Įkraunama...
Įkraunama...

Vyšnios, trešnės

as tai visuomet tik saldydavau isgliaudytas vysnias, nes ten ir cukraus labai mazai reikia ir ziema yra super dalykas jas is akmeros isimti ir neatsildytas, o tiesiog sukapotas ir dar susalusias valgyti mmmm, koks desertas tokie salti saldainiukai, super, siemet va pirma karta uogiene verdu pagal mama, uzpyliau gliaudytas uogas su cukrum, para pastovejo, dabar verda, desiu i stiklainiukus, apversiu , uzklosiu kol atves ir i rusi laukti ziemos smile.gif saldymui lauksiu velyvuju vysniu...
Atsakyti
bwt kad vysnios labai rugscios siemet, neina net valgyti schmoll.gif
Atsakyti
na va vel gryztu atgaivinti senaja tema turiu klausima, gal kas jau gaminote vysniu kompota sorti ir galetumete pasidalinti recepteliais, labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, gal labai kvailas klausimas nebus blush2.gif
Ką jūs darote su uogomis, jei norit vientisos uogienės? Malate mėsmale, trinante ar dar ką? Jau pabodo vien išgvildentas išvirti, norisi kažko naujo rolleyes.gif
Atsakyti
suvaryk su blenderiu ir bus vientisa
Atsakyti
QUOTE(902 @ 2011 07 11, 19:52)
suvaryk su blenderiu ir bus vientisa



ir as su blenderiu sutrinu iki vientisos mases norimas uogas, tada dedu cukru ir verdu, gaunasi tada toks kaip marmaledas. o viena karta pamirsau, kad verdu, tai taip suvire, kad buvo galima pjaustyti kaip koki uogu suri.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 12, 12:44)
ir as su blenderiu sutrinu iki vientisos mases norimas uogas, tada dedu cukru ir verdu, gaunasi tada toks kaip marmaledas. o viena karta pamirsau, kad verdu, tai taip suvire, kad buvo galima pjaustyti kaip koki uogu suri.

pirmą partiją užsišaldžiau, o jau kai prisiskinsiu juodvyšnių virsiu thumbup.gif Tik aš permalu jas su mėsmale, blenderis man kažkaip ne taip schmoll.gif , nepatinka labai jau putoja, nes malu su indu, "kojos neturiu" ax.gif
Atsakyti
arteja vysniu sirpimo metas, pernai viriau kompotus, o gal jau yra symet gaminusiu ar pernai pagamintu ir pasitvirtinusiu recepteliu pasidalintumete ax.gif
Atsakyti
visada virdavome skysta gliaudytu vysniu uogiene - pabodo, niekas nebevalgo. Praejusiais metais blenderiavau juoduju serbentu uogas ir trumpai pakaitinus uzsidrinejau, tai super buvo, taip patiko visiems, o ir i pertepimus thumbup.gif tai siemet taip bus su vysniomis ir kitomis uogomis biggrin.gif
o jei placiau, tai 2gk uogu, 1 kg cukraus, 1(su trupuciu) pakelio pektino, pavirti nuo uzvirimo 3min ir uzdaryneti. essen.gif
Atsakyti
smile.gif+2012 07 09, 17:29-->
QUOTE(Mamyte smile.gif @ 2012 07 09, 17:29)
visada virdavome skysta gliaudytu vysniu uogiene - pabodo, niekas nebevalgo.
Lygiai taip pat. verysad.gif Nevalgo nei uogienės, nei šaldytų, nei kompotą geria... verysad.gif
Kasmet didelis derlius vyšnių, taip pat ir serbentų, agrastų, aronijų nueina... šuniui ant uodegos. Dar priedo ir cukraus... doh.gif
Nusipirkau sulčių virimo puodą, bet neišmanau, ką su juo daryti. lotuliukas.gif
Gal yra gaminančių sultis su tokiu puodu?
user posted image
Būsiu dėkinga už atskleistą patirtį. biggrin.gif aciuks.gif
Atsakyti
na va. ispudziai tokie, sutrynus blenderiu uogas, jos suputojo verdant ir gavosi puse uogienes putesiai ir puse uogienes-dzemo. skonis fantastiskas, vaikai labiau valgo tuos putesius nei dzema smile.gif tad nera taip blogai kaip is pradziu pagalvojau, jos sustingusios labai skanios, o tie putesiai tai tikras desertas essen.gif
zodziu skinu vysnias toliau ir blenderiuosiu, tik i sekancias sumesiu ir tresniu, avieciu uogu, kelios braskes dar yra, asorti toki padarysiu ax.gif
tiesa, viriau ne ilgiau 3 min, tai skonis kaip svieziu uogu rolleyes.gif
Atsakyti
Pernai vyšnias virdama pridėjau maltų migdolų ir juodo šokolado. Da viriau su amaretu ir cielais migdolais. Vyšnių netryniau. Bet dėjau to gellfix 2:1
Atsakyti