as tai visuomet tik saldydavau isgliaudytas vysnias, nes ten ir cukraus labai mazai reikia ir ziema yra super dalykas jas is akmeros isimti ir neatsildytas, o tiesiog sukapotas ir dar susalusias valgyti mmmm, koks desertas tokie salti saldainiukai, super, siemet va pirma karta uogiene verdu pagal mama, uzpyliau gliaudytas uogas su cukrum, para pastovejo, dabar verda, desiu i stiklainiukus, apversiu , uzklosiu kol atves ir i rusi laukti ziemos saldymui lauksiu velyvuju vysniu...
bwt kad vysnios labai rugscios siemet, neina net valgyti
na va vel gryztu atgaivinti senaja tema turiu klausima, gal kas jau gaminote vysniu kompota sorti ir galetumete pasidalinti recepteliais, labai aciu
Noriu paklausti, gal labai kvailas klausimas nebus
Ką jūs darote su uogomis, jei norit vientisos uogienės? Malate mėsmale, trinante ar dar ką? Jau pabodo vien išgvildentas išvirti, norisi kažko naujo
Ką jūs darote su uogomis, jei norit vientisos uogienės? Malate mėsmale, trinante ar dar ką? Jau pabodo vien išgvildentas išvirti, norisi kažko naujo
QUOTE(902 @ 2011 07 11, 19:52)
suvaryk su blenderiu ir bus vientisa
ir as su blenderiu sutrinu iki vientisos mases norimas uogas, tada dedu cukru ir verdu, gaunasi tada toks kaip marmaledas. o viena karta pamirsau, kad verdu, tai taip suvire, kad buvo galima pjaustyti kaip koki uogu suri.
QUOTE(mamkaa @ 2011 07 12, 12:44)
ir as su blenderiu sutrinu iki vientisos mases norimas uogas, tada dedu cukru ir verdu, gaunasi tada toks kaip marmaledas. o viena karta pamirsau, kad verdu, tai taip suvire, kad buvo galima pjaustyti kaip koki uogu suri.
pirmą partiją užsišaldžiau, o jau kai prisiskinsiu juodvyšnių virsiu Tik aš permalu jas su mėsmale, blenderis man kažkaip ne taip , nepatinka labai jau putoja, nes malu su indu, "kojos neturiu"
arteja vysniu sirpimo metas, pernai viriau kompotus, o gal jau yra symet gaminusiu ar pernai pagamintu ir pasitvirtinusiu recepteliu pasidalintumete
visada virdavome skysta gliaudytu vysniu uogiene - pabodo, niekas nebevalgo. Praejusiais metais blenderiavau juoduju serbentu uogas ir trumpai pakaitinus uzsidrinejau, tai super buvo, taip patiko visiems, o ir i pertepimus tai siemet taip bus su vysniomis ir kitomis uogomis
o jei placiau, tai 2gk uogu, 1 kg cukraus, 1(su trupuciu) pakelio pektino, pavirti nuo uzvirimo 3min ir uzdaryneti.
o jei placiau, tai 2gk uogu, 1 kg cukraus, 1(su trupuciu) pakelio pektino, pavirti nuo uzvirimo 3min ir uzdaryneti.
+2012 07 09, 17:29-->
Kasmet didelis derlius vyšnių, taip pat ir serbentų, agrastų, aronijų nueina... šuniui ant uodegos. Dar priedo ir cukraus...
Nusipirkau sulčių virimo puodą, bet neišmanau, ką su juo daryti.
Gal yra gaminančių sultis su tokiu puodu?
Būsiu dėkinga už atskleistą patirtį.
QUOTE(Mamyte @ 2012 07 09, 17:29)
visada virdavome skysta gliaudytu vysniu uogiene - pabodo, niekas nebevalgo.
Lygiai taip pat. Nevalgo nei uogienės, nei šaldytų, nei kompotą geria... Kasmet didelis derlius vyšnių, taip pat ir serbentų, agrastų, aronijų nueina... šuniui ant uodegos. Dar priedo ir cukraus...
Nusipirkau sulčių virimo puodą, bet neišmanau, ką su juo daryti.
Gal yra gaminančių sultis su tokiu puodu?
Būsiu dėkinga už atskleistą patirtį.
na va. ispudziai tokie, sutrynus blenderiu uogas, jos suputojo verdant ir gavosi puse uogienes putesiai ir puse uogienes-dzemo. skonis fantastiskas, vaikai labiau valgo tuos putesius nei dzema tad nera taip blogai kaip is pradziu pagalvojau, jos sustingusios labai skanios, o tie putesiai tai tikras desertas
zodziu skinu vysnias toliau ir blenderiuosiu, tik i sekancias sumesiu ir tresniu, avieciu uogu, kelios braskes dar yra, asorti toki padarysiu
tiesa, viriau ne ilgiau 3 min, tai skonis kaip svieziu uogu
zodziu skinu vysnias toliau ir blenderiuosiu, tik i sekancias sumesiu ir tresniu, avieciu uogu, kelios braskes dar yra, asorti toki padarysiu
tiesa, viriau ne ilgiau 3 min, tai skonis kaip svieziu uogu