Su likusiom bulvėm:
Padaryt košę (sutrint su grūstuvu, įmest varškės, kiaušinio, galima šiek tiek miltų ir prieskonių pagal skonį ir iškept blynukus - kotletukus ....
Niam niam
Uošvienė adžnai taip daro tai ir man patiko
QUOTE(olé @ 2005 05 20, 10:03)
oi kiek čia visko prigamint galima -
iš ryžių - apkepų, ryžių blynų, mišrainyčių,
iš bulvių - sumalt ir žemaitiškų blynų, pvz. su tų pačių ryžių ir grybukų įdaru, arba kukulių išvirt
grietinė - pyragų prikept galima
kefyras - irgi pyragų, blyniukų, šaltibarščių
duona - padaryt duonos ir pupelių mišrainę
batonas - kaip kitos mamos rašė, pamirkyt su pienu plaktam kiaušiny, dar galima daug žalumynų į ta plakinį pripjaustyt
morkos - mišrainytės (su česnaku ir morkom, su salieru arba su daikonu, dar gaivių galima - su medum ir džiovintais vaisiais), morkų blynai, morkų pyragas
žodžiu, neišmeskit
iš ryžių - apkepų, ryžių blynų, mišrainyčių,
iš bulvių - sumalt ir žemaitiškų blynų, pvz. su tų pačių ryžių ir grybukų įdaru, arba kukulių išvirt
grietinė - pyragų prikept galima
kefyras - irgi pyragų, blyniukų, šaltibarščių
duona - padaryt duonos ir pupelių mišrainę
batonas - kaip kitos mamos rašė, pamirkyt su pienu plaktam kiaušiny, dar galima daug žalumynų į ta plakinį pripjaustyt
morkos - mišrainytės (su česnaku ir morkom, su salieru arba su daikonu, dar gaivių galima - su medum ir džiovintais vaisiais), morkų blynai, morkų pyragas
žodžiu, neišmeskit
geros idejos as is tu zmoguciu, kur vis lieka produktai ir keliauja i siuksliu deze, nes niekad nebuciau pagalvojus, kad juos "antram gyvenimui" prikelti galima
siandien vakaryksciu bulviu kotletukus padariau, vietoj to, kad ismesti niam niam
Jei lieka manu koses, isplaku su pienu, imusu kiausinu pilu miltu, cukraus ir kepu blynus . Skonis fantastiskas. Kaimyne pavaisinau, tai ji dabar specialiai verda manu koses daug kad liktu blynams Skanaus
jei yra seno batono, galima issikepti pyrago - "Sarlote" :
iskloji skardos dugna ir sonus batono riekemis, kurios yra pamirkytos pieno (arba kefyro, jogurto) ir kiausinio plakinyje. tada prideti nuluptu supjaustytu obuoliu (paprastai irgi naudoju apvytusius, pastovejusius ) ir viska uzlieti tesla, padaryta is likusio batono mirkalo (pienas, kiausinis, cukrus, kepimo milteliai, miltai). Tada kepti orkaitej.
iskloji skardos dugna ir sonus batono riekemis, kurios yra pamirkytos pieno (arba kefyro, jogurto) ir kiausinio plakinyje. tada prideti nuluptu supjaustytu obuoliu (paprastai irgi naudoju apvytusius, pastovejusius ) ir viska uzlieti tesla, padaryta is likusio batono mirkalo (pienas, kiausinis, cukrus, kepimo milteliai, miltai). Tada kepti orkaitej.
QUOTE(lytutis @ 2003 06 25, 01:36)
vienas paprastas rezeptukas:
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu.
Tinka su kečupu ar salotomis.
Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu.
Tinka su kečupu ar salotomis.
Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D
O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę
[O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę ::
ir dar gyvi likot
ir dar gyvi likot
QUOTE(aige @ 2007 03 12, 00:27)
O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę
Kažkurioje temoje viena supermama blaškėsi ir ieškojo karštos baltos mišrainės recepto. Sakė, kad labai skanu, labai patiko, tik recepto nežino, gal kas gali pasakyti... Nu tai ji mažu pas jus svečiuose buvo ir ją vaišinot
Labai šauni tema, gaila, kad šiek tiek primiršta
Ta proga vakarykščius ryžius pasikepiau su sojų padažu, kariu, pipirais ir pomidorais Laabai skanu, o taip gaila buvo šveisti į šiukšliadėžę, maniau, kad tai neišvengiama
Ta proga vakarykščius ryžius pasikepiau su sojų padažu, kariu, pipirais ir pomidorais Laabai skanu, o taip gaila buvo šveisti į šiukšliadėžę, maniau, kad tai neišvengiama
aš su likusiais ryžiais darau ale plovą: pakepinu svogūnų, morkytę, dešros daktariškos ar kokio kumpelio, įdedu pomidorų ar tomato, grietinės kartais, šiek tiek vandenuko, prieskonių, patroškinu viską ir supilu an ryžių. Išmaišau viską pakaitinu ir jau galima valgyti
virtas bulves pasikepam su kiaušiniu, dešryte, svogūnu - skanu su kefyru.
virtas bulves pasikepam su kiaušiniu, dešryte, svogūnu - skanu su kefyru.
Laba
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo) as ta duonos gabala pakisu sekundei dviem po tekanciu vandeniu ir pasaunu i pasildyta orkaite kokiom 5-iom minutem. Gaunasi lyg svieziai kepta (tiek kad plutele truputi traskesne nei paprastai) bet vidus- super minkstas.
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo) as ta duonos gabala pakisu sekundei dviem po tekanciu vandeniu ir pasaunu i pasildyta orkaite kokiom 5-iom minutem. Gaunasi lyg svieziai kepta (tiek kad plutele truputi traskesne nei paprastai) bet vidus- super minkstas.
QUOTE(zuzula @ 2008 11 04, 21:37)
Laba
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo)
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo)
pirmąkart girdžiu. kažkaip nerealiai mna čia atrodo, netikroviškai..
mano mociute taip sviezindavo duona, bet vienas minusas, kad po to ji dvigubai greiciau sudziuva, tai reikia tada is karto ja suvartoti...