QUOTE(virga @ 2018 06 01, 19:54)
Na bet Airija tai ne kokia Afrika. Jei ji leis ivaziuoti ir dirbti treciu saliu pilieciams, tai bus rizika, kad jie laisvai migruos per visas Europos salis.
Nezinau, as bent netikiu. gal tu turi klaidinga info. Atvaziuoti i sali su turistine viza ir gauti darbo leidima, net Tailande, europieciai negali.
O prasyti prieglopscio gali visi, kas tik nori. Tik gauna ta prieglobsti, tie, kurie atvyke is karo zonos. Kitokiu atveju nebuna. Na dar politinis buna prieglobstis. Bet, tai turi buti zmones, kuriems gresia reali gresme gyvybei. Bet tokiu vienetai.
Pas mus dabar tik somalieciai gauna prieglobsti.
Nu kai as realiai maciau ivairiu istoriju, tai manes nesteboma tokie dalykai
Nezinau ,kaip kituose salyse su visias tais dalykais, bet cia kai as atvaziavau pati nelegaliai metus dirbau, kol man tvarke darbo leidima, ir vis vaiksciojau i Grada prasitesti leidimo gyventi, o i restorana, kur idrbau ateidavo tie patys gardieciai
vizu mums nereikejo tada bet ir laisvai dirbti ir gyveni negalejom. Su manim dirbo kruva zmoniu, kurie buvo visiski nelegalai, paskui pamazu visi visaip legalizavosi. Tuo metu nt lietuviai pries mane atvyke dare taip, prasesi prieglobscio, automatiskai avo kur gyventi ir pilna islaikyma, kol svarste byla, svarstymas uztrukdavo metus ir ilgiau, pe rta laika susirasdavo darbus, iskurdavo, o kas pagimde vaikus tuo metu i svis gavo visas socilaines garantijas, nes vaikai gime Airijoje automatiskai gaudavo pilietye, paskui tik referendumo keliu tai sugriestino, nes pamate kiek daug mzoniu pradejo tuom naudotis, seimos is UK vaziuodavo gimdyti i Airija, nes per S Airija kirsti siena nebuvo problemos. Nusipirkti dokumentu rinkini irgi nebuvo bedos, pasas, teises, soc draudimo numeris, visas paketelis kainuodavo 200-400svaru(airisku) graikiski ir portugaliski pasai buvo pigiausi, o jie jau es pilieciai. Taigi, visko maciau, prisiziurejau ir patyriau , rusu bendruomene Dubline tuo metu buvo draugiskiausia ir duag geru patarimu dave, kaip gauti pvz soc draudimo kortele(legaliai), nes buvo ir tokiu lietuviu, kurie eme po 1000e veliau, kad ale padaryti ja , o realia nieko nedare, tik zinojo kur kokius dokumentus reika paduoti ir tt
O tai tailanditei speju padejo kiti tailandieciai, nes jos masazo kabinetas salia vieno thai restorano, kuri valdo tailandieciu seima, jei visi atvyke jau buvo labai senai, seniau viskas buvo dar paprasciau, dabar per paskutinius 20 tai prikure daug daug istatymu , popierizmo ir t.t Kai as atvaziavau, kad gauti pvz teises mokinio tereikejo akiu testa pasidaryti, uzpildyti anketa ir isduoda, paskui belikdavo issilaikyti pravaziavima, paskui jau padare teorijos testa, bet dar ir dabar daug kas vazinejasi su mokinio teisem, tik teorija issilaike, nors palei istatymus negalima, ir vis per radija aiskina, kad negalima, o kaip vaziavo, taip ir vaziuoja 5 k neisilaike pravaziavimo egazmino
nnu veinu zodziu Airija buvo labai parasta ir smagi salis, kol ja nesugadinom mes cia privaziave
pvz parduotuve pries 30m norejai atsidaryti, isirengei patalpa ir atsidarei, taip budavo
as dar turejau self employmenta, tai man tas kainavo 25 e susikurti, paskui tik moekjau finainsininkui, kad sutvarkytu dokumetus del mokesciu, betjei sugebi gali ir pats tai darytis....nu issipleciau, bet tik gal kad butu aiskiau, kad cia nebutinai taip, kaip kituose salyse. o del tu atvaziuojanciu uzsienieciu, tai taip ir privaziavo gi vos ne dvigubai airiu skaiciui ypac lenku, bet pilna ir afrikieciu, arabu, induisu, tiek,kad cia visgi sala ir patekti i ja ne taip lengva, o kas jau patenka randa butu issikurti, nera cia kazkokios baisios policijos, kuri gaudytu nelegalus, kaip kokioj UK ar jav, aplamai garda(vietine policija) net be ginklu dauguma, dabar jau snekama, kad reikia daugiau apginkluoti juos.... net gaila, kaip sali sugadino...Man pasiseke, kai as ivazinejau gavau stampa su 3 men leidimu buti ir per tuos 3 men jau radau ir darba ir kas man padaro darbo leidima, taigi beliko prasitesineti ta data rysium su tuo,kad laukiu daro leidimo, veinai merginai idejo vos 2 savaites, tai ji ilgai dirbi ir buvo visia nelegaliai, paskui jau kai isikure geriau skrido i LIetuva pasikeite pasak ir grizo sau ramiai susitvarke dokumentus
dar viena sleituvis buvo ale deprotutas, ci ais Dublino, nes tik ten siek tiek kazkas rimciau budavo, tai parskraidino ji, o jis ramiai paskui grizo dar su 2 draugais
nu vienu zodziu, knyga galeciau parasyti is pirmuju metu gyvenimo Airijoje
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 02, 11:27)
Vyras turi medzioti mamuta. Darbas zmonos trukumu nekompensuos
viena problema, mamutai senai isnyko
o net kai ir medziodavo vyrai realai, moterys seima islaikydavo is surinkto maisto laukusoe ir miskuose, o tas mamutas kart ai metus tik siaip del vaizdo budavo
Vyrai daugiau apsauga budavo, o ne maisto tiekejai i namus.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2018 06 02, 01:07)
Ja, ja. Gryna teisybe.
