Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos uogos

Aš iš šaldytų uogų verdu žiema vaikui kompotuką, labai noriai geria tongue.gif
Atsakyti
Mano šeimyną labai mėgsta :
Bet kokių šaldytų uogų (neatšildžius) saują berių į blenderį , užpilu pienuku , įdedu cukraus ir suplaku . kokteiliukas thumbup.gif
Atsakyti
Manieji šiaip nekenčia kisieliaus, tačiau kai į kisielių įdedu trintų su cukrum bruknių iškopinėja labai greitai. Uogas trinu neatitirpusias iki galo.
Atsakyti
Ankščiau dėdavau nesmulkintas uogas i kamerą be jokio cukraus ir t.t. Bet greitai atsibodo, niekas nebevalgė. Tai dabar sutrinu, pridedu cukraus ir visai nieko ant kokių blynų užmesti essen.gif o jei kokias vyšnias išimu tai nei tų blynų nebereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rosa @ 2005 06 17, 17:47)
Pasidalinkit patirtim, kokius indus naudojat?

Uogas šaldau vienkartinėse dėžutėse, daržoves maišeliuose. Braškes sutrinu ir maišau su cukrumi, tada skanu. Kažkada maliau blenderiu, tai schmoll.gif nekoks skonis...Mėlynes šaldau "cielas" ir be cukraus, žiemą verdu pyragėlius. Į atšilusias žinoma dedu cukraus ir būna thumbup.gif O kad uogos nesutižtų, reikia palengva atšildyt, todėl iš šaldiklio dedu į šaldytuvą ir taip uogos palengva, bet gana greit atšyla. Net braškės neprarada nei spalvos, nei formos. Skonis žinoma prastesnis...
O šaldytos smulkintos daržovės ir prieskoniai - thumbup.gif kai reikia greit pagaminti, o ir terštis nebereikia blush2.gif
Atsakyti
Aciū už patarimus, prisipirkau vienkartinių indelių ir eisiu šaldyti braškių smile.gif
Atsakyti
Šaldom trintas braškes su cukrum ir dedam į vienkartinius indelius.
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias wink.gif
Atsakyti
Ar dabar jau pats braškių sezonas? Turiu galvoj, ar jau verta pirkt šaldymui g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ema_ @ 2007 06 17, 18:03)
Šaldom trintas braškes su cukrum ir dedam į vienkartinius indelius.
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias  wink.gif

Mano mama irgi taip saldo trintas braskes, zemuoges, melynes. Dar uzsisaldo sveiku uogu ir po to jas deda ruosdama zele - labai skanu smile.gif
Atsakyti
Aš irgi braškes šaldau vienkartiniuose indeliuose su trupučiu cukraus šaldiklyje. Kam cukraus trūksta - tas įsideda valgant. Dar taip šaldau mėlynes bei juoduosius serbentus. Labai skanu ir cukraus beveik nėra Vaikas labai mėgsta tik cukraus pudra pasibarsto valgydamas su blynais - jam tai sveikos uogos.
Braškes šaldžiau ir maišelyje visai be cukraus - tikrai skanu, kai atitirpini. Kaip šviežia braškė. essen.gif
Atsakyti
Geriausia uogas šaldyti maišeliuose, kurie tvirtai užsilipina. Gali pilti trintas, neišbėga.
Atsakyti
O pas mus šaldytos uogos nespėja atitirpti - išnyksta lotuliukas.gif . Vaikai kaip ledus sugraužia, net raudonieji serbentai su cukrumi taip sueina. O šaldau indeliuose nuo margarino"Vilnius" ir jogurto Jogis (tokie tvirti). Vienkartinius indelius perku tik jei pritrūkstu jau minėtų. Nuo margarino patinka, nes kompaktiški, gerai susideda, mažai lieka tuščios vietos, be to tūris geras.
Braškes šaldau sveikas ir trintas su cukrumi, vyšnias išėmusi kauliukus (vyšnios man skaniausios), juoduosius serbentus trinu su cukrumi, mėlynes sveikas ir be cukraus, iš raudonųjų serbentų spaudžiu sultis ir maišau su cukrumi, žemuoges, avietes sveikas. Čia ne į temą, bet šaldau nevirtus pjaustytus baravykus, skonis daug geresnis nei virtų. O uogas malu su mėsmale.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemaika: 22 liepos 2007 - 00:08