Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(Akvija @ 2009 07 29, 12:14)
Agrastų-vyšnių džemas

500g.agrsatų
600 g. vyšnių
1 kg. cukraus
pakelis uogienių tirštiklio(aš dedu Gel fix)

Iš vyšnių išimti kauliukus.Agrastų kotelius nukarpyti ir sumalti per mėsmalę arba perpjauti per pusę.(Aš malu).Viską sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti 3 valandoms.Tada suberti tirštiklį, ir maišant užvirinti.Pavirti 4 min. Išpilstyti į stiklainius,uždaryti, ir apvertus dugnu į viršų palaikyti 5 min.

Receptą radau konservavimo žurnaliuke, ir jau kelinti metai darau.Tikrai labai skanus džemas thumbup.gif

Ir visnius sumalt g.gif O jai perpijaut per puse,iseis kaip gabaliukais ?
Atsakyti
prisiviriau džemo thumbup.gif superinio thumbup.gif biggrin.gif pašutinau vyšnias ir su medum viriau thumbup.gif skonis super, atrodo, kad vyšnių medų valgytum thumbup.gif bet jau privargau kol per sietelį visą kibirą pertryniau doh.gif schmoll.gif kitas pirmiau iškaulinsiu su aparačiuku, o tada pašutinsiu ir su blenderiu pasmulkinsiu. ax.gif kažkaip galvoju ir geriau , ir greičiau gausis, i rmažiau teplionės bus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2009 07 31, 20:20)
Ir visnius sumalt  g.gif  O jai perpijaut per puse,iseis kaip gabaliukais ?

labas aš dariau pagal šį receptą tai agrastus pjausčiau o iš vyšnių tik kauliukus išėmiau . skonis pasakiškas
Atsakyti
sveikos šeimininkėlės. Labai reikia patarimo - turiu puskibirį jau iškaulintų, su cukrumi, vyšnių. Dabar galvoju - jei aš jas dar su blenderiu sublesiu ir į iškaitintus stiklainius supilsiu? O padėsiu stovėti į rūsio šaldytuvą, ne šaldiklį ( rūsys nešaltas, tai seną šaldytuvą pajungėm - ir vietos susitaupo ir t.t.). Tai va -
Ar nesurūgs mano uogienė, ar būtinai virt reikia, jei ne į šaldiklį dedi?
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2006 08 17, 14:51)
Mergaitės, padėkit!  help.gif
Pasidariau prieš porą savaičių vyšnių kompotą. O vakar nueinu į rūsį, ogi žiūriu, tie stiklainiukai, kur po 1 ltr., paviršiuje su burbuliukais!  doh.gif Stiklainiaii po 2 ltr. stovi gražūs, nors daryti tuo pačiu metu. Dangteliai neišpūsti kol kas, bet juk tie burbuliukai, tai turbūt rūgimas kažkoks vyksta?  blink.gif Tie stiklainiai, kurie didesni, tai gal dar tas pats procesas vėluoja..? Taip gaila būtų kompotų ir darbo, jei nušautų... verysad.gif

Kažin, ar būtų dar galima gelbėti kaip nors tuos kompotus? Gal dar kartą pervirti nupylus? Ar dar palaukti? unsure.gif



QUOTE(ziza @ 2006 08 23, 14:46)
Jei jau rūgimo procesas prasidėjo-tai pervirimas nepadės. Jei būtų sultys-tai sakyčiau vyno daug turėsi, o kompotas tei nžn...



Na, va ir man tokia beda.Visi didesni stiklainiai stovi kuo puikiausiai, o keli maziukai issipute doh.gif .Gal is tu kompotu koki vyna iseitu padaryt?ar jau amen jiem verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(niekad @ 2009 08 04, 09:10)
sveikos šeimininkėlės. Labai reikia patarimo - turiu puskibirį jau iškaulintų, su cukrumi, vyšnių. Dabar galvoju - jei aš jas dar su blenderiu sublesiu ir į iškaitintus stiklainius supilsiu? O padėsiu stovėti į rūsio šaldytuvą, ne šaldiklį ( rūsys nešaltas, tai seną šaldytuvą pajungėm - ir vietos susitaupo ir t.t.). Tai va -
Ar nesurūgs mano uogienė, ar būtinai virt reikia, jei ne į šaldiklį dedi?

Na su vysniom nebandziau, bet melynes, juodus serbentus daznai nevirtus darau.sumalu mesmale ir su cukrum sumaisau.Santykiu 1:1.
gal vysniom cukraus det daugiau pabandyk g.gif
Atsakyti
sveikutės, kažkaip abejoju, kad nevirta uogienė (na, trinta su cukrumi užpilta) išsilaikys, juolab, kad ir rūsys nešaltas g.gif tikrai nerizikuočiau mirksiukas.gif jau griau užšaldyti, o jei nesinori, tai uogienę išvirti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2009 08 01, 13:09)
prisiviriau džemo thumbup.gif superinio thumbup.gif  biggrin.gif pašutinau vyšnias ir su medum viriau thumbup.gif skonis super, atrodo, kad vyšnių medų  valgytum

O man nepatiko skonis, gerai, kad tik 1 puslitriuka padariau - pabandymui blink.gif
Atsakyti
na vat, ko gero čia kaip kam mirksiukas.gif
Atsakyti
Išpyliau velniop tuos kompotus verysad.gif
Atsakyti
doh.gif gaila kad agrastų neturiu...
o vat vyšnių keleta kibirų.. matyt teks paparstą uogienę virt. .arba džemą.. pagal savo fantaziją.. bandysiu kasdien po 10min pavirt ir užvakuot...
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti