Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2017M. 169 TEMA (2012-2017M. PLANIUKĖS)

QUOTE(Jefimija @ 2017 09 21, 09:01)
<p>Kudlota, palaikome tave marianose yahoo.gif yahoo.gif</p>
<p> </p>
<p>Dar mačiau apie sportą diskutavote, tai irgi pasisakysiu biggrin.gif aš  užsidėjus 10+ kg, esu pasiekus savo maksimumą, bet kažkaip irgi pilvo laukiau .... tačiau tas pilvas taip ir neateina, tai nusispjoviau, ir prieš kokį mėnesį pradėjau sportuoti. Bėgioju, einu į sporto salę, krūviais visai nemenkais. Nes jau per visas siūles sprogstu, pačiai nebėr smagu (nors tiesą pasakius, kažkaip dzin biggrin.gif )</p>

Saunuole. As nesprogstu, nu bet nepatinka jau man vaizdas. biggrin.gif
Atsakyti

Velniop, atejo laiskas is poliklinikos, reik app darytis su kazkuo (turbut nutritionist bus) nes cholesterolis aukstas. Pasiskaiciau - pilnai gali but nuo negydomo PCOS. Rankos kojos dreba, apsizliumbiau. Nera musu mitybatokai susikta, kad 27 metu cholesterolis uzkiltu. As savo sena poliklinika naciortu issprogdinsiu. MB jie tiria blyn, zinodami kad pcos ir NIEKO del to nedarydami. Padlos blyn.

Atsakyti

Guzike, labai gaila dėl tavo buvusios poliklinikos. Nieko nėr baisiau nei žmonės, kurie nemyli savo darbo, ir dar baisiau, kai nuo jų darbo priklauso kitų žmonių sveikata. Gerai, kad išėjai iš ten :4u:

Tokiam jaunam amžiuje aukštas cholesterolis turbūt yra genetikos nulemtas (kaip ir pcos). Nėra taip, kad cholesterolis sukelia pcos ar atvirkščiai, greičiau - tai vieno proceso dalis. Tau būtina išsitirti ir jautrumą insulinui, nes turbūt turi ir padidintą riziką diabetui. Geriausias tam tinkamas metodas yra OGTT (oral glucose tolerance test), nes paprastas gliukozės tyrimas nevalgius neparodys jautrumo sutrikimo. Cholesterolį labai gerai muša sportas, svorio metimas ir žuvies taukai didelėmis dozėmis (2000 mg epa/dha ar daugiau). Jautrumą insulinui galima sureguliuoti su mažo glikeminio indekso mityba. Aišku, tai turi būti ilgalaikis mitybos pakeitimas, ne kokia tai vienkartinė dieta.

Atsakyti

Jo, zinau kad vien pcos nesudirbo, greiciau tai, kad viskam sutrikus ir uzkilus svoriui tas pats svoris prisimete. Paveldimumas yra matyt kazkiek, abiem tevam labai nesenai nustate, bobutei kazkada seniau, bet... Ne tokiam amziuj. Ir sakiau GP senam, kad svoris kyla, kad kazkas daros, tai jo buvo mazdaug vos ne maziau esk. Paklause ka valgau - jo, super, gera mityba, visko pakankamai gaunu - tuo ir baigesi. Nu nieko, pasidariau app, spalio 3 diena - su sesele pasirodo. 20 minuciu. Tai bus daug kalbejimo. Gal duos nuolaida sporto klubui, nes draugei pries pats pastojant dave - tik ta nepasinaudojo. O sporto klube ieina tas mano mylimas baseinas, tai butu super, nes dazniau lankyt negaliu dabar grynai del finansu. O del gliukozes irgi bajeris - net ta nevalgius man dare gal du kartus :D Nes taip tai "neeea, nera reikalo, viskas normaliai, gali valgyt, paprastas tyrimas". BLERGH. Nu bet jis gi galvojo, kad man viskas galvoj, kad as ligu ieskau. Taip ir uzsilenkt galima...

Perziurinejam dabar mityba. Is esmes jin normali pas mus - darzoves kasdien, visokie glitiminiai - retai ir po nedaug, as praktiskai vistiena su darzovem valgau, retai kada ryziu sauksta ar kazko deduos - man nesinori tiesiog. Ka sumazint tai reik grietine su sviestu.

Jefimija, gal kokius gerus zuvu taukus zinai? Geriam mes cia tokius, bet nezinau kiek jei geri realiai.

Atsakyti

Perziurinejam dabar mityba. Is esmes jin normali pas mus - darzoves kasdien, visokie glitiminiai - retai ir po nedaug, as praktiskai vistiena su darzovem valgau, retai kada ryziu sauksta ar kazko deduos - man nesinori tiesiog. Ka sumazint tai reik grietine su sviestu.

Jefimija, gal kokius gerus zuvu taukus zinai? Geriam mes cia tokius, bet nezinau kiek jei geri realiai.

Mityboje žiūrėk į cukrų - vaisius, cukringas daržoves (bulvės, pastarnokai, burokėliai), sultis ir pan. Tai šitus irgi reikia riboti. Riebalai nėra didelis blogis, nebent tu sviestą šaukštais varai. Pagūglink glycemic index ir pagal jį susižiūrėk, ką dažnai valgai ir kas su aukštu GI.

Dėl žuvies taukų - žiūrėk kad nebūtų menkės kepenų (cod liver), kad sunkiųjų metalų kiekis testuotas ir "all clear", ir kad nėštumo metu galima vartoti, ypač reikia atkreipti dėmesį į vitaminą A, kad jokiu būdu nebūtų jo perdozavimo geriant po 2000 mg. Paprastai žuvų taukai yra 300 mg dha/epa, tai didesnės dozės reikia paieškoti. 

