Įkraunama...
Įkraunama...

Kartu susiplanavusių 2014-2017 m. pašnekesiai

Labas,namukai !

Žiūriu diskutuojat maloniom temom :)

Aš ateinu pasidalinti savo istorija. Man eina 35 sav. Jau dvi savaites jaučiausi gerai ir tuo labai džiaugiausi. Užvakar nuėjau eiliniam vizitui pas ginę.pamatuojama spaudimą- kosminis !!!dar kartą, dar kartą, dar po 15 min pamatuoja- 175/110 ...šlapime baltymo rasta...paskiria vaistų nuo spaudimo,ir pakartoti tyrimą.vaistai nepadeda,baltymo dar daugiau...skubiai išsiuntė i Santariškės,dabar esu rimtoj priežiūroje, spaudimą kaip ir numušė,labai tiria šlapimą ir jei tik kažkas blogėja- iškart gimdyti, nes mano diagnoze,- preklemsija....:

Mergaites, stebėkit save! Kad ir puikiai jaučiatės stebėkit,į nieką nenumokit ranka ! 

Atsakyti

Sveikutės. Aš čia kaip jaunas mėnulis pasirodau, bet pasisakysiu  :D  dukrytei buvau nupirkus Chicco vonelę ir vystymo stalą 2in1. Vystymo stalą naudojau,bet dėl jo pirkt viso gargaro tikrai neverta. Vonelėje maudžiau vos kelis kartus.. man buvo nepatogu ir per daug vargo  :D  su lialium viskas turi vykti greitai ir patogiai. Maudžiau virtuvės kriauklėj kol tilpo, vėliau nešiausi į dušą su savim. Duše maudomės po šiai dienai kartu, nes labai patogu ir taip GERA.. vandenukas  ramina, o tie apsikabinimai,prisiglaudimai oda ant odos.. :wub: 

Tai va dabar galvoju ką čia pirkt ar mažą vonelę (bet jaučiu vėl nenaudosiu), ar gal tą kubiliuką pažiūrėt? Kaip jis vadinas?

Pas mus viskas puikiai, nėštumas jau 17+2. Berniūkštis  :wub:​ 

Atsakyti

Kubiliuko pavadinimą radau. O kur jūs juos perkat?

Atsakyti

Skaičiuk, kaip faina, porytė bus :wub: 
Kubiliuką aš iš Olandijos parsivežiau, kai dukros laukiausi. Bet man rodos Mūsų Mažyliuose esu mačiusi. Nors jei jums puikiai pasitarnavo kriauklė, nežinau, ar pirkčiau kubiliuką, kuo mažiau daiktų, tuo geriau :D 

Simona
, kaip gerai, kad laiku viskas pastebėta ir gerai baigėsi! Laikom kumščius, kad mažylė dar kuo ilgiau pabūtų pas tave :4u: 

Atsakyti

Labas,namukai !

laikykis!  kaip siandien jautiesi? 

Atsakyti

Sveikos, vis neprisiruošiu čia parašyti, tiek visko norisi užklaust ir pakomentuot. Praėita savaitė buvo labai ekstremali, nusipirkom sau naują būstą. Pamenat gal kaip čia verkiau, kad labai prastoj vietoj gyvenam, vienas kambarys. Tai dabar net 3 turėsim :yahoo: Todėl dabar visos mintys apie įrengimus, pakeitimus greitus, nes jau nedaug ką spėsim didelio nuveikt. Kaip tik galvojau labai apie prausimą. Labai noriu pasistatyti vonią ten. Ar bandėt kuri maudytis kartu vonioj? Man taip nugarą skaudą, kad aš kasdien svajoju apie išsidrėbimą vonioj :) Turbūt ir tas jūsų aptartas pasedėjimas būtų patogesnis vonioj nei duše? Galvojau net nusipirkti kokią lentą ir pačiai ar MB pasedėti ir atpalaiduoti nugarą kol srovė tekės... 

