Tikrai nebloga tema, tik gaila - pamirsta truputi...
Mano asmeniniai patarimai:
- kai lieka ryziu, juos naudoju maziems blyneliams kepti, pomidorinei sriubai, misrainems
- grikiu koses likucius taip pat panaudoju blyneliams, o kartais pridedu pakepinto svoguno ir vistienos / farso - ir gaunasi l.skanus antrasis patiekalas
- bulviu koses likucius sunaudoju naminiams koldunams (bulviniam idarui), bulviu ir varskes virtinukams-kukuliams, "Piemeneliu pyragui" (mesos, darzoviu ir bulviu apkepui), dar kaip tik vakar isbadziau L.Sameno recepta - folijoj, orkaitej keptos bulves (naudojau bulviu kose) su suriu ir prieskoninem zolelem
- likusias kelias su lupenom virtas bulves panaudoju "vokiskai" misrainei (mesyte, svogunas, bulves, raug.arba marinuotas agurkas ir majonezas), tam paciam "Piemeneliu pyragui", vistienos apkepelei;
- uogienes likucius (nes labai daznai lieka maziau nei puse stiklainio - ir niekas nenori pabaigti) - pyragamas;
- koncervuotu kukuruzu likucius - sriuboms, darzoviu troskiniams
- morkas - sutarkuoju ir susaldau, po to panaudoju kai reikia
- kai noriu sunaudoti visokius mesyciu likucius, desreles, tai pakepinu mesyte su svogunu ir saldytu darzoviu misiniu, ir naudoju kaip idara mielines teslos pyragui arba perlenktam omletui (iskeptas blynas is kiausinio, miltu ir vandens plakinio) ;
- daznai mesyciu, desreliu likucius sunaudojam ir picu gamybai;
- balta suri kepu orkaitej su prieskoniais, folijoj....
...ir taip be galo be krasto...kitu patarimai ir isradingumas padeda neismesti maisto!
Tema tikrai gera! Todel gal kuri nors seimininke pasidalins idejomis, ka galima pasigaminti is senos uogienes[B]. Pyragai is uogienes nesigauna,visai nusivyliau. Jie gaunasi kazkokie minksti ir lipnus Arba gal receptuka gera imesite,tikrai isbandyta
As namuose kasdien gaminu 2 patiekalus. Vienas is ju sriuba arba kose, blyneliai (vaikams). Kartais uztenka mesiskos sriubos 2 dienom, kartais- tik vaikams pieniskos isverdu, nes mes su vyru pienisku nevalgom. Ir apskritai, jei ne vaikai, zymiai maziau gaminciau
Visad stengiuos vienu suviu du zuikius nusauti: isverdu mesyte (kukuliukus, vistiena), tada isimu ir padarau jiems "patalus" (kepintas svogunas, cesnakas, morkytes, po sauksta majonezo ir pomidoru padazo, ar balta grybuku padaza). Dar garnyra koki, pagal nuotaika. O is sultinio verdu sriubyte. Va ir 2 patiekalai, 2 dienom.
Darzoviu savo is kaimo turime, tai didele paspirtis taupant. Ty karta i savaite bulvini patiekala gaminu: kugelis, dubeneliai, zemaitiski blynai ar tarkiu blynai ir tt. Kad ir salotos: tarkuotos morkos su cesnaku. Is virtu burokeliu- kokias tik sugalvoju, misraines darau.
Jei sriubyte be mesos, pakepinu svoguna su morkytem ir dedu tada i sriuba. Mano ekspres buriokeliu sriuba: pakepinti aliejuje svoguna, tarkuota morka ir tarkuota zalia burokeli, deti saukta pomidoru padazo. Tada keptuves turini suversti i puoda su verdanciais bulviu kubeliais. Nepamirsti pipiriuku, lauro lapeliu. Ir virti, kol suminkstes darzoves.
Sia savaite viriau raugintu kopusteliu sriuba. Sunaudojau tik sauja broileriu sirdeliu. Sirdeles pirma pamirkiau, supjausciau i 4 dalis, dar karta perploviau, isvaliau. keptuveje pakepinau svoguna, morka, suverciau ir apkepiau sirdeles. Tada viska sudejau i puoda, kur jau vire supjaustytos bulvytes, idejau raugintu kopustu, prieskoniu. Valgeme su juoda duona.
Apkepas is likuciu. Sunaudojau 500 g kalakutienos farso, gabaleli fermentinio surio, gabaleli sudytu lasinuku su raumenukais. Zalias bulves supjausciau riekelemis, sudejau i forma apkepui, padruskinau. Keptuveje pakepinau lasinukus, sudejau tarkuotas morkas, svoguna. Kai apkepe- suverciau ant bulviu. Ant virsaus plonai aptepiau farsa ismaisyta su prieskoniais. Uzdengiau folija ir kepiau orkaiteje, kol bulves suminkstejo. Tada istraukiau, nuemiau folija ir aptepiau tokiu misiniu: tarkuotas suris, kapotas cesnakas, majonezas). Dar ikisau i orkaite, kad virsus apskrustu. Valge cepsedami
Visad stengiuos vienu suviu du zuikius nusauti: isverdu mesyte (kukuliukus, vistiena), tada isimu ir padarau jiems "patalus" (kepintas svogunas, cesnakas, morkytes, po sauksta majonezo ir pomidoru padazo, ar balta grybuku padaza). Dar garnyra koki, pagal nuotaika. O is sultinio verdu sriubyte. Va ir 2 patiekalai, 2 dienom.
