QUOTE(virga @ 2018 06 04, 12:59)
Va, vienas pav. jau kaip reikia mokintis sedeti vyrui ant sprando. Tiesiog priversti ji suprasti, kad vaikui geriau su mama.
Niekaip nesuprantu ir nesuprasiu, kodel vyras privalo islaikyti moteri, kai vaikas sulaukia tokio amziaus, kad gali eiti i darzeli? Ir cia tik moters atmazkes, kad vaikui geriau su mama. Kad darzelyje jam blogai ir t.t. Tai tada, ta zmona, turi tureti savo pajamas, kad islaikyti save arba, kad samdyti aukle, jei nenori darzelio.
Prisiminiau anekdota:
Kalbasi dvi drauges. Viena klausia kitos:
- Kaip gyvena tavo dukte?
- Gerai. Vyras viska perka jai. Po kurortus vezioja.
- O kaip gyvena sunus?
- O, neklaus. Blogai. Marti reikalauja, kad jis viska pirktu. Po kurortus veziotu.
Nepyk Lutuke, man lb. primena tuos laikus, kai vyrai atiduodavo savo zmonai visus pinigus Ir zmona viska spresdavo. Kiek " arbatpinigiu" duoti vyrui isleidziant i darba. Iki keliu metu auginti vaikus irt.t. Vyrai neturejo jokios pasirinkimo teises. Nes, va pagal tave, toks vyras budavo nereikalingas. Ir nese jie ta kryzeli, uz barsciu bliuda ir paklota lova. Bet laikai keiciasi. Manau, kad nemazai norvegu vyru nustebtu, jei moteris pareikstu nora, auginti vaika namie.
Ir nors Valstybe moka didelius palyginti pinigus 700 i men, uz vaika, jei jis negauna vietos darzelyje, vistiek tevai stovi eilese ir laukia tos vietos.
Pirma cia ne tik mano kazkoks mokejimas ar sprendimas , cia ir vyro tokia buvo nuomone visada, as nebuciau galejusi su kitokiu gyventi, kaip jau minejau, va del to vakarieciai ir nepatinka sunku jau atskirti kur vyrai, kur moterys kartais
. Juk jei nenori vyro niekas neprivers ar ne?
Bet siaip nesuprantu, kas per beda kelis metus moteriai auginti savo vaikus? Sakot iki dazelinio amziaus, o kas nupsrendzia kada tas dazelinis amzius???istatymai, ar jie is tikro ziuri i vaiku raida ir kas jam reikalinga ir geriausia ar tai dirbanciu mamu problemos ,kur palikti vaikus, kai kilo pramones revoliucija sugalvotas dalykas? Airijoje nuo 6 men palieka, Lietuvoje nuo 2 daugiausia, tai nuo kokio amziaus reiktu palikti siaip 6 men ir 2 m vaikai labai jau skiriasi ar ne???
Kiek teko studijuoti psichologija, pedagogika, kiek stebejau vaikus, kiek zinau savo patirti, nu niekur nebus vaikui geriau, nei su savo mama, aisku, jei mama nera asociali, cia jau kita sneka, apie tai manau nekalbam. Galu gale kaip vaika zindyti, jei dirbi, aisku imanoma, bet jau sudetinga, ir kodel taip moteris turetu draskytis???KODEL? ka ten uzdirbsi, po visu aukliu darzeliu kas lieka, plius padideje islaidos, plius vaikai gauna prastesne prieziura, mityba, emociskai labiau pazeidziami, saugumo jausmas ne toks geras, priklasumai nuo amziaus aisku, bet 6 men palikti darzelyje, man jau yra ziauru?? ir del ko? del keliu ten simtuku per menesi??as geriau atsisakiau kas man nebuvo butina, islaidu ir megavausi tuo laiku, tai mano pats geriausias laikas gyvenime,megavomes su vaikais kiekveina diena, sodinom darzus, rinkom uogytes, gulejom kieme po medziais, stebejom gandrus, tekancia saule, man jokie milijonai situ momentu su savais vaikais neatpirktu, manau ir vaikams. O vyrui svarbiausai laimingi vaikai, kodel jam turetu buti gaila pinigu savai seimai???tai kur juos kisti tada, jei neinvestuoti i vaikus, i geriausias imanomas jiem salygas gyvenimo?? veziojau as juos po burelius, sveikai maitinau, ugdziau, toks dazelis panasus i tai maciau Vilniuje yra apie 1000lt kainuodavo i men, dabar nezinau, tai va kiek uzdirbdavau
kur vertingiau galima isleisti pinigus, naujom smutkem??? ar tai jums svarbesni dalykai gyvenime nei savi vaikai?? juk tie keli metai taip greit prabega....
Kodel jus moterys taip linkusios save nuvertinti, manot,vaikus ugdyti, auginti, nieko nevertas uzsiemimams?? O pinigai musu su vyru buvo visada bendri, vienoje saskaitoje, mes jauni susituokem ir ka turim susikurem patys, kai reikejo as jam padedavau, arba jis man ir skriaudos tame nei vienas nematom. Taigi musu seimoje niekas niekam nesedi ant jokio sprando, susiderinam pareigas pagal to laiko poreikius, pagal vaiku poreikius. Iki tol ilgai gyvenom vieni be vaiku atsidziaugem tuo periodu, dabar kitas periodas.
kas norit galit aisku dirbti be sustojimo, bet sakyti, kad vyrai negali moteru islaikyti, tai man cia toks jau visai pareigu sioje zmeje vyru ir moteru sumaisymas, greitai gal ir gimdyma vyrams perleisim, kad tik lygybe butu dirbtina, patikslinu as, manau, kad mes lygus kaip zmones, bet nemanau, kad turim tureti vienodas pareigas ir uzsiemimus, vyrai negimdo ir nezindo, moterys tai daro, todel vyrai jas turi globoti , saugoti ir padeti tuo metu, nes tada gautusi, kad vyrai isnaudoja moteris, versdami jas gimdyti, cia man taip pat skamba, kaip sakot- moteris sedi vyrui ant sparndo. Kiap bebutu geirua lai tos moterys vyram ant sprando sedi, ir gimdo,, nei atvirksciai vyrai sedi moterim ant sprando, manau, vyriski spradnai atlaikys.