Gal kas kepate lietinius su kopustais?Nežinau kokius dėti raugintus kopustus ar šviežius.
Gal kas pasakys, kur papsilėpę čirvinių blynų, kepamų elektrinėj keptuvėj, receptai?
cirviniu yra sioje temoje, gal kokia 4 ar 5 psl, pavartyk, merginos dalinosi ispudziaia, mieliniu irgi maciau receptu, bet kaip pradedanciai kulinarei tai vienas per sunkus, kitas per mazai aprasytas........ ech....... teks rytoj uzgavenem paprastu kepti..... niekas neparaso tai gal ir nerizikuosiu
QUOTE(Saga @ 2005 02 07, 08:14)
"mieles isleisti su cukrumi"...... kaip tas daroma neturiu supratimo, nezinau kaip legtis su mielemis
Tiesiog i mieles sudedi cukru ir pamatysi kaip jos pacios istirpsta
QUOTE(Springlet @ 2005 02 07, 15:07)
Tiesiog i mieles sudedi cukru ir pamatysi kaip jos pacios istirpsta
arba dar gali vos vos pašildyti puodą su mielėm ir cukrum, jos suskystės arba tiesiog ištrint
aciu...bandysiu daryti, tiksliau vyrui parasysiu instrukcija kaipd aryti, jis atostogauja dabar, gales susviteti is kulinarines puses...... ........ taigi imti mieles istrinti su cukrumi, imusti pora kiausiniu, ipilti puse litro sildyto pieno ir sudeti miltus, viska ismaisyti ir palikti kildinti.......
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
merginos, gal kas zino kokiu skaniu receptu blynu su ikrais? ar su lasisa? .. cia tokiu pageidavimu rytojui susilaukiau.. gelbekit, maldauju..
QUOTE(maziuk @ 2005 02 07, 17:54)
merginos, gal kas zino kokiu skaniu receptu blynu su ikrais? ar su lasisa? .. cia tokiu pageidavimu rytojui susilaukiau.. gelbekit, maldauju..
As tai kepu blynus paprastai ir valgau juos su rukytos lasisos gabaliuku ir padazu is grieitines, majonezo, truputi citrinos sulciu ir cesnako
QUOTE(Saga @ 2005 02 07, 14:45)
aciu...bandysiu daryti, tiksliau vyrui parasysiu instrukcija kaipd aryti, jis atostogauja dabar, gales susviteti is kulinarines puses...... ........ taigi imti mieles istrinti su cukrumi, imusti pora kiausiniu, ipilti puse litro sildyto pieno ir sudeti miltus, viska ismaisyti ir palikti kildinti.......
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
O kur jus kildinate? jeigu ideciau i orkaite ir uzstatyciau pvz 50 laipsniu..... nu gal tik kad is apacios siltu....... ar jau per karsta?
I orkaitę tikrai kišti nereikia. Uždengtą skepeta tešlos dubenį įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu ir palik vonioj ar kitoj šiltoj patalpoj kol pakils.
QUOTE(Makarska @ 2005 02 08, 09:10)
I orkaitę tikrai kišti nereikia. Uždengtą skepeta tešlos dubenį įstatyk į kitą dubenį su karštu vandeniu ir palik vonioj ar kitoj šiltoj patalpoj kol pakils.
aciu...... jeigu viskas ok, tai siemet pirmos uzgavenes kai valgysime mielinius blynus. Man jie tokie skanus, o mano mama ju niekada nekepdavo....... mociutes irgi nemokedavo......
QUOTE(Redita @ 2005 01 31, 11:26)
Skaniausia būna, kai ryte užmaišau, o vakare pakyla, nors šiaip užtenka palaikyti šiltai 2-3valandas.
Tiek ilgai laikyt reikia? Tai jau netex siandien issikept
Cia dar keletas blynu receptuku
Blynai su karamelizuotais obuoliais
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
1 žiupsnelis druskos,
1 stiklinė riebaus pieno,
2 šaukšteliai muskato,
1 šaukštelis vanilės.
Įdarui:
4 stiklinės skiltelėmis pjaustytų obuolių,
¾ stiklinės balto cukraus,
3 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis cinamono,
2 šaukštai sviesto.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir citrinų sultis. Įdėkite su cukrumi sumaišytą cinamoną bei obuolius ir pamaišykite. Uždengę dangčiu kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada ugnį sumažinkite. Kas 5 min. pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies, kai obuoliai karšti, bet dar ne rudi. Laikant uždengus jie ilgai neataušta. Šį padažą gaminkite likus 45 min. iki patiekiant blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formeles patepkite riebalais ir supilkite pagamintą tešlą (1 blynui reikės pusės stiklinės tešlos). Neatidarydamos orkaitės kepkite 11 min. Iškeptą blyną dėkite į lėkštę, ant vienos jo pusės uždėkite karamelinės obuolių masės ir perlenkite. Pabarstykite cukraus pudra ir apliekite šaukšteliu karamelės.
