Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(mamkaa @ 2009 07 20, 09:58)
jei nepavelavau su savo anytos receptu  4u.gif , tai stai koks jis.
Ji tresnes nuskintas, nuplautas pakaitina vandenyje tada jas isgriebia ir pertrina per sieteli-durslika, viskas persitrina, o kauliukai lieka, tada i ta mase deda cukraus ir verda, kuo ilgiau verdi tuo tirstesciau gaunasi. viena karta pamirso kad verda tai gavosi toks marmaledu marmaledas, kad su peiliu pjovem dejom ant sviezio batono ir valgem, vos ne kaip suris gavosi. Cukraus deda is akies pagal skoni.

Ačiū už receptuką šiandien pasinaudojau juo tik dar įdėjau truputi pertrintu raudonųjų serbentu tai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
as pernai tresnes saldziau.jos tik spalva pakeite,bet skonis tai super.tuoj suvalgem.
Atsakyti
Tingiu kaulinti vyšnias, tai man geriausia kompotai: skanu, o ir uogytės susivalgo skaniai žiemą, ir aišku dar keletas krepšių į šaldiklį mirksiukas.gif
Atsakyti
aš vandens visiškai nepilu schmoll.gif tik cukrus ir iškaulintos vyšnios. Uogos ir taip paleidžia sultis. O kiek maždau laiko verdat , kad gautųsi marmeladas?? g.gif Gal aš per mažai viriau? kažkur apie valandą g.gif
Atsakyti
sveikutės 4u.gif

Aš čia gal ir ne i tema, bet panašiai smile.gif radau toki puslapi šiandien kad galima panaudot ir kauliukus, tai išviriau iš ju kisieliu ir dabar džiovinu pagalvėle pasisiusiu thumbup.gif

čia yra daugiau komentaruose
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2009 07 22, 15:22)
aš vandens visiškai nepilu  schmoll.gif  tik cukrus ir iškaulintos vyšnios. Uogos ir taip paleidžia sultis. O kiek maždau laiko verdat , kad gautųsi marmeladas?? g.gif  Gal aš per mažai viriau? kažkur apie valandą g.gif

Jei iskaulintos vysnios, tai vandens ir nereikia pilti, cia buvo rasoma apie tai, kaip verdama uogiene arba dzemas is sutintu pertrintu vysniu. Gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
a, supratau, reiks dar ir man pabandyti, nes vyšnių šiemet doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
drauge pasiule man is vysniu dzema pasidaryt g.gif issikaulet vysnias,sutrinti blenderiu,ydeti uogieniu tirstiklio(nzn kaip jis tiksliai vadinasi)cukraus ir pavirint mirksiukas.gif sako skanu...bet tiksliu normu nepasake,tai dar ir nedariau..
o kai uosviui pasakiau kad vysniu kompoto pasidariau tai mane isvadino fool.gif fool.gif fool.gif kad as vandeny vakuoju ziemai...
Atsakyti
laba ryta vat ir as turiu keleta kin=biru dyyyydeliu tresniu nu tokie dideli kaip pomidoriukai /mastau ka pasidaryti,kaip sakot uod=giem ar kompotams tinka tie tokie stiklainiai kur dangteis usdaromas ir uzverziamas su tokiu metaliuku tokia kaip rankenele,nu panasiai kaip buna kavos indeliai uzdaromi,ar suprantat apie kokius as cia? kazin ar tinka ?Ar kas bandet?
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2009 07 20, 21:22)
Sveikutės ,labai gerai kad užėjau čia,turiu nusiskynus vyšnių kibirą ir jau spėjau išimti kauliukus,bet vistiek pabandysiu tokį džemą pasidaryti 4u.gif

P schmoll.gif abandžiau su tuo uogienių cukrumi,nepasakyčiau kad man skaniai gavosi,viena persaldinau ,o kita kažkokia chemija atsiduoda
Atsakyti
atsiprašau jei ne į temą, bet kaune nupirkčiau likusius nuo jūsų uogienių kauliukus ax.gif
Atsakyti
na man tai irgi su tuo tirštikliu nepatiko schmoll.gif bet juk ten chemija doh.gif
aš užtai šįmet ir nedarau, tik su cukriuku thumbup.gif
Atsakyti