nemanau, kad eina dar tikrai turetu tu uogu buti, juk yra visokiu velyvuju veisliu...
QUOTE(LABUSKA @ 2009 06 21, 19:59)
Įdomu, ar jų sezonas jau į pabaigą? Ar dar laukti kainų nukritimo ar jau braškių sezonas eina į pabaigą?
na tikrai dar neina, pas tevus tik pradejo, tai dar jokiu uogieniu nedarom nieko, tik valgom, o kai bus daug daug daug, tada darysim uogienes. Pas mus normalios veisles, nei ansktyvos, nei velyvos.
QUOTE(LABUSKA @ 2009 06 21, 19:59)
Įdomu, ar jų sezonas jau į pabaigą? Ar dar laukti kainų nukritimo ar jau braškių sezonas eina į pabaigą?
Lietuvisku - dar tik pradzia... Siandien tik pirmas raudonas suskynem
QUOTE(Daugelaite @ 2009 06 21, 19:03)
sveikutes,
gal kas rase, bet labai tingiu skaityti, nes pagrinde sedziu kitam skyriuje, tad atsiprasau, jei pasikartosiu su savo klausimu
paprastai uzsaldziau braskes pabandymui ir atsisildziau po dvieju dienu ir jos kazkokios yra visai blogos isvaizdos, t.y. neprekines isvaizdos: kose, pliurza, pilna vandens...nu zodziu paragauti net nekyla noras...jums tas pats gaunasi?
negi negalima ju normaliai uzsisaldyti, kad galima butu uzdeti graziai ant pyrago? gal kazkaip jus kitaip jas atsildote?
gal kas rase, bet labai tingiu skaityti, nes pagrinde sedziu kitam skyriuje, tad atsiprasau, jei pasikartosiu su savo klausimu
paprastai uzsaldziau braskes pabandymui ir atsisildziau po dvieju dienu ir jos kazkokios yra visai blogos isvaizdos, t.y. neprekines isvaizdos: kose, pliurza, pilna vandens...nu zodziu paragauti net nekyla noras...jums tas pats gaunasi?
negi negalima ju normaliai uzsisaldyti, kad galima butu uzdeti graziai ant pyrago? gal kazkaip jus kitaip jas atsildote?
Sveikutės,
jei norit, kad gautųsi atskitos uogos, reikia užšaldyti visas uogas padrikai subertas(vienu sluoksniu) kokiam nors dubenėlyje, o tik paskui suberti į folgą vienam sunaudojimui, o ne visą kiekį, Ir atšildyti jokiu būdu ne kambario temperatūroje, o šaldytuve. tada uogos bus sausos ir ir kaip ką tik nuskintos
Papildyta:
Aš bet kokias trintas uogas supilu į ivairus plastnasinius butelius nuo mineralinio ar kokių sulčių ir į šaldiklį. Labai patogu bet kokį norimą kiekį atsipjauti su peiliu, o likusį butelį, uždengus nupjautą galą folga ir vėl į šaldiklį. Pabandykit, labai patogu.
o as siandien suzinojau, kad ne visos braskiu veisles is vis saldomos, tuomet ir gaunasi kaip pas mane pliurza kazkokia...
QUOTE(Daugelaite @ 2009 06 22, 15:36)
o as siandien suzinojau, kad ne visos braskiu veisles is vis saldomos, tuomet ir gaunasi kaip pas mane pliurza kazkokia...
Tikrai? O kokios šaldomos? Nes ir aš pliurze turiu tenkintis
QUOTE(Kamikadzė @ 2009 06 23, 19:38)
Tikrai? O kokios šaldomos? Nes ir aš pliurze turiu tenkintis
sake tinka induga
man tai susalo ir kitos veisles
Šaldau šiemet viską su cukrumi, tiek braškes, tiek avietes. Mums su cukrumi labiau patinka
QUOTE(Neringiux @ 2007 08 31, 08:39)
Neseniai susaldziau gervuogiu su cukrum. Galvoju atsildysiu paragausiu. Siaubas koks skonis Teks jauciu mesti lauk kelis uzsaldytus maiselius Paciai nesinori valgyti, o tai ka sneketi apie vaika, spjaus lauk.
hm kazin kodel,gale cukraus nes parduotuveje teko pirkti saldytas gervuoges,sviekas,be cukraus,tj buvo gardzios
visos minite vysnias,o ar galima saldyti tresnes ar jas geriau trinti,ar sveikas patartumet
Šaldau ir vyšnias, ir trešnes su kauliukais. Man patinka žiemą išsitraukti, čepsėti ir kauliukai netrukdo. Pabandyk pusę kiekio taip, pusę kitaip. Žiemą viskas labai skanu.
Žemuoges šaldymui trinu su cukrum, nes be cukraus karčios būna. Braškes taip pat.
Be cukraus geriausiai išsilaiko sausos cielos avietės. Gal vos vos saldumas dingsta, bet skonis kaip ką tik iš miško
Sunkiausia su mėlynėm - skaniausios šviežios, o vat nei uogienės, nei šaldytos nelabai. O prisirenkam daugiausia. Tai šiemet bandau džiovinti, bet *****, ištvermingos, jau visa savaitė džiovinu orkaitėje, o jos nepasiduoda:)
Raudoni serbentai kažkaip šaldiklyje susiraukšlėjo, mažą kiekį buvome pabandę, po to nubyrėjo ant dugno, o pavasarį juos atradus buvo kaip džiovinti Šiemet trinsiu su cukrum, o nedidelį kiekį šaldysiu cielus, nes išmokau girą pasigaminti
Juodi serbentai skanesni su cukrum.
Žemuoges šaldymui trinu su cukrum, nes be cukraus karčios būna. Braškes taip pat.
Be cukraus geriausiai išsilaiko sausos cielos avietės. Gal vos vos saldumas dingsta, bet skonis kaip ką tik iš miško
Sunkiausia su mėlynėm - skaniausios šviežios, o vat nei uogienės, nei šaldytos nelabai. O prisirenkam daugiausia. Tai šiemet bandau džiovinti, bet *****, ištvermingos, jau visa savaitė džiovinu orkaitėje, o jos nepasiduoda:)
Raudoni serbentai kažkaip šaldiklyje susiraukšlėjo, mažą kiekį buvome pabandę, po to nubyrėjo ant dugno, o pavasarį juos atradus buvo kaip džiovinti Šiemet trinsiu su cukrum, o nedidelį kiekį šaldysiu cielus, nes išmokau girą pasigaminti
Juodi serbentai skanesni su cukrum.