Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(mylimuke! @ 2018 09 26, 13:30)
Po lygiai tai nereiskia kad tuo paciu metu ta pati butinai 50 ant 50 turit daryti. Labai jau tiesiogiai ir siaurai tu supranti. Pvz drauges vyras gamina kas ryta pusrycius, vakariene pasikeisdami, kas ka sugalvoja, kas laiko daugiau turi ar upo. Sagas siuna tas, kuriam ji istruksta, nesu siuvus vyrui sagos...  Ir remonta kai dsrem patys, tai man pvz labai patinka dazyti biggrin.gif o jis tuo kartu kazka kita dare. Tai taip nedalindami visko i vyriska ir moteriska ir gyvenama. Juolab, kad jeigu esi moteris, taigi dar nereiskia, kad automatiskai tu puikiai gamini, nuostabiai siuni ir tt. As pvz dvi kaires rankas virtuvej turiu.

aha gerai nedalinti moteriskus darbus i vyr ir mot lotuliukas.gif juk isvardinai visus moteriskus darbus mirksiukas.gif ir kol nereikia tikru vyrisku darbu atlikti. Kazin ar tau patiktu ryte eiti malku pakapoti arba masina remontuoti, kol vyras tuo metu kosyte namuose virtu biggrin.gif
Atsakyti

aš visgi galvoju, kad tu žiūri per siaurai ir tik per sotaus bei pasiturinčio gyvenimo prizmę.
Aš tai joku būdu nenorėčiau tokio vyro, kuris viską pusę per pusę matuotų

As irgi tokio nenoreciau. Komentarai kuriuose parodyta, jog dalintis darbais reiskia viena lekste vienam isplauti, kita - kitam yra tiesiog idiotiski. Atrodo vaiku darzelyje diskusija vyksta, o ne su suaugusiais zmonemis.

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2018 09 26, 13:35)
Mano ex draugas puikiai sukosi namuose, vienu metu netgi visiskai vienas, nes as dirbau labai daug tada. Ir man tas patiko. Siknom nesitrynem ir del kazko nesipesem. As nesureiksminu taip smarkiai tos buities kaip kokios moters karalystes. Simtas metu kokiis spalvos uzuolaidos ar kokia eiles tvarka lekstutes isdeliotos. Svarbu svarios.
Ir nesuorantu kur jus ta varzymasi matot vis. Yra elemntarus pasidalijimas, persiskirstymas darbu, kas kam labiau prie sirdies, tinkamiau ar lengviau.

tai as apie tai ir sneku biggrin.gif
tik yra darbu, kuriu as nepajegu elementariai padaryti, pvz reikejo mums dabar kraustytis, buvo daiktu, kuriu as nepakeliau biggrin.gif
bet zinoma svarbiausia pasidalinimas ir kas kam patinka ir tinka. Varzymasis gaunais, kai abu nori daryti ta pati arba nenori ta pati daryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 26, 13:36)
aha gerai nedalinti moteriskus darbus i vyr ir mot lotuliukas.gif juk isvardinai visus moteriskus darbus  mirksiukas.gif  ir  kol nereikia tikru vyrisku darbu atlikti. Kazin ar tau patiktu ryte eiti malku pakapoti arba masina remontuoti, kol vyras tuo metu kosyte namuose virtu  biggrin.gif

Tai kad mums nereikia malku kapoti. Moku ir lempute isukti, ir vini ikalti, ir kazka paprasto pataisyti, ir ciaupa pakeisti, masinoje ismokcisu remontuoti, jeigu butu poreikis - juk vyrai to ismoksta ne gimdami, o kai atsiranda poreikis. Kokie cia tie vyriski darbai gyvenant ne kaime?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 26, 13:39)
tai as apie tai ir sneku  biggrin.gif
tik yra darbu, kuriu as nepajegu elementariai padaryti, pvz reikejo mums dabar kraustytis, buvo daiktu, kuriu as  nepakeliau  biggrin.gif
bet zinoma svarbiausia pasidalinimas ir kas kam patinka ir tinka. Varzymasis gaunais, kai abu nori daryti ta pati arba nenori ta pati daryti  biggrin.gif

