Įkraunama...
Įkraunama...

Šaldytos uogos

Barškes, mėlynes, žemuoges siūlau šaldyti sveikas, nuplautas ir nusausintas. Suberkitte uogas į indelius (geriausia plastikinius) ir sušaldykite. Kai sušala sudėkite į paprastus maišelius (sutaupysite vietos šaldytuve).

Šaldytos braškės ypač skanu dėti į šampaną. Per metus tai sukremtam apie porą kg šaldytų braškių essen.gif . Taip pat skanu dėti į arbatą. Sveika ir primena vasarą. sunglasses2.gif

Šaldytas mėlynes mėgstu valgyti atšildžius ir užbarščius cukrumi. Taip jos praranda mažiausiai vitaminų ir skonis labiausiai primena šviežias. tongue.gif

Šaldytos žėmuogės skaniausios ant saldžių ledų (žinoma prieš tai reiktų jas atitirpinti). Man patinka tas rūgštumo ir saldumo kontrastas thumbup.gif

Aviečių, serbentų vyšnių ir kitų uogų su kauliukais nešaldau sveikų. Nebent laabi daug yra ir į uogienes jau nebetelpa. Tuomet trinu. Bet ir ta tyrė nelabai naudojasi per metus.
Atsakyti
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors sad.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 08 21, 00:34)
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors  sad.gif

Ko gero, taip ir turėjo būti. Šaldytos uogos niekada nebus lygiai tokios, kaip šviežios. Man labiau patinka šaldyti su cukrumi sutrintas.
Atsakyti
Pritariu, kad geriausia šaldyti trintas uogas nors su trupučiu cukraus, patirtis taip sako ax.gif Aišku, jei norisi sveikų uogų į tarkim, šampaną, galima pažaisti ir šaldyt atskirai. Bet didesnį kiekį verta trinti su cukrumi. Aš, tundra, tik šiemet tam reikalui atradau blenderį. O taip vis kankindavausi trindama mediniu šaukštu...
Kai turiu daug uogų ir baigiasi šaldymo indeliai, jas dedu į sutaupytus indelius nuo grietinės ir viršų uždengiu maistine plėvele. Esu šaldžiusi ir vienkartiniuose 0,5 litro alaus bokaluose, jų yra pirkti Maximoje.
Ne į uogų temą, bet vistiek šaldymas - mama daro šaldytus rinkinius sriubai - ten deda tarkuotas morkas, burokėlius, kalafiorus, šparagines, mangoldus ir t.t. (kas tuo metu dera darže) + ant viršaus supjaustytas petražoles ir krapus. Vienu žodžiu visko, ko reikia sriubai, išskyrus bulves.
Ištraukusi tokį indelį nukrapštau prieskonius į kokią lėkštutę ir juos sudedu į puodą jau baigiant virti. Svarbiausia, sriuba būna labai greita.
Atsakyti
Aš irgi žemuoges, avietes, braškes sutrinu su cukrumi ir užšaldau. Niam niam žiemą. O ant mėlynių (netrintų) uždedu šaukštą medaus ir tada šaldau - tikra pasaka, tik nereik jų pilnai atšildyti, nes tada aišku, kad ištižta. Lėtai po vieną uogytę thumbup.gif (aišku vaikams sunku tas lėtai nelabai galioja tikriausiai smile.gif )
Atsakyti
beje ar bandėt šaldyti maltus agrastus su apelsinu ir cukrumi? Skanu biggrin.gif
Atsakyti
Turim prisišaldę braškių, serbentų, vyšnių. Rudenį ir žiemą kasdien plaku kokteilius iš šaldytų uogų-labai skanu irsveika mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės. netyčia užklydau į šį puslapį ir nors mano patarimas jau bus per vėlai, gal kas nors panaudos jį kitiems metams. Tai va aš šaldau labai daug aviečių, bet ne vasarą, o rudenį. Rudenį nokstančios avietės yra tvirtos ir nekirmyja, pats tas šaldyti.ą
Atsakyti
Man šiaip šaldytos uogos nelabai patinka. Na nebent braškės, kitos kažkaip praranda skonį, o su cukrumi nemėgstu. Bet thumbup.gif šaldytos slyvos.
Atsakyti
as saldau visas uogas.... thumbup.gif ..jas dedu ir i kisieliu,ant ledu,atitirpintas ant blynu ir t.t... labai skanu... wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamyciukes, pasidalinsiu ir as savo salvymo patirtimi ir po to tu susaldytu suvartojima. biggrin.gif
Saldau visas prieskonines darzoves, darau misinius sriubom pagardinti, atskirai padazam, dar toki misinuka atskirai svogunu laisku ir krapu apibarstau bulves cielas isvirtas, kaip sviezios tada kvepia.
visas uogas saldau, vysnios nelabai man saldytos patinka, kitos tai thumbup.gif
dar saldau darzoves, brokolius, kalafijorus, morkas mazas jaunas, labai fainai gaunasi saldyti pjaustytus pomidorus ir paprikas, paskui i barscius ar kitas darzoviu spriubas dedu kaip sviezios. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(krika @ 2005 08 20, 23:34)
buvau užsišaldžius mėlynių. galvoju dabar duosiu dukrai - lai "palesa". ištraukiau iš kameros, atšilo, ištįso ir jokio skonio. ar taip ir turėjo būti? pirmą kartą šaldžiau (nei tryniau nei cukraus dėjau - šaldžiau ksakant natūralias), tai dabar ir noras praėjo šaldyti ką nors  sad.gif

Man melynes skaniausios atsildytos jogurte - tada jos nesubliuksta. O ir darant zele galima suberti susaldytas - gaunasi zele su svieziomis uogomis.
Atsakyti