Dar dėl prausimo vis nepalieka mintis apie šitąs gėlytes: https://www.amazon.c...w/dp/B007S1T4Q0Įdomu ar patiktų mano mažylei :)

Ne, ji nėra ergonomiška :) Taip, iš visų BabyBjorn blogybių ji geriausia, bet ergonomiška ji nėra. Yra FB grupė "Vaikų nešiojimas", prisijunkit ten, jei kam įdomu, be galo daug naudingos info mamos pateikia, praktiškai visos nešioklės aptartos ten yra :)

Tikrai kad gera grupė, bet iš to didelio pasirinkimo nešioklių aš niekaip negaliu nuspręsti ko aš noriu...

Beje, o kaip vadinasi lietuviškai tie babynest? Galvoju apie tokio pirkimą ir miegojimą kartu lovoj, arba perkėlimą į lovytę ar net vežimėlį. Kokios jūsų mintys šia tema?

Dar viena tema. Parašykit prašau merginos visos, kurios čia kalbat savo numatomas gimdymo datas! Noriu pagaliau pakurti naują temutę su nauja info :)

Simona laukykis.. O kaip stebėt save ir atpažint preklamsiją? Tau tai pastebėjau visas nėštumas labai sudėtingas kažkoks. Greičiau jau stebuklėlis tavo ateitų :)

Atsakyti

Simona, laikykis! Džiugu tai, kad laiku pagavo ir apgydė. Preklampsija yra klastinga. Kas kiek laiko tau matuodavo spaudimą?

MV, sveikinu su nauju būstu! Mūsų laukia tas pats, reikia kraustytis, nes gyvename vieno kambario bute. Niekaip neišsiteksime :D

Dėl bednest, MV, esu girdėjusi, kad tai nėra saugu, buvo atšaukimas produkto. O ir apskritai, nėra rekomenduojama laikyti vaiką savo lovoje, su ar be papildomo gulto. Jeigu nori vaiką turėti šalia, geriau turėti lopšį, kuris atitvertas iš visų keturių pusių, turi šiek tiek skirtis aukščiu, vaikas negali niekaip "įsiridenti" į lovą ir pagalvės ar antklodės negali netyčia įkristi pas vaiką ir pan. Nesu mačiusi tokios lovelės, kuri atitiktų visus šitus reikalavimus. Dauguma jų yra iš vienos pusės visiškai atviros.

Aš tik už natūralumą, bet kas liečia miegą, esu linkusi lovytę tiesiog pristatyti šalia prie lovos. Tie lopšiai man faini, bet geresni yra brangoki, ir juos vaikai labai greitai išauga.

Dėl vežimėlių, tai retas kuris vėžimėlis yra pritaikytas naktiniam miegui. Kai pirksi, gali pasidomėti tuo. Bet šiaip irgi nepatartina.

Na ir šiaip, čia tokia kontroversiška tema :D man labai daug reiškia moksliniai įrodymai. Gydytojų rekomendacijos šiek tiek mažiau :D. O šiuo metu su tais įrodymais padėtis tokia, kad nėra jokių studijų, kurios būtų tyrusios saugų miegojimą kartu, pvz tokioje pristumiamoje lovytėje. Tai ir nulėmė mano tokį atsargų požiūrį į jas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jefimija: 22 sausio 2018 - 14:41

Dar dėl prausimo vis nepalieka mintis apie šitąs gėlytes: https://www.amazon.c...w/dp/B007S1T4Q0Įdomu ar patiktų mano mažylei :)

Tikrai kad gera grupė, bet iš to didelio pasirinkimo nešioklių aš niekaip negaliu nuspręsti ko aš noriu...

Dėl gėlytės ir aš gundausi :D Tu pirma išbandyk, aš palauksiu atsiliepimų :D

O dėl nešioklių, labai gerai suprantu. Velnias tarp jų koją nusilaužtų. Pagalvok, kas tau svarbu?

