Įkraunama...
Įkraunama...

Ei, taupios šeimininkės!

Su likusiom bulvėm:
Padaryt košę (sutrint su grūstuvu, įmest varškės, kiaušinio, galima šiek tiek miltų ir prieskonių pagal skonį ir iškept blynukus - kotletukus ....
Niam niam
Uošvienė adžnai taip daro tai ir man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(olé @ 2005 05 20, 10:03)
oi kiek čia visko prigamint galima -
iš ryžių - apkepų, ryžių blynų, mišrainyčių,
iš bulvių - sumalt ir žemaitiškų blynų, pvz. su tų pačių ryžių ir grybukų įdaru, arba kukulių išvirt
grietinė - pyragų prikept galima
kefyras - irgi pyragų, blyniukų, šaltibarščių
duona - padaryt duonos ir pupelių mišrainę
batonas -  kaip kitos mamos rašė, pamirkyt su pienu plaktam kiaušiny, dar galima daug žalumynų į ta plakinį pripjaustyt
morkos - mišrainytės (su česnaku ir morkom, su salieru arba su daikonu, dar gaivių galima - su medum ir džiovintais vaisiais), morkų blynai, morkų pyragas
žodžiu, neišmeskit smile.gif


geros idejos thumbup.gif as is tu zmoguciu, kur vis lieka produktai ir keliauja i siuksliu deze, nes niekad nebuciau pagalvojus, kad juos "antram gyvenimui" prikelti galima blush2.gif
siandien vakaryksciu bulviu kotletukus padariau, vietoj to, kad ismesti drinks_cheers.gif niam niam notworthy.gif
Atsakyti
Jei lieka manu koses, isplaku su pienu, imusu kiausinu pilu miltu, cukraus ir kepu blynus . Skonis fantastiskas. Kaimyne pavaisinau, tai ji dabar specialiai verda manu koses daug kad liktu blynams thumbup.gif Skanaus
Atsakyti
jei yra seno batono, galima issikepti pyrago - "Sarlote" :
iskloji skardos dugna ir sonus batono riekemis, kurios yra pamirkytos pieno (arba kefyro, jogurto) ir kiausinio plakinyje. tada prideti nuluptu supjaustytu obuoliu (paprastai irgi naudoju apvytusius, pastovejusius ax.gif ) ir viska uzlieti tesla, padaryta is likusio batono mirkalo (pienas, kiausinis, cukrus, kepimo milteliai, miltai). Tada kepti orkaitej.
Atsakyti
QUOTE(lytutis @ 2003 06 25, 01:36)
vienas paprastas rezeptukas:
viska, kas liko (tinka bulvės, morkos, grybukai, dešrytė, mėsytė, ryžiai ir kitokios kruopos ir kt.), ypač jei liko po nedaug dedam į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepam su kiaušiniu.
Tinka su kečupu ar salotomis.

Visada kitoks skonis ir dar nenusibodo ;D

O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
[O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę ::
ir dar gyvi likot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2007 03 12, 00:27)
O mes po vieno baliuko kepėm baltą mišrainę  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif



Kažkurioje temoje viena supermama blaškėsi ir ieškojo karštos baltos mišrainės recepto. Sakė, kad labai skanu, labai patiko, tik recepto nežino, gal kas gali pasakyti... Nu tai ji mažu pas jus svečiuose buvo ir ją vaišinot g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labai šauni tema, gaila, kad šiek tiek primiršta bigsmile.gif

Ta proga vakarykščius ryžius pasikepiau su sojų padažu, kariu, pipirais ir pomidorais thumbup.gif Laabai skanu, o taip gaila buvo šveisti į šiukšliadėžę, maniau, kad tai neišvengiama doh.gif
Atsakyti
aš su likusiais ryžiais darau ale plovą: pakepinu svogūnų, morkytę, dešros daktariškos ar kokio kumpelio, įdedu pomidorų ar tomato, grietinės kartais, šiek tiek vandenuko, prieskonių, patroškinu viską ir supilu an ryžių. Išmaišau viską pakaitinu ir jau galima valgyti smile.gif

virtas bulves pasikepam su kiaušiniu, dešryte, svogūnu - skanu su kefyru.
Atsakyti
Laba 4u.gif
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo) as ta duonos gabala pakisu sekundei dviem po tekanciu vandeniu ir pasaunu i pasildyta orkaite kokiom 5-iom minutem. Gaunasi lyg svieziai kepta (tiek kad plutele truputi traskesne nei paprastai) bet vidus- super minkstas.
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2008 11 04, 21:37)
Laba  4u.gif
netycia uztikau sia tema...pasidalinsiu ideja- ka as darau su padziuvusiu batonu/duona (bet ne akmens kietumo)

g.gif pirmąkart girdžiu. kažkaip nerealiai mna čia atrodo, netikroviškai..
Atsakyti
mano mociute taip sviezindavo duona, bet vienas minusas, kad po to ji dvigubai greiciau sudziuva, tai reikia tada is karto ja suvartoti...
Atsakyti