Prancūziški blynai
Tešlai:
½ stiklinės ištirpinto sviesto,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
1 ¼ stiklinės pieno,
2 stiklinės miltų,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
700 g varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai lydyto sviesto,
1 šaukštelis druskos.
Grietinės padažui:
1 stiklinė grietinės,
1 šaukštas vanilės,
2 šaukštai cukraus pudros,
Tarkuotos apelsino žievelės.
Dideliame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pieną, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sudėkite į dvi riebalais pateptas kepimo formeles. Sumaišykite varškės sūrį, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską. Gautą masę sudėkite ant tešlos ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 val., kol gražiai apskrus. Pakaitinkite grietinės padažą. Iškepusius blynus supjaustykite į mažesnius gabalėlius ir patiekite su mėlynių uogiene bei šlakeliu grietinės padažo. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele.
Imbieriniai blynai
3 stiklinės blynų tešlos miltų,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai cinamono,
½ šaukštelio imbiero,
½ šaukštelio muskato,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2 ½ stiklinės vandens.
Marmeladinis apelsinų sirupas
Kiekis: 1 stiklinė,
2/3 stiklinės gryno klevų sirupo,
1/3 stiklinės apelsinų marmelado.
Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, maišydami supilkite vandenį. Jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Į įkaitusią riebalais pateptą keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol paviršiuje iškils burbuliukai ir šonai atrodys apkepę. Apverskite ant kitos pusės.
Į keptuvę supilkite klevų sirupą ir apelsinų marmeladą. Maišykite, kol užvirs. Blynus patiekite aplietus sirupu.
Švediški blynai
3 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
1 stiklinė miltų,
6 šaukštai lydyto sviesto,
2 šaukšteliai druskos.
Išplakite kiaušinius su ½ stiklinės pieno (2-3 min.), sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną, sviestą ir druską. Blynus kepkite ir keletą kartų perlenktus patiekite su mėlynių uogiene.
Blynai su Ricotta sūriu
4 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų) ,
2 stiklinės Ricotta sūrio,
2/3 stiklinės grietinės ,
1 1/3 stiklinės miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio druskos,
1 ½ stiklinės riebaus pieno.
Dideliame dubenyje išplakite trynius, sūrį ir grietinę. Kitame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą ir juos supilkite į pirmąjį dubenį. Supilkite pieną. Elektriniu mikseriu išplakite baltymus ir sudėkite į tešlą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, patepkite sviestu. 1 blynui iškepti į keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol apskrus (vieną pusę apie 3 min.). Patiekite su klevų sirupu.
Blynai su moliūgu
2 stiklinės miltų,
4 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1/8 šaukštelio muskato,
¾ stiklinės cukraus,
1 ½ stiklinės virto sutrinto moliūgo,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
½ šaukštelio vanilės.
Sumaišykite visus ingredientus. 1 blynui iškepti į įkaitintą keptuvę pilkite ¼ tešlos. Apkepkite iš abiejų pusių. Patiekite karštus. Skanu su pakepintais obuoliais ar kriaušėmis. Užteks 6 žmonėms.
Blynai su moliūgu ir razinomis
1 ½ stiklinės miltų,
3 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis muskato,
1 ¼ stiklinės moliūgo (skardinėje arba virto ir sutrinto) ,
3 kiaušiniai (išplakti) ,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
1 šaukštelis vanilės,
1 stiklinės razinų.
Įkaitinkite keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, muskatą. Sudėkite su plaktu kiaušiniu sumaišytą moliūgo masę. Įmaišykite cukrų, pieną, aliejų ir vanilę. Suberkite razinas. Iš gautos tešlos kepkite blynus, kol apskrus. Patiekite su klevų sirupu arba marmeladiniu apelsinų sirupu (žr. receptą aukščiau)
Blynai su saldžiosiomis bulvėmis
Maždaug 12 blynų
Dideliame dubenyje sumaišykite:
1¼ stiklinės miltų,
2 ¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis moliūgų pyragui skirtų prieskonių,
¼ šaukštelio druskos.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite:
1 stiklinę lieso pieno,
¼ stiklinės rudo cukraus,
1 šaukštą augalinio aliejaus,
1 šaukštelį vanilės,
1 kiaušinį (išplaktą) ,
500 g tarkuotų saldžiųjų bulvių (batatų). Visus ingredientus sumaišykite likus 10 min. iki kepimo ir iškepkite blynus. Patiekite su skrudintais migdolais ir klevų sirupu.
