Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jis kažko nesupranta, ar man reikia keistis?

QUOTE(Nakviša @ 2017 08 29, 13:02)
Man patinka gyventi pagal savo filosofiją, jausti man artimų žmonių meilę, rūpestį, laimę būti kartu. Būti savimi, nekišant į per prievartą užkraunamus elgesio rėmus. Suteikti ir duoti save visą, išdalinant savo esybę jiems. Nes jie man rūpi, man reikia, kad jie būtų laimingi, bet tuo pačiu ir aš galėčiau būti laiminga.

O rytu filosofija (vedu) ypač mėgsta remtis savimi nepasitikintys asmenys, kurie visas susiklosčiusias aplinkybes "nurašo" karmai, Dievo pirštui, likimo išbandymams ir pan. Tie, kurie plaukia pasroviui ir nėra atsakingi už nieką, laukia kol viskas savaime pasikeis.

Pritariu.
Mane gi glumina, kai bandoma ikisti i tik daliai moteru tinkancius stereotipinius remus, nesvarbu kaip romantiskai ir saldziai jie pateikti.

Butent mane siame gyvenime zavi, kad mane niekas nebando igrusti i stereotipinius "moterisko vaidmens" remus, nesvarbu ar jie rytietiski, vakarietiski, pietietiski, ar siaurietiski. Tik as sprendziu, kokiai man butu, kaip gyventi, ka myleti. Man patinka paciai sau nsutatyti siekius, tai siekti, o svarbiausia nesti atsakomybe uz savo pasirinkima. Man kaip zmogui, nepriimtina buti islaikytine, nes uz viska esu linkusi susimoketi pati. Ir jei jau as gimdau vaikus, as juos gimdau ne valstybei, kaip pensiju moketojus. Na kodel pastoviai veidmainiaujama ir bandoma motinystes poreiki apipinti visokiom saldziom banalybem. As nezinau kaip kita moteris, savo sunu gimdziau, kad turejau toki kaip ir fizini, taip ir dvasini poreiki myleti, dalintis, globoti ir t.t. O visa kita tik detales. AR uz tai kad as budama moteris, kuri patenkinau savo fizinius ir dvasinius poreikius, dabar turiu teise i kazkokius ten bonusus is visuomenes puses... Nezinau, man tai atrodo labai neskaniai. Manau lygiai taip pat verta pagarbos moteris pasisventusi karjerai, tarkim kurianti medikamentus, kurie isgelbes aibes ne jos vaiku gyvybiu... ( Cia as samoningai pasirinkau toki pvz.) yra daug tyliai laimingu, karjera darianciu moteru, kurios savo darbo deka turtina ta pacia visuomene, kuria jos gerbuvi.

QUOTE(Hmmm... @ 2017 08 29, 18:29)
Aš suprantu, kad tam tikrai kategorijai moterų ši gyvenimo filosofija tinka ir yra priimtina. Tam tikriems teiginiams iš dalies galėčiau pritarti ir aš. Bet visuma... tikrai ne. Mano vyro ir mano santykis yra ne toks, apie kokį čia rašoma. Bet tai niekaip nereiškia, kad aš nesu laiminga tame santykyje.

Butent, tame ir zavumas. Kad mes moterys esame skirtingos, siais laikais turincios galimybe pasirieksti visose sferose. Ir jei kokia moteris pasirenka kokia nors kita, tarkim maziau aktulia daugumai moteru sfera, ji netampa blogesne ar geresne. Siuo metu manyciau kalba eina apie asmens laime. Koks skirtumas kaip zmogus realizuoja save, svarbu kad jis laimingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 rugpjūčio 2017 - 18:33

O man ta visa rytu ismintis nepatinka, nes spraudzia moteris i remus. 

Pvz. Ka reiskia ideja, kad moteriai netinka dalykai kurie sukelia neigiamas emocijas? Ir kad pavargusi moteris nebuna kazkoks ten saltinis vyrui???

