Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(kastonele @ 2009 07 12, 21:44)
kažkada viriau su vyšnių žieve sutarkuota, gavosi žiaurus skonis man. fuuuuuu.  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

su vyšnių žieve bigsmile.gif bigsmile.gif blink.gif
nea aš su citrinų žievele, ir manau kad reikia tam tikru santykiu, nes jei padauginsi žievelės, tai doh.gif oi koks skonis gali gautis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2009 07 12, 20:50)
su vyšnių žieve bigsmile.gif  bigsmile.gif  blink.gif
nea aš su citrinų žievele, ir manau kad reikia tam tikru santykiu, nes jei padauginsi žievelės, tai doh.gif oi koks skonis gali gautis doh.gif

sorry susiteršiau blush2.gif mirksiukas.gif
norėjau pasakyt su citrinų žieve blush2.gif
turbūt aš jos padauginau, todėl buvo neskanu net kartu vos vos blush2.gif
Atsakyti
Sveikos seimininkes,
Pasigirsiu ir as- siandien pirma karta viriau vysniu kompota. Dariau panasiai kaip jus cia rasete, o kas gavosi tai bus matyt blush2.gif O siaip mama kazka pasakojo kad ji dar tuos stiklainius su kompotu uzverda dideliam katile su vandeniu g.gif As kadangi tokio katilo neturiu tai ir nedarau.. O jus taip darot?
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2009 07 12, 22:08)
Sveikos seimininkes,
Pasigirsiu ir as- siandien pirma karta viriau vysniu kompota. Dariau panasiai kaip jus cia rasete, o kas gavosi tai bus matyt blush2.gif O siaip mama kazka pasakojo kad ji dar tuos stiklainius su kompotu uzverda dideliam katile su vandeniu g.gif  As kadangi tokio katilo neturiu tai ir nedarau.. O jus taip darot?

ir aš neužverdu ir laikosi, pfiu pfiu kad neprisikalbėčiau blush2.gif
Atsakyti
ir aš neužverdu schmoll.gif tiesiog suberiu po tam tikrą kiekį vyšniukų į stiklainius ir užvirinusi vandenį su cukrumi, užpilu 4u.gif laikosi kuo puikiausiai, tik reikia nepagailėti cukraus , geriau saldžiau ir žiemą atsidarę praskiesit, nei per rūgštus ax.gif nes pernai padariau kelis stiklainius su mažesniu kiekiu cukraus, tai užrūgo doh.gif
Atsakyti
As is vysniu darau kompotus, o tresnes saldau, nes sako kad is ju daryti kompotai ir uogienes nesilaiko g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamkaa: 13 liepos 2009 - 11:19
Mes kažkaip irgi daugiau šaldytas darom, vis natūraliau mirksiukas.gif Bet šiemet pirmą kartą sugalvojau pati pasidaryti uogienės, nes vyšniukų tiek, kad nežinau net kur dėti doh.gif O vat žiemą dažnai vaikams kepu bandeles, tai ten jau šaldytos netinka, o uogienė vyšniukų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 07 13, 12:10)
As is vysniu darau kompotus, o tresnes saldau, nes sako kad is ju daryti kompotai ir uogienes nesilaiko  g.gif

Parsiveziau vakar du kibirus trsniu, tai biski uzsisaldziau, pasilikau pavalgymui ir is likusiu kompotus pasidariau. Ziuresim kas cia gausis.
Vat mociute patare det i vandeni su cukrum ir rugstosios druskeles, nes tresnes saldzzios, ir gali nusaudyt.Tai ziuresim ar nusaus ar ne. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2009 07 13, 18:44)
Parsiveziau vakar du kibirus trsniu, tai biski uzsisaldziau, pasilikau pavalgymui ir is likusiu kompotus pasidariau. Ziuresim kas cia gausis.
Vat mociute patare det i vandeni su cukrum ir rugstosios druskeles, nes tresnes saldzzios, ir gali nusaudyt.Tai ziuresim ar nusaus ar ne. unsure.gif

vat as irgi tik ka gavau is kaimyno kibira tresniu, gal kas be saldymo galetu detaliau koki recepteli parasyti: ar tai uogiene virti ar kompota (sirupui ant 3 l. vandens imti 1 kg. cukraus?) na kad truputuka saldysiu tai tikrai, labai lauksiu gal kas gales skubiau parasyti o tai kibiras stovi uz nugaros akis bado o ka daryti nezinau?
su vysniom tai imu kauliukus ir uogienes verdu su pektinu tai liuks gaunasi o tresnes dilema?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 07 14, 19:12)
vat as irgi tik ka gavau is kaimyno kibira tresniu, gal kas be saldymo galetu detaliau koki recepteli parasyti: ar tai uogiene virti ar kompota (sirupui ant 3 l. vandens imti 1 kg. cukraus?) na kad truputuka saldysiu tai tikrai, labai lauksiu gal kas gales skubiau parasyti o tai kibiras stovi uz nugaros akis bado o ka daryti nezinau?
su vysniom tai imu kauliukus ir uogienes verdu su pektinu tai liuks gaunasi o tresnes dilema?

nepyk niekuo padėt negaliu, mažai susiduriu su trešnėm, kiek turėjau tai šaldžiau blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
esu girdėjusi, kad labai skanus džemas iš tręšnių, bet vat receptėlio nežinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2009 07 14, 19:37)
esu girdėjusi, kad labai skanus džemas iš tręšnių, bet vat receptėlio nežinau ax.gif

bandyk per google pasiieškot thumbup.gif
Atsakyti