QUOTE(given444 @ 2017 10 21, 09:33)
Hmmmm,
ar šitoj jovalynėj atrasi mano postą?
Jei jau domiesi tuo humane killing ir esi gailestingesnė nei įprastas vartotojas, suprasi, jog nėra tokio dalyko kaip švelnus nužudymas. kaip kad nėra pasiteisinimas psichologinis smurtas (nors žymių nesimato), ar tik patampymas už plaukų (gi ne kumščiu trenkė į akį), kaip ir nepateisinama bet kokia prievarta, ne vien kuomet kuloku švaistosi...
su gyvuliais nėra elgiamasi gerai, jie nesijaučia gerai, išleidžiami pasiganyt vos kelis mėnesius per metus, vis tiek gauna antibiotikų dozes, nes infekcijos dėl besaikio išnaudojimo nenyksta, čia su vištomis ir karvėmis, ir tt.
juo žmogus nori domėtis, atsirinkti, iš kur gauti nesmurtinę mėsą, juo darosi lūdniau...jis suvokia, kad tos prievartos yra, ir tuomet jis(žmogus) yra priverstas keistis iš esmės....
Radau
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Given444, tarp mūsų pozicijų yra esminis skirtumas - aš laikau gyvulius mūsų mitybos grandinės dalimi ir tai, kad juos valgome - mano realybės, nuo kurios aš neturiu poreikio bėgti, dalis. Taip, tam, kad taptų mano maistu, gyvūnai turi numirti. Laukiniai žvėrys nesirūpina savo aukos komfortu, kai šie tampa jų maistu. Kadangi mes, žmonės, turime visokių papildomų taisyklių prisikūrę savo gyvenime, mes į tą mirties procesą žiūrime kiek kitaip. Žmogus susireikšmina ir galvoja, kad jis žino kaip yra teisingiau. O vat liūtai dėl to, kad auką sudrasko, nė kiek nesijaudina. Ar neperlenkiam gyvūnus prilygindama žmonėms? Man atrodo, kad taip. Jums - ne. Kiekviena turim teisę į savo nuomonę. Nors jei jau taip pagalvojus apie kitos narės pasakas apie karmas, tai gal tos karvės ir vištos turi kankintis, gal joms taip lemta? (čia ironija, ne realus mano požiūris, jei ką)
Aš neturiu tiek gailestingumo, kad kankinčiausi dėl to, kad karvė ar višta į lauką negali išeiti. Nu neturiu ir tiek. Manęs tai nejaudina, jei atvirai. Grynai iš savanaudžių paskatų aš norėčiau, kad gyvūnai augtų jiems palankiomis sąlygomis. Bet tai nelabai turi ką bendro su gyvūnų interesų apsauga.