Isvertus i zmoniu kalba tai reiskia, kad moteris negali buti pikta, kazkuo nepatenkinta, nes kitaip nepatiks vyrui. Ir jis tada iseis pas gera ir nepikta zmona :)

Zodziu, viskas kaip patogiau vyrui. Tik ipinta i graziai, kad ir paciai moteriai butu patrauklu. Bet per ta didziai grazu pateikima, moteris net nebemato esmes :)

Atsakyti
QUOTE(Gervuogine @ 2017 08 29, 19:24)
<p>O man ta visa rytu ismintis nepatinka, nes spraudzia moteris i remus. </p><p></p><p>Pvz. Ka reiskia ideja, kad moteriai netinka dalykai kurie sukelia neigiamas emocijas? Ir kad pavargusi moteris nebuna kazkoks ten saltinis vyrui???</p><p></p><p>Isvertus i zmoniu kalba tai reiskia, kad moteris negali buti pikta, kazkuo nepatenkinta, nes kitaip nepatiks vyrui. Ir jis tada iseis pas gera ir nepikta zmona smile.gif</p><p></p><p>Zodziu, viskas kaip patogiau vyrui. Tik ipinta i graziai, kad ir paciai moteriai butu patrauklu. Bet per ta didziai grazu pateikima, moteris net nebemato esmes smile.gif</p>

Man kazkaip yra keista. Berniukam siukstu, negalima verkti, virs bobom. Cia dar vienas emociju slopinimo skatinimas, siukstu vyrui rodyti neigiamas emocijas. Nezinau, nezinau... Na nemanau, kad nuo savo artimo zmogaus-vyro privalai slepti kad tau yra blogai. Tuomet kur gali pabuti pati savimi nei savo pacios seimoje, namuose?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2017 08 29, 08:30)
<p>Vargse ubuntu, nezindyta.... mergos vaikas verysad.gif ajaj ir kaip kiti puikiai gyvena.. </p>

jusu sugebejimas keliu cia nesuprasti parasyto teksti vis dar stebina smile.gif
zindyta as tik neilgai ne 2 metus biggrin.gif , ir ne mergos vaikas, jei tai kazka reiskia jums svarbaus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gervuogine @ 2017 08 29, 19:24)
<p>O man ta visa rytu ismintis nepatinka, nes spraudzia moteris i remus. </p><p></p><p>Pvz. Ka reiskia ideja, kad moteriai netinka dalykai kurie sukelia neigiamas emocijas? Ir kad pavargusi moteris nebuna kazkoks ten saltinis vyrui???</p><p></p><p>Isvertus i zmoniu kalba tai reiskia, kad moteris negali buti pikta, kazkuo nepatenkinta, nes kitaip nepatiks vyrui. Ir jis tada iseis pas gera ir nepikta zmona smile.gif</p><p></p><p>Zodziu, viskas kaip patogiau vyrui. Tik ipinta i graziai, kad ir paciai moteriai butu patrauklu. Bet per ta didziai grazu pateikima, moteris net nebemato esmes smile.gif</p>

kaip kas supranta taip ir reiskia, kiekveinam pagla savo sugedimo laipsni taip asakant biggrin.gif .
Man sitie tavo iskirti zodziai reiskia, kad moteris turi gyventi taip , kad kuo maziau kiltu jai neigiamos emocijos, ta prasme ne nebuti pikta, o vengti tokiu dalyku kurie sukelia pykti ir itas neigiamas emocijas, manau labai logiska smile.gif O tau labai norisi susikelti sau neigiamas emocijas?
Idomu kad tik tiek teiskaitei, as kaip tik suprantu sia minti, taip, kad vyras uztikrina moteriai lengva be didesniu problemu buiti, gyvenima, kuriuo ji gali megautis, uzsiimti megiama veikla, nepervargti ir taip tada ji buna pilna energijos ir gali nesusiraukusi ir nepervargusi prisiglausti prie vyro, kuriam tai atgaiva sielai, kas tame blogo? tau labiau patinka buti piktai? bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 08 29, 19:14)
Pritariu.
Mane gi glumina, kai bandoma ikisti i tik daliai moteru tinkancius stereotipinius remus, nesvarbu kaip romantiskai ir saldziai jie pateikti.
<...>

