Serdami plesrunus - didinate ju kieki, ateis laikas kaip jau negalesit ju isserti, tada jie sues jus.
Ir teisingai padarys.
Padarykit geram zmogui gera - jis taps dar geresnis,
padarykit blogam zmogui gera - jis taps dar blogesnis.
Paskaitykite jo kitus straipsnius. Apie svori pvz.
Is viso to paeudofilosofinio triedalo as butent supratau, kad darydami gera kitiems, gerai bus mums. Siaip cia paprasta ir psichologu seniai irodyta. As tik niekaip nesuprantu kodel norint pasakyti toki paprasta dalyka reikia sneketi apie visatos tvarka, dieviska samone, matrica, sistema ir t.t.
Aš irgi taip supratau. Neskaičiau aš apie svorį ir kitų straipsnių, tiesiog užkliuvo tas palyginimas. Mes gi visi kažkokiu būdu reiškiame mintis, kiekvienas savaip.
Aš irgi taip supratau. Neskaičiau aš apie svorį ir kitų straipsnių, tiesiog užkliuvo tas palyginimas. Mes gi visi kažkokiu būdu reiškiame mintis, kiekvienas savaip.
As pazinojau du genialius mokslininkus. Daug pasiekusius savo srityje. Mokslininkas Nr. 1 nuvaziaves i konferencija skaite paskaita apie savo darba. Tos paskaitos tikslas aisku buvo praplesti dalyviu zinias. Mokslininkas Nr. 2 sudalyvavo ir man pasake, kad vos buvo galima suprasti ir atrode, kad mokslininko Nr.1 uzdavinys yra ne kitus ismokyti, o pasirodyti, koks jis protingas.
Tai man sitas pseudofilosofas, gyvenimo kouceris, lygiai taip pat atrodo. Sneketi apie visokias energijas, visata ir t.t. naudinga tik jam paciam - zmones, kurie nesupranta pagalvos, kad va koooks protingas. Man cia aiski manipuliacija ir jis atrodo narcizas. Kiek as suprantu jis is to ir gyvena, kad paskaiteles skaito, bet va ar jo tikslas is tikruju padeti zmonems, ar tik save parodyti ir pinigus susirinkti. Is kalbejimo manieros, speju, kad antras variantas.
Kitas dalykas, kad visokius terminus naudojant reikia suprasti, kas tai yra. As nuosirdziai manau, kad jis nelabai supranta, tik mala bele malt.
Na tas autorius pabande perteikt savo vizija kaip dabar atrodo pasaulis ir palygino ji su organizmu, kur tik jei visi darniai dirba tai viskas ir funkcionuoja gerai. Jis tik praleido viena detale-kad tu jo manymu parazituojanciu ir norinciu atsijungti nuo sistemos veikeju vis daugeja. Tiklsiau ju yra labai daug. Tiek daug kad neveikia jokiu antikunu gamyba. Kai populiacijos sitiek daug, tai pas bet kuri zmogu anksciau ar veliau ateina noras ismest is savo gyvenimo ta konkurencija, ta kova del vietos po saule, ir viskas ko tam reikia tai tik tam tikro pinigu kiekio. O pinigai kaip ziniai greiciau kaupiasi kai gera kitiems nedarai ir ziuri tik saves. Todel stai ir lipa dabar visi vieni kitiems per galvas ir jei tu ne tas kuris moki, tai tu ir ne draugas.
Gali ten koki gera darbeli ar veiksma kokiam kaimynui ar pazystamui padaryt ir del to jaust kazkoki malonuma, bet visiskai svetimam ta daryt tai kur kas viskas sunkiau. Vistiek zmogus visada tikisi kazkokio atgalinio rysio, bent jau nuosirdzios padekos, nes be jo jokio malonumo ir geru darbu darymo nepatirsi. Gal gerai veiktu jei kokioj mazoj bendruomenej gyventum, kur visi vieni kitiems padeda ir gerus darbus daro. Bet didmiestyje kokiam tai beviltiskas reikals, paskesta viskas...
Serdami plesrunus - didinate ju kieki, ateis laikas kaip jau negalesit ju isserti, tada jie sues jus.
