QUOTE(vasara28 @ 2009 07 24, 12:02)
laba diena mergaites! vysniu kauliuku isemimo aparaciuku maciau senukuose,kaina 15 lt.
Nieko gero iš toaparačiuko.Pasakau,kai tuiru jau keli metai.Labai daug kauliukų patenka vistiek į uogienę,Reiki nemažai dar perrinkti. Aš šiemet rankomis išgliaudžiau greičiau ir švariau.
na, čia tikriausiai kaip kam aš labai patenkinta tuo aparačiuku, ir iš viso kibiro išgliaudytų vyšnių, teko ištraukti kokius 20kauliukų. Taigi visai nedaug
Agrastų-vyšnių džemas
500g.agrsatų
600 g. vyšnių
1 kg. cukraus
pakelis uogienių tirštiklio(aš dedu Gel fix)
Iš vyšnių išimti kauliukus.Agrastų kotelius nukarpyti ir sumalti per mėsmalę arba perpjauti per pusę.(Aš malu).Viską sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti 3 valandoms.Tada suberti tirštiklį, ir maišant užvirinti.Pavirti 4 min. Išpilstyti į stiklainius,uždaryti, ir apvertus dugnu į viršų palaikyti 5 min.
Receptą radau konservavimo žurnaliuke, ir jau kelinti metai darau.Tikrai labai skanus džemas
500g.agrsatų
600 g. vyšnių
1 kg. cukraus
pakelis uogienių tirštiklio(aš dedu Gel fix)
Iš vyšnių išimti kauliukus.Agrastų kotelius nukarpyti ir sumalti per mėsmalę arba perpjauti per pusę.(Aš malu).Viską sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti 3 valandoms.Tada suberti tirštiklį, ir maišant užvirinti.Pavirti 4 min. Išpilstyti į stiklainius,uždaryti, ir apvertus dugnu į viršų palaikyti 5 min.
Receptą radau konservavimo žurnaliuke, ir jau kelinti metai darau.Tikrai labai skanus džemas
Radau žurnale tokį receptą (gal nesikartoju) ir išbandyti panorau:
1kg vyšnių be kauliukų,
1kg medaus,
1stiklinė vandens,
1 stiklinė graikiškų riešutų,
uogienės tirštiklio.
Vandenį su medum pakaitinti, sudėti vyšnias ir pavirti ant silpnos ugnies, kol nugrimz į dugną (arba dar ilgiau reikėjo virt arba nesupratau to grimzdimo, ar joms nebebuvo kur grimzt, bet pavirus turbūt kokias porą valandų netekau kantrybės ir užbaigiau), baigiant dėti tirštiklį, galiausiai riešutus, supilti į stiklainius ir užvakuoti.
Išėjo labai skani bet nerealiai saldi uogienė. Nusprendėm kad geriausiai tiks valgyti su ledais
1kg vyšnių be kauliukų,
1kg medaus,
1stiklinė vandens,
1 stiklinė graikiškų riešutų,
uogienės tirštiklio.
Vandenį su medum pakaitinti, sudėti vyšnias ir pavirti ant silpnos ugnies, kol nugrimz į dugną (arba dar ilgiau reikėjo virt arba nesupratau to grimzdimo, ar joms nebebuvo kur grimzt, bet pavirus turbūt kokias porą valandų netekau kantrybės ir užbaigiau), baigiant dėti tirštiklį, galiausiai riešutus, supilti į stiklainius ir užvakuoti.
Išėjo labai skani bet nerealiai saldi uogienė. Nusprendėm kad geriausiai tiks valgyti su ledais
QUOTE(IngridaB @ 2009 07 25, 08:37)
Nieko gero iš toaparačiuko.Pasakau,kai tuiru jau keli metai.Labai daug kauliukų patenka vistiek į uogienę,Reiki nemažai dar perrinkti. Aš šiemet rankomis išgliaudžiau greičiau ir švariau.
Man irgi daug geriau rankiniu budu. Tik as ne su grafkem kokiom,o su plauku segtuku(kur kuoda sutvirtinti reikia) gliaudau
Siemet,issigandusi krizes,prisiruosiu konkreciu atsargu ziemai Anksciau tai tingedavau,o dabar tai net azartas yra. Bandau didele seimininke vaidinti
QUOTE(vidukas3 @ 2009 07 29, 13:01)
Laba diena. Noriu jūsų pagalbos, gal kas bandėte virti vyšnių uogienę su saldikliais, nes esu gana apkūnus tai man cukrus o vyšnias mėgstu ir turiu savų. ačių
šaldykit.... neskausmingiausias būdas...cukraus vos vos...
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 29, 13:47)
šaldykit.... neskausmingiausias būdas...cukraus vos vos...
Ačių, mes pernai šaldėm tai man jos dar rūgštesnės pasirodė nuo burnos iki ... viską sutraukė. Gal kaip nors spec. atšildyt reikia?
šaldykit su cukrum, tik jo mažiau reikia dėti nei į uogienę aš 0,5 litro (tokios talpos plastikiniai indeliai yra, bent jau mums patogiausi) vyšnių (nesvarbu su kauliukais ar be) dedu 3-4 šaukštus cukraus. Ir rūgštumą nuima, bet ir nėra be proto saldu
na, o jei sakot turit problemą dėl apkūnumo, tai nepatarčiau dirbtinių saldiklių jie tik dar labiau tukina
na, o jei sakot turit problemą dėl apkūnumo, tai nepatarčiau dirbtinių saldiklių jie tik dar labiau tukina
QUOTE(kgt @ 2009 07 29, 13:19)
Išėjo labai skani bet nerealiai saldi uogienė. Nusprendėm kad geriausiai tiks valgyti su ledais
O kartumo neduoda graikiški riešutai
QUOTE(Akvija @ 2009 07 29, 18:19)
O kartumo neduoda graikiški riešutai
Kaip čia pasakius, gal kad nelabai susmulkinti, gal kad juos tik įmaišiau ir iškart vakavau, bet jaučiasi tik, kai su pačiu riešutu valgai, šiaip pati uogienė kartumo neįgavo. Na, gal nebent kai ilgiau pastovės
Kitokį skonį medus priduoda, tai riešutų tikriausiai gali ir nebūti. Matyt tik egzotikai