Kažkaip man vis atrodo, kad čia kaip ir su ištekėjusiom vs sugyventineėmis. Pirmosios visada įrodinės, kad antrosios gyvena neteisingai ir nusileidžia įgeidžiams.
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2017 08 29, 12:57)
Be abejo, kad esu taisyklė (bent tarp pilnavertės mitybos atstovių), nes:
*mano draugės ir pažįstamos yra vaisingo amžiaus moterys, kurios perpraėjusius keletą metų planavo ir susilaukė vaikų. Tikrai ne su viena esu išsišnekėjusi ta tema, ir didžioji dauguma pastojo 1-2 mėnesį nuo planavimo pradžios, labai retai porai prireikė iki 4 mėn. Daugiau kaip pusmečio prireikė tik vienai. Aišku, mano aplinka nepretenduoja į statistikos imtį, bet Jūsiškė - taip pat;
* prieš keletą metų, kai dar nebuvo numirusi NŠP tema, aktyvių jos dalyvių buvo nemažas būrelis. Visos matavo BT kas mėnesį  ir, žinot, neovuliaciniai ciklai buvo labai didelė retenybė, gaaal koks vienas per metus ir tai tik vienai kitai pasitaikydavo. Todėl neabejoju, kad sveikai moteriai sulaukti ovuliacijos kas mėnesį tikrai yra taisyklė, o ne išmtis.

deja, neesat ju staisykle o greiciau isimtis smile.gif Taip jaunam amziuja ovuliacijos vyksta beveik visoms kas menesi, bet ne visoms, o su amziumi ju palaipsniui mazeja
Nevaisingumo situacija Lietuvoje niekuo nesiskiria nuo padėties kitose pasaulio ir Europos šalyse: iš viso apie 10-20 proc. visų šeimų yra nevaisingos. Taigi, kas šešta pora negali susilaukti vaikų. Medikų teigimu, po 10-15 metų vaisingumo problemų turės kas trečia pora. Be to, nevaisingumas kamuoja vis jaunesnius žmones.

Skaitykite daugiau: http://www.tavovaika...e.d?id=70734326

Epidemiologinių tyrimų duomenimis, Lietuvoje yra daugiau nei 50 tūkst. nevaisingų šeimų, kasmet jų padaugėja 2 tūkstančiais.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...u.d?id=71299370

Tačiau nuo 35 metų, moterų turinčių nevaisingumo problemų, persileidimų ir problemų su vaisiumi skaičius gerokai padidėja. Ir jau sulaukus 40-ies metų amžiaus, tik maždaug 2 iš 5 moterų norinčių susilaukti vaikų, tai pavyksta.

vartotojo įkelta nuotrauka

Papildyta:
QUOTE(Jazza @ 2017 08 29, 12:57)

* jeigu žindymas būtų tokia jau gera apsauga, tai pametinukai būtų labai didelė retenybė... bent jau mano aplinkoj tikrai taip nėra. Taip, žinau, kad yra papildomų sąlygų, bet net ir jų laikantis, tik pirmi 6 mėn. yra laikomi saugiais, o kaip rodo mano atvejis - irgi būna išimčių.
Taigi, aš tikrai nesu kažkokia unikali. Vat, labai artimoj aplinkoj prieš keletą metų 44 metų moteris susilaukė žavingo berniuko. Nebūtų nieko keisto, bet tai moteriai prieš daugiau nei 20 metų po antro cezario buvo atliktas kiaušintakių perrišimas. Va čia tai unikalu. Čia, sutinku, išimtis iš taisyklės, kuri vienu mostu nubraukia visas Jūsų teorijas apie su metais mažėjantį vaisingumą...

dar karta sakau zindymas NERA JOKIA APSAUGA IR ZINDANT GALIMA PASTOTI, as sneku apie nusikelima laiko pastojimo ilgai zinand, bet jus cia dauguma darotes isvadas is 2 nestumu smile.gif Taip zindant pirma vaika labai greit galima pastoti, zindant antra irgi, bet siek tiek veliau, nes ir metai bega, bet jei pirmus 2 zindysit kartu ir ilgai tai trecia kart jau labai retai kuri pastos vel pirmus metus po gimdymo. O po 3 iszindytu ilgai vaiku 4 dazniausiai buna dar veliau jau po keliu geru metu. Sita turejau omeny, o ne tai, kad zindysiu is vis nepastosiu. Kiekvienas organizmas jaucia per kiek laiko gali atsistatyti ir pasiruosti, o ilgi zindymai organzimui kaip zenklas kad seknati nestuma reiktu pavelinti, be to metam begant ir siaip vaisingumas mazeja.
Cia ne mano teroijos, cia bet kurio ginekologo paklauskit apie mazejanti vaisinguma, rimtai neesat girdejusi, manot 20 ir 40 tas pats sansas pastoti?? Niekas nesako, kad jo nelieka, aisku viena diena nelieka galutinai...
Savo pvz butent patvirtinat mano teroija, kad ateina tie vaikai kai ateina, planuok neplanaves , tik kartais musu ir Dievo planai sutampa, kartais ne biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2017 08 29, 18:29)
Aš suprantu, kad tam tikrai kategorijai moterų ši gyvenimo filosofija tinka ir yra priimtina. Tam tikriems teiginiams iš dalies galėčiau pritarti ir aš. Bet visuma... tikrai ne. Mano vyro ir mano santykis yra ne toks, apie kokį čia rašoma. Bet tai niekaip nereiškia, kad aš nesu laiminga tame santykyje.

