Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(ngute @ 2008 07 17, 16:14)
Gal kuri zinot kur galima butu isigyti vysniu kauliuku istraukimo aparateli, pasake pazistamas kad mociute toki turejo... metu metais rankiniu budu darinejom, taskem sienas... labai noretusi isigyt mirksiukas.gif

kiekvienoj maximoj ir senukuose kaina iki 40 lt.
Atsakyti
Vakar išsunkėm vyšnių sultis ir padarėm vyšnių vyno mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš tai mėgstu naturalesnias uogas tai jų dauguma užsišaldau.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2008 07 14, 08:42)
Kadangi trešnė yra labai saldi uoga, darant kompotus arba uogienes aš įdedu saujelę kitokių rūgštesnių uogų, pvz., raudonu serbentų sulčių įpyliau verdant uogienę, o į kompotus pasirinkau truputį žemuogių. Užtenka vienos saujos ir viskas puikiai gaunasi. Pabandykit, gal patiks?

Va čia puiki idėja su "parūgštinimu" serbentais tongue.gif Būtinai pasinaudosiu.Ačiū.
Atsakyti
idomus receptukas:

nevirta tresniu uogiene

3 kg. tresniu
pusantro kg. cukraus.

tresnes sluoksniuokite su cukrum tiesiai i stiklainiukus. uzsukite ir 5 savaites laikykite sauletoje vietoje. pirmas 2 savaites jas karts nuo karto sukratykite, o po 5 sav. isneskite i sausa ir vesia vieta.

tresniu trauktine biggrin.gif

pusantro kg. tresniu
750 ml. degtines
0,5 stiklines vandens
siek tiek vaniles

isimkite is tresniu kauliukus, tada jas subadykite, trumpam panardinkite i verdanti vandeni, perliekite saltu vandeniu ir apdziovinkite. is vandens, cukraus ir vaniles isvirkite sirupa. juo uzpilkite tresnes ir palaikykite per nakti. ryta uzpilkite degtine ir sandariai uzsukite.
Atsakyti
Gal kuri žinot, kaip reik vyšnias marinuoti?
Atsakyti
QUOTE(ngute @ 2008 07 17, 16:14)
Gal kuri zinot kur galima butu isigyti vysniu kauliuku istraukimo aparateli, pasake pazistamas kad mociute toki turejo... metu metais rankiniu budu darinejom, taskem sienas... labai noretusi isigyt mirksiukas.gif

kiek žinau, jie tragiškai sumaigo uogas ir išspaudžia ne tik kauliuką
Atsakyti
QUOTE(Pigalica @ 2006 07 31, 09:41)
As viriau uogiene: 1kg vysniu 1 kg cukraus, vysnias uzpilti cukrumi ir duoti pastoveti, kol jos isleis sultis ir virti uogiene. Dar as nugraibau putas ax.gif



ką daryt jeigu aš 1kg vyšnių ėmiau 0,5kg cukraus, ar lsaikysis tokia uogienė blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 07 12, 14:27)
ką daryt jeigu aš 1kg vyšnių ėmiau 0,5kg cukraus, ar lsaikysis tokia uogienė blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Sveika!
Manau, kad tikrai laikysis! Tik pati uogiene gali buti rugstoka, bet cia jau skonio reikalas. Vat pvz. as, esu megeja salumynu, tai man kuo saldziau, tuo skaniau ax.gif o MB saldaus nemegsta, tai jam buna isverdu su maziau cukraus - su ~ 0,5 kg cukraus.
Sekmes!

P.S. sakykit mergaites, o jus vysnias jau savo turite, ar perkate turgeliuose? Jei perkate, tai kokia kaina yra optimali? Mes turime tevu sodyba, bet joje niekas neauga doh.gif kelios braskes ir obuoliai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2009 07 12, 15:10)
Sveika!
Manau, kad tikrai laikysis! Tik pati uogiene gali buti rugstoka, bet cia jau skonio reikalas. Vat pvz. as, esu megeja salumynu, tai man kuo saldziau, tuo skaniau  ax.gif  o MB saldaus nemegsta, tai jam buna isverdu su maziau cukraus - su ~ 0,5 kg cukraus.
Sekmes!

P.S. sakykit mergaites, o jus vysnias jau savo turite, ar perkate turgeliuose? Jei perkate, tai kokia kaina yra optimali? Mes turime tevu sodyba, bet joje niekas neauga  doh.gif kelios braskes ir obuoliai  unsure.gif



ačiū, dariau su mažiau cukraus tik del to, kad metu svorį, o tokios rūgštokos gavosi blush2.gif blush2.gif o saldžiai labai mėgstu nebereikalo turėjau tokį ansvorį blush2.gif

nežinau kiek kainuoja, sode prisiskyniau aš. g.gif g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
šeštadienį viriau vyšnių uogienę thumbup.gif kažkaip anksčiau virdavau įprastą - vyšnios , supili cukrų ir verdi ax.gif , o šį kartą susigundžiau kitaip išvirti. tai vat išsikaulinau vyšniukus ( ir visai ne tiesa, kad tie aparačiukai sumaigo uogas schmoll.gif viskas ten puikiai išsilukštena biggrin.gif ) puode , 2 kg cukraus su 2 citrinų sultimis, ant labai mažos ugnies kaitinau kol sutirštėjo ir pasidarė kaip sirupas, tuomet supyliau uogas, 1 citrinos nutarkuotą žievelę ir viską 3 kartus užvirinau 4u.gif nu koks aromatas thumbup.gif o skonis thumbup.gif
gal kas dar žinot kokių įdomesnių vyšnių uogienių receptukų???
Atsakyti
QUOTE(Indre @ 2009 07 12, 20:42)
šeštadienį  viriau vyšnių uogienę thumbup.gif kažkaip anksčiau virdavau įprastą - vyšnios , supili cukrų ir verdi ax.gif , o šį kartą susigundžiau kitaip išvirti. tai vat išsikaulinau vyšniukus ( ir visai ne tiesa, kad tie aparačiukai sumaigo uogas schmoll.gif  viskas ten puikiai išsilukštena biggrin.gif ) puode , 2 kg cukraus  su 2 citrinų sultimis, ant labai  mažos ugnies kaitinau kol sutirštėjo ir pasidarė kaip sirupas, tuomet supyliau uogas, 1 citrinos nutarkuotą žievelę ir viską 3 kartus užvirinau 4u.gif  nu koks aromatas thumbup.gif  o skonis thumbup.gif
gal kas dar žinot kokių įdomesnių vyšnių uogienių receptukų???



kažkada viriau su vyšnių žieve sutarkuota, gavosi žiaurus skonis man. fuuuuuu. blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti