QUOTE(dzessika @ 2011 11 01, 22:05)
Tema tikrai gera! Todel gal kuri nors seimininke pasidalins idejomis,
ka galima pasigaminti is senos uogienes[B].
Pyragai is uogienes nesigauna,visai nusivyliau. Jie gaunasi kazkokie minksti ir lipnus
Arba gal receptuka gera imesite,tikrai isbandyta
Trupintas pyragas man visada pavyksta. Dabar taip naikinu obuolius, žiemą kaip pertepimas ten keliauja visokios uogienės.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Cukrus - 1 stiklinė (200ml)
vanil. cukrus - 1 a.š.
sviestas ar margarinas - 200 gr.
grietinė - 4 - 5 a.š.
soda - 1 a.š.
citrinos rūgštelė - 0,5 a.š.
miltai - apie 500 gr.
Kiaušinius išsukt su cukrumi, dėti suminkštėjusį sviestą. Atskirai į grietinę sudėti sodą, rūgštelę. Išmaišyti ir sudėti į tešlą. Dėti miltus. Tiek, kad tešla būtų minkoma. Palaikyti apie 1 val. šaldytuve.
Per tą laiką pasiruošiu įdarą. Kaip sakiau, dabar naudoju šviežius obuolius, tai juos išdoroju, pasismulkinu, užpilu cukrumi ir cinamonu. Jei jūs naudosit uogienę, tai tuo metu galit atsipūsti
Atšalusią tešlą dalinu į 2 nelygias dalis. Tą, kur daugiau, sugnaibau gabaliukais (kiti tarkuoja, bet aš nemėgstu tokių smulkių trupinių) ir iškloju skardos dugną. Apspaudau, kad labai didelių tarpų nebūtų. Jei pilsit skystoką uogienę, dar atidžiau sujunkit tuos gabalėlius. (Kažkada esu užprotestavus - kam tą tešlą smulkint, jei visvien sulipini. Gal geriau tiesiog iškočiot ir išklot apačią. Bet pasirodo - ne. Kad ir sulipinti trupiniai, visvien iškepę atsiskirinėja tokiais gabalėliais. O vientisa tešla lūžta neprognozuojamai). Taigi. Ant pirmo sluoksnio dedam įdarą iš to, ką norim, ant vitšaus užtrupinam likusią tešlą. Kepti ... kol iškeps. Mano orkaitė sena, tai laipsnių nepasakysiu. Bet aš orientuojuos "vidutinis karštumas"