Ir teisingai padarys.
Sveikas protas visada turi buti ijungtas.
Na tas autorius pabande perteikt savo vizija kaip dabar atrodo pasaulis ir palygino ji su organizmu, kur tik jei visi darniai dirba tai viskas ir funkcionuoja gerai. Jis tik praleido viena detale-kad tu jo manymu parazituojanciu ir norinciu atsijungti nuo sistemos veikeju vis daugeja. Tiklsiau ju yra labai daug. Tiek daug kad neveikia jokiu antikunu gamyba. Kai populiacijos sitiek daug, tai pas bet kuri zmogu anksciau ar veliau ateina noras ismest is savo gyvenimo ta konkurencija, ta kova del vietos po saule, ir viskas ko tam reikia tai tik tam tikro pinigu kiekio. O pinigai kaip ziniai greiciau kaupiasi kai gera kitiems nedarai ir ziuri tik saves. Todel stai ir lipa dabar visi vieni kitiems per galvas ir jei tu ne tas kuris moki, tai tu ir ne draugas.
Gali ten koki gera darbeli ar veiksma kokiam kaimynui ar pazystamui padaryt ir del to jaust kazkoki malonuma, bet visiskai svetimam ta daryt tai kur kas viskas sunkiau. Vistiek zmogus visada tikisi kazkokio atgalinio rysio, bent jau nuosirdzios padekos, nes be jo jokio malonumo ir geru darbu darymo nepatirsi. Gal gerai veiktu jei kokioj mazoj bendruomenej gyventum, kur visi vieni kitiems padeda ir gerus darbus daro. Bet didmiestyje kokiam tai beviltiskas reikals, paskesta viskas...
Atsijungti nuo sistemos. Nu jomajo, padaryk seimai vakariene, pazaisk su vaiku, nupirk tevams kelione i Paryziu, pagirk kolegos darba, padekok gydytojui. Cia yra geri darbai, kurie zmogui suteiks laimes. Kam reikia tu trydu apie isejimus is matricos? Jei nori placiau eiti, tai keisk profesija i kitiems tiesiogiai naudingas. Isidarbink gaisrininku ar med darbuotoju. Paprasta kaip du kart du, bet gi negali organizuoti paskaiteliu is sitos info, reikia butinai visatas ir energijas ipinti, kad naivuoliams noretusi moketi.
Tas teiginys, kad mylėti artimą ir daryti gerus darbus visi žinome iš kur atėjęs. Tūkstančius metų tai buvo žinoma. Ir niekas nieko naujo nesugalvojo. Anksčiau žmonės rėmėsi tikėjimu, Biblija. Kai mokslas pažengė, tai atsiranda įvairūs svarstymai, pamąstymai, bet išvada visada ta pati. Užmirštamas to teiginio šaltinis.
Kažkaip galvojant apie gerus darbus, pamąsčiau apie save, kad aš kai darau kažką malonaus žmogui, negalvoju apie atlygį. Na jeigu paguodžiau savo kolegą, tai nelaukiu jokios padėkos. Tiesiog man gera matyti žmogų pralinksmėjusį. Jeigu aplankau sergančią draugę ligoninėje, tai tikrai ne dėl to "ačiū", kurį ji man pasakys. Ar tikrai geras darbas yra geras, kai už jį reikalingas atlygis. Tai turi plaukti iš pačio žmogaus iniciatyvos daryti gera, iš širdies. Tai jeigu laukčiau atlygio, na ir jo nesulaukčiau, tai kas tada? Man reikėtų supykti, kad tas žmogus nedėkingas, kam tas pyktis ir kam tie lūkesčiai.
Aš nemąstau apie tokius gerus darbu, kaip puse turto savo išdalinti, mąstau apie kasdieninius mažus darbelius, kurie sušildo žmogų, jie daug nekainuoja.
tai taikytina ne visiems,nes kiekvienas zmogas isivaizduoja savaip geri ir blogi,pvz vagiuj reikia kazka pavogti i diena -ir jam atrodo tai normalu ,buna savimi patenkintas