Tai is kur jus istruket, kad kazkas nori daryti ta pati? Pacios oateiket su Monteverte kvailu pvz apie ta pasidalijima ir pacios emet tiems pvz priestarauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2018 09 26, 13:35)
Po lygiai tai nereiskia kad tuo paciu metu ta pati butinai 50 ant 50 turit daryti. Labai jau tiesiogiai ir siaurai tu supranti. Pvz drauges vyras gamina kas ryta pusrycius, vakariene pasikeisdami, kas ka sugalvoja, kas laiko daugiau turi ar upo. Sagas siuna tas, kuriam ji istruksta, nesu siuvus vyrui sagos...  Ir remonta kai dsrem patys, tai man pvz labai patinka dazyti biggrin.gif o jis tuo kartu kazka kita dare. Tai taip nedalindami visko i vyriska ir moteriska ir gyvenama. Juolab, kad jeigu esi moteris, taigi dar nereiskia, kad automatiskai tu puikiai gamini, nuostabiai siuni ir tt. As pvz dvi kaires rankas virtuvej turiu.

O jei nemėgtum, nemokėtum dažyti ir kitų daugiau vyrams būdingų darbų?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 09 26, 13:36)
As irgi tokio nenoreciau. Komentarai kuriuose parodyta, jog dalintis darbais reiskia viena lekste vienam isplauti, kita - kitam yra tiesiog idiotiski. Atrodo vaiku darzelyje diskusija vyksta, o ne su suaugusiais zmonemis.

Tai būtent. Iš kur ir kyla tada tokia vaikiška diskusija? Juk ir taip turi būti aišku kas daugiau vyriška, kas moteriška ir pagal gyvenimiškas aplinkybes tai ir atliekama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2018 09 26, 10:36)
Namie- šeimininkė, gatvėje- karalienė,lovoje - prostitutė.Bent jau mano buvęs vyras to reikalaudavo.Stengiausi atitikti tuos reikalavimus.Bet visada niekur  nebuvau pakankamai gera.

o pats koks buvo? Ar tik jis reikalavimus moteriai kele? Lengva reikalauti, bet ir paciam tada kazka reikia duoti. Pvz., man juokinga, kai vyras pilva vos pavelka, o reikalauja, kad moteris liekna kaip manekene butu.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 09 26, 11:37)
O man be moters blogai... Gyvenimas netenka prasmes.
Bet kazkaip kitaip atrodo mano atveju? Neatrodo tai silpnybe kazkodel?

Jus gedyjates savo moteriskumo ir varzotes su vyrais. Sakysim svarbiausia uzdirbti.
O gal svarbiausia susirasti gera vyra (mylinti, atsidavusi na ir ne koki asociala valkata)?
O ne pacioms stengtis tapti vyrro pakaitalu

man tai teisiog keista. Zmogus turi prastai save vertinti, kad nesugebeti buti laimingu be kito.

Kas gedijasi? Gyvenime nenoreciau buti vyru. Patalpintu dabar kas nors mane i vyro kuna, ko gero pasikarciau. Rimtai. Nors siaip as pries savizudybe.
Ir nieks su vyrais nesivarzo. Tik moterys nori buti tinkamai ivertintos. Jei dirba ta pati ir tiek pat, tai nori ir tiek pat uzdirbti, nors buna visaip.
Nezinau kam cia svarbiausia uzdirbti. Jei tai butu svarbiausia, prie kompo dabar nesedeciau. Man svarbiausia gyventi. Ir naudotis mazais gyvenimo malonumais: prisiglausti prie vyro, paskaityti knyga, pasivaikscioti, skaniai pavalgyti, pakeliauti, nusipirkti kazka kas pakels nuotaika, paglostyti suni, pabendrauti su artimais ir maloniais zmonemis, papliurpti nerupestingai su drauge. Bet jei kazkurio is siu manonumu neturiu, tai visai ne beda. Svarbu, kad kiti butu. Kad butu kuo daugiau. O jei jau tu, kaip rasai svarbiausia susirast atsidavusi vyra nei valkata, tai as noreciau pasakyt: o bl ***, o tai nafik tada tas valkata visai reikalingas, be diedo negalima? Galima! Tik nereikia saves nuvertint, kad be antrod puses gyvenimo nera. Jis yra. Ir gali buti puikus, tik reikia paciam ji susikurt ir neverkt jei nera del ko.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 09 26, 12:39)
Yra zmoniu kurie uzdirba ir LT pakankamai,

