Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 08 29, 20:01)
Man sitie tavo iskirti zodziai reiskia, kad moteris turi gyventi taip , kad kuo maziau kiltu jai neigiamos emocijos, ta prasme ne nebuti pikta, o vengti tokiu dalyku kurie sukelia pykti ir itas neigiamas emocijas, manau labai logiska smile.gif O tau labai norisi susikelti sau neigiamas emocijas?
Idomu kad tik tiek teiskaitei, as kaip tik suprantu sia minti, taip, kad vyras uztikrina moteriai lengva be didesniu problemu buiti, gyvenima, kuriuo ji gali megautis, uzsiimti  megiama veikla, nepervargti ir taip tada ji buna pilna energijos ir gali nesusiraukusi ir nepervargusi prisiglausti prie vyro, kuriam tai atgaiva sielai, kas tame blogo? tau labiau patinka buti piktai?  bigsmile.gif

O kodėl tam tikrų emocijų reikia vengti? Mano nuomone, jas reikia gebėti atpažinti ir išmokti su jomis tvarkytis taip, kad jos kenktų minimaliai. Tiek vyram, tiek moterims. Tada jos nekelia didelių nepatogumų ar dramų gyvenime. Aš žinau, kad aš geriausiai ir stabiliausiai jaučiuosi, kai galiu save realizuoti. Ir aš nekalbu apie savęs realizavimą virtuvėje ar paskui vaikus bėgiojant (nors vaikai yra nerealus gėris, jie negali būti vieninteliu gyvenimo tikslu, o rankdarbiai ir virtuvė man nėra pasitenkinimo gyvenimu šaltinis). Man stresą keltų situacija, kurioje aš turėčiau būti ta "rytų išminties" aprašyta moteris, kuri turi užtikrinti kitam, savarankiškam ir suaugusiam žmogui, kažkokį tai nuolatinį teigiamų emocijų srautą, idant jis galėtų funkcionuoti. Man gera, kad aš galiu prisiglausti prie vyro būtent tada, kai aš jaučiuosi pavargusi. Man gera pavargti darant tai, ką aš mėgstu. Ir gera, kad mano vyras supranta, jog tam tikrais atvejais jis yra mano "energijos šaltinis". Arba kad kartais man reikia pabūti vienai, kad pailsėti. Tame nėra nieko blogo. Buvimas nuolatiniame teigiamų emocijų burbule man atrodo tuščias gyvenimo švaistymas, jei atvirai.
Atsakyti

Strukturizuoti.... reiskinius... seimoje.... wtf? Ka tu darai kitaip nei as pvz, apsviesk. 

Lyginti, sudeti vaikams kuprines i mokykla, isplauti indus ir t.t. Vakarieciai vadina "rupintis namu jaukumu". I zmoniu kalba isvertus reikia padaryti taip, kad namuose vyrui butu patogu ir nereiktu nieko daryti. Tada nesiskiri, gimdai, zindai, pakrauni vyra energijos. Aj, siaip skirtis kaip ir negali, kadangi reiskiniu strukturizavimas seimoje yra neapmokamas. O gera nuotaika ir vidine energija (ta kuria pasikrovei verdama balandelius) parduotuveje nesusimokesi. 

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 08 29, 20:57)
Ir niekaip siuose zodziuose issakytuose as nematau moters kaip kazkokios silpnesnes ar gleznesnes, atvirksciai sakoma, kad moteris tik sugeba kaupti energija, kuri reikalinga vyrui, kazin kiek moteru dabar tai sugeba? Taip mes labai gerai sugebam uzdirbti pinigus, daryti karjera, nes tai vyriski darbai ir mums jie lengvi, nes zemesnio lygio, bet ar sugebam atlikti moteriskus? kaupti energija, sturkturizuoti seimoje ivairius reiskinius, procesus? skleisti meile? g.gif

O kodėl vyrus norima supaprastinti iki emociškai infantilių ir energetiškai nestabilių būtybių? Nes taip patogiau moterį padėti į tą lentynėlę, kuri labai patogi vyrui? Ar šiaip, kad gražiau skambėtų.

Žemesnio lygio... aukštesnio... pagal kokius kriterijus įdomu tie darbai suskirstomi į viršutines ir apatines lentynėles. Ir ar realiai tas skirstymas yra pagrįstas arba turi bent kokią realią reikšmę? Kuom jau tie rankdarbiai ir neigiamų emocijų vengimas yra tokie sudėtingi ir aukštesnio lygio darbai už šeimos išlaikymą ir pasirūpinimą jos materialine gerove. Ar gali vyras atsiriboti nuo emocinės vaikų gerovės, nuo domėjimosi jais ir nuo savo indėlio į šeimos emocinį stabilumą? Ar tikrai šeimai nereikia ir tam tikro energetinio vyriškojo indėlio?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2017 08 29, 21:04)
Mano nuomone rytu filosofija sunkiai pritaikoma 21o amziaus Europoje. Del praktiniu priezasciu. 19am amziuje, kai buvai garantuota, kad vyras islaikys, kai vistiek nebuvo apsisaugojimo priemoniu, puikiai tiktu. 

Žinoma. O jei dar nepamirštant, kad moteriai dirbti ir tobulėti tais laikais buvo praktiškai neįmanoma, tai tokia filosofija atitiko to laikmečio realijas.
Atsakyti
Nesenai su MB diskutavome jos darbo galimybes ir buities rupesciu pasidalinimo problemas.

jei zmona ir sutuoktinis uzdirba vienodai tai ir dalintis buities darbai turetu po lygiai.
O jei nevienodai?