Darzoviu savo is kaimo turime, tai didele paspirtis taupant. Ty karta i savaite bulvini patiekala gaminu: kugelis, dubeneliai, zemaitiski blynai ar tarkiu blynai ir tt. Kad ir salotos: tarkuotos morkos su cesnaku. Is virtu burokeliu- kokias tik sugalvoju, misraines darau.
Jei sriubyte be mesos, pakepinu svoguna su morkytem ir dedu tada i sriuba. Mano ekspres buriokeliu sriuba: pakepinti aliejuje svoguna, tarkuota morka ir tarkuota zalia burokeli, deti saukta pomidoru padazo. Tada keptuves turini suversti i puoda su verdanciais bulviu kubeliais. Nepamirsti pipiriuku, lauro lapeliu. Ir virti, kol suminkstes darzoves.
Sia savaite viriau raugintu kopusteliu sriuba. Sunaudojau tik sauja broileriu sirdeliu. Sirdeles pirma pamirkiau, supjausciau i 4 dalis, dar karta perploviau, isvaliau. keptuveje pakepinau svoguna, morka, suverciau ir apkepiau sirdeles. Tada viska sudejau i puoda, kur jau vire supjaustytos bulvytes, idejau raugintu kopustu, prieskoniu. Valgeme su juoda duona.
Apkepas is likuciu. Sunaudojau 500 g kalakutienos farso, gabaleli fermentinio surio, gabaleli sudytu lasinuku su raumenukais. Zalias bulves supjausciau riekelemis, sudejau i forma apkepui, padruskinau. Keptuveje pakepinau lasinukus, sudejau tarkuotas morkas, svoguna. Kai apkepe- suverciau ant bulviu. Ant virsaus plonai aptepiau farsa ismaisyta su prieskoniais. Uzdengiau folija ir kepiau orkaiteje, kol bulves suminkstejo. Tada istraukiau, nuemiau folija ir aptepiau tokiu misiniu: tarkuotas suris, kapotas cesnakas, majonezas). Dar ikisau i orkaite, kad virsus apskrustu. Valge cepsedami
QUOTE(sypsena-saule @ 2009 11 07, 10:50)
aciu bandysim expermentuot
o dabar dar vienas dalykelis,nusipirkau ..... arbata,jau gal puse metu jai bet vis nepabaigiu nes ji labai rugsti nors nera vysniu skonio o avieciu braskiu ir zemuogiu(neturiu po ranka -gerai nepamenu ar tikrai tiek yra ten sudetiniu daliu)
ka man daryt su ta arbata?pati geriu kiek imanoma bet po 2 dienu gerimo jau kelia rugstis o ir sveciai nelabai nori laikyt nesinori bet mest irgi,gal turit minciu ka su ja daryt?
o dabar dar vienas dalykelis,nusipirkau ..... arbata,jau gal puse metu jai bet vis nepabaigiu nes ji labai rugsti nors nera vysniu skonio o avieciu braskiu ir zemuogiu(neturiu po ranka -gerai nepamenu ar tikrai tiek yra ten sudetiniu daliu)
ka man daryt su ta arbata?pati geriu kiek imanoma bet po 2 dienu gerimo jau kelia rugstis o ir sveciai nelabai nori laikyt nesinori bet mest irgi,gal turit minciu ka su ja daryt?
del neiskepusio pyrago viena pasiulyma turiu... labiau tinka jei pyragas keksas ar siaip kokis biskvitas... tiesiog ji supjaustykite riekutemis ir isdelioje skardoje dar ji orkaiteje pakepkit, padziovinkit... gausis traskus, saldus dziuveseliai prie arbatos... kazkada bandziau ir su uogienes pertepimu uzsistovejusi pyraga taip susidziovint irkaitej, tai jei sausesne kokia uogiene, tai visai liuks... skystesne uogiene gali padegti..
is rugscios arbatos as dazniausiai darau salta arbata (pagardinu dar keliom riekelem is kokiu turimu citrusiniu vaisiu ar su sultim kartais pamaisau), kuria vartoju vietoj sulciu ir visokiu gaiviuju gerimu (nes nesu didele visokiu gazuotu ir pirktiniu megeja)
QUOTE(dzessika @ 2011 11 01, 22:05)
Tema tikrai gera! Todel gal kuri nors seimininke pasidalins idejomis, ka galima pasigaminti is senos uogienes[B]. Pyragai is uogienes nesigauna,visai nusivyliau. Jie gaunasi kazkokie minksti ir lipnus Arba gal receptuka gera imesite,tikrai isbandyta
Nusiperkate vaflių lakštų, sutepat su uogiene, paslėgiat nakčiai- psio. Kitą dieną belieka susipjaustyti- sausainiukai gatavi.