deja, Lietuvoje yra labai mazai tokiu darbu, kur vyrams moketu tiek, kad jie galetu patys pilnai ir visu 100 proc.islaikyti zmona, vaikus, buta. Tikrai mazai. Paprastai ir moteris turi dirbti. O kai nedirba, nes pvz. vaikuti augina, tai gyvena smarkiai susiverze dirza. Todel reikalavimas vyrui, kad islaikytu seima yra mazai igyvendinamas. gali buti, bet cia jau maza tikimybe (o as ir nenoreciau nuo kazko priklausyt).

QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 09 26, 13:02)
MB irgi buvo feministe, nes visos jus manot, kad buti moterimi zema, o vyru buti garbe, todel reikia kazkaip su vyrais varzytis... daugiau uzdirbti, kovot uz nepriklausomybe, lupinet akis.

is kur tu tokias nesamones istraukei? Nei garbe but vyru, nei kas. Ir juolab tikrai ne zema but moterim. Kas taip galvoja, tai arba galva gydosi, arba lyti keiciasi. Ir varzytis niekas nesivarzo, tik mes irgi norim uzdirbti uz ta pati darba, tiek pat kiek ir vyrai. Teisingumo norim.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2018 09 26, 13:42)
Tai kad mums nereikia malku kapoti.  Moku ir lempute isukti, ir vini ikalti, ir kazka paprasto pataisyti, ir ciaupa pakeisti, masinoje ismokcisu remontuoti, jeigu butu poreikis - juk vyrai to ismoksta ne gimdami, o kai atsiranda poreikis. Kokie cia tie vyriski darbai gyvenant ne kaime?
Papildyta:

Tai is kur jus istruket, kad kazkas nori daryti ta pati? Pacios oateiket su Monteverte kvailu pvz apie ta pasidalijima ir pacios emet tiems pvz priestarauti biggrin.gif

nu, o as nenoriu tu darbu mokintis, as net benzino nenoriu piltis i rneiznau ,kodel noreciau mokintis, galu gale as fiziskai ne otkia stirpri ir kazkas net neimanom abutu fiziskai, ka padaro mano vyras , vis tike riektu vyro ,kad ir kito biggrin.gif
nu tai pacios sakot, kad reikia dalintis, nebutinai aisku tuo pat metu, bet man nepriimtina, kad as eiciau su drele dirbti, o vyras lankstytu rubelius biggrin.gif apie tai sneka, kas man patinka, o jei jum patinka masinas remontuotis tai tik jusu reikalas mirksiukas.gif

Bet ka as sakau, perimant vyro roles, atsiranda gyvenime problemu, ligu, kazkokiu kitu bedu, kurios bando moteri garzinti i moters kuna, kaip tame filmukyje apie susaluses varlytes kojeles.
Jus zinot nors viena sveika ir laiminga moteri, su ja mylinciu vyru, jau vyrensio amziaus, kuri yra labai vyriska, kuri imasi vyrisku darbu? as nezinau, dazniausiai puola visokios ligos, nu jei moteris nenori buti moterim, tai jai ir organai moteriski atimami..deja...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 26, 13:46)
Papildyta:

Tai būtent. Iš kur ir kyla tada tokia vaikiška diskusija? Juk ir taip turi būti aišku kas daugiau vyriška, kas moteriška ir pagal gyvenimiškas aplinkybes tai ir atliekama smile.gif

Nemegciau tai nemegciau.
Juk mes turime vienoki ar kitoki poziuri ne del to, kad mus tai liecia asmeniskai, o del savo mastymo, issilavinino, poziurio i kitus dalykus,vertybiu,moraliniu nuostatu.