tai niekas ir nesako,kad reikia taip ir gyvent ar tuo vadovautis, man tai paprasciausiai kaip poezija grazus zodziai toli nuo realybes biggrin.gif
Gyvenam mes visi pagal savas filosofijas, net jei ir galvojam kad kazkuom remiames, rytu filosofijos mums nesuprast, nes ne ten gimem ir uzaugom, tik grazu kartais kazka grazaus paskaityt biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 08 29, 19:14)
Pritariu.
Butent mane siame gyvenime zavi, kad mane niekas nebando igrusti i stereotipinius "moterisko vaidmens" remus, nesvarbu ar jie rytietiski, vakarietiski, pietietiski, ar siaurietiski. Tik as sprendziu, kokiai man butu, kaip gyventi, ka myleti. Man patinka paciai sau nsutatyti siekius, tai siekti, o svarbiausia nesti atsakomybe uz savo pasirinkima. Man kaip zmogui, nepriimtina buti islaikytine, nes uz viska esu linkusi susimoketi pati. Ir jei jau as gimdau vaikus, as juos gimdau ne valstybei, kaip pensiju moketojus. Na kodel pastoviai veidmainiaujama ir bandoma motinystes poreiki apipinti visokiom saldziom banalybem. As nezinau kaip kita moteris, savo sunu gimdziau, kad turejau toki kaip ir fizini, taip ir dvasini poreiki myleti, dalintis, globoti ir t.t. O visa kita tik detales. AR uz tai kad as budama moteris, kuri patenkinau savo fizinius ir dvasinius poreikius, dabar turiu teise i kazkokius ten bonusus is visuomenes puses... Nezinau, man tai atrodo labai neskaniai. Manau lygiai taip pat verta pagarbos moteris pasisventusi karjerai, tarkim kurianti medikamentus, kurie isgelbes aibes ne jos vaiku gyvybiu... ( Cia as samoningai pasirinkau toki pvz.) yra daug tyliai laimingu, karjera darianciu moteru, kurios savo darbo deka turtina ta pacia visuomene, kuria jos gerbuvi.
Butent, tame ir zavumas. Kad mes moterys esame skirtingos, siais laikais turincios galimybe pasirieksti visose sferose. Ir jei kokia moteris pasirenka kokia nors kita, tarkim maziau aktulia daugumai moteru sfera, ji netampa blogesne ar geresne. Siuo metu manyciau kalba eina apie asmens laime. Koks skirtumas kaip zmogus realizuoja save, svarbu kad jis laimingas.

O nemanot, kad mes visi turim labai daug steriotipu galvoje? Stai ka paryskiau jums gal atrodo kaip teisingi dalykai, kazkam atrodys visiskai kitaip, taigi,tai tik jusu steriotipai ir jie tokie daugumos vakarieciu galvose...Jei trumapai moteris daro ka nori, gyvena kaip nori ir svarbu buti laimingai biggrin.gif
Cia vel gi vienas is didziausiu musu pasaulio ir musu dienu striotipas - buti laimingu ,kaip pagrindinis gyvenimo tikslas, o ar tai teisinga? nesakau,akd ne bet nesakau,kd ir taip, man tai tik remai, steriotipas tas pats kisimasis saves i remus -privalai buti laiminga ....
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 08 29, 20:01)
zindyta as tik neilgai ne 2 metus  biggrin.gif , ir ne mergos vaikas, jei tai kazka reiskia jums svarbaus  smile.gif
Papildyta:

kaip kas supranta taip ir reiskia, kiekveinam pagla savo sugedimo laipsni taip asakant  biggrin.gif .
Man sitie tavo iskirti zodziai reiskia, kad moteris turi gyventi taip , kad kuo maziau kiltu jai neigiamos emocijos, ta prasme ne nebuti pikta, o vengti tokiu dalyku kurie sukelia pykti ir itas neigiamas emocijas, manau labai logiska smile.gif O tau labai norisi susikelti sau neigiamas emocijas?
Idomu kad tik tiek teiskaitei, as kaip tik suprantu sia minti, taip, kad vyras uztikrina moteriai lengva be didesniu problemu buiti, gyvenima, kuriuo ji gali megautis, uzsiimti  megiama veikla, nepervargti ir taip tada ji buna pilna energijos ir gali nesusiraukusi ir nepervargusi prisiglausti prie vyro, kuriam tai atgaiva sielai, kas tame blogo? tau labiau patinka buti piktai?  bigsmile.gif

