Įkraunama...
Įkraunama...

Drabužėlių dėmės

Turiu trikotazine suknele, kuri visa nuseta dememis, tokiomis kaip riebalu. Ploviau su viskuo: skalbiau, su Fairy ploviau ir t.t. Kame cia reikalas kazin g.gif Gal kas susiduret su panasia problema?
Atsakyti
QUOTE(jurga1985 @ 2008 07 24, 17:12)
sweiki, padekit ir rekomenduokit, nutiko beda, nusidaze baltas kalnierius megztinio raudonai salbiant skalbimo masina , kitos spalvos megstinio melynos(tokios ir buwo) noreciau ta raudonuma isnaikinti, bet kaip....?toki grazu megztini wyro sugadinau....

Man panasiai buvo, kad vyras savo baltus sortus uzraudonino. 2 dienas balinau "lelija" baliklyje i karsta vandeni uzmerkus, atgriebiau. o uzrausvinta maike is pradziu "lelijos" baliklyje mirkiau, o paskui skalbyklej 95 laipsniu programa uzstaciau su baliklio padidinta porcija. Tai irgi iseme siaip ne taip.
Tau gal irgi i balikli merkt vertetu (ziurint kiek uzsidaze, medziaga kokia ir pan.), bet kazkaip tik balta kalnieriu g.gif Nes spalvotu balint negalima, nukentes melyna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KriuKriu: 01 rugpjūčio 2008 - 11:34
Žiūrint koks megztinis. mano anyta puikiai išbalindavo susidažiusius daiktus pamerkdama į vandenilio peroksido tirpalą. Bet nežinau ar verta eksperimentuoti schmoll.gif
Vaisių ir uogų dėmės lengvai panaikinamos užbėrus ant jų citrinos rūgšties miltelių ir užpylus karšto vandenuko.Kai dėmė išblunka,galima daiktą dėti į skalbyklę.
Atsakyti
Sveikos. gal galit patart kaip išbalinti papilkėjusią baltą bliuskutę?baliklio nenoriu naudot. dabar bandau su ūkišku muilu mirkyti, kaži padės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almantė_k: 03 rugpjūčio 2008 - 21:37
Balti drabužėliai pilkėja nuo per kieto vandens. Aš daug kartų susidūriau su panašia problema, deja ,ka bebandžiau, niekas nepadėjo. Na,jei rūbelis natūralios medvilnės ar lino, profilaktiškai galima užmerkti į paprasčiausios BELYZNOS arba ACE (baltiems) tirpalą. Tik nepadauginti. smile.gif
Atsakyti
geras, net nežinojau dėl kieto vandens g.gif o chloro naudot nenoriu. mano bliuskutė jau išdžiūvo, tai mačiau kad kažkiek pabalo smile.gif dar draugė parekomendavo neblogą muilą, deja jis pirktas ne Lt, tai sakė labai gerai išbalina smile.gif nes ant kitos bliuskutės pažastyse liko geltonos dėmės nuo savaiminio įdegio kremo
Atsakyti
sveikos,
Gal kas isbandete naujaji Vanis 2in 1?
Atsakyti
Laba 4u.gif
Turiu klausima ir nezinau kur kreiptis ax.gif tai klausiu jusu 4u.gif nusipirkau trikotazine plisuota suknle. Ant etikeciu parasyta- chem.valymas. Kas bus jei as ta suknele plausiu? Issileis plisavimas?
Atsakyti
gal kas zinot kaip is balto rubo isvalyti melyno flomasterio deme doh.gif cia mano striuke,mazylis pasidarbavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 29, 21:31)
gal kas zinot kaip is balto rubo isvalyti melyno flomasterio deme

nezinau, nesu bandzius, bet internete radau patarima- pries skalbiant, deme pavalyti su spiritu ( alkoholiu min.90%) ....arba suvilgytu piene skudureliu patrink....arba glicerine pamirkyk ir muiluotu vandeniu praplauk 4u.gif parasyk kaip sekesi, koks metodas padejo...

tai niekas nezino,kaip su plisuotu trikotazu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2008 09 29, 17:32)
Laba  4u.gif
Turiu klausima ir nezinau kur kreiptis  ax.gif  tai klausiu jusu  4u.gif nusipirkau trikotazine plisuota suknle. Ant etikeciu parasyta- chem.valymas. Kas bus jei as ta suknele plausiu? Issileis plisavimas?

Gali buti, kad issileis,bet buna ,kad ir po valymo issileidzia...deja.
kartais negalima skalbti, nes praranda forma ar papuosimai, dekoracijos neatlaiko.
Turiu tokiu drabuziu, kuriu negalima skalbt, bet nieko jems nesidaro.... smile.gif reikia ziureti i audinio sudeti, ivertinti rizika mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 29, 22:31)
gal kas zinot kaip is balto rubo isvalyti melyno flomasterio deme doh.gif cia mano striuke,mazylis pasidarbavo g.gif

Taip..gali pabandyti su spiritu, tik po apacia ka nors pasidek pvz. vatos diskeli, kad butu kur susigerti, kitaip gausi dideli rata. ir balinimas siek tiek padeda, zinoma , jei galima.
Atsakyti
Sveikos ,

Gal jus galesit padeti,gal kam teko susidurti ,nes baltu baltiniu apykakle visada nudazo juodo svarko apykakle.Niekaip neiskalbia. schmoll.gif
Atsakyti