Mama uzaugino patisonu, dave man, bet nezinau i kokius patiekalus juos deti ir kaip paruosti? Gal kas patartu ka nors skanaus?
Patisonus galima marinuoti kaip agurkus. Marinatas, priedai ir paruosimas visiskai vienodi.Labai liuks gaunasi
Dar vienas budas, jei patisonai mazi :
isskobti vidu , pabarstyti prieskoniais , truputi palaikyti ir pridejus farso kepti orkaiteje. Apie 30-40min, skarda patepus aliejumi. Po to galima uzpilti kazkokiu tai megstamu padazu , ar pries baigiant kepti uzberti tarkuoto surio.
isskobti vidu , pabarstyti prieskoniais , truputi palaikyti ir pridejus farso kepti orkaiteje. Apie 30-40min, skarda patepus aliejumi. Po to galima uzpilti kazkokiu tai megstamu padazu , ar pries baigiant kepti uzberti tarkuoto surio.
mes darom kepsniukus:
supjaustom griezhineliais, juos apverdam 5-10min. arba apkepam orkaitej. Po to apibarstom ivairiais prieskoniais, uzhdedam pomidoru griezhinelius, kas nori gali deti apkeptos ar virtos mesos, deshros ar pan. Ant virshaus dedam tarkuota suri, uzhbarstom kmynu, krapu ir kepam orkaitej kol suris ishsilydys. Mums labai skanu ;)
supjaustom griezhineliais, juos apverdam 5-10min. arba apkepam orkaitej. Po to apibarstom ivairiais prieskoniais, uzhdedam pomidoru griezhinelius, kas nori gali deti apkeptos ar virtos mesos, deshros ar pan. Ant virshaus dedam tarkuota suri, uzhbarstom kmynu, krapu ir kepam orkaitej kol suris ishsilydys. Mums labai skanu ;)
patisonus galima supjaustyti plonoms riekelėm ir apkepti aliejuje keptuvėje. Pasūdyti ir valgyti, kol karšti. L.skanu.
Taip pat galima paruošti ir aguročius, ir cukinijas.
Jei tingisi, galima supjaustyti ne riekelėmis, o kubeliais. Tada supilti visus iškart į keptuvę. Skaniau I-as variantas ;D
Taip pat galima paruošti ir aguročius, ir cukinijas.
Jei tingisi, galima supjaustyti ne riekelėmis, o kubeliais. Tada supilti visus iškart į keptuvę. Skaniau I-as variantas ;D
kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi?
O musu seimyna labai megsta is patisonu blyniukus. Paprasta ir labai skanu. Nors mano mazius blynu siaip nevalgo, bet patisoninius teikiasi suvalgyti.
Daryt reikia taip: nulupta patisona sutarkuoti burokine tarka, imusti 2-3 kiausinius (priklausomai nuo patisono dydzio), miltu, cukraus, ismaisyti ir kepti. Niam niam kaip skanu :
Daryt reikia taip: nulupta patisona sutarkuoti burokine tarka, imusti 2-3 kiausinius (priklausomai nuo patisono dydzio), miltu, cukraus, ismaisyti ir kepti. Niam niam kaip skanu :
QUOTE |
kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi? |
Patisonai yra tokie balti, atrodo kaip kepures
Mano teta juos marinuoja-labai skanu
O vakar is patisono, moliugo ir cukinijos padariau rudenine barboryte vaikui i darzeli i rudenine svente ;D : ;D
Labai greitai ir labai skanu pasidaryti is patisono taip: nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelemis, apvirti suriame vandenyje kokias 3-5 min. Valgyti su sviestu ir druskyte-niam, niam, [smiley=smiley10.gif]labai greita ir skanu.
P/S, vakar puse patisono taip pasidarius pati viena susveiciau : Labai skanu, bet uztat nakti kosmarus sapnavau [smiley=smiley7.gif]
P/S, vakar puse patisono taip pasidarius pati viena susveiciau : Labai skanu, bet uztat nakti kosmarus sapnavau [smiley=smiley7.gif]
neperaugę patisoniukai tai labai skanūs nestorai supjaustyti, pamirkyti plaktam kiaušiny, apvolioti sėlenose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti
ĮDARYTI PATISONAI
gaminau juos pagal šį receptą, bet kai ką pakeičiau:
Vištiena įdaryti patisonai
3-4 jauni patisonai,
400 g vištienos faršo,
1 kiaušinis,
6 šaukštai grietinėlės,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
vištienos prieskonių.
Papuošimui:
pomidorų,
salotų lapų,
petražolių šakelių.
aliejaus patisonams aptepti.