Avižiniai blynai
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
1 stiklinė paprastų avižinių dribsnių,
pusė stiklinės miltų,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 kiaušiniai (išplakti) ,
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/3 šaukštelio druskos,
1 stiklinė džiovintų spanguolių arba abrikosų (arba abiejų).
1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir nakčiai palikite šaldytuve.
2. Ryte juos sumaišykite su miltais ir cukrumi, sudėkite kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius, sodą, druską. Tešla turi būti tiršta. Įmaišykite spanguoles arba abrikosus.
3. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją riebalais. Vienam blynui reikės ¼ stiklinės tešlos. Kepkite apie 2 min, apverskite ant kitos pusės. Patiekite karštus. Gausis apie 12 blynų.
Kvietiniai blynai su graikiškais riešutais
2 stiklinės nesijotų kvietinių miltų,
1 šaukštelis sodos,
½ arbatinio šaukštelio sodos,
½ stiklinės graikiškų riešutų (lukštentų, smulkintų) ,
2 kiaušiniai (plakti) ,
¼ stiklinės augalinio aliejaus,
1 ½ stiklinės apelsinų sulčių.
Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Kitame kiaušinius, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir gerai išplakite. Kepkite ant karštos keptuvės; apverskite; baikite kepti kai gražiai parus. Patiekite su obuolių ar persikų kompotu.
Blynai su karamelizuotais obuoliais
Tešlai:
1 stiklinė miltų,
4 kiaušiniai,
1 žiupsnelis druskos,
1 stiklinė riebaus pieno,
2 šaukšteliai muskato,
1 šaukštelis vanilės.
Įdarui:
4 stiklinės skiltelėmis pjaustytų obuolių,
¾ stiklinės balto cukraus,
3 šaukštai citrinų sulčių,
1 šaukštelis cinamono,
2 šaukštai sviesto.
Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir citrinų sultis. Įdėkite su cukrumi sumaišytą cinamoną bei obuolius ir pamaišykite. Uždengę dangčiu kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs, tada ugnį sumažinkite. Kas 5 min. pamaišykite. Nuimkite nuo ugnies, kai obuoliai karšti, bet dar ne rudi. Laikant uždengus jie ilgai neataušta. Šį padažą gaminkite likus 45 min. iki patiekiant blynus.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formeles patepkite riebalais ir supilkite pagamintą tešlą (1 blynui reikės pusės stiklinės tešlos). Neatidarydamos orkaitės kepkite 11 min. Iškeptą blyną dėkite į lėkštę, ant vienos jo pusės uždėkite karamelinės obuolių masės ir perlenkite. Pabarstykite cukraus pudra ir apliekite šaukšteliu karamelės.
Prancūziški blynai
Tešlai:
½ stiklinės ištirpinto sviesto,
4 šaukštai cukraus,
3 kiaušiniai,
1 ¼ stiklinės pieno,
2 stiklinės miltų,
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
700 g varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
3 šaukštai lydyto sviesto,
1 šaukštelis druskos.
Grietinės padažui:
1 stiklinė grietinės,
1 šaukštas vanilės,
2 šaukštai cukraus pudros,
Tarkuotos apelsino žievelės.
Dideliame dubenyje ištrinkite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius. Įmaišykite pieną, miltus ir kepimo miltelius. Tešlą sudėkite į dvi riebalais pateptas kepimo formeles. Sumaišykite varškės sūrį, lydytą sviestą, įmuškite kiaušinius, suberkite druską. Gautą masę sudėkite ant tešlos ir kepkite 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 1 val., kol gražiai apskrus. Pakaitinkite grietinės padažą. Iškepusius blynus supjaustykite į mažesnius gabalėlius ir patiekite su mėlynių uogiene bei šlakeliu grietinės padažo. Apibarstykite tarkuota apelsino žievele.
Imbieriniai blynai
3 stiklinės blynų tešlos miltų,
3 šaukštai cukraus,
3 šaukštai cinamono,
½ šaukštelio imbiero,
½ šaukštelio muskato,
½ šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2 ½ stiklinės vandens.
Marmeladinis apelsinų sirupas
Kiekis: 1 stiklinė,
2/3 stiklinės gryno klevų sirupo,
1/3 stiklinės apelsinų marmelado.
Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, maišydami supilkite vandenį. Jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Į įkaitusią riebalais pateptą keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol paviršiuje iškils burbuliukai ir šonai atrodys apkepę. Apverskite ant kitos pusės.
Į keptuvę supilkite klevų sirupą ir apelsinų marmeladą. Maišykite, kol užvirs. Blynus patiekite aplietus sirupu.
