Kad visi likuciai tinka apkepinti su kiausiniu tas tiesa bet dar galima tokius kaip blynus kaip omleta padaryti - pienas (dazniausiai naudoju toki kur jau nelabai skanus, bet dar geras), kiausiniai, miltai ir visokie mesos likuciai(dazniausiai kotletai, kai lieka koki pora), prieskoniai, galima apkepinti svoguno. Labai skanu su majonezu
QUOTE(Malena @ 2009 10 24, 22:00)
Merginos,turiu nemazai kuskuso per akcijas prisipirkus.Ka prie jo valgyt,kad butu nebrangu,skanu,sveika?
Malena,iš kuskuso galima paruošti salotų, dar galima valgyti tarkim su dešrelėmis.
Pripažink,reikia tik truputį pagalvoti.
sveikos seiminikes
turiu ir as ''vargeli'' del produktu taupumo...kaip ir ka jus darot jei tarkim nesiseka pyrago iskept?jis arba apdege arba vidui gerai neiskepes... nors as kaip gaminau tai biskvita per puse perpjoviau ir tik tada pamaciau kad ssss............ gavos,o ka jus darot?kaip gelbejat tokius tortukus?
aciu
turiu ir as ''vargeli'' del produktu taupumo...kaip ir ka jus darot jei tarkim nesiseka pyrago iskept?jis arba apdege arba vidui gerai neiskepes... nors as kaip gaminau tai biskvita per puse perpjoviau ir tik tada pamaciau kad ssss............ gavos,o ka jus darot?kaip gelbejat tokius tortukus?
aciu
QUOTE(sypsena-saule @ 2009 11 05, 09:52)
sveikos seiminikes
turiu ir as ''vargeli'' del produktu taupumo...kaip ir ka jus darot jei tarkim nesiseka pyrago iskept?jis arba apdege arba vidui gerai neiskepes... nors as kaip gaminau tai biskvita per puse perpjoviau ir tik tada pamaciau kad ssss............ gavos,o ka jus darot?kaip gelbejat tokius tortukus?
aciu
turiu ir as ''vargeli'' del produktu taupumo...kaip ir ka jus darot jei tarkim nesiseka pyrago iskept?jis arba apdege arba vidui gerai neiskepes... nors as kaip gaminau tai biskvita per puse perpjoviau ir tik tada pamaciau kad ssss............ gavos,o ka jus darot?kaip gelbejat tokius tortukus?
aciu
neteko dar gelbėti, bet manau naudinga būtų tiesiog patikrinti ar jis iškepęs iš karto kai tik ištraukiate iš orkaitės... o tai padaryti galima įkišus degtuką ar medinį pagaliuką, pasmaigstote keliose vietose ir žiūrit ar nesivelia pagaliukas, jei veliasi - dar žalias pyragas.... Ir pagal orkaitę savo taikotės, jei kepa geriau apačia, keliate pyragą aukščiau, jei viršus - žemiau...
QUOTE(vixiuke @ 2009 11 05, 10:18)
neteko dar gelbėti, bet manau naudinga būtų tiesiog patikrinti ar jis iškepęs iš karto kai tik ištraukiate iš orkaitės... o tai padaryti galima įkišus degtuką ar medinį pagaliuką, pasmaigstote keliose vietose ir žiūrit ar nesivelia pagaliukas, jei veliasi - dar žalias pyragas.... Ir pagal orkaitę savo taikotės, jei kepa geriau apačia, keliate pyragą aukščiau, jei viršus - žemiau...
na kaip tikrinti ar iskepes zinau bet nesugalvojau ka daryt kai pats vidurys toks kad atrodo jam iki kepimo truko apie 10 min,nors galeciau reguliuot pagal orkaite bet jei ka nors gaminu pagal recepta tai apdenga o jei nesilaikau recepturos-buna iki galo neiskepes...
aciu uz atsakyma
QUOTE(sypsena-saule @ 2009 11 05, 20:32)
na kaip tikrinti ar iskepes zinau bet nesugalvojau ka daryt kai pats vidurys toks kad atrodo jam iki kepimo truko apie 10 min,nors galeciau reguliuot pagal orkaite bet jei ka nors gaminu pagal recepta tai apdenga o jei nesilaikau recepturos-buna iki galo neiskepes...