Atsakyti

Aciu! Einu ieskotis. Jefimija, tu mano angelas sargas :)

O tokiu kaip bulviu as isvis beveik nevalgau... Nezinau. Kiek ziuriu, mityba mano turbut maziausias rodiklis cia. Aisku, zuvies galetu but daugiau. Sviesto saukstais nevarau, tiesiog jeigu "tenka" koki sumustini valgyt ar ka - tada truputis sviesto, nes as nevirskinu jokiu margarinu. Ir siaip su riebalais (mesos raudonos pvz) nelabai draugauju, nes skrandis nelabai virskina. Bus labiausiai turbut per mazai judejimo ir paveldimumas kazkiek. Su visu pcos. Ghhr. Idiotiska situacija. Gal as kazkiek ir perreaguoju, nera konkreciu rezultatu, tik raso del cholesterolio pakalbet reik. Turbut konkreciau zinosiu po vizito.

Siaip susizinojau, kad cesnako kapsules stipriai koncentruotos mazina neblogai cholesteroli. Cia teisybe? Jautriam skrandziui nepakenks?

Atsakyti

Tuoj nebūsiu angelas :D. Duona blogai, guzikėli. Net ir whole grain. Valgyk avižas rytais, labai gerai sutvarko cholesterolį. Leidžiu su golden syrup :D

Sviestas geriau nei margarinas. Išvis mesk visus "low fat" produktus iš spintelių ir valgyk normalius produktus. Jeigu geri kolą, kad ir retkarčiais, tai padaryk man paslaugą ir gerk regular, o ne kokią tai zero. Jeigu valgai ką saldaus, tai valgyk full fat, full sugar, ne su jokiais saldikliais. Aišku, retai, ne kasdien.

Mėsos gerai, kad nedaug valgai. Geriau vištiena, kalakutiena, žuvis. Daugiau valgyk lęšių, pupelių, žirnių ir pan.

Iš aliejų tai alyvuogių aliejus tik praeina atranką, saulėgrąžų reikia riboti (skatina uždegiminius procesus).

Dėl česnako nežinau, bet dėl viso pikto ir TB duok, o tai iš namų išsikraustys per tavo savigydas :D

Atsakyti

Zinau, kad duona blogai, uztai beveik nevalgau. Pora riekiu i menesi :) Zinau, kad low fat yra nesamone, kaip ir low sugar - as negaliu nieko gert su jokiais saldikliaisvisiskai, nes supykina ir ima silpna darytis, purto ir pns. :D Mano organizmas neblogai atpazista mesla, man atrodo, nes tik kas - pikina ir silpna. Avizu nevalgau kazkaip, reikes itraukt i raciona. Anksciau kola gerdavau, bet paprasta, bet jau keli metai negeriu gazuotu saldziu gerimu, nes jie man per saldus ir slykstus.

Mesos valgau siaip nemazai palyginus, nes prisakyta is vaikystes valgyt del mazakruajystes (n metu buvo, dabar tfu tfu tfu nera). Bet stengiuos maziau kiaulienos visokios, jeigu valgom - jautiena ir liesesne. Siaip vistiena pagrindinis maistas. Vis bandau zuvi didinti, bet nors nusauk nesigauna. Ale guli va lasisa saldikly, reik padaryt siandien gal...

MB cesnako tai duosiu, ir dar kaip duosiu - paskutiniu metu visia jam sakes, pastoviai sloga, pastoviai kazkas. Gaus ir cesnako, ir zuvitaukiu. Kazkokius radau kaip tik, raso is riebiu zuvu o ne cod ir su daugiau sha ir epa. Nors tas raso tipo low oddour, bet pasiskaicius raso protingi zmones, kad kuno kvapas gali sustipret ir pns. Bet nemanau, kad butu labiau mirtina, negu mb uzvalges pupeliu :hmm:

Na, maista perkratem, dabar man tik judet pradet daugiau ir viskas bus normaliai :D Turi gi but. Ale tik apsidziauk del ko nors - vistiek kas nors islis :D Uzknisa.

Atsakyti

Ai del aliejaus uzklaust norejau dar. Siaip visur naudojam alyvuogiu, bet skaiciau, kad jis netinka kepimui - aukstoj temperaturoj kazkas ten nutinka, kazkas skyla ar kazka, ir tipo kenkia. O tai kaip is tikro tada?..

Atsakyti

Ai del aliejaus uzklaust norejau dar. Siaip visur naudojam alyvuogiu, bet skaiciau, kad jis netinka kepimui - aukstoj temperaturoj kazkas ten nutinka, kazkas skyla ar kazka, ir tipo kenkia. O tai kaip is tikro tada?..

Nedegink jo tiek, kad rūkti jis pradėtų ir viskas bus gerai :D Visi aliejai skyla, kai kurie prie aukštesnės temperatūros, bet jie nėra tokie sveiki prie žemesnės taip pat.

Atsakyti
As visada viskam naudoju kokoso alieju kepti, bet kas nemegsta kokoso, tam jau netiks. As pvz nejauciu jo, o mano mama negali nieko ant jo kepto valgyti:-D
Atsakyti
Oho Jefimija kiek turi žinių apie mitybą 4u.gif

Aš tai jau metai nevalgau mėsos. O keli mėnesiai kaip nevalgau miltų jokių ir stengiuosi pieno produktų visai atsisakyti (kartais šlakelis pieno į kavą ir grietinė kartais. Turiu alergiją dulkių erkutėms, kuri paūmėja kai užvalgau produktų, kurių mano organizmas netoleruoja.. Tai va ir bandau susitvarkyti.
Atsakyti