Na matot, Ubuntu***, ne visom moterims reikia sudaryti salygas. Man, asmeniskai labiau tinka lygiavetciu asmenu partneryste.
Beje, as kaip moteris-zmogus, neatsizadu nuo zmogisku jausmu, gela, liudesys, pyktis ir t.t. visos sios emocijos yra norma zmogui, todel jas normalu jausti. Skirtumas tik tame, kaip mes jas reiskiame, o raiskos budas tiesiai susijes su kultura. Esu labai laiminga, kai mano gyvenime pasitaike keli labai sunkus gyvenimo laikotarpiai, man nereikejo "vaidinti", slepti emociju, salia manes buvo man lygiavertis vyras, nebijantis mano neigiamu emociju, prieme jas kaip neatsiejama mano savasties dali, palaike, padejo sunkiu metu pareme mane, suteike jegu. Beje, kai reikejo jam mano peties, as irgi tapau jam ramsciu...

Na ne visiem vyrams patinka moterys "mimozos-gleznos geleles", yra ir tokie, kuriem patinka "kiausetos". Savarankiskos, sugebancios vadovauti, priimti sprendimus, uzdirbti pinigus, turincios savo nuomone, nebijancios reiksti savo jausmus (tai visai neusije su "turgaus bobos" emociju raiska). As tikrai neromantizuosiu kiausetas moteris, nors pati priklausau tai kategorijai. Bet klysta tie kurie mano kad kiauseta moteris ir namuose nesioja kiausius. Bent jau salimais, manes yra vyras, kuris man nenusileidzia nie kuo. Itariu, jis kaip ir as negaletumeme gyventi su nelygiaverciais partneriais. Mes skirtingi ir tame zavumas, kad kiekvinas musu gali pasirinkti gyvenimo modeli, kuris tinka tik mums.
Atsakyti

deja, neesat ju staisykle o greiciau isimtis smile.gifTaip jaunam amziuja ovuliacijos vyksta beveik visoms kas menesi, bet ne visoms, o su amziumi ju palaipsniui mazeja
Nevaisingumo situacija Lietuvoje niekuo nesiskiria nuo padėties kitose pasaulio ir Europos šalyse: iš viso apie 10-20 proc. visų šeimų yra nevaisingos. Taigi, kas šešta pora negali susilaukti vaikų. Medikų teigimu, po 10-15 metų vaisingumo problemų turės kas trečia pora. Be to, nevaisingumas kamuoja vis jaunesnius žmones.

Skaitykite daugiau: http://www.tavovaika...e.d?id=70734326

Epidemiologinių tyrimų duomenimis, Lietuvoje yra daugiau nei 50 tūkst. nevaisingų šeimų, kasmet jų padaugėja 2 tūkstančiais.

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/...u.d?id=71299370

Tačiau nuo 35 metų, moterų turinčių nevaisingumo problemų, persileidimų ir problemų su vaisiumi skaičius gerokai padidėja. Ir jau sulaukus 40-ies metų amžiaus, tik maždaug 2 iš 5 moterų norinčių susilaukti vaikų, tai pavyksta.

