Teisingai nusprendėt, autoriau. Jei jai susižadėti per anksti, tai nėra ko paskui lėkti. Kad ieškojo darbo (nors ir tai klausimas, kaip jo ieškojo ir ar tikrai ieškojo, o skelbimus ir pats gali pavartyti), tai dar ne garantas, kad rimtai į jus žiūri. O jums irgi rizikinga mesti mėgstamą darbą, viską palikti, kai ji gali po mėnesio ar po kiek laiko, pasakyti, kad "nusibodo, nepatinka, skiriamės". Tada dar labiau sukiltų pyktis, kad išėjot dėl jos iš darbo, palikot artimuosius ir likot ant ledo. Emigracija visgi rimtas žingsnis ir viską palikti verta nebent dėl to, kuris į tave žiūri rimtai ir mato aiškią santykių perspektyvą, o ne, kai viskas šakėm ant vandens.
O kas dėl santykių per atstumą, tai jie tikrai įmanomi, bet su sąlygomis, kad tai tik ribotam laikui ir dėl pateisinamų priežasčių. Aš pati ne vienoje šalyje buvau atskirai gyvenusi nuo dabartinio vyro, bet bendravimą palaikėm, ryšys nesuprastėjo. Kai studijavau ir Prancūzijoj mokiausi, ir su mainais buvau į Aziją išvykusi, jis Austrijoj stažavosi kurį laiką, bet tada buvom studentai, norėjosi pasaulio pamatyti, dėti pamatus karjerai, tai visa tai buvo suprantama ir natūralu, bet, kai tau 32, esi pilnai subrendęs, mąstai apie šeimą, tai dažniausiai reikia aiškiai žinoti, kur tikrai nori gyventi ir su kuo.