Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

Tiesą sakant čirvinių blynų niekada nekepiau... Tačiau turiu receptą, pagal kurį gaunasi tikrai skanūs blynai ir, anot recepto autorės, skanūs belgiški vafliai (mūsiškai čirviniai blynai) smile.gif

user posted image

Purūs blynai

1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. sodos

Sumaišyti pasukas su kiaušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska, kepimo milteliais ir soda. Įmaišyti cukrų.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.

P. S. stiklinė - 236 ml. Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 20 rugsėjo 2006 - 08:34
Aš šaindie pusryčiams iškepiau lietinių su bananais:
user posted image
Labai paprastas ir lengvas maistas šeštadienio pusryčiams.
Lietiniam tešlą dariau standartinę, o visa kita tai jau labai paprastą, perpjaunu bananą išilgai, įvinioju į blynelį ir apkepu. essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 29 liepos 2006 - 07:45
QUOTE(Gosh @ 2003 04 16, 02:22)
O as darau tuos blynus taip: pora kiausiniu isplaku su cukrum,idedu grietines pora saukstu,aliejaus ipilu truputi,ismaisau ir tada idedu miltu.Viska ismaisau ir kepu,neblogi gaunas,maniske juos dievina wink.gif

aš dar šiek tiek kefyro į tešlą įpilu, na bet man tas receptukas nelabai...tokie kaip guminiai gaunasi.. g.gif teko Švedijoje viešbutyje kepti pačiai tokius blynukus elektrinėje keptuvėje, buvo tešla jau paruošta...na skonis toks nerealus, jie tokie gaunasi trapūs stori...kaip va tokius padaryt? g.gif
Atsakyti
na cia biski paveluotai, bet man labai patinka blynai su melynem. pasidarai tirstesne blynu tesla, pridedi melyniu ir kepi.
user posted image
atsiprasau, uz gamybine foto doh.gif bet nespejau nufotkint jau iskeptu blynu, nes kol as kepiau vyras su draugu viska suvalge.
siaip man dar skanus blynai, kai i tesla pridedi smulkinto ananaso gabaliuku ax.gif
Atsakyti
Siandien pusryciams kepiau Sonatinos bananinius blynus.Mmmmm.... Super!Ir vyrui labai patiko thumbup.gif Aciu Sonatina!!!
Atsakyti
QUOTE(Aidairi @ 2003 04 15, 22:02)
oho......tiek daug kiausiniu?o nera tokio recepto,kad maziau reiketu?nes as kur turejau,tai tik 2kiausiniu reikejo,grietines kelis saukstus.....o dar vienas buvo su grietinele,tai isvis be kiausiniu...........
keptuve tai sena.ta kur reikia verst is dvieju pusiu.o ka,dabar tokiu ir elektriniu buna? :smile.gif



QUOTE(Sonatina @ 2006 06 23, 22:01)
Tiesą sakant čirvinių blynų niekada nekepiau... Tačiau turiu receptą, pagal kurį gaunasi tikrai skanūs blynai ir, anot recepto autorės, skanūs belgiški vafliai (mūsiškai čirviniai blynai) smile.gif

PURŪS BLYNAI

1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 1/2 a. š. kepimo miltelių

Sumaišyti pasukas su kaiušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.

Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai... g.gif


Mano artima giminaite gyvena kaime, tai ji kai kepa cirvinius blynus, nors ir elektrinej keptuvej, tai jie tokie skanus gaunasi, kad neimanoma atsivalgyti....Kas beatvaziuoja visi giria ir is anksto cirviniu blynu uzsisako... lotuliukas.gif Tai va, o kai jos paklausiau receptuko, tai ji sako- "Nieko ypatingo: isrugos, miltai ir aliejus, dar cukriuko, druskytes..." jokiu kiausiu, nieko viskas taip paprasta, bet dabar galvoju kur tu isrugu gauti, esu miestiete ir labai geda bet nezinau nieko apie isrugas ir kuom jas galima pakeisti, gal pasukom,o gal geriau kefyru??? O isrugs tai riebios ar atvirksciai labai liesos??? Nes juk pasuku ir kefyro buna iv. riebumo, tai koki pirkti? O blynukai pas juos isties nerealus...dar ji kai tuos blynus iskepa, tai turi toki metalini kaip dubeneli, bet su skylutem, niu toks kaip metalinis krepselis ir ji meta tuos blunus i ta krepseli, tai jie islieka traskus tada...
Atsakyti
skaniausi lietiniai blyneliai man su darzovemis viduj - porais, paprikomis, pievagrybiais thumbup.gif po to suvyniota blyneli dar padazau kiausinio plakinyje ir apvoliojus sezame apkepu - saaakes kaip skanu. galima valgyt su majonezo/pomidoru padazo+bazilikai, raudonelis padazu essen.gif
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2006 10 06, 18:11)
Sveikutės,
Gal juokingai nuskambės, bet niekaip man neišeina iškept skanių miltinių blynų. blush2.gif Keptuvėje tokie išsipūtę, gražūs atrodo, o kai ištraukiu supliuška. Ir kažkokie neskanūs gaunasi. Mėgstu gaminti įvairiausius patiekalus, o papraščiausius blynus nemoku iškepti.


aš tai darau tirštesnę tešlą, idedu truputi kepimo milteliu ir kepu beveik be aliejaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 08 spalio 2006 - 16:09
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 08, 17:09)
aš tai darau tirštesnę tešlą, idedu truputi kepimo milteliu ir kepu beveik be aliejaus.

O aš kaip tik dažniausiai darau skystą skystą tešlą kaip lietiniams. Pilu ją ir išsklaidau po visą keptuvę. Kai iškepu supjaustau į 4 dalis. Gaunasi tokie plonyčiai ir riebalų nespėja daug prisigerti thumbup.gif . Ypač gerai tokius kepti, kai nėra laiko, nes jie greitai pasigamina. Kartais kepu ir iš tirštesnės tešlos apvalius blynelius.
O prie blynų skanu uogienė sumaišyta su grietine, ypač, jeigu uogienė yra saldi smile.gif.
Atsakyti
mano senelis mikstuciukus ir isisputusius miltinius blynus kepdavo taip:
baltymus atskirdavo nuo tryniu ir ismaisius tradicine tesla miltiniams blynams ja reikia padaryti tirstesne nei yprastai, tada isplakti kiausinio baltymus iki standumo ir svelniai sumaisyti su tesla, kepti labai gerai ikaitintoje keptuveje su kuo maziau naudojant riebalu. gaunasi fantastiski oriniai blynukai.
Atsakyti
O mes labai mėgstam lietinius blynelius su įvairių žolių įdaru. Į vidų dedam sumaišytas supjaustytas įvairias žoles - svogūnų laiškus, petražoles, porą, krapus. Į supjaustytas žoles dar dedu tarkuoto fermentinio sūrio. Žoles sumaišau su fermentiniu sūriu ir dedu į lietinius ir tada pakepu keptuvėj. Valgom su grietine ax.gif
Atsakyti
Nupirko vyras čirvinių blynų keptuvę, bet nežinau nei vieno recepto doh.gif
Gal galit padėt? Ačiū 4u.gif
Atsakyti