Vaisingumas-ir-amzius.jpg

Papildyta:
dar karta sakau zindymas NERA JOKIA APSAUGA IR ZINDANT GALIMA PASTOTI, as sneku apie nusikelima laiko pastojimo ilgai zinand, bet jus cia dauguma darotes isvadas is 2 nestumu smile.gifTaip zindant pirma vaika labai greit galima pastoti, zindant antra irgi, bet siek tiek veliau, nes ir metai bega, bet jei pirmus 2 zindysit kartu ir ilgai tai trecia kart jau labai retai kuri pastos vel pirmus metus po gimdymo. O po 3 iszindytu ilgai vaiku 4 dazniausiai buna dar veliau jau po keliu geru metu. Sita turejau omeny, o ne tai, kad zindysiu is vis nepastosiu. Kiekvienas organizmas jaucia per kiek laiko gali atsistatyti ir pasiruosti, o ilgi zindymai organzimui kaip zenklas kad seknati nestuma reiktu pavelinti, be to metam begant ir siaip vaisingumas mazeja.
Cia ne mano teroijos, cia bet kurio ginekologo paklauskit apie mazejanti vaisinguma, rimtai neesat girdejusi, manot 20 ir 40 tas pats sansas pastoti?? Niekas nesako, kad jo nelieka, aisku viena diena nelieka galutinai...
Savo pvz butent patvirtinat mano teroija, kad ateina tie vaikai kai ateina, planuok neplanaves , tik kartais musu ir Dievo planai sutampa, kartais ne biggrin.gif
Papildyta:
tai niekas ir nesako,kad reikia taip ir gyvent ar tuo vadovautis, man tai paprasciausiai kaip poezija grazus zodziai toli nuo realybes biggrin.gif
Gyvenam mes visi pagal savas filosofijas, net jei ir galvojam kad kazkuom remiames, rytu filosofijos mums nesuprast, nes ne ten gimem ir uzaugom, tik grazu kartais kazka grazaus paskaityt biggrin.gif
Papildyta:
O nemanot, kad mes visi turim labai daug steriotipu galvoje? Stai ka paryskiau jums gal atrodo kaip teisingi dalykai, kazkam atrodys visiskai kitaip, taigi,tai tik jusu steriotipai ir jie tokie daugumos vakarieciu galvose...Jei trumapai moteris daro ka nori, gyvena kaip nori ir svarbu buti laimingai biggrin.gif
Cia vel gi vienas is didziausiu musu pasaulio ir musu dienu striotipas - buti laimingu ,kaip pagrindinis gyvenimo tikslas, o ar tai teisinga? nesakau,akd ne bet nesakau,kd ir taip, man tai tik remai, steriotipas tas pats kisimasis saves i remus -privalai buti laiminga ....

Kiek ten sakei diplomu turi, steriotipe ? ;)))

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 08 29, 20:47)

O nemanot, kad mes visi turim labai daug steriotipu galvoje?  Stai ka paryskiau jums gal atrodo kaip teisingi dalykai, kazkam atrodys visiskai kitaip, taigi,tai tik jusu steriotipai ir jie tokie daugumos vakarieciu galvose...Jei trumapai moteris daro ka nori, gyvena kaip nori ir svarbu buti laimingai  biggrin.gif

As prisipazinsiu, as neskirstau zmones pagal lyti, kai kalba eina apie egzistencija. Lytiskumas svarbus tik kai kalba eina apie reprodukcija. Zmogui kaip asmenybei, mano galva yra svarbu buti kuribingam. O kuryba apima labai placias sferas.

GAl as nesupratau teisingai. O jus ka norite priestarauti, kad zmogus turi buti laimingu? TAi yra stereotipas?

As nezinau kaip jums, bet man mano gyvenimas suteikia pilnatves jausma, as stengiuosi gyventi santaikoje kartu su savimi, siekti harmonijos. O tai reiskia laimes. As nezinau, saliginai normalaus zmogaus, kuris samoningai i savo gyvenima inestu destrukcija, nestabiluma i savo gyvenima.

Laime, tai siekiamybe. Pastoviai laimingu zmoniu nera. Zmogus nepazinojes nelaimes, niekada nemokes suvokti kas yra laime. Bet tai nereiskia kad reikia samoningai sau bloginti gyvenima, nesiketi harmonijos-laimes.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 08 29, 20:48)
Na matot, Ubuntu***, ne visom moterims reikia sudaryti salygas. Man, asmeniskai labiau tinka lygiavetciu asmenu partneryste.
Beje, as kaip moteris-zmogus, neatsizadu nuo zmogisku jausmu, gela, liudesys, pyktis ir t.t. visos sios emocijos yra norma zmogui, todel jas normalu jausti. Skirtumas tik tame, kaip mes jas reiskiame, o raiskos budas tiesiai susijes su kultura. Esu labai laiminga, kai mano gyvenime pasitaike keli labai sunkus gyvenimo laikotarpiai, man nereikejo "vaidinti", slepti emociju, salia manes buvo man lygiavertis vyras, nebijantis mano neigiamu emociju, prieme jas kaip neatsiejama mano savasties dali, palaike, padejo sunkiu metu pareme mane, suteike jegu. Beje, kai reikejo jam mano peties, as irgi tapau jam ramsciu...

