O kokį įdarą daryti meksikietiškiems blyneliams? Čia radau vieną receptą su vištiena, reiks pabandyt. Gal dar žinot kokių.
Neseniai pirkau šaldytų meksikietiškų blynelių. Jau kokie skanūs, buvo
Kadangi šiandien Užgavėnės, per pietus kepsiu lietinius su spirgučiais (reikia gi pasistiprinti prieš pasninką ). Tai va. Išsikepame lietinių, juos suvyniojame ir valgome mirkydami į padažą. Padažas daromas taip: lašinukus susmulkiname, pakepiname keptuvėje, tada dedame smulkintą svogūną, apkepiname, įdedame grietinės, druskos, pipirų. Net seilė dabar tįsta, kaip pietų laukiu Mano mama į tą padažą dar deda tarkuotą morką arba grybų. Laaaabai skanu
QUOTE(artita @ 2006 02 28, 11:00)
o kas tie meksikietiški blyneliai?Kaip jie atrodo?
Tai lietiniai su tokiu sakyčiau aštroku įdaru. ragavau tik pirktinius šaldytus, įdaras buvo faršas ir visokios daržovės (svogūnai, kukurūzai, morka, dar kažkas) dar gal viskas su kečupu buvo išmaišyta.
sveikutes,
na pasinaudojau sio skyrelio info ir padariau mieliniu blynuku tesla(pirma karta ), tai vakare valgysim, niam niam niam , tikiuosi ,kad pavyks, man sis "pirmas mielinis blynas"
na pasinaudojau sio skyrelio info ir padariau mieliniu blynuku tesla(pirma karta ), tai vakare valgysim, niam niam niam , tikiuosi ,kad pavyks, man sis "pirmas mielinis blynas"
o man mieliniai nepavyko, iškilo, bet gavosi kaip kiaušinio baltymas plaktas, gal sakau tešla per skysta, tai iškepus irgi plonyčiai tik su mielių skoniu
QUOTE(Kozete @ 2006 02 27, 18:08)
Gal galite papasakoti ir aprašyti kaip išsikepti skanius lietinius?
Nu, man niekaip nesigauna...
tai per skystą, tai per tirštą tešlą užmaišau.
Gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas kokiems 15 blynui?
Nu, man niekaip nesigauna...
tai per skystą, tai per tirštą tešlą užmaišau.
Gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas kokiems 15 blynui?
Aš su tešlom nemėgstu terliotis, tai perku "Malsenos" gaminius. Lietiniai tikrai įpatingi, ir vargo nedaug- reikia tik vandens įpilt ir gerai išmaišyt, rekomenduoju . Kartais į tą tešla įmetu kubeliais supjaustytos daktariškos dešrytės ir kepu mažus lietinukus, mano lialei l. patinka.
Daug receptų lietiniams
http://www.delfi.lt/....php?id=8899828
http://www.delfi.lt/....php?id=8899828
QUOTE(bonda @ 2006 02 27, 23:08)
Lietiniai su žuvimi
Įdarui:
300 g žuvies filė,
1-2 svogūnai,
1 pomidoras,
50 g fermentinio sūrio,
petražolių,
3 šaukštai sviesto,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepimui.
Pomidorą nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti odelę ir supjaustyti gabalėliais. Žuvies filė supjaustyti juostelėmis, pakepinti, sumaišyti su pomidoru, susmulkintom petražolėm ir prieskoniais. Toliau lietinius su šiuo įdaru sudėti į indą, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje.
Man labiausiai patinka mieliniai blynai. Naudoju sausas mieles. Pusę pakelio sausų mielių supilu į dubenį, įdedu 2 arbatinius šaukštelius cukraus, truputį druskos, 2 kiaušinius, truputį miltų apie 3 šaukštus, viską išmaišau. Tada pašildau pieną, pienas negali būti karštas. Į pdubenį supilu miltus, tada šiltą pieną ir išmaišau tešlą. Tešla turi būti giretinės tirštumo. Tada palieku tešlą panašiai valandai kad ,,pakiltų". Jei neturiu laiko ,tai kepu ir tuoj pat . Blynai iškepa skanūs, nesijaučia mielių ir neprisigeria riebalų. Skanaus!
