Reikės:
115g migdolų (nuimti odeles - galima nuplikyti verdančiu vandeniu ar iškart tokius pirkt..)
115g lazdyno riešutų
115g bertoletijų
115g cukatų
227g glace vyšnių (tai tos nenatūraliai raudonos vyšnios, tokios.. Labai raudonos

45g miltų
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų*
1/4 a.š. muskato (malto)*
100g cukraus
1/2 st medaus
šokoladiniam glajui*
90g šokolado
1 a.š. aliejaus
* - rekomenduojama, bet nebūtina.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. 23cm skersmens apvalią kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, o šonus patepti sviestu.
Orkaitėje pakepti lazdyno riešutus, kol ims luptis odelė, o riešutai paskleis malonų kvapą (apie 15 min). Įvynioti į rankšluostį, palikti dešimčiai minučių, nuimti odeles. Šiek tiek pakapoti.
Taip pat pakepti migdolu ir bertoletijas (apie 8-10 minučių). Pakapoti.
Į dubenį sudėti vaisius, riešutus, miltus ir prieskonius, gerai apvolioti, kad visi vaisiai-riešutai pasidengtų miltais.
Prikaistuvyje ant mažos ugnies ištirpdyti medų ir cukrų. Supilti į vaisių mišinį, gerai išmaišyti. Supilti į formą, kepti apie 25-30 minučių, kol paruduos ir ims burbuliuoti (

Kai atvėsta, ištirpiname šokoladą su aliejumi (inde, įstatytame į kitą indą su vandeniu). Apglaistome skanumynus. Kai šokoladas sukietėja, pjaustome mažomis skiltelėmis.
Galima laikyti šaldytuve iki savaitės. Patiekti kambario temperatūros.
Papildyta:
O čia kitas, iš knygos "chocolate", tik.. Neatsimenu, kas autorius.
85 g sviesto
85g cukrinių runkelių sirupo (keisčiau medumi...)
30g miltų
60g kapotų migdolų
30g kristalizuotų žievelių (arba cukatų)
60g razinų (arba kristalizuotų vaisių)
60g glace vyšnių
110g šokolado (juodo, balto, pieniško, šiek tiek abiejų...)
2 skardos
Ištiripdyti sviestą su sirupu. Įmaišyti likusius ingriedientus (išskyrus šokoladą). Dėti po arbatinį šaukštelį mišinio ant skardų, išklotu kepimo popieriumi (palikti tarpus!). Šiek tiek paspausti, kad susiplotų. Kepti 7-8 minutes 180 laipsnių temperatūroje, kol švelniai paruduos. Leisti atvėsti porą minučių ir perkelti nuo skardos. Kai visai atauš, patepti tirpintu šokoladu ir šakute išraižyti bangeles ar dar kokį grožį