Mano kriterijai buvo tokie:

- Galima nešioti ant priekio ir ant nugaros

- Visiškai ergonomiška, ty nuo keliuko iki keliuko, nugara šiek tiek palinkusi, ne ištiesta

- Gera galvos atrama

- Nuimama kepurė

- Kokia nors kišenė

- Reguliuojamas nugaros aukštis (ne visi vaikai vienodo ūgio, jeigu aukštis nereguliuojamas, kartais gaunasi per aukštai, kartais per žemai)

- Nereikia praeiti pusės metų apmokymų, kad nešioklę užsidėtum teisingai (dėl to pvz karą pralaimėjo austos vaikjuostės)

- Nešiokle lengvai gali naudotis du asmenys (nereikia perraišioti petnešų, jeigu MB norės nešioti)

- Nereikia parduoti inksto, kad nusipirktum nešioklę

- Idealiausia - nešioklė tinkama nuo pat gimimo be papildomų aksesuarų (nereiktų nei tamprios vaikjuostės pradžiai)

- Pilnai skalbiama

- Atrodytų nors šiek tiek padoriai

Atsakyti

Ačiū mergaitės už linkėjimus ! 

Šiandien paaiškėjo mano tikroji situacija: preklemsija lengvos formos. Leis nešioti iki 37 sav,tad lieku ligoninėj iki nėštumo pabaigos.nes liga rimta ir reikia stebėti.gydytojai viską išaiškina, labai gerai jaučiuosi,pastoviai stebi vaiką ir mane :)dėl to esu rami. Tyrimus daro kelia kartus per dieną. Tai va-nebedaug liko laukti,ir susitiksiu su savo princese :)

MV- trys pagrindiniai požymiai tai padidėjęs spaudimas, ką galima sekt namuose, tada šlapimo tyrime baltymas, tą pasako gydytojas,ir rankų,kojų tynimas. 

Atsakyti

Jefimija - spaudimą matuodavo kiekvieno apsilankymo metu,jokiu bėdų nebuvo. Kartais ir namie pasekdavau. Pastebėjo tik 18 d nuėjus pas gydytoją eiliniam vizitui. 

Atsakyti

Simona- dziugu kad jums viskas gerai! O kodel iki 37sav leis tik? Tiesa, kaip tavo migrena?

MV- sveikinimai su pirkiniu!!! Dabar dar daugiau maloniu rupesciu :) 

Ta gelyte grazi, bet man ji tokia gremezdiska atrodo... Ir jau milziniskos kriaukles reiktu sutalpinti ja ir vaika.

Jefimija- o as kaip tik dabar mastau apie miegojima kartu. Su sunum miegojom atskirai, tai dabar galvoju pamiegot kartu. Bet tai labai priklausys nuo mazyles. Jei bus tokia miegale kaip sunus tai problemu atskirai miegoti nebus, bet jei nerami, tai manau abi issimiegosime geriau kartu (o man miegas yra butinas del migrenos).

FB yra tokia grupe- prieraisi tevyste, tai ten tave sukapotu jei pasakytum, kad migdysi tik atskirai ir pateiktu kalna straipsniu su miegojimo kartu nauda.

Atsakyti

CB, aš nesakiau, kad atskirai migdyti yra gerai. Aš lovelę statysiu visai šalia lovos. Vaikui yra svarbu žinoti, kad tėvai arti, girdėti jų kvėpavimą. 

Žinau tą grupę ir apskritai ideologiją. Bet esmė ta, kad jų pateikiami "įrodymai" dažnai tėra bloggerių nuomonės, o moksliniai straipsniai niekaip nesusiję su miegojimu kartu. Pvz yra remiamasi gyvūnų studijomis, tyrimais su vaikais, kurie užaugo ekstremaliose situacijose (prieglaudos, smurtas, prievarta), arba mažos imties tyrimai, silpnos metodologijos. Kadangi pati dirbu med ir mokslo srityje jau beveik 10 metų, turiu supratimą.Mano duona ir sviestas yra medicininių įrodymų pateikimas :D. Šiuo metu jokių rimtų tyrimų nėra. Tai apie miegojimą kartu, nei apie naudą, nei apie žalą kalbėti negalima. 

Miegojimo kartu pavojus yra pagalvės, antklodės, tėvų pervargimas. Nežinau, kokie vaikai gimsta pt tėvams, kad jie nepervargsta, ir kaip jie miega be pagalvių ar antklodžių, bet manęs tikrai neįtikina jų argumentai. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jefimija: 22 sausio 2018 - 17:46