QUOTE(Aidairi @ 2003 04 15, 22:02)
oho......tiek daug kiausiniu?o nera tokio recepto,kad maziau reiketu?nes as kur turejau,tai tik 2kiausiniu reikejo,grietines kelis saukstus.....o dar vienas buvo su grietinele,tai isvis be kiausiniu...........
keptuve tai sena.ta kur reikia verst is dvieju pusiu.o ka,dabar tokiu ir elektriniu buna? :
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 23, 22:01)
Tiesą sakant čirvinių blynų niekada nekepiau... Tačiau turiu receptą, pagal kurį gaunasi tikrai skanūs blynai ir, anot recepto autorės, skanūs belgiški vafliai (mūsiškai čirviniai blynai)
PURŪS BLYNAI
1 st. pasukų (arba kefyro)
1 kiaušinis
2 v. š. tirpinto sviesto
1 a. š. vanilės
1 st. miltų
2 v. š. cukraus
1/4 a. š. druskos
1 1/2 a. š. kepimo miltelių
Sumaišyti pasukas su kaiušiniu, sviestu ir vanile.
Atskirai persijoti miltus su druska ir kepimo milteliais.
Supilti skystį į miltus ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (tešla bus su gumuliukais). Nepermaišyti!
Būtinai leisti tešlai pastovėti 15 - 20 min.
Kepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.
Pagal receptūrą panašu, kad ir iš jogurtinių ar bananinių blynų tešlos turėtų gautis čirviniai...
Mano artima giminaite gyvena kaime, tai ji kai kepa cirvinius blynus, nors ir elektrinej keptuvej, tai jie tokie skanus gaunasi, kad neimanoma atsivalgyti....Kas beatvaziuoja visi giria ir is anksto cirviniu blynu uzsisako...

Tai va, o kai jos paklausiau receptuko, tai ji sako- "Nieko ypatingo: isrugos, miltai ir aliejus, dar cukriuko, druskytes..." jokiu kiausiu, nieko viskas taip paprasta, bet dabar galvoju kur tu isrugu gauti, esu miestiete ir labai geda bet nezinau nieko apie isrugas ir kuom jas galima pakeisti, gal pasukom,o gal geriau kefyru??? O isrugs tai riebios ar atvirksciai labai liesos??? Nes juk pasuku ir kefyro buna iv. riebumo, tai koki pirkti? O blynukai pas juos isties nerealus...dar ji kai tuos blynus iskepa, tai turi toki metalini kaip dubeneli, bet su skylutem, niu toks kaip metalinis krepselis ir ji meta tuos blunus i ta krepseli, tai jie islieka traskus tada...