir labai geda bet nezinau nieko apie isrugas ir kuom jas galima pakeisti, gal pasukom,o gal geriau kefyru??? O isrugs tai riebios ar atvirksciai labai liesos??? Nes juk pasuku ir kefyro buna iv. riebumo, tai koki pirkti? O blynukai pas juos isties nerealus...dar ji kai tuos blynus iskepa, tai turi toki metalini kaip dubeneli, bet su skylutem, niu toks kaip metalinis krepselis ir ji meta tuos blunus i ta krepseli, tai jie islieka traskus tada...
skaniausi lietiniai blyneliai man su darzovemis viduj - porais, paprikomis, pievagrybiais po to suvyniota blyneli dar padazau kiausinio plakinyje ir apvoliojus sezame apkepu - saaakes kaip skanu. galima valgyt su majonezo/pomidoru padazo+bazilikai, raudonelis padazu
QUOTE(vikka @ 2006 10 06, 18:11)
Sveikutės,
Gal juokingai nuskambės, bet niekaip man neišeina iškept skanių miltinių blynų. Keptuvėje tokie išsipūtę, gražūs atrodo, o kai ištraukiu supliuška. Ir kažkokie neskanūs gaunasi. Mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus, o papraščiausius blynus nemoku iškepti.
Gal juokingai nuskambės, bet niekaip man neišeina iškept skanių miltinių blynų. Keptuvėje tokie išsipūtę, gražūs atrodo, o kai ištraukiu supliuška. Ir kažkokie neskanūs gaunasi. Mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus, o papraščiausius blynus nemoku iškepti.
aš tai darau tirštesnę tešlą, idedu truputi kepimo milteliu ir kepu beveik be aliejaus.
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 08, 17:09)
aš tai darau tirštesnę tešlą, idedu truputi kepimo milteliu ir kepu beveik be aliejaus.
O aš kaip tik dažniausiai darau skystą skystą tešlą kaip lietiniams. Pilu ją ir išsklaidau po visą keptuvę. Kai iškepu supjaustau į 4 dalis. Gaunasi tokie plonyčiai ir riebalų nespėja daug prisigerti . Ypač gerai tokius kepti, kai nėra laiko, nes jie greitai pasigamina. Kartais kepu ir iš tirštesnės tešlos apvalius blynelius.
O prie blynų skanu uogienė sumaišyta su grietine, ypač, jeigu uogienė yra saldi .
mano senelis mikstuciukus ir isisputusius miltinius blynus kepdavo taip:
baltymus atskirdavo nuo tryniu ir ismaisius tradicine tesla miltiniams blynams ja reikia padaryti tirstesne nei yprastai, tada isplakti kiausinio baltymus iki standumo ir svelniai sumaisyti su tesla, kepti labai gerai ikaitintoje keptuveje su kuo maziau naudojant riebalu. gaunasi fantastiski oriniai blynukai.
baltymus atskirdavo nuo tryniu ir ismaisius tradicine tesla miltiniams blynams ja reikia padaryti tirstesne nei yprastai, tada isplakti kiausinio baltymus iki standumo ir svelniai sumaisyti su tesla, kepti labai gerai ikaitintoje keptuveje su kuo maziau naudojant riebalu. gaunasi fantastiski oriniai blynukai.
O mes labai mėgstam lietinius blynelius su įvairių žolių įdaru. Į vidų dedam sumaišytas supjaustytas įvairias žoles - svogūnų laiškus, petražoles, porą, krapus. Į supjaustytas žoles dar dedu tarkuoto fermentinio sūrio. Žoles sumaišau su fermentiniu sūriu ir dedu į lietinius ir tada pakepu keptuvėj. Valgom su grietine
Nupirko vyras čirvinių blynų keptuvę, bet nežinau nei vieno recepto
Gal galit padėt? Ačiū
Gal galit padėt? Ačiū