Švediški blynai
3 kiaušiniai,
2 stiklinės pieno,
1 stiklinė miltų,
6 šaukštai lydyto sviesto,
2 šaukšteliai druskos.
Išplakite kiaušinius su ½ stiklinės pieno (2-3 min.), sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną, sviestą ir druską. Blynus kepkite ir keletą kartų perlenktus patiekite su mėlynių uogiene.
Blynai su Ricotta sūriu
4 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų) ,
2 stiklinės Ricotta sūrio,
2/3 stiklinės grietinės ,
1 1/3 stiklinės miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
½ šaukštelio sodos,
½ šaukštelio druskos,
1 ½ stiklinės riebaus pieno.
Dideliame dubenyje išplakite trynius, sūrį ir grietinę. Kitame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą ir juos supilkite į pirmąjį dubenį. Supilkite pieną. Elektriniu mikseriu išplakite baltymus ir sudėkite į tešlą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, patepkite sviestu. 1 blynui iškepti į keptuvę dėkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite, kol apskrus (vieną pusę apie 3 min.). Patiekite su klevų sirupu.
Blynai su moliūgu
2 stiklinės miltų,
4 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1/8 šaukštelio muskato,
¾ stiklinės cukraus,
1 ½ stiklinės virto sutrinto moliūgo,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
½ šaukštelio vanilės.
Sumaišykite visus ingredientus. 1 blynui iškepti į įkaitintą keptuvę pilkite ¼ tešlos. Apkepkite iš abiejų pusių. Patiekite karštus. Skanu su pakepintais obuoliais ar kriaušėmis. Užteks 6 žmonėms.
Blynai su moliūgu ir razinomis
1 ½ stiklinės miltų,
3 ½ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis muskato,
1 ¼ stiklinės moliūgo (skardinėje arba virto ir sutrinto) ,
3 kiaušiniai (išplakti) ,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės augalinio aliejaus,
1 šaukštelis vanilės,
1 stiklinės razinų.
Įkaitinkite keptuvę. Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską, muskatą. Sudėkite su plaktu kiaušiniu sumaišytą moliūgo masę. Įmaišykite cukrų, pieną, aliejų ir vanilę. Suberkite razinas. Iš gautos tešlos kepkite blynus, kol apskrus. Patiekite su klevų sirupu arba marmeladiniu apelsinų sirupu (žr. receptą aukščiau)
Blynai su saldžiosiomis bulvėmis
Maždaug 12 blynų
Dideliame dubenyje sumaišykite:
1¼ stiklinės miltų,
2 ¼ šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis moliūgų pyragui skirtų prieskonių,
¼ šaukštelio druskos.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite:
1 stiklinę lieso pieno,
¼ stiklinės rudo cukraus,
1 šaukštą augalinio aliejaus,
1 šaukštelį vanilės,
1 kiaušinį (išplaktą) ,
500 g tarkuotų saldžiųjų bulvių (batatų). Visus ingredientus sumaišykite likus 10 min. iki kepimo ir iškepkite blynus. Patiekite su skrudintais migdolais ir klevų sirupu.
Avižiniai blynai
2 stiklinės pieno,
¾ stiklinės greitai paruošiamų avižinių dribsnių,
1 stiklinė paprastų avižinių dribsnių,
pusė stiklinės miltų,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 kiaušiniai (išplakti) ,
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1/3 šaukštelio druskos,
1 stiklinė džiovintų spanguolių arba abrikosų (arba abiejų).
1. Avižinius dribsnius užpilkite pienu ir nakčiai palikite šaldytuve.
2. Ryte juos sumaišykite su miltais ir cukrumi, sudėkite kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius, sodą, druską. Tešla turi būti tiršta. Įmaišykite spanguoles arba abrikosus.
3. Įkaitinkite keptuvę ir patepkite ją riebalais. Vienam blynui reikės ¼ stiklinės tešlos. Kepkite apie 2 min, apverskite ant kitos pusės. Patiekite karštus. Gausis apie 12 blynų.
Kvietiniai blynai su graikiškais riešutais
2 stiklinės nesijotų kvietinių miltų,
1 šaukštelis sodos,
½ arbatinio šaukštelio sodos,
½ stiklinės graikiškų riešutų (lukštentų, smulkintų) ,
2 kiaušiniai (plakti) ,
¼ stiklinės augalinio aliejaus,
1 ½ stiklinės apelsinų sulčių.
Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Kitame kiaušinius, aliejų ir apelsinų sultis. Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir gerai išplakite. Kepkite ant karštos keptuvės; apverskite; baikite kepti kai gražiai parus. Patiekite su obuolių ar persikų kompotu.