Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

QUOTE(IngridaB @ 2006 08 01, 13:08)
O kompotus,reikia du kartus užpilti.Vieną kartą užpili,palaikai,kelis kartus,tada vėl nupyli,užvirini ir dar kartą užpyli ir užsuki dangtelius. thumbup.gif


Na kam vargti be reikalo...Vysnios juk smulki uoga, greitai perkaista, visai nereikalinga 2 k. uzpilti. I svariai paruostus stiklainius pili verdanti sirupa, uzdarai, apverti aukstyn kojom, siltai uzkloji ir viskas. Pati taip darau, ir viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2006 08 01, 13:08)
Nebežinau kur dėti vyšnias,tai vakar daviau mamai padaryti vyno vyšnių,mes tai nemokame.O dar kiek liko uogų ant medžių. doh.gif  doh.gif  doh.gif Jaučiu reikės suvaryti viską į vyną.Pas mus sodyboje,kaip senais laikais visa sodyba apsodinta vyšniomis.Tai mes retkarčiais jas tik praretiname ir viskas. thumbup.gif

gal zinot, kaip vysniu vynas daros??????? blush2.gif g.gif
Atsakyti
Nugi pas ką perdaug vyšnių galit man duoti, galiu ir nusiskinti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 07 31, 16:56)
man atrodo kad 0,5kg cukraus ant 1 kg vyšnių gali būti mažoka, nes visgi vyšnios rūgštokos unsure.gif


pats tas. butent tokius kiekius naudojant gaunasi skanusis dzemas ax.gif

QUOTE(Karmen @ 2006 08 02, 22:25)

Jeigu man kas būtų pasakęs kad aš virsiu uogienę  doh.gif visada buvau tokios nuomonės kad uogienes verda močiutės ir bobutės  lotuliukas.gif bet dabar labai didžiuojuosi savo darbu ir tuo kad žiemą galėsiu atsidaryti savo naminės uogienytės  blush2.gif  Ačiū dar kartą visoms už patarimus  4u.gif


drinks_cheers.gif as irgi siemet pirma karta tuo uzsiemiau, bet rezultatu labai didziuojuos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mylima @ 2006 08 03, 22:13)
Na kam vargti be reikalo...Vysnios juk smulki uoga, greitai perkaista, visai nereikalinga 2 k. uzpilti. I svariai paruostus stiklainius pili verdanti sirupa, uzdarai, apverti aukstyn kojom, siltai uzkloji ir viskas. Pati taip darau, ir viskas  thumbup.gif

O aš geriau apsidraudžiu,užpylu du kartus.Ir nemėgstu apklojinėti,nebent agurkus,kad tikrai sušustų. thumbup.gif
Bonda,nežinau ir aš recepto vyšnių vyno,daviau mamai padaryti.O dabar dar ir gervuogių priuogavau vynui gervuogių. drinks_cheers.gif Liuks vynas.O jūs nesnauskite šiemet gervuogių,nesu mačiusi tokios gausybės. doh.gif doh.gif
Atsakyti
Aš tai vyšnias tvarkau pagal savo močiutės receptą. Tai gaunasi toks tirštas vyšnių sirupas su uogomis.

Reikia užvirinti sirupą (1 kg cukraus + 1 stiklinė vandens) ir juo užpilti nuplautas ir nuvarvintas uogas. Palaikyti per naktį. Tuomet užvirinti ir supilti į paruoštus stiklainius.

Cukraus 1 kg vyšnių reikia nemažai - 0,8-1 kg (pagal rūgštumą).
Atsakyti
kadangi mes siemet labai daug turime vysniu tai visko prisidareme per akis smile.gif
puse vysniu isdalinome ir dar ant medziu tikrai nemazai yra smile.gif
Dabar mes vysiu sultis darome smile.gif
Labai patogu yra su tokiu spec puodu, kuriame verdi ir sultys pacios issiskiria nereikia spausti rankomis ar darineti kauliuku ir su sulciaspaude smile.gif kaip sakant nuo medzio tiesiai i puoda smile.gif
O sultis tai mes darom taip: i jau isspaustas sultis mazdaug 6l supilam 1kg cukraus pakaitinam iki uzvirimo ir i stiklainius stiklainius. O ziema labai labai skanu smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
O aš į sultis visai nededu cukraus, vistiek reikia geriant atskiesti, o tada ir įsidėsi kiek reikės. Vienų sulčių niekaip neišgerčiau, nebent porą gurkšnelių kaip vaistams, labai jau rūgščios blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jufka @ 2006 08 08, 09:26)
kadangi mes siemet labai daug turime vysniu tai visko prisidareme per akis smile.gif
puse vysniu isdalinome ir dar ant medziu tikrai nemazai yra smile.gif
Dabar mes vysiu sultis darome smile.gif
Labai patogu yra su tokiu spec puodu, kuriame verdi ir sultys pacios issiskiria nereikia spausti rankomis ar darineti kauliuku ir su sulciaspaude smile.gif kaip sakant nuo medzio tiesiai i puoda smile.gif
O sultis tai mes darom taip: i jau isspaustas sultis mazdaug 6l supilam 1kg cukraus pakaitinam iki uzvirimo ir i stiklainius stiklainius. O ziema labai labai skanu smile.gif  thumbup.gif

Nesupratau g.gif is puodo dar kaitinat unsure.gif unsure.gif unsure.gif taigi dvigubas darbas, as tai iskarto is to puodo i stiklainius varvinu thumbup.gif o cukraus galima i puoda ant uogu pabarstyti thumbup.gif
Atsakyti
Mergaitės, padėkit! help.gif
Pasidariau prieš porą savaičių vyšnių kompotą. O vakar nueinu į rūsį, ogi žiūriu, tie stiklainiukai, kur po 1 ltr., paviršiuje su burbuliukais! doh.gif Stiklainiaii po 2 ltr. stovi gražūs, nors daryti tuo pačiu metu. Dangteliai neišpūsti kol kas, bet juk tie burbuliukai, tai turbūt rūgimas kažkoks vyksta? blink.gif Tie stiklainiai, kurie didesni, tai gal dar tas pats procesas vėluoja..? Taip gaila būtų kompotų ir darbo, jei nušautų... verysad.gif
O stiklainius ploviau su Fairy, paskui su vandeniu su soda, perpyliau verdančiu vandeniu. Pačias vyšnias perpyliau verdančiu vandeniu. Sirupą viriau 1 ltr. vandens apie 600 gr. cukraus dėjau. Sirupą pyliau ant uogų 2 kartus. Dangtelius spiritu valiau. Buvau apvertusi ir užklojusi. Nesuprantu, kas joms dar nepatinka? doh.gif
Kažin, ar būtų dar galima gelbėti kaip nors tuos kompotus? Gal dar kartą pervirti nupylus? Ar dar palaukti? unsure.gif
Atsakyti
Jei jau rūgimo procesas prasidėjo-tai pervirimas nepadės. Jei būtų sultys-tai sakyčiau vyno daug turėsi, o kompotas tei nžn...

Mano giminė šiais metais vyšnių sultis vakuoja.
Atsakyti
Aš irgi turiu dėžę vyšnių, dalį išdarinėjau ir užpyliau cukrumi, dalis dar stovi, iš visų planuoju virti uogienę, perskaičiau ir man pasirodė daugokai santykis 1:1 g.gif Turbūt dėsiu 1kg vyšnių, 0.5kg cukraus. Ir dar įdomu man ar jūs nupilat tą sirupą, ar verdat kartu?
Atsakyti