Sveikos,
o aš iš sudžiuvusio batono darau pudinga
pusryčiams ar vakarienei pasaka:)
Batona sulaužau didesniais gabaliukais ir sudedu į kepimo skardą (išteptą sviestuku ar aliejumi).
Dubenėlyje išplaku 2-3 kiaušinius su 1,5 stiklinės pieno ir 2 v.š. cukraus. Užilu plakinį ant batono ir palieku mažiausiai 2 val., kad išmirktų. Galima ir kokiu obuoliukų smulkiai pjaustytų įdėti - čia jau kiekvienos fantazijai.
Į gerai įkaitintą orkaitę dedu ir kepu apie 20-30 minučių. Valgom šitą skanėstą šiltą su kokiu sirupu
Papildyta:
beje, batoniuko dedame pilną kepimo indą iki pat viršaus:)
o aš iš sudžiuvusio batono darau pudinga
pusryčiams ar vakarienei pasaka:)
Batona sulaužau didesniais gabaliukais ir sudedu į kepimo skardą (išteptą sviestuku ar aliejumi).
Dubenėlyje išplaku 2-3 kiaušinius su 1,5 stiklinės pieno ir 2 v.š. cukraus. Užilu plakinį ant batono ir palieku mažiausiai 2 val., kad išmirktų. Galima ir kokiu obuoliukų smulkiai pjaustytų įdėti - čia jau kiekvienos fantazijai.
Į gerai įkaitintą orkaitę dedu ir kepu apie 20-30 minučių. Valgom šitą skanėstą šiltą su kokiu sirupu
Papildyta:
QUOTE(DiaDi @ 2012 06 08, 12:21)
Sveikos,
o aš iš sudžiuvusio batono darau pudinga
pusryčiams ar vakarienei pasaka:)
Batona sulaužau didesniais gabaliukais ir sudedu į kepimo skardą (išteptą sviestuku ar aliejumi).
Dubenėlyje išplaku 2-3 kiaušinius su 1,5 stiklinės pieno ir 2 v.š. cukraus. Užilu plakinį ant batono ir palieku mažiausiai 2 val., kad išmirktų. Galima ir kokiu obuoliukų smulkiai pjaustytų įdėti - čia jau kiekvienos fantazijai.
Į gerai įkaitintą orkaitę dedu ir kepu apie 20-30 minučių. Valgom šitą skanėstą šiltą su kokiu sirupu
o aš iš sudžiuvusio batono darau pudinga
pusryčiams ar vakarienei pasaka:)
Batona sulaužau didesniais gabaliukais ir sudedu į kepimo skardą (išteptą sviestuku ar aliejumi).
Dubenėlyje išplaku 2-3 kiaušinius su 1,5 stiklinės pieno ir 2 v.š. cukraus. Užilu plakinį ant batono ir palieku mažiausiai 2 val., kad išmirktų. Galima ir kokiu obuoliukų smulkiai pjaustytų įdėti - čia jau kiekvienos fantazijai.
Į gerai įkaitintą orkaitę dedu ir kepu apie 20-30 minučių. Valgom šitą skanėstą šiltą su kokiu sirupu
beje, batoniuko dedame pilną kepimo indą iki pat viršaus:)
as irgi darau pudinga is batono gerai sunaudot, kai uzsistovi. galima cinamono, vaniles det, jei saldesni pasidarysit, tai labai skanu siltas su ledais valgyt dar galima dziovintu vaisiu pridet, bus pusiau sveikas desertas
Turiu du padžiuvusius lavašo lakstus... Mest lauk ar dar galima reanimuoti?
QUOTE(body @ 2012 07 20, 19:52)
Turiu du padžiuvusius lavašo lakstus... Mest lauk ar dar galima reanimuoti?
Supjaustyti tokiais trikampėliais, jeigu žinot tokius Tortilla chips, apkepti aliejuje, kol taps traškūs ir valgyt su norimu padažiuku aštriu, pikantišku ar prie sriubos
arba taip pat kepti orkaitėje po 10min. 180laipsnių temperatūroj po 10min. apverčiant. Būtina aliejumi apšlakstyt
http://www.cheesesla...tortilla-chips/
http://divya-dilse.b...illa-chips.html
Turiu 6 indelius Activia jogurto. Tokio kreminio, braškių skonio. Vaikai valgyti atsisako, galiojimo laikas eina į pabaigą? Patarkit, kur galėčiau panaudoti?
QUOTE(Limcamca @ 2012 10 21, 15:12)
Turiu 6 indelius Activia jogurto. Tokio kreminio, braškių skonio. Vaikai valgyti atsisako, galiojimo laikas eina į pabaigą? Patarkit, kur galėčiau panaudoti?
kepkit blynus, aš visad taip jogurtus sunaudoju, net ir tuos su vaisiais Tik plonus reikia kept, ir neilgai, kad nepridegtų.
Iš natūralaus jogurto arba kefyro/rūgpienio darom čeburekų tešlą, tiesiog miltai ir vienas iš šitų paminėtų produktų. Įdaras jau pagal fantaziją. Kartais tokią tešlą kepu ant akmens orkaitėje, tai beveik kaip lavašai gaunasi.