QUOTE(rene' @ 2018 06 03, 14:31)
Egipte net gražu žiūrėt, kaip vyrai dirba, aptarnauja, valo, tvarko, padavėjai, apšokinėja visaip. Pas mus gi didžiuma tai moterys valytojos, padavėjos ir administratorės, aptarnavimo srity dirba. Paklausus dėl moterų, tai sako, jos gi namų ruoša, vaikus augina. Taip blinkt
man akys ir galvoju. Ar jos užguitos, izoliuotos vargšės, kad nedirba, ar jų namų ruoša, vaikai, už darbą užsiskaito vyrų akyse, tas kas pas mus vadinama "sėdi namie". Kad ir su 7-niais vaikais, bet pas mus "sėdi".
Tuoj kelsim revoliuciją.
Išvis ten panos neteka, kol vyras neturi buto, santaupų ir pajamų šeimą išlaikyt. Užtai jie veda apie tik 30-ties.
Papildyta:
Maniškis vakar skalbė mūsų rūbus. (Per privatu, įmesčiau foto)
mano visi triusikai ant visų bute esančių durų rankenų iš abiejų pusių kabėjo. Gerai, kad dar į laiptinę neišnešė ant kaimynų durų pakabint. O liemenukus ir kojines tiktai šįryt ant durų viršaus užmačiau
Net nebeklausiau, kam tada džiovyklės
vava mes tik kaip bites darbstuoles, kurios teisgyvena po 2 savaites.... as tai jau pries kuri laika pradejau is vyru ir kaciu mokintis gyventi
bet tai zmogus dare, o jei ka pasakai panasiu atveju, bent maniskiui tai sako, nepatinka pati darykis
Papildyta:
QUOTE(virga @ 2018 06 03, 16:22)
O kodel reikia, kad vyras apie ateiti galvotu? Moterei nereikia?
Nezinau, pas mus NO lygios teises. Moterys nesedi, kaip kai kurios Lietuvoje su vaikais iki 3 metu ar iki mokylos. Vaiku auginimo atostogos 9 men. Dar pora men. tevas pasiima atostogu ir vaikai keliauja i darzeli, o moterys dirbti. Kad abu kurtu ateiti, o ne vienas vyras.
Buvo cia kazkada diskusija, kai pasiklausiau mamu, kurios augina vaikus, vos ne iki pilnametystes, kodel neleidzia vaiku i darzelius. Tai koks kipisas kilo. Negali jos vaiku leisti i darzeli, nes serga daznai(o reikia vaika grudinti nuo mazens), nes dar nemoka kalbeti, nes dar su pampersais ir t.t.
Kazkaip lb. jau susireiksmina ne kurios pasigimdziusios vaikus ir tada vyras privalo visus islaikyti. Ir dar ateitimi rupintis.
P.s. Jei ka as neturiu sunu. Tik dukros. Kurios dirba lygiai su vyrais, arba ir daugiau. Gyvena NO.
va cia tai su jumis visiskai nesutikciau, aisku lai daro kiekviena kaip jai gerai, bet as auginausi maziukus vaikus pati, nepridaviau auklem ar darzeliams, ir del to nesigailiu. O dirbti tikrai prisidribsiu dar pe rgyvenima iki vaiku gimimo dirbau , vaikai paaugo pradejo eiti i mokykla irgi dirbu, tai tie keli metai , kol jie maziukai man sventi ir tu visu pinigu pasaulyje neuzdribsi...
ir taip man privalo vyras seima islaikyt tuo metu, kai moteri snescia ar zindanti ypac. Neisivaizduoju, kaip reiktu ir dirbti ir vaikus zindyti ir dar buti i zmogu panasia....ir ne del to, kad ten susirgtu neleidau i darzeli, o todel, kad maziukam su mama ar teciu yra geriausia, o ne svetimu tetu globoje su kruva panasaus amziaus zyzenciu ir meiles ir demesio trokstanciu vaiku. Pati lankiau darzeli nuo 2m, nu neblogai ten, bet atsimenu ta liudesi, tevu pasiilgima, nora greiciau namo ir t.t. Darzelis manau, geriausia nuo koki 3-4 m keliom valandom, o ne kaip pas mus daznai po 8 val 5 d per savaite, tai vaikas praktiskai gyvena dazrelyje ne namie. ir vaikai mano kalbejo anksti ir ant puoduko sedejo nuo 2 m jau pampersu nereikejo ir skaityti anksti ismokom ir t.t. nes uzsiimi gi su savo vaiku ir demesio jam gali skirti daugiau nei aukletoja su 10 tokiu pypliu.
Jie vyras pasakytu, kad nestumo metu ir kol vaikai maziukai turesiu dirbti, tai as su tokiu vyru nei nebuciau, man tokie vyrai pirmiausia labai nevyriski...