QUOTE(staselė @ 2006 03 05, 15:08)
Man labiausiai patinka mieliniai blynai. Naudoju sausas mieles. Pusę pakelio sausų mielių supilu į dubenį, įdedu 2 arbatinius šaukštelius cukraus, truputį druskos, 2 kiaušinius, truputį miltų apie 3 šaukštus, viską išmaišau. Tada pašildau pieną, pienas negali būti karštas. Į pdubenį supilu miltus, tada šiltą pieną ir išmaišau tešlą. Tešla turi būti giretinės tirštumo. Tada palieku tešlą panašiai valandai kad ,,pakiltų". Jei neturiu laiko ,tai kepu ir tuoj pat . Blynai iškepa skanūs, nesijaučia mielių ir neprisigeria riebalų. Skanaus!
vajeje labai skanu tik ta valgiau gal pries 2 metus nes mano vyras nera mieliniu blynu fanatikas tai ir negaminu
Radau receptukų:
Smaližių blyneliai
1 kiaušinis, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas grietinės, truputis druskos ir cukraus, aliejaus, uogienės.
Kiaušinį, druską ir cukrų gerai išplakame, sudedame grietinę, miltus ir išmaišome. Masę išplakame mikseriu. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame po šaukštelį tešlos, kepame ant silpnos ugnies. Iškeptus blynelius gražiai sudedame į lėkštę ir pateikiame su uogiene. Užsigeriame pienu.
Blyneliai su razinomis
1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės džiovintų razinų, 0,5 stiklinės kefyro, 200-250 g liesos biovarškės (galima ir riebesnės), truputis druskos ir cukraus, aliejaus, grietinės.
Kiaušinį ištriname su varške, cukrumi ir druska, supilame kefyrą, įdedame miltus ir nuplautas bei nusausintas razinas. Viską išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame po šaukštą tešlos, kepame ant silpnos ugnies, kol apskrus. Valgome su grietine, galima užsibarstyti dar šiek tiek cukraus. Skanūs ir šalti.
Lietiniai su migdolais ir sūriu
200-250 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 3-4 šaukštai sviesto, 0,5 stiklinės pieno, 5 šaukštai miltų, druskos, aliejaus, 4 šaukštai cukraus, 1 citrina, 50 g migdolų.
Varškę išmaišome su cukrumi, tryniu, susmulkintais migdolais. Citriną nuplauname ir nulupame žievelę, ją sutarkuojame ir įdedame į varškę. Išspaudžiame citrinos sultis ir supilame į varškę, viską sumaišome. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su kiaušiniais, pienu, miltais ir druska. Aliejų įkaitiname keptuvėle ir kepame lietinius. Į iškeptus lietinius sudedame varškės masę ir suvyniojame.
Smaližių blyneliai
1 kiaušinis, 1 šaukštas miltų, 1 šaukštas grietinės, truputis druskos ir cukraus, aliejaus, uogienės.
Kiaušinį, druską ir cukrų gerai išplakame, sudedame grietinę, miltus ir išmaišome. Masę išplakame mikseriu. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dedame po šaukštelį tešlos, kepame ant silpnos ugnies. Iškeptus blynelius gražiai sudedame į lėkštę ir pateikiame su uogiene. Užsigeriame pienu.
Blyneliai su razinomis
1 kiaušinis, 2 šaukštai miltų, 0,5 stiklinės džiovintų razinų, 0,5 stiklinės kefyro, 200-250 g liesos biovarškės (galima ir riebesnės), truputis druskos ir cukraus, aliejaus, grietinės.
Kiaušinį ištriname su varške, cukrumi ir druska, supilame kefyrą, įdedame miltus ir nuplautas bei nusausintas razinas. Viską išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame po šaukštą tešlos, kepame ant silpnos ugnies, kol apskrus. Valgome su grietine, galima užsibarstyti dar šiek tiek cukraus. Skanūs ir šalti.
Lietiniai su migdolais ir sūriu
200-250 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 3-4 šaukštai sviesto, 0,5 stiklinės pieno, 5 šaukštai miltų, druskos, aliejaus, 4 šaukštai cukraus, 1 citrina, 50 g migdolų.
Varškę išmaišome su cukrumi, tryniu, susmulkintais migdolais. Citriną nuplauname ir nulupame žievelę, ją sutarkuojame ir įdedame į varškę. Išspaudžiame citrinos sultis ir supilame į varškę, viską sumaišome. Ištirpiname sviestą ir sumaišome su kiaušiniais, pienu, miltais ir druska. Aliejų įkaitiname keptuvėle ir kepame lietinius. Į iškeptus lietinius sudedame varškės masę ir suvyniojame.