Įkraunama...
Įkraunama...

Florentinai

Na štai tas iš joyofbaking...

Reikės:
115g migdolų (nuimti odeles - galima nuplikyti verdančiu vandeniu ar iškart tokius pirkt..)
115g lazdyno riešutų
115g bertoletijų
115g cukatų
227g glace vyšnių (tai tos nenatūraliai raudonos vyšnios, tokios.. Labai raudonos lotuliukas.gif Galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis ar vyšniomis)
45g miltų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų*
1/4 a.š. muskato (malto)*
100g cukraus
1/2 st medaus

šokoladiniam glajui*
90g šokolado
1 a.š. aliejaus

* - rekomenduojama, bet nebūtina.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. 23cm skersmens apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu.
Orkaitėje pakepti lazdyno riešutus, kol ims luptis odelė, o riešutai paskleis malonų kvapą (apie 15 min). Įvynioti į rankšluostį, palikti dešimčiai minučių, nuimti odeles. Šiek tiek pakapoti.
Taip pat pakepti migdolu ir bertoletijas (apie 8-10 minučių). Pakapoti.
Į dubenį sudėti vaisius, riešutus, miltus ir prieskonius, gerai apvolioti, kad visi vaisiai-riešutai pasidengtų miltais.
Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpdyti medų ir cukrų. Supilti į vaisių mišinį, gerai išmaišyti. Supilti į formą, kepti apie 25-30 minučių, kol paruduos ir ims burbuliuoti ( thumbup.gif ). Leisti atvėsti formoje.
Kai atvėsta, ištirpiname šokoladą su aliejumi (inde, įstatytame į kitą indą su vandeniu). Apglaistome skanumynus. Kai šokoladas sukietėja, pjaustome mažomis skiltelėmis.
Galima laikyti šaldytuve iki savaitės. Patiekti kambario temperatūros.
Papildyta:
O čia kitas, iš knygos "chocolate", tik.. Neatsimenu, kas autorius.

85 g sviesto
85g cukrinių runkelių sirupo (keisčiau medumi...)
30g miltų
60g kapotų migdolų
30g kristalizuotų žievelių (arba cukatų)
60g razinų (arba kristalizuotų vaisių)
60g glace vyšnių
110g šokolado (juodo, balto, pieniško, šiek tiek abiejų...)
2 skardos

Ištiripdyti sviestą su sirupu. Įmaišyti likusius ingriedientus (išskyrus šokoladą). Dėti po arbatinį šaukštelį mišinio ant skardų, išklotu kepimo popieriumi (palikti tarpus!). Šiek tiek paspausti, kad susiplotų. Kepti 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduos. Leisti atvėsti porą minučių ir perkelti nuo skardos. Kai visai atauš, patepti tirpintu šokoladu ir šakute išraižyti bangeles ar dar kokį grožį smile.gif Suvartoti per savaitę.
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Pasiknisau biski savo talmuduose ir radau toki receptuka smile.gif
Florentinai (50- 60 vnt)
reikes:
50 g sviesto
200 g sviesto
2 pak. vanilinio cukraus
25 cl grietineles
300 g pjaustytu migdolu
150 g cukraus sirupe konservuoto sukapoto apelsino
50- 60 apvaliu 4 cm skersmens vafliuku
150 g sikolado

Puodelyje pakaitinti sviesta, cukru ir vanilini cukru. Kai cukrus prades ruduoti supilti grietinele ir kaitinti kol cukrus istirps. suberti migdolus ir kapota apelsina. kai karamele taps vientisa puodeli nukelti nuo ugnies. ant kiekvieno vafliuko uzdeti po truputi karameles. Florentinus sudeti i skardele ir 10 min kepti 175- 200 laipsniu karstumo orkaiteje.
Puodelyje istatytame i inda su karstu vandeniu istirpinti sokolada, juo aptepti vafliukus ir palikti kad sustingtu.
Skanaus essen.gif
Atsakyti
Radau receptą FLORENTINAI
Bandysiu rytoj gaminti. 4u.gif
Pasidalinsiu ispudžiais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2008 08 16, 21:51)
Radau receptą FLORENTINAI
Bandysiu rytoj gaminti.  4u.gif
Pasidalinsiu ispudžiais  biggrin.gif

Čia maniškiai smile.gif Būtinai papasakok kaip seksis smile.gif
http://patiekalai.bl...lorentinai.html
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Radau šią temukę per paiešką,tai gal kas man pagelbės bigsmile.gif

Atvežė man iš Vokietijos dėžutę su kažkokiais miltukais,trupinukais,nesuprasi,ir parašyta "Florentinai", o daugiau su vokiečių kalba nedraugauju lotuliukas.gif gal kuri žinot,kas čia,kaip suprantu,reikia tuos miltukus sumaišyti su kažkuo ir iškepti florentinus,ar čia dar kažko pridėti reik? gal esat kuri "iš pakelio" kepusi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2011 01 16, 15:06)
Radau šią temukę per paiešką,tai gal kas man pagelbės  bigsmile.gif

Atvežė man iš Vokietijos dėžutę su kažkokiais miltukais,trupinukais,nesuprasi,ir parašyta "Florentinai", o daugiau su vokiečių kalba nedraugauju  lotuliukas.gif gal kuri žinot,kas čia,kaip suprantu,reikia tuos miltukus sumaišyti su kažkuo ir iškepti florentinus,ar čia dar kažko pridėti reik? gal esat kuri "iš pakelio" kepusi?  4u.gif

va čia yra receptukas su milteliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandžiau kepti panašius į Rimi florentinus tiesiog užpildama tirštą naminę karamelę ant sezamų, saulėgrąžų, džiovintų spanguolių ir kt mišinio. Tai nesigavo, nes karamelė buvo per tiršta. O Rimi florentinų sudėtyje yra augalinių aliejų, palmių ir kažkokių neaiškių, chemijos šiek tiek. Pamaniau, o jei kepti su sutirštinto pieno, cukraus, sviesto karamelizuotu mišiniu užpylus seklas su riešutais?


Kieno receptai panašiausi į Rimi ar Iki?
Atsakyti
dabar yra pirkt tų miltelių, tai dedi stiklinę miltelių ir stiklinę priedų kokių tik širdis geidžia, ir pašauni karšton orkaitėn 5min, čia mano pirmasis bandymas nufotografuotas biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Skaniai atrodo thumbup.gif


aš savo nefotografavau, deja neturiu fotoaparato. Tą patį vakarą padariau kaip rašiau su kondensuotu pienu ir lydytu sviestu (nedaug). Irgi skaniai gavosi, tokie tarsi irisiniai šiek tiek. Nes pienas karamelizavosi kaip Rududu smile.gif.

Buvau patenkinta ir tikrai ilgai valgiau smile.gif


Beje, aš vietoje razinų įdėjau džiovintų spanguolių ir papajų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina134: 06 vasario 2011 - 23:35
QUOTE(dekoratyvine @ 2011 01 16, 22:52)
va čia yra receptukas su milteliais  mirksiukas.gif

dėkui už nuorodą,tik per vėlai pamačiau lotuliukas.gif blush2.gif verčiausi po vieną žodį iš vokiečių kalbos,supratau,kad su niekuo nereikia jų maišyti,tai ir pyliau po kauburėlį tų miltukų be nieko blush2.gif bet fu kaip neskanu ,viena sintetika schmoll.gif
Atsakyti