Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

laba diena mergaites! vysniu kauliuku isemimo aparaciuku maciau senukuose,kaina 15 lt. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vasara28 @ 2009 07 24, 12:02)
laba diena mergaites! vysniu kauliuku isemimo aparaciuku maciau senukuose,kaina 15 lt. thumbup.gif

Nieko gero iš toaparačiuko.Pasakau,kai tuiru jau keli metai.Labai daug kauliukų patenka vistiek į uogienę,Reiki nemažai dar perrinkti. bigsmile.gif Aš šiemet rankomis išgliaudžiau greičiau ir švariau. ax.gif
Atsakyti
na, čia tikriausiai kaip kam mirksiukas.gif aš labai patenkinta tuo aparačiuku, ir iš viso kibiro išgliaudytų vyšnių, teko ištraukti kokius 20kauliukų. Taigi visai nedaug mirksiukas.gif
Atsakyti
Agrastų-vyšnių džemas

500g.agrsatų
600 g. vyšnių
1 kg. cukraus
pakelis uogienių tirštiklio(aš dedu Gel fix)

Iš vyšnių išimti kauliukus.Agrastų kotelius nukarpyti ir sumalti per mėsmalę arba perpjauti per pusę.(Aš malu).Viską sumaišyti su cukrumi ir palikti pastovėti 3 valandoms.Tada suberti tirštiklį, ir maišant užvirinti.Pavirti 4 min. Išpilstyti į stiklainius,uždaryti, ir apvertus dugnu į viršų palaikyti 5 min.

Receptą radau konservavimo žurnaliuke, ir jau kelinti metai darau.Tikrai labai skanus džemas thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena. Noriu jūsų pagalbos, gal kas bandėte virti vyšnių uogienę su saldikliais, nes esu gana apkūnus tai man cukrus verysad.gif o vyšnias mėgstu ir turiu savų. ačių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vidukas3: 29 liepos 2009 - 12:02
Radau žurnale tokį receptą (gal nesikartoju) ir išbandyti panorau:
1kg vyšnių be kauliukų,
1kg medaus,
1stiklinė vandens,
1 stiklinė graikiškų riešutų,
uogienės tirštiklio.
Vandenį su medum pakaitinti, sudėti vyšnias ir pavirti ant silpnos ugnies, kol nugrimz į dugną (arba dar ilgiau reikėjo virt arba nesupratau to grimzdimo, ar joms nebebuvo kur grimzt, bet pavirus turbūt kokias porą valandų netekau kantrybės ir užbaigiau), baigiant dėti tirštiklį, galiausiai riešutus, supilti į stiklainius ir užvakuoti.

Išėjo labai skani bet nerealiai saldi uogienė. Nusprendėm kad geriausiai tiks valgyti su ledais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 07 25, 08:37)
Nieko gero iš toaparačiuko.Pasakau,kai tuiru jau keli metai.Labai daug kauliukų patenka vistiek į uogienę,Reiki nemažai dar perrinkti. bigsmile.gif Aš šiemet rankomis išgliaudžiau greičiau ir švariau. ax.gif


Man irgi daug geriau rankiniu budu. Tik as ne su grafkem kokiom,o su plauku segtuku(kur kuoda sutvirtinti reikia) gliaudau ax.gif
Siemet,issigandusi krizes,prisiruosiu konkreciu atsargu ziemai mirksiukas.gif Anksciau tai tingedavau,o dabar tai net azartas yra. Bandau didele seimininke vaidinti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vidukas3 @ 2009 07 29, 13:01)
Laba diena. Noriu jūsų pagalbos, gal kas bandėte virti vyšnių uogienę su saldikliais, nes esu gana apkūnus tai man cukrus verysad.gif o vyšnias mėgstu ir turiu savų. ačių

šaldykit.... neskausmingiausias būdas...cukraus vos vos...

Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 07 29, 13:47)
šaldykit.... neskausmingiausias būdas...cukraus vos vos...

Ačių, mes pernai šaldėm tai man jos dar rūgštesnės pasirodė nuo burnos iki ... viską sutraukė. smile.gif Gal kaip nors spec. atšildyt reikia?
Atsakyti
šaldykit su cukrum, tik jo mažiau reikia dėti nei į uogienę 4u.gif aš 0,5 litro (tokios talpos plastikiniai indeliai yra, bent jau mums patogiausi) vyšnių (nesvarbu su kauliukais ar be) dedu 3-4 šaukštus cukraus. Ir rūgštumą nuima, bet ir nėra be proto saldu mirksiukas.gif
na, o jei sakot turit problemą dėl apkūnumo, tai nepatarčiau dirbtinių saldiklių schmoll.gif jie tik dar labiau tukina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kgt @ 2009 07 29, 13:19)


Išėjo labai skani bet nerealiai saldi uogienė. Nusprendėm kad geriausiai tiks valgyti su ledais smile.gif

O kartumo neduoda graikiški riešutai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvija @ 2009 07 29, 18:19)
O kartumo neduoda graikiški riešutai g.gif

Kaip čia pasakius, gal kad nelabai susmulkinti, gal kad juos tik įmaišiau ir iškart vakavau, bet jaučiasi tik, kai su pačiu riešutu valgai, šiaip pati uogienė kartumo neįgavo. Na, gal nebent kai ilgiau pastovės g.gif
Kitokį skonį medus priduoda, tai riešutų tikriausiai gali ir nebūti. Matyt tik egzotikai hihihi.gif
Atsakyti