Iš likusių virtų bulvių galima padaryti labai skanų įdarą lietiniams{pakepinti svogūną, ,jeigu likę šaldytuve virtos mesytės,,bet nebūtinai}
Paruošti padažiuką spirgųsvogūno+pienuko.
Iš likusių virtų ryžių galima paruošti taip pat įdarą lietiniams{ryžiai+virtos dešrelės+žirneliai],tokiu įdaru galima įdaryti lietinius.
Iš,sudžiūvusios duonos galima išvirt vasarą gaivią duonos+uogų sriubą.
Sėdžiu, mąstau, ką padaryt su likusiom jau senyvom bulvėm.. kai parduotuvės jau pilvns šviežių... jos jau tokios apsiraukšlėjusios, kad kaži ką nepadarysi, bet reikia.. kaži ką?
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 03, 23:12)
Sėdžiu, mąstau, ką padaryt su likusiom jau senyvom bulvėm.. kai parduotuvės jau pilvns šviežių... jos jau tokios apsiraukšlėjusios, kad kaži ką nepadarysi, bet reikia.. kaži ką?
virti ir trinti košę, o iš jos jau daug ką galima sumąstyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 03, 23:12)
Sėdžiu, mąstau, ką padaryt su likusiom jau senyvom bulvėm.. kai parduotuvės jau pilvns šviežių... jos jau tokios apsiraukšlėjusios, kad kaži ką nepadarysi, bet reikia.. kaži ką?
Noriu ,tau pasakyti,kad ir senas bulvytes galima skaniai atgaivinti.
Į puodą,kuriame virsi bulves įpilame vandens{jo turi būti nedidelis kiekis},užverdame įdedame a.šaukštelį sviesto{jis bulvėms suteikia gera skonį}įdedame cielų kvepenčių pipirų,lauro lapelį,svogūno griežinėlį,česnako skiltelę,žiupsnelį ciberžolės{paverdame keles minutes}į tą buljoną skanų sudedame paruoštas bulves.
Verdame ant nedidelės ugnies.
Bulvėms gerai apvirus įpilame pienuko,jeigu turime grietinėlės keletą šaukštų.
Tokiu būdu išvirtos bulvės tinka visur.
Iš,jų galima sutrinti gelsvą košę,paįvairins stalą.
Galima išvirti bulves su morkomis,su žirneliais.
Ir,taip susinaudoja senutės bulvės.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 03, 22:12)
Sėdžiu, mąstau, ką padaryt su likusiom jau senyvom bulvėm.. kai parduotuvės jau pilvns šviežių... jos jau tokios apsiraukšlėjusios, kad kaži ką nepadarysi, bet reikia.. kaži ką?
virti paprastus arba virtų bulvių cepelinus, kugelį kepti, daryti žemaičius blynus...
QUOTE(Sophi @ 2009 06 04, 21:04)
virti ir trinti košę, o iš jos jau daug ką galima sumąstyti
gal plačiau ką iš savo repertuaro?
QUOTE(regna @ 2009 06 05, 14:06)
o svogūną ir česnaką irgi pradžioje dėti? nesuvirs jie į košę?
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 05, 21:34)
gal plačiau ką iš savo repertuaro?
o svogūną ir česnaką irgi pradžioje dėti? nesuvirs jie į košę?
o svogūną ir česnaką irgi pradžioje dėti? nesuvirs jie į košę?
Jeigu,nemėgsti svogūno ir česnako tai,prieš dedant bulves pavirk jį irišimk,kad jis virdamas neištištų tai dėk cielą.,
Aš,jo neišimu,jis suverda.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 05, 21:34)
gal plačiau ką iš savo repertuaro?
Aš bulviniais patiekalais stengiuosi nepiktnaudžiaut
QUOTE(vixiuke @ 2009 06 05, 20:13)
kugelį kepti,
man kugelis iš senų bulvių nesigavo, tavos labai sausas, it guminis.. nor sir pieno tikrai nemažai pyliau
QUOTE(Sophi @ 2009 06 06, 20:23)
Aš bulviniais patiekalais stengiuosi nepiktnaudžiaut
o aš negaliu maitui sakyt NE.. nemoku..
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 07, 12:56)
man kugelis iš senų bulvių nesigavo, tavos labai sausas, it guminis.. nor sir pieno tikrai nemažai pyliau
o aš negaliu maitui sakyt NE.. nemoku..
o aš negaliu maitui sakyt NE.. nemoku..
gal nuo bulvių priklauso?? aš įdedu kiaušnių, pilu pieno (karšto), prieskonių
dedu lyg tą patį. ką ir vixiuke, bet man nesigauna
Šiandiena,kepiau kugelį iš senė bulvių.
Naudojau bulves,
sviestą,
svogūnus,česnakus,
baltą varškės sūrį,
vieną kiaušinį,
pora pievagrybių,
pieną,
prieskonius{krapus dž.mairūną dž.,penkių rūšių pipirus}
Sutarkavau bulves svoguno dalį{buvo didelis} česnakus.
Užviriau pieną kartu su sviestu.sutarkavau likusį šaldytuve sūrį,supyliau ant tarkių+supyliau pieną su sviestu.
Keptuvėje pakepinau svogūną su likusiu sviestu,ir pakepinau susmulkintus pievagrybius,užpyliau pienu,patroškinau.
Supyliau ant tarkių ,išmaišiau.
Dar imušiau vieną kiaušinį,išmaišiau.
Kepimo formą ištepiau sviestu{įdėjau į orkaitę,kad ištirptų,ir iš įkaitusios formos geriau išsiima.
Supyliau,kepu,gavosi baltutėlis,
Sunaudojau visus likučius.
Naudojau bulves,
sviestą,
svogūnus,česnakus,
baltą varškės sūrį,
vieną kiaušinį,
pora pievagrybių,
pieną,
prieskonius{krapus dž.mairūną dž.,penkių rūšių pipirus}
Sutarkavau bulves svoguno dalį{buvo didelis} česnakus.
Užviriau pieną kartu su sviestu.sutarkavau likusį šaldytuve sūrį,supyliau ant tarkių+supyliau pieną su sviestu.
Keptuvėje pakepinau svogūną su likusiu sviestu,ir pakepinau susmulkintus pievagrybius,užpyliau pienu,patroškinau.
Supyliau ant tarkių ,išmaišiau.
Dar imušiau vieną kiaušinį,išmaišiau.
Kepimo formą ištepiau sviestu{įdėjau į orkaitę,kad ištirptų,ir iš įkaitusios formos geriau išsiima.
Supyliau,kepu,gavosi baltutėlis,
Sunaudojau visus likučius.