Lietuvoje siuo metu pigiausios moterys,(kaina kokybe) kaip pagalvoji.
Dar maciau Is Indonezijos neblogu, bet ju virtuvinis skonis tai man neeeee
nu daug vyru irgi nebrangininkai
nu garseja nebent lenkai ,kaip pigesne darbo jega, tik jie dirba dauguma chreinovai, tai paskui airiai spajudosi... bet lietuviai tai tokie kanturs, darbstus , galvas nueliede vergai daznai buna, net geda kartais uz tevynainius...ypac tie,kurie didesni darbo staza tureje Lietuvoje..taip iprate prie stroinimo, kad patsy save ir veinas kita stroina, kai airiai to is ju nei nesitiki, nei jiems nereikia...
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 06 01, 21:58)
Bukit gera, apsvieskit liutuje, nes ji tik keliauja virtualiai, pasiskaito virtualiai apulie salis ir vsio!. Ji nebuvus niekur apart Airijos, ji bijo egzotiniu saliu del ligu, virtualiai keliauja. .. na + pinigu neturi. Suprantat daug maz, kaip pavydu, jei airijoj tailandiete pamasazuoja susmirdusias kojas uz 10 euru? Kai Tailande tavo visa juna masazuoja 1 h uz 10 doleriu...
vien koju masazas 35 e, kuno 50, superinis masazas, pabandykit, gal ramesne busit ir nesispjaudysit taip ugnim nuolat?
Airijoje minimumas 9.5, kas jums ka uz 10 e darys? viena antaki nebent galit uz 10 e nusidazyti
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 06 01, 14:22)
Dabar jau pradedi vartytis. Tai tu nezinai kaip ta tailandiete atsirado tavo airijoj. Gal ne sitas airis ja is vargdieniu istrauke, gal kitas, tu gi nieko nezinai. Bet teigi kad zinai.
Tau tikrai praverstu pakeliauti po pasauli. Tada nors zinias praplestum, o ne savo airijoj, pabendravus su indusais, musulmonais ir kitais emigrantais teigtum zinanti visus tautu ypatumus.
Man tai pofik ka kazkoks Klajoklis ar dar kazkas mane apibudino. Sita turejai jau senai suvokti.
Tu gi sakei uzblokuosi mane. Ko neblokuoji, ko atsakineji?
Tikrai nezinau kokiom aialinijom atskrido ir kaip apsrnegusi buvo
ir man nei neidomu, mes su ja siaip moteriskai apie vyrus apsnekejom, pasidalinom savo nuomonem, pasipasakojo ji kokio vyro noretu, kokie pasitaike ir viskas, zmoniskai paparstai, ir tiek
Vaje, pazinti visu tautu ypatumus tikrai nesitikiu, viena ka ismokau ir supratau bendraudama su ivairiu tautu zmonemis, kad mes visi labai labai panasus, ir kad kiekvienoe tautoje yra labai ivairiu zmoni. Zinau tai, ka Virga raso apie tailandietes, taip buna, tik tikrai ne visos tailandieties uzsiima prostitucija, ne visos apgaudineja vyrus, ir ne visos atvyksta i vakaru europa kaip nupirktos nuotakos tik tiek, nes tada tai butuvienintele tauta, kur visi zmones veinodi, o taip nebuna
O t amoteri svisiskai ne is vargdieniu , jos seima nori, kad ji gristu, sake mama net vyra nori jai surasti, sake viena pirso, buvo viena kart su juo susitikusi, bet sake jis norejo, kad ji gristu i Tailanda, sedetu namie ir nedirbtu, ji sake tokio gyvenimo nenori, neatvaziuoja vargdieniai iki Airijos
kiek pazinau emigrantu, pabegeliu visi is gana pasiturinciu seimu.
taigi zinot esu naivi, vis tikiu zmogaus samoningumu, sakau susivoksit viena kart gal , nu juk galvju ,negali zmogus ant tiek bukas ir piktziugiskas buti