Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2017 m. pašnekesiai

CB, aš nesakiau, kad atskirai migdyti yra gerai. Aš lovelę statysiu visai šalia lovos. Vaikui yra svarbu žinoti, kad tėvai arti, girdėti jų kvėpavimą. 

Žinau tą grupę ir apskritai ideologiją. Bet esmė ta, kad jų pateikiami "įrodymai" dažnai tėra bloggerių nuomonės, o moksliniai straipsniai niekaip nesusiję su miegojimu kartu. Pvz yra remiamasi gyvūnų studijomis, tyrimais su vaikais, kurie užaugo ekstremaliose situacijose (prieglaudos, smurtas, prievarta), arba mažos imties tyrimai, silpnos metodologijos. Kadangi pati dirbu med ir mokslo srityje jau beveik 10 metų, turiu supratimą.Mano duona ir sviestas yra medicininių įrodymų pateikimas :D. Šiuo metu jokių rimtų tyrimų nėra. Tai apie miegojimą kartu, nei apie naudą, nei apie žalą kalbėti negalima. 

Miegojimo kartu pavojus yra pagalvės, antklodės, tėvų pervargimas. Nežinau, kokie vaikai gimsta pt tėvams, kad jie nepervargsta, ir kaip jie miega be pagalvių ar antklodžių, bet manęs tikrai neįtikina jų argumentai. 

atskirai miegoti tai as turiu omenyje viename kambaryje, salia, bet ne kartu. nes dukrytes lovyte irgi bus salia lovos. 

vat kaip nepervargsta as neisivaizduoju...arba tik piesia labai graziai visa vaizda, o realybe kitokia. 

as prisimenu pasisakiau apie maitinima viesoje vietoje, tai uzpuole lapes mane :lol: ir siaip ten labai arsiai gina savo nuomone ir nepriima kitos nuomones (kas velgi nelabai siejasi si PT principais), bet as jau ten nelendu i akis, o tai sues, ismes is grupes ir paskui aptarines kokia kaka as :lol:

dabar buvo imete kazkoki straipsni, kad kazkokie mokslininkai teigia, jog miegoti reikia ne vienoje lovoje su kudikiu. tai didziausias svarstymas buvo kokia imone pirko siuo tyrimus :lol:

Atsakyti

Aš net nelendu į PT grupes, vien dėl aršumo. Nesuprantu, kaip meilę propaguojančios mamos gali būti tokios piktos :D matyt pervargsta, bet vienintelis būdas išsilieti yra ant pašalinių. Nes su vyrais dauguma jų jos irgi nemiega vienoj lovoj, neturi ką aprėkti, vyrai miega atskirai dažniausiai. Man tai visiškai nepriimtina.

Iš PT man labai patinka auklėjimas be bausmių, pagarbus požiūris į vaiką, jo neignoravimas ir tt. Tačiau tai nėra kažkokia religija, kad man reiktų kiekviena raide sekti :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jefimija: 22 sausio 2018 - 17:57

atskirai miegoti tai as turiu omenyje viename kambaryje, salia, bet ne kartu. nes dukrytes lovyte irgi bus salia lovos.

Tokia šiuo metu yra AAP (amerikos pediatrų asociacija) galiojanti rekomendacija, kuri įvertino visus šiuo metu esančius geros kokybės įrodymus. Nesakau, kad jų raide sekti galima aklai, reikia visada pažiūrėti, kokie argumentai yra naudojami, bet šita rekomendacija bent jau mane įtikina :). Migdyti tame pačiame kambaryje, bet ne toje pačioje lovoje, iki mažiausiai 6 mėn, o geriausia iki metų. Be jokių pagalvėlių, pririšamų prie lovos kraštų, anklodžių, pagalvės, žaisliukų, kabliukų ir pan dalykų. Galima tik soskė (ji sumažina sids riziką, galima duoti tik naktimis, jeigu dienomis nesinori, bet galima ir neduoti išvis), buteliukas vandens vėliau, kai vaikas pats gali atsigerti.

