Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(Kozete @ 2006 08 29, 11:50)
Aš irgi turiu dėžę vyšnių, dalį išdarinėjau ir užpyliau cukrumi, dalis dar stovi, iš visų planuoju virti uogienę, perskaičiau ir man pasirodė daugokai santykis 1:1  g.gif  Turbūt dėsiu 1kg vyšnių, 0.5kg cukraus. Ir dar įdomu man ar jūs nupilat tą sirupą, ar verdat kartu?


aš tai nesiterlioju ir uogytes verdu kartu su sirupu, tik labai trumpai, kad nepervirtu smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikutė karmen. 4u.gif Šiemet kai daug vyšnių, tai galima pasidaryti vyšnių sirpo. Tik reikia dar vyšnių lapų.
100 vyšnių lapų ir vyšnių kiek nori,
1 kg cukraus,
šaukštas citrinos rūgšties
750 ml vandens.
Lapus ir vyšnias virti 8 min, nusunkti ir dėti cukraus. Pavirti 6 min, dėti citrinos rūgštį ir pavirti 2 minutes. Išpilstyti.

Sirpas skiedžiasi su vandeniu, skanu atsigerti ir natūralus produktas thumbup.gif
Atsakyti
Labutis Bonda smile.gif Aš vyną darau su mielėmis. 10 l stiklainiui reikia 4-5 l vyšnių ir 5 l vandens, 50 g mielių 3 kg cukraus.
2 kg cukraus su ištirpintom mielėmis supilam į stiklainį, taip pat vyšnias ir vandenį. Uždengiam merliuku (tik jokiu dankteliu neužsuk, nes susprogs), kai išrugs perkošk ir supilk likusį cukrų. Jei truks saldumo dėk daugiau cukraus.
Atsakyti
Sveikutes, norejau pasiklaustim gal pas ka nors dar yra uzsilikusiu visniu? Labao noreciau issivirti uogienes, o turguose jau niekas nepardavineja sad.gif
Mes tai paprastai ja verdam: isemam vysniu kauliukus, gan daug cukraus ir verdam apie pusvalandi. Nes kuo ilgiau ja verdi tuo tamsesne spalva darosi tokia i ruduma, nekokia. Uztai mes cukraus nepagailim smile.gif
Tai jei las turetu atliekamu vinyciu Vilniuje buciau labai dekinga
Atsakyti
Gal kas žinot kaip daromos "girtos" vyšnios? Kažkaip užpilamos alkoholiu (kokiu?) ir cukrum. Ko ir kiek? O kas toliau?
Atsakyti
labai skanu saldytos vysnios bigsmile.gif apibarstau cukrum taip negailint, i maiselius, ar kokius plastmasinius indelius nuo margarino ir i kamera smile.gif
Atsakyti
Sveikutes.prašau jūsų patarimo,turiu daug trešniu ir nežinau ką su jomis daryti.gal galite parašyti ar iš jų galima virti kompotą žiemai ir uogienes?ir kokie būtų receptukai.Iš anksto labai ačiū.
Atsakyti
Man irgi įdomu ar iš jų ką nors galima daryti?
Anyta vienais metais bandė kompotą virti, tai nelabai gavosi. ax.gif
Atsakyti
mes visada konservuojam kompotus. Vienakart bandziau virti uogiene (isemiau kauliukus), bet mums nepatiko.
3l vandens - puslitriukas cukraus. Uzpilam verdanciu vandeniu, po 5-10 min nupilam ta vandeni i puoda, vel uzvirinam idedam cukraus ir uzsukam/ po to apverciam ir uzklojam. stovi, kol neatsala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viketa: 13 liepos 2008 - 23:00
QUOTE(viketa @ 2008 07 13, 23:57)
mes visada konservuojam kompotus. Vienakart bandziau virti uogiene (isemiau kauliukus), bet mums nepatiko.
3l vandens - puslitriukas cukraus. Uzpilam verdanciu vandeniu, po 5-10 min nupilam ta vandeni i puoda, vel uzvirinam idedam cukraus ir uzsukam/ po to apverciam ir uzklojam. stovi, kol neatsala.



Kadangi trešnė yra labai saldi uoga, darant kompotus arba uogienes aš įdedu saujelę kitokių rūgštesnių uogų, pvz., raudonu serbentų sulčių įpyliau verdant uogienę, o į kompotus pasirinkau truputį žemuogių. Užtenka vienos saujos ir viskas puikiai gaunasi. Pabandykit, gal patiks?
Atsakyti
Gal kuri zinot kur galima butu isigyti vysniu kauliuku istraukimo aparateli, pasake pazistamas kad mociute toki turejo... metu metais rankiniu budu darinejom, taskem sienas... labai noretusi isigyt mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas bandet vysniu sultis su sulciaspaude spausti? ar gaunasi? kazin kauliukai neuzstringa? g.gif unsure.gif
Atsakyti