Nupjauname patisonų viršūnėles ir išskobiame vidų. Patisonus apverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos faršą sumaišome su kiaušiniu, grietinėle, džiūvėsėliais ir vištienos prieskoniais. Šios masės prikemšame patisonus, uždedame viršūnėles, patepame aliejumi ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškeptus patisonus sudedame į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuošiame pomidorų griežinėliais bei petražolėmis.
(receptas paimtas iš http://www.edlonta.l...tg=15&rec=1524)
vietoj vištienos faršo naudojau kalakutienos, o grietinėlės ir džiūvėsėlių į faršą nedėjau, kad būtų mažiau kaloringa. į faršą dar dėjau džiovintų grybų (apvirtų ir susmulkintų), smulkintų porų, raudonos paprikos, o iš prieskonių - druskos, pipirų, mairūnų, bazilikų ir petražolių (nedėjau vištienos prieskonių, nes nemėgstu gatavų prieskonių rinkinių, jie man kažkokie visi vienodi). įdaro išėjo gerokai daugiau, nei reikėtų 4 jauniems patisonams įdaryti (o faršo aš turėjau 300 g, taigi mažiau nei nurodyta recepte), tai dar nedidelę cukiniją įdariau. jei kas gaminsit, turėkit omeny, kad reikia arba mažiau faršo, arba daugiau/didesnių patisonų. į skardelę, kad nesviltų, įpyliau šiek tiek grybų nuoviro.
labai skaniai sulapnojom su pomidorais (čia tiktų ir kokios gaivios salotos), draugas dar ir su ryžiais bei sojos padažu.
galima būtų ir su kitokiais įdarais daryt - ryžių ar grikių su grybais arba daržovių įdarą, žodžiu, pagal fantaziją
gaminau juos pagal šį receptą, bet kai ką pakeičiau:
Vištiena įdaryti patisonai
3-4 jauni patisonai,
400 g vištienos faršo,
1 kiaušinis,
6 šaukštai grietinėlės,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
vištienos prieskonių.
Papuošimui:
pomidorų,
salotų lapų,
petražolių šakelių.
aliejaus patisonams aptepti.
Nupjauname patisonų viršūnėles ir išskobiame vidų. Patisonus apverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos faršą sumaišome su kiaušiniu, grietinėle, džiūvėsėliais ir vištienos prieskoniais. Šios masės prikemšame patisonus, uždedame viršūnėles, patepame aliejumi ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškeptus patisonus sudedame į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuošiame pomidorų griežinėliais bei petražolėmis.
(receptas paimtas iš http://www.edlonta.l...tg=15&rec=1524)
vietoj vištienos faršo naudojau kalakutienos, o grietinėlės ir džiūvėsėlių į faršą nedėjau, kad būtų mažiau kaloringa. į faršą dar dėjau džiovintų grybų (apvirtų ir susmulkintų), smulkintų porų, raudonos paprikos, o iš prieskonių - druskos, pipirų, mairūnų, bazilikų ir petražolių (nedėjau vištienos prieskonių, nes nemėgstu gatavų prieskonių rinkinių, jie man kažkokie visi vienodi). įdaro išėjo gerokai daugiau, nei reikėtų 4 jauniems patisonams įdaryti (o faršo aš turėjau 300 g, taigi mažiau nei nurodyta recepte), tai dar nedidelę cukiniją įdariau. jei kas gaminsit, turėkit omeny, kad reikia arba mažiau faršo, arba daugiau/didesnių patisonų. į skardelę, kad nesviltų, įpyliau šiek tiek grybų nuoviro.
labai skaniai sulapnojom su pomidorais (čia tiktų ir kokios gaivios salotos), draugas dar ir su ryžiais bei sojos padažu.
galima būtų ir su kitokiais įdarais daryt - ryžių ar grikių su grybais arba daržovių įdarą, žodžiu, pagal fantaziją
Sumakalavau vakar tokį troškinį: Kubeliais pjaustyti patisonai, stambiai kapoti kopūstai, paprikos juostelės, kelios bulvės pjaustytos smulkiais kubeliais, daug morkų pjaustytų betkaip (pora morkyčių sutarkavau ir pakepinau sus svogūnu, o kitas grižinėliais ir prie bendros masės). Taigi visas daržoves į puodą, truputis alijaus + kepintos morkos su svogūnu ir tada jau prieskoniai pagal skonį (vegeta, pipiriukai, lauro lapelis, džiovinti krapai). Labai nepertroškinau, kad nebūtų košė.
Gavosi toks spalvotas, gražus ir skanus troškinukas. Kirtom net ausys linko
Gavosi toks spalvotas, gražus ir skanus troškinukas. Kirtom net ausys linko