Mano šeimyną labai mėgsta :
Bet kokių šaldytų uogų (neatšildžius) saują berių į blenderį , užpilu pienuku , įdedu cukraus ir suplaku . kokteiliukas
Bet kokių šaldytų uogų (neatšildžius) saują berių į blenderį , užpilu pienuku , įdedu cukraus ir suplaku . kokteiliukas
Manieji šiaip nekenčia kisieliaus, tačiau kai į kisielių įdedu trintų su cukrum bruknių iškopinėja labai greitai. Uogas trinu neatitirpusias iki galo.
QUOTE(rosa @ 2005 06 17, 17:47)
Pasidalinkit patirtim, kokius indus naudojat?
Uogas šaldau vienkartinėse dėžutėse, daržoves maišeliuose. Braškes sutrinu ir maišau su cukrumi, tada skanu. Kažkada maliau blenderiu, tai nekoks skonis...Mėlynes šaldau "cielas" ir be cukraus, žiemą verdu pyragėlius. Į atšilusias žinoma dedu cukraus ir būna O kad uogos nesutižtų, reikia palengva atšildyt, todėl iš šaldiklio dedu į šaldytuvą ir taip uogos palengva, bet gana greit atšyla. Net braškės neprarada nei spalvos, nei formos. Skonis žinoma prastesnis...
O šaldytos smulkintos daržovės ir prieskoniai - kai reikia greit pagaminti, o ir terštis nebereikia
Aciū už patarimus, prisipirkau vienkartinių indelių ir eisiu šaldyti braškių
Šaldom trintas braškes su cukrum ir dedam į vienkartinius indelius.
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias
QUOTE(Ema_ @ 2007 06 17, 18:03)
Šaldom trintas braškes su cukrum ir dedam į vienkartinius indelius.
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias
Kartais valgau neatitirpintas kaip ledus sušalusias
Mano mama irgi taip saldo trintas braskes, zemuoges, melynes. Dar uzsisaldo sveiku uogu ir po to jas deda ruosdama zele - labai skanu
Aš irgi braškes šaldau vienkartiniuose indeliuose su trupučiu cukraus šaldiklyje. Kam cukraus trūksta - tas įsideda valgant. Dar taip šaldau mėlynes bei juoduosius serbentus. Labai skanu ir cukraus beveik nėra Vaikas labai mėgsta tik cukraus pudra pasibarsto valgydamas su blynais - jam tai sveikos uogos.
Braškes šaldžiau ir maišelyje visai be cukraus - tikrai skanu, kai atitirpini. Kaip šviežia braškė.
Braškes šaldžiau ir maišelyje visai be cukraus - tikrai skanu, kai atitirpini. Kaip šviežia braškė.
O pas mus šaldytos uogos nespėja atitirpti - išnyksta . Vaikai kaip ledus sugraužia, net raudonieji serbentai su cukrumi taip sueina. O šaldau indeliuose nuo margarino"Vilnius" ir jogurto Jogis (tokie tvirti). Vienkartinius indelius perku tik jei pritrūkstu jau minėtų. Nuo margarino patinka, nes kompaktiški, gerai susideda, mažai lieka tuščios vietos, be to tūris geras.
Braškes šaldau sveikas ir trintas su cukrumi, vyšnias išėmusi kauliukus (vyšnios man skaniausios), juoduosius serbentus trinu su cukrumi, mėlynes sveikas ir be cukraus, iš raudonųjų serbentų spaudžiu sultis ir maišau su cukrumi, žemuoges, avietes sveikas. Čia ne į temą, bet šaldau nevirtus pjaustytus baravykus, skonis daug geresnis nei virtų. O uogas malu su mėsmale.
Braškes šaldau sveikas ir trintas su cukrumi, vyšnias išėmusi kauliukus (vyšnios man skaniausios), juoduosius serbentus trinu su cukrumi, mėlynes sveikas ir be cukraus, iš raudonųjų serbentų spaudžiu sultis ir maišau su cukrumi, žemuoges, avietes sveikas. Čia ne į temą, bet šaldau nevirtus pjaustytus baravykus, skonis daug geresnis nei virtų. O uogas malu su mėsmale.