Is tiesu mano gyvenime nebuvo vyro, kuris mane patriarchaliskai spaustu prie moterisku darbu, tad as tarsi neturiu priezasties cia gincytis. Bet matau kad zmones daznai verciami daryti ka jie nenori, kame saves nemato, bet daro nes reikia, nes ka zmones pagalvos, nes taip priimta, ir tt.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 09 26, 13:46)
Papildyta:

dazymas dar gana moteriska sdarbas, va jei riektu kas diena statybos dirbi, paziureciau kiek ilgai dar kalbetu apie neskirstyma darbu i vyrisakus ir moteriskus biggrin.gif

Butent, kaip mazi vaikai neigia lytis ir skirtumus tarp lyciu, ir paskui kencia...
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 26, 14:01)
dazymas dar gana moteriska sdarbas, va jei riektu kas diena statybos dirbi, paziureciau kiek ilgai dar kalbetu apie neskirstyma darbu i vyrisakus ir moteriskus  biggrin.gif

Butent, kaip mazi vaikai neigia lytis ir skirtumus tarp lyciu, ir paskui kencia...

ni ni, aš nieko nenoriu nei dažyti, nei statyti, nei remontuoti ax.gif
aš geriau valgyti padarysiu, pasitvarkysiu lady.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2018 09 26, 14:00)
Is tiesu mano gyvenime nebuvo vyro, kuris mane patriarchaliskai spaustu prie moterisku darbu, tad as tarsi neturiu priezasties cia gincytis. Bet matau kad zmones daznai verciami daryti ka jie nenori, kame saves nemato, bet daro nes reikia, nes ka zmones pagalvos, nes taip priimta, ir tt.

Prieevarta, jau visai kita tema, net megstamsu dalyksu, jie kas verstu daryti, tai greiciau sulauktu mano pykcio, nei paklusnumo biggrin.gif
vesrti nei svaes, nei kito nereiktu daryti nieko.
Daznai moterys vercia save eiti i darba, darytis karjera, nebuti su vaikais namie, nes gi taip priimta, nu kokie atsilieppimai apie mamas, kurios augina vaikus, neina i darbus?

pazinti save tikra, atrasti,aks miela daryti, atisiskjoti nuo kitu itakos, steriotipu, va cia vienas is sunkiausiu uzdaviniu musu gyvenime.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2018 09 26, 14:04)
Prieevarta, jau visai kita tema, net megstamsu dalyksu, jie kas verstu daryti, tai greiciau sulauktu mano pykcio, nei paklusnumo  biggrin.gif
vesrti nei svaes, nei kito nereiktu daryti nieko.
Daznai moterys vercia save eiti i darba, darytis karjera, nebuti su vaikais namie, nes gi taip priimta, nu kokie atsilieppimai apie mamas, kurios augina vaikus, neina i darbus?

pazinti save tikra, atrasti,aks miela daryti, atisiskjoti nuo kitu itakos, steriotipu, va cia vienas is sunkiausiu uzdaviniu musu gyvenime.

Va va. Ir taip gyvenime šitiek save versti reikia.
Pas mane pvz. princesiškas kraujas, aš nė to valgyt daryti nenorėčiau biggrin.gif Norėčiau tik malonumui gyventi, bet jau geriau prie puodų stovėsiu nei prie statybų biggrin.gif O vyrui mano visai nieko murzinam iki ausų pabūti ir pastatyti kažką, pareperuoti kažką. Užtat jis ir mano vyras smile.gif
Atsakyti