Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų
MIELINIAI BLYNAI
3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).
MIELINIAI BLYNAI
3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 11:49)
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų
Ir gerą įdėją davei dėl kildinimo orkaitėje
Bet kaip daug cukraus dedi..
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 22:01)
Tikrai daug? Net nežinau... Kažkada radau tokį receptą, pabandžiau, patiko, tai dabar ir kepu visada tokius
Aš tai dedu šaukštą,nes ir taip mieliniai blynai linkę degti.O kai iškepa dar iš viršaus truputį pabarstau.
Na,bet tavo blynukai nė kiek neapdegę
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 10:49)
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų
MIELINIAI BLYNAI
3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).
MIELINIAI BLYNAI
3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto
Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).
Na padariau aš šitą tešlą ką tik ir įdėjau į orkaitę kad iškiltų.Bet pasakykit ar ji turi gautis tokia tiršta Ta prasme , kad aš aš ją rankom išminkaiu o ne šaukštu išmaišiau Ir kaip dabar kepti tuos blynus ar dėti šaukštu į keptuvę(kas nelabai tikėtina, kad pasiims) ar formuoti blynelius rankom ir tada dėti į keptuvę
Aš visą laiką įsivaizdavau, kad mieliniai blynai kepami iš tokio skystumo tešlos kaip ir paprasti blynai, tik kad ji būna su mielėm
Tai kaip ten iš tikrųjų
Nu va, mano tešla jau šiukšlų dėžėj Vienas dalykas, kad ji gavosi labai tiršta ir šaukštu jos nepakabinsi, taip kad dėjau blynelius rankom ir jinai beveik neišsikėlė Nežianu ką padariau ne taip, bet dariau iš pusės porcijos ir dariau su sausom mielėm - dėjau 3.5 g. gal per mažai , tai gal todėl nesigavo Gal miltų per daug bet dėjau lygtai visko po pusę
Vienu žodžiu nesamonė gavosi
Vienu žodžiu nesamonė gavosi
O kaip tu atsverdavai 7 gramus sausų mielių
na miltų aš dėjau 300 ml. , nes pagalvojau kad vienoj stiklinėj 200, tai sudėjau kaip už pusantros.Gal perdaug
Aš jau kai lydytą sviestą sudėjau, pasirodė kad kažkas negerai, nes jau tada rankom minkyt tešlą galėjau.
Ir dar klausimukas, o juos ant aliejaus reikia kepti ar kadangi dedasi sviestas, reikia kepti sausai
Kitą kart bandysiu miltų mažiau dėt ir bandysiu su normaliom mielėm
na miltų aš dėjau 300 ml. , nes pagalvojau kad vienoj stiklinėj 200, tai sudėjau kaip už pusantros.Gal perdaug
Aš jau kai lydytą sviestą sudėjau, pasirodė kad kažkas negerai, nes jau tada rankom minkyt tešlą galėjau.
Ir dar klausimukas, o juos ant aliejaus reikia kepti ar kadangi dedasi sviestas, reikia kepti sausai
Kitą kart bandysiu miltų mažiau dėt ir bandysiu su normaliom mielėm