Atsakyti
As visad sakiau oj nemiegos vaikas musu lovoje... bet kaip miega taip miega iki siol biggrin.gif maitinant paciai kitokiu naktu ir neisivaizduoju. Maniskis kas valanda i pp isisiurbdavo biggrin.gif tai taip ir miegodavom biggrin.gif
Na dabar miega pristumtoj lovytej salia. Bet reiks i didesne lova jau kraustyt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MiStreSS*: 22 sausio 2018 - 18:18

As visad sakiau oj nemiegos vaikas musu lovoje... bet kaip miega taip miega iki siol biggrin.gifmaitinant paciai kitokiu naktu ir neisivaizduoju. Maniskis kas valanda i pp isisiurbdavo biggrin.giftai taip ir miegodavom biggrin.gif

Aha, čia toks klasikinis variantas :D Bet čia toks višta-kiaušinis reikalas. Ar vaikas valgo kas valandą, nes jam tikrai to reikia, ar jis valgo dėl to, nes yra šalia, tai kodėl ne? :D O kiek dar atvejų girdėjau, kad vaikas įsisiurbia, bet nežinda. Na iš esmės, krūtis jam tampa kaip soskė :)

Atsakyti
QUOTE(Jefimija @ 2018 01 22, 19:18)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*MiStreSS*" data-cid="71971366" data-time="1516637694"><div><p>As visad sakiau oj nemiegos vaikas musu lovoje... bet kaip miega taip miega iki siol vartotojo įkelta nuotraukamaitinant paciai kitokiu naktu ir neisivaizduoju. Maniskis kas valanda i pp isisiurbdavo vartotojo įkelta nuotraukatai taip ir miegodavom vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Aha, čia toks klasikinis variantas biggrin.gif Bet čia toks višta-kiaušinis reikalas. Ar vaikas valgo kas valandą, nes jam tikrai to reikia, ar jis valgo dėl to, nes yra šalia, tai kodėl ne? biggrin.gif O kiek dar atvejų girdėjau, kad vaikas įsisiurbia, bet nežinda. Na iš esmės, krūtis jam tampa kaip soskė smile.gif
</p>
l

Tai jam pp ir atstojo soske. Nes soskiu neime. Na kitaip
Nebuvo pas mus nors is labai norejau biggrin.gif zodziu niekada del nieko nesistebekit. As de to labai stebejau va ir turejau! smile.gif
Atsakyti

MeilesVaikai, mergyte pas Tave?  :wub: 

ir sveikinu isigijus busta! Mes ir namo raktus gavom likus 2,5men iki gimdymo datos. O dar kapitalinio remonto reikejo  :D 

Atsakyti

Maniskis miega taip, kaip Jafimija rase - lovyte salia lovos, lovytej tik vaikas ir uzklotas . Nuo pat pradziu bijojau miegot kartu su vaiku tai ir neemiau i lova. Pirma menesi iseidavau i kita kambari ir ant supamos kedes maitindavau. Paskui jau i lova pasiimdavau pamaitinti, bet miegot atgal i lovyte dedavau. 

Atsakyti

Aš net nelendu į PT grupes, vien dėl aršumo. Nesuprantu, kaip meilę propaguojančios mamos gali būti tokios piktos :D matyt pervargsta, bet vienintelis būdas išsilieti yra ant pašalinių. Nes su vyrais dauguma jų jos irgi nemiega vienoj lovoj, neturi ką aprėkti, vyrai miega atskirai dažniausiai. Man tai visiškai nepriimtina.

Iš PT man labai patinka auklėjimas be bausmių, pagarbus požiūris į vaiką, jo neignoravimas ir tt. Tačiau tai nėra kažkokia religija, kad man reiktų kiekviena raide sekti :).

as ir nesuprantu tu damu, ale lai rekauja, kur joms daugiau islieti neigiamas emocijas, jei nuolatturi buti issisiepusi ir su viskuo sutikti :D

va tai man irgi patinka, vien del to ir prisijungiau, kad kartais buna situaciju, o nezinai kaip reaguoti, tai norisi kitu mamu patirties, minciu. taciau, kad dazniau ten gausi morala nei patarima.

As visad sakiau oj nemiegos vaikas musu lovoje... bet kaip miega taip miega iki siol biggrin.gifmaitinant paciai kitokiu naktu ir neisivaizduoju. Maniskis kas valanda i pp isisiurbdavo biggrin.giftai taip ir miegodavom biggrin.gif
Na dabar miega pristumtoj lovytej salia. Bet reiks i didesne lova jau kraustyt

vat del to ir sakau, kad ziuresiu kaip bus su antru. nes sunu kaip laikrodukas kas 3h valge. pamaitinai, paguldei i lovyte ir iki sekancio maitinimo gali sau parpti. bet gali buti ir toks variantas, kad pamaitini, paguldai, o vaikas po 15min ima zirsti, tada vel kabini ant krutines ir taip visa nakti zaidi...tai jau gal geriau tada miegoti kartu, nes pvz man toks kelimasis kas 15min baigtusi stipria migrena, o to pasekme butu, kad as buciau neadekvati ir negaleciau pasirupinti vaiku, o isgerusi vaistu dar ir maitinti kuri laika negaleciau. taip kad nespjaunu i sulini ir svarstau visas galimybes, o kaip bus tai ik gimes vaikiukas sudelios.