Sakysim uzdirba 5 kart maziau zmona, Zmona dirba 10 valandu iskaitant kelione i darba ir pietu laika, o vyras dirba kelias valandas.
Tada vyrass turetu prisiimti PENKTADALI namu problemu.
Kodel?

Todel kad darbas uz maza atlyginima, kuriame dar ir laiko reikia sugaista jau panasus i hobi.
Kaip sakysim vyru zvejyba, kur sugaista laiko daug ir irankiu prisiperka o pagautos zuvies verte maza. Tai hobis
Atsakyti

O kodėl vyrus norima supaprastinti iki emociškai infantilių ir energetiškai nestabilių būtybių? Nes taip patogiau moterį padėti į tą lentynėlę, kuri labai patogi vyrui? Ar šiaip, kad gražiau skambėtų.

Butent. Manau, kad moteriskai ausiai graziai skambetu :) Tik pagalvok, kaip viskas rimta ir sudetinga - moteriai patikimas tokio auksto lygio darbas, kaip energijos kaupimas, ka jau ten tie vyro uzdirbami pinigai... O realybe tokia, kad zemiskame gyvenime esmini vaidmeni atlieka realus ir apciuopiami pinigai. Tai kaip ir viskas gerai su ta energija, tik kad reali galia lieka vyro rankose. O jeigu ka (vyrui verslas nesiseka, pas meiluze isejo) visada galima moteriske apkaltint - blogai energija kaupe, vyrui nesugeneravo tiek, kiek reikejo, tai ir pati kalta :)

Atsakyti
QUOTE(Gervuogine @ 2017 08 29, 22:05)
O jeigu ka (vyrui verslas nesiseka, pas meiluze isejo) visada galima moteriske apkaltint - blogai energija kaupe, vyrui nesugeneravo tiek, kiek reikejo, tai ir pati kalta smile.gif

Gal nereikia tiek nusipaistyti?

Jei TV neveikia, juk nekaltinat kiekviena karta elektros rozetes, kad mazai ten elektros.
Jei automobilis sustoja, tai gali buti ir kuro trukumas ir gedimas. Tikrai niekas visada nekaltina, kad nera benzino
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 08 29, 23:05)
Sakysim uzdirba 5 kart maziau zmona, Zmona dirba 10 valandu iskaitant kelione i darba ir pietu laika, o vyras dirba kelias valandas.
Tada vyrass turetu prisiimti PENKTADALI namu problemu.
Kodel?

Todel kad darbas uz maza atlyginima, kuriame dar ir laiko reikia sugaista jau panasus i hobi.
Kaip sakysim vyru zvejyba, kur sugaista laiko daug ir irankiu prisiperka o pagautos zuvies verte maza. Tai hobis

O jei vyras uždirba mažiau, nei žmona, principas pasidalijimo tas pats?

Man šiaip keista toks matematinis paskirstymas. Ir nelabai realu. Tiek aš, tiek mano vyras, be darbo turim ir hobių, kurių pinigais neįvertinsi. Kol vyras žvejyboje ar medžioklėje, visi buities "darbai" natūraliai atitenka man, nes tuo metu aš esu namuose. Bent jau aš tikrai nereikalauju, kad po to jis "atidirbtų" tas hobiui skirtas valandas. Lygiai taip pat jis nereikalauja, kad "atidirbčiau" aš. Nes buitimi mes dalinamės pagal poreikius ir galimybes, o ne pagal kažkokią atsiperkamumo formulę.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 08 29, 22:11)
Kol vyras žvejyboje ar medžioklėje, visi buities "darbai" natūraliai atitenka man, nes tuo metu aš esu namuose. Bent jau aš tikrai nereikalauju, kad po to jis "atidirbtų" tas hobiui skirtas valandas.

Nesupratau!
Kokie dar buities darbai jei zmogaus NERA NAMUOSE?

O jei kartu atostogaujate, tai gal ka samdote, kad atliktu tuos mistinius "buities darbus zmogui nesant".
Mes nebunam namuose po pusmeti abu ir nera jokiu buities darbu, uzrakinamm buta ir po problemos. Mokescius sumokam internetu, vienintelis darbas. Tai jei vienas zmogus nebuna tai irgi juk nereikia nei jam valgyt daryt, nei lova klot nei valyt kambariu.
Issivalo, valgyt pasidaro, kas gyvena ir TIK SAU, tai jau nereikia kitam problemos uzkraut.
O tai vyras isvaziuot keliems menesiam dirbti i uzsieni ir gal irgi jam liktu "buities darbai" skoloj?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2017 08 29, 23:19)
Nesupratau!
Kokie dar buities darbai jei zmogaus NERA NAMUOSE?

Pas mus du vaikai. Buities darbų visada yra. Net jei vyro nėra namuose. Ir valgyt daryt reikia, ir lovas klot, ir kambarius valyt.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 08 29, 22:22)
Pas mus du vaikai. Buities darbų visada yra. Net jei vyro nėra namuose.

Su ex gyvenant irgi buvo 2 vaikai. Bet mano pozicija buvo tokia:
"Tu ju norejai, padariau del taves, dabar tai TAVO HOBIS"

Atsakyti

Su ex gyvenant irgi buvo 2 vaikai. Bet mano pozicija buvo tokia:
"Tu ju norejai, padariau del taves, dabar tai TAVO HOBIS"

:) kokia ji buvo laiminga tavim atsikraciusi 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2017 08 29, 22:30)
kokia ji buvo laiminga tavim atsikraciusi 

Nebuvo laiminga.
Manes atsikratyti gal buvo ir nebloga ideja, nesigincysiu. Bet jai tiesiog tai per brangiai kainavo.
Atsakyti