Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

Merginos, patarkit ka su ta mieline tesla reikia daryti. Ta prasme, uzmaisiau blynams, iskilo, permaisiau saukstu ir sukrito. Ar taip ir turi buti? Jauciasi ir mieliu skonis, kvapas, pavalgius tokiu blynu raugejam visi schmoll.gif
Atsakyti
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų smile.gif

user posted image

MIELINIAI BLYNAI

3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto

Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 11:49)
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų smile.gif

essen.gif essen.gif Ir gerą įdėją davei dėl kildinimo orkaitėje smile.gif
Bet kaip daug cukraus dedi.. g.gif
Atsakyti
Tikrai daug? g.gif Net nežinau... Kažkada radau tokį receptą, pabandžiau, patiko, tai dabar ir kepu visada tokius rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 22:01)
Tikrai daug? g.gif  Net nežinau... Kažkada radau tokį receptą, pabandžiau, patiko, tai dabar ir kepu visada tokius rolleyes.gif

Aš tai dedu šaukštą,nes ir taip mieliniai blynai linkę degti.O kai iškepa dar iš viršaus truputį pabarstau.

Na,bet tavo blynukai nė kiek neapdegę mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
Tai ar ta pakilusi tešla permaišius šaukštu turi sukristi ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 10:49)
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų smile.gif

user posted image

MIELINIAI BLYNAI

3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto

Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).

Na padariau aš šitą tešlą ką tik ir įdėjau į orkaitę kad iškiltų.Bet pasakykit ar ji turi gautis tokia tiršta g.gif Ta prasme , kad aš aš ją rankom išminkaiu o ne šaukštu išmaišiau doh.gif Ir kaip dabar kepti tuos blynus ar dėti šaukštu į keptuvę(kas nelabai tikėtina, kad pasiims) ar formuoti blynelius rankom ir tada dėti į keptuvę g.gif
Aš visą laiką įsivaizdavau, kad mieliniai blynai kepami iš tokio skystumo tešlos kaip ir paprasti blynai, tik kad ji būna su mielėm blush2.gif
Tai kaip ten iš tikrųjų g.gif
Atsakyti
Šiaip aš niekada nepermaišau tešlos, o iškart kepu... Bet neabejoju, kad permaišius tešla sukrinta... O kam ją reikia permaišyti? unsure.gif
Man tešla gaunasi grietinės tirštumo, kaip ir normaliem blynam, ir aš ją kabinu šaukštu schmoll.gif
Atsakyti
Nu va, mano tešla jau šiukšlų dėžėj verysad.gif Vienas dalykas, kad ji gavosi labai tiršta ir šaukštu jos nepakabinsi, taip kad dėjau blynelius rankom ir jinai beveik neišsikėlė unsure.gif Nežianu ką padariau ne taip, bet dariau iš pusės porcijos ir dariau su sausom mielėm - dėjau 3.5 g. gal per mažai g.gif , tai gal todėl nesigavo g.gif Gal miltų per daug g.gif bet dėjau lygtai visko po pusę verysad.gif
Vienu žodžiu nesamonė gavosi schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo molli: 14 gegužės 2006 - 17:45
Labai gaila, kad taip išėjo... Aš šiuos blynus kepiau tikrai ne vieną kartą... Ir iš visos porcijos, ir iš pusės, ir su sausom mielėm, ir su šviežiom... Ir visada viskas gaudavosi gerai unsure.gif
Atsakyti
O kaip tu atsverdavai 7 gramus sausų mielių g.gif
na miltų aš dėjau 300 ml. , nes pagalvojau kad vienoj stiklinėj 200, tai sudėjau kaip už pusantros.Gal perdaug g.gif
Aš jau kai lydytą sviestą sudėjau, pasirodė kad kažkas negerai, nes jau tada rankom minkyt tešlą galėjau.
Ir dar klausimukas, o juos ant aliejaus reikia kepti ar kadangi dedasi sviestas, reikia kepti sausai g.gif g.gif
Kitą kart bandysiu miltų mažiau dėt ir bandysiu su normaliom mielėm rolleyes.gif
Atsakyti
Paprastai sausų mielių pakeliai ir būna po 7 g.
O miltų, tai teisingai ir dėjai - 300 ml... schmoll.gif
Kepu ant aliejaus, bet blynai neprisigeria per daug riebalų, jei per daug nevartai, t. y. apkepa viena pusė, apverti ir iškepi kitą pusę...
Atsakyti