Na ne visiem vyrams patinka moterys "mimozos-gleznos geleles", yra ir tokie, kuriem patinka "kiausetos". Savarankiskos, sugebancios vadovauti, priimti sprendimus, uzdirbti pinigus, turincios savo nuomone, nebijancios reiksti savo jausmus (tai visai neusije su "turgaus bobos" emociju raiska). As tikrai neromantizuosiu kiausetas moteris, nors pati priklausau tai kategorijai. Bet klysta tie kurie mano kad kiauseta moteris ir namuose nesioja kiausius. Bent jau salimais, manes yra vyras, kuris man nenusileidzia nie kuo. Itariu, jis kaip ir as negaletumeme gyventi su nelygiaverciais partneriais. Mes skirtingi ir tame zavumas, kad kiekvinas musu gali pasirinkti gyvenimo modeli, kuris tinka tik mums.

Pilnai sutinku, ne visoms reikia ir ne visi vyrai tai sugeba, dazniausiai susiranda toks toki, kuriam reikia ir kuris sugeba, buna liunda tik, jei susitinka tokia kuriai reikia ir toks, kuris nesugeba biggrin.gif
Manau aprasyti santykiai yra visiskai lygeverciai, bet ne lygus, kiekvienas prisidedda prie santyio savaip, bet ne vienodai, tik tiek.
Cia nebuvo rasoma apie ATSIZADEJIMA JAUSMU, greiciau vengima situaciju , kurie sukels neigiams jausmus. Nesutinkat, manot samoningai moteriai reikia(o ir vyui) kazka daryti ,kad kiltu neigimos emocijos? Pvz ir pas mus sakoma, ypac nesiai moteriai,akd vengtu stresiniu situaciju, neziuretu negraziu dalyku, vengtu neigiamu situaciju ar ta blogai?
Ir niekaip siuose zodziuose issakytuose as nematau moters kaip kazkokios silpnesnes ar gleznesnes, atvirksciai sakoma, kad moteris tik sugeba kaupti energija, kuri reikalinga vyrui, kazin kiek moteru dabar tai sugeba? Taip mes labai gerai sugebam uzdirbti pinigus, daryti karjera, nes tai vyriski darbai ir mums jie lengvi, nes zemesnio lygio, bet ar sugebam atlikti moteriskus? kaupti energija, sturkturizuoti seimoje ivairius reiskinius, procesus? skleisti meile? g.gif
Atsakyti

zindyta as tik neilgai ne 2 metus biggrin.gif, ir ne mergos vaikas, jei tai kazka reiskia jums svarbaus smile.gif
Papildyta:
kaip kas supranta taip ir reiskia, kiekveinam pagla savo sugedimo laipsni taip asakant biggrin.gif.
Man sitie tavo iskirti zodziai reiskia, kad moteris turi gyventi taip , kad kuo maziau kiltu jai neigiamos emocijos, ta prasme ne nebuti pikta, o vengti tokiu dalyku kurie sukelia pykti ir itas neigiamas emocijas, manau labai logiska smile.gifO tau labai norisi susikelti sau neigiamas emocijas?
Idomu kad tik tiek teiskaitei, as kaip tik suprantu sia minti, taip, kad vyras uztikrina moteriai lengva be didesniu problemu buiti, gyvenima, kuriuo ji gali megautis, uzsiimti megiama veikla, nepervargti ir taip tada ji buna pilna energijos ir gali nesusiraukusi ir nepervargusi prisiglausti prie vyro, kuriam tai atgaiva sielai, kas tame blogo? tau labiau patinka buti piktai? bigsmile.gif

Va va. Tai ir turejau omenyje. Tau visai graziai skamba "lengva be didesniu problemu buiti, gyvenima, kuriuo ji gali megautis" ??? O tu suvoki kas po tuo slepiasi??? Ogi visiska moters priklausomybe nuo vyro. 

Atsakyti

Ko jūs cia prie jos prisikabinot del nepastojimo? Ot tai didvyrės - kaip katės gimdo ir galvoja, kad daro didelę paslaugą pasauliui.

Komentuoji ne i tema. Sergu endometrioze, kaip zinia 40% serganciuju nevaisingos. Tad as cia paskutine eileje i gimdyma kaip kate. 

Atsakyti