Atsakyti

Maniskis miega taip, kaip Jafimija rase - lovyte salia lovos, lovytej tik vaikas ir uzklotas . Nuo pat pradziu bijojau miegot kartu su vaiku tai ir neemiau i lova. Pirma menesi iseidavau i kita kambari ir ant supamos kedes maitindavau. Paskui jau i lova pasiimdavau pamaitinti, bet miegot atgal i lovyte dedavau. 

man su sunum irgi buvo paranoja miegoti kartu. nes buvau visokiu istoriju girdejusi apie uzspaustus vaikus, tai labai dziaugiausi, kad vaikas ramus ir miegoti gali bet kur paguldytas. 

Atsakyti
QUOTE(crazy bee @ 2018 01 22, 19:29)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Jefimija" data-cid="71971339" data-time="1516636519"><div><p>Aš net nelendu į PT grupes, vien dėl aršumo. Nesuprantu, kaip meilę propaguojančios mamos gali būti tokios piktos biggrin.gif matyt pervargsta, bet vienintelis būdas išsilieti yra ant pašalinių. Nes su vyrais dauguma jų jos irgi nemiega vienoj lovoj, neturi ką aprėkti, vyrai miega atskirai dažniausiai. Man tai visiškai nepriimtina.</p><p></p><p>Iš PT man labai patinka auklėjimas be bausmių, pagarbus požiūris į vaiką, jo neignoravimas ir tt. Tačiau tai nėra kažkokia religija, kad man reiktų kiekviena raide sekti smile.gif.</p><p></p></div></blockquote><p>as ir nesuprantu tu damu, ale lai rekauja, kur joms daugiau islieti neigiamas emocijas, jei nuolatturi buti issisiepusi ir su viskuo sutikti biggrin.gif</p><p></p><p>va tai man irgi patinka, vien del to ir prisijungiau, kad kartais buna situaciju, o nezinai kaip reaguoti, tai norisi kitu mamu patirties, minciu. taciau, kad dazniau ten gausi morala nei patarima.</p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="*MiStreSS*" data-cid="71971366" data-time="1516637694"><div><p>As visad sakiau oj nemiegos vaikas musu lovoje... bet kaip miega taip miega iki siol vartotojo įkelta nuotraukamaitinant paciai kitokiu naktu ir neisivaizduoju. Maniskis kas valanda i pp isisiurbdavo vartotojo įkelta nuotraukatai taip ir miegodavom vartotojo įkelta nuotrauka
Na dabar miega pristumtoj lovytej salia. Bet reiks i didesne lova jau kraustyt</p></div></blockquote><p>vat del to ir sakau, kad ziuresiu kaip bus su antru. nes sunu kaip laikrodukas kas 3h valge. pamaitinai, paguldei i lovyte ir iki sekancio maitinimo gali sau parpti. bet gali buti ir toks variantas, kad pamaitini, paguldai, o vaikas po 15min ima zirsti, tada vel kabini ant krutines ir taip visa nakti zaidi...tai jau gal geriau tada miegoti kartu, nes pvz man toks kelimasis kas 15min baigtusi stipria migrena, o to pasekme butu, kad as buciau neadekvati ir negaleciau pasirupinti vaiku, o isgerusi vaistu dar ir maitinti kuri laika negaleciau. taip kad nespjaunu i sulini ir svarstau visas galimybes, o kaip bus tai ik gimes vaikiukas sudelios.</p>

Pritariu ;)
Atsakyti

man su sunum irgi buvo paranoja miegoti kartu. nes buvau visokiu istoriju girdejusi apie uzspaustus vaikus, tai labai dziaugiausi, kad vaikas ramus ir miegoti gali bet kur paguldytas. 

Man tai dėl visko paranoja :D

Aišku, lengva, kai laimi beibių loteriją ir gauni vaiką, kuris miega ten, kur paguldytas. Beigu vaikas jautrus, tai aš turbūt spjaučiau į keturių sienų rekomendaciją, nuimčiau lovytės šoną, tą lovytę kažkokiu būdu priveržčiau prie lovos, kad nebūtų jokių tarpų net milimetrinių, jokių palaidų patiesaliukų, ir migdyčiau šitaip šalia savęs. Kai kuriems vaikams ne tai kad papo reikia, bet artumo prie mamos. Stengčiausi šitaip išvengti miegojimo kartu vienoj lovoj.

Atsakyti