aciu uz atsakyma
aciu uz atsakyma
jei neiškepa vidus, o apkepa viršus ir apačia, vadinasi temperatūra kepimo per aukšta ir atvirkščiai... paeksperimentuokit su savo orkaite... kiekviena ji skirtingai kepa. Pas mane pvz gerau kepa apačia, tai pusia kepmo būnu įjungusi tik viršų su ventiliatorium.O jei visgi apkepė pyragas, o vidus žalias, pridenkite folija, išjunkit apačią ir gal iškeps... spėlioju
QUOTE(vixiuke @ 2009 11 05, 21:52)
jei neiškepa vidus, o apkepa viršus ir apačia, vadinasi temperatūra kepimo per aukšta ir atvirkščiai... paeksperimentuokit su savo orkaite... kiekviena ji skirtingai kepa. Pas mane pvz gerau kepa apačia, tai pusia kepmo būnu įjungusi tik viršų su ventiliatorium.O jei visgi apkepė pyragas, o vidus žalias, pridenkite folija, išjunkit apačią ir gal iškeps... spėlioju
aciu bandysim expermentuot
o dabar dar vienas dalykelis,nusipirkau ..... arbata,jau gal puse metu jai bet vis nepabaigiu nes ji labai rugsti nors nera vysniu skonio o avieciu braskiu ir zemuogiu(neturiu po ranka -gerai nepamenu ar tikrai tiek yra ten sudetiniu daliu)
ka man daryt su ta arbata?pati geriu kiek imanoma bet po 2 dienu gerimo jau kelia rugstis o ir sveciai nelabai nori laikyt nesinori bet mest irgi,gal turit minciu ka su ja daryt?
QUOTE(Malena @ 2009 10 24, 21:00)
Merginos,turiu nemazai kuskuso per akcijas prisipirkus.Ka prie jo valgyt,kad butu nebrangu,skanu,sveika?
naudoju jį vietoj ryžių - su troškintom daržovėm, žuvim, vištiena...
Kiekvienai iš mūsų tikriausiai teko virti skrylius
Na,jeigu nežinote,parašysiu,jog labai nesudėtingas patiekalas,jis daug nereikalauja laiko.
Ant lentos persijoti miltus ,padarius duobutę įmušti kiaušiinius{pora},galima ir nenaudoti,supilti vandenį,išmaišyti ir užminkyti kietą tešlą,skryliams reikia aliejaus ,arba sviesto.
Gerai ją išminkyti,padalyti dalimis ,jas plonai iškočioti,ir palikti,kad padžiūtų.
Vėliau pabarstyti miltais,susukti į ritinį ir supjaustyti juostelėmis.
Po to galima supjaustyti kvadrateliais.
Skrylius sudėti į verdantį vandenį ,pasūdytą ir virti .{5-7min.}
I6griebti valgyti su sviestu,ar spirgais.
Galima iš skrylių paruošti apkepą su sūriu.
jam reikės :
300g. varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
100g.sviesto,
1/2stilin4s grietinės,
druskos sviesto,džiuvėsiu indui pabarstyti.
Padžiovintą sūrį sutarkuoti.
Ant išvirtų skrylių sudėti sviestą,suberti sūrį,supiltiišplaktus kiaušinius,pasūdyti ir gerai išmaišyti
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą indą užpilti grietine ir apkepti orkaitėje.
Na,jeigu nežinote,parašysiu,jog labai nesudėtingas patiekalas,jis daug nereikalauja laiko.
Ant lentos persijoti miltus ,padarius duobutę įmušti kiaušiinius{pora},galima ir nenaudoti,supilti vandenį,išmaišyti ir užminkyti kietą tešlą,skryliams reikia aliejaus ,arba sviesto.
Gerai ją išminkyti,padalyti dalimis ,jas plonai iškočioti,ir palikti,kad padžiūtų.
Vėliau pabarstyti miltais,susukti į ritinį ir supjaustyti juostelėmis.
Po to galima supjaustyti kvadrateliais.
Skrylius sudėti į verdantį vandenį ,pasūdytą ir virti .{5-7min.}
I6griebti valgyti su sviestu,ar spirgais.
Galima iš skrylių paruošti apkepą su sūriu.
jam reikės :
300g. varškės sūrio,
2 kiaušiniai,
100g.sviesto,
1/2stilin4s grietinės,
druskos sviesto,džiuvėsiu indui pabarstyti.
Padžiovintą sūrį sutarkuoti.
Ant išvirtų skrylių sudėti sviestą,suberti sūrį,supiltiišplaktus kiaušinius,pasūdyti ir gerai išmaišyti
Paruoštą masę sukrėsti į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą indą užpilti grietine ir apkepti orkaitėje.
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 12 16, 12:33)
va įdomi versija, nes frašo pas mane visada visada lieka ir nemažai ir dažniausiai jau į šiūkšlių dėžę lekia, nes kažkaip nesumąstau kur panaudot... bet kiek laiko tie kukuliai verda.. o ar laikos jie, juk be kiaušo turbūt ar su???
O as is likusio farso verdu sriuba reikia morkyciu bulviu na ir farsa paprieskoniuoju ir idedu dar cesnako papjauscius ,kad skonis butu astresnis truputy , is to farso padarau mazus kukuliukus ir metu i puoda labai skani sriubyte gaunasi , dar galima ir zaliu petrazoliu ideti kas megsta
QUOTE(sypsena-saule @ 2009 11 07, 10:50)
ka man daryt su ta arbata?
Jei dar neišmetėt, maišykit su juodosios arbatos žolėmis
QUOTE(Malena @ 2009 10 24, 21:00)
Merginos,turiu nemazai kuskuso per akcijas prisipirkus.Ka prie jo valgyt,kad butu nebrangu,skanu,sveika?
Bent jau man asmeniškai tai labai skanus dalykas yra Taboulet salotos, galima su tunu daryti ir be. Super dalykas