Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Montekrista.back @ 2019 09 15, 20:00)
Tiesiog maži nusikaltėliai, neabejotinas blogis  biggrin.gif

kodel tau patinka perspausti, del dramos?
nei blogis nei geris, bet daznai matosi kosk bus zmogus nuo vaikystes. musu keime nemegom vieno berniuko, jis pastoviai kiaulystes darydavo, berniukai kiti tai su juo zaisdavo, jis vel prisiciudindavo vel nedraugaudavo, paskui vel prisitridavo, bet toks zapadlistas buvo. ir ka uzauges papuole i kalejma, isejes ssidejo su mafijozais, nuzdue veina zmogu, jauna vaikina....
kutas kaimynas buvo labai geras berniukas, zasdavom, nes su draugem atsimenu stbejomes, ant keik gero ssirdeis jis buvo, uzauge sekmingai vede, turi seima, rupinasi , nors abu su zmona is paprastu biednu seimu, bet tikrai nemazia pasieke paprastu darbu, pasiseke moteriskei.

tik atidziau reikia pasauli stebeti ir mastyti.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 15, 20:02)
žinau vaiką, kuris teturėjo pusantrų metų, nu gal 1,7 m., bet dviejų metų dar nebuvo tikrai. Tai jis jausdavo kas brangu jo vyresniam giminaičiui. Vaikiuko nedomino jokios vazos, jokios staltiesės, užuolaidos, lempos ar kiti namų ūkio daiktai, bet tik tie daiktai, kuriuos brangino giminaitis. Nors giminaitis tikrai nėjo ir neaiškino, kad man brangu tas, tas, tas ir anas. Mažylis vaikiūkštis tą tiesiog juto. Ir įbėgdavęs slapta į kambarį, sudarkydavo tik tai, kas brangu anam ir nieko daugiau smile.gif

tikrai tikiu, panasiai ir tas berniukas, ir tetis jo toks labai panasus, keistas zmogus, vaidina labai gera, ten ale medituotojas, gydytojas - naturopatas, o vidue tiek brudo, kai artimiau pazysti, tiek pavydo kazkokio, bet vel pasigilinus ji mama labai augino ne kaip , sako augau tarsi be mamos, mama nesirupino visai, tai va taip ir eina is kartos i karta.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 15, 20:02)
žinau vaiką, kuris teturėjo pusantrų metų, nu gal 1,7 m., bet dviejų metų dar nebuvo tikrai. Tai jis jausdavo kas brangu jo vyresniam giminaičiui. Vaikiuko nedomino jokios vazos, jokios staltiesės, užuolaidos, lempos ar kiti namų ūkio daiktai, bet tik tie daiktai, kuriuos brangino giminaitis. Nors giminaitis tikrai nėjo ir neaiškino, kad man brangu tas, tas, tas ir anas. Mažylis vaikiūkštis tą tiesiog juto. Ir įbėgdavęs slapta į kambarį, sudarkydavo tik tai, kas brangu anam ir nieko daugiau smile.gif

Elementaru. Kuo labiau brangini, tuo labiau ziuri, skiri demesio, saugai. Tai ir patraukia vaika,tas demesys.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 15, 19:54)
manau dalį tik kalėjimai atgraso nuo visko. Nuimkime kalėjimus, oi ko pamatytume.
Aišku, dabar vis daugiau verksnių, silpnų, apatiškų gimsta nei anksčiau, tokie laikai. Tai tie silpnieji taip nepuls, nekovos, greičiau prieš save ranką kels sunkumui užėjus.

Bet didziaja dali kelejimas tik pamoko buti "geresniu" nusikalteliu,dar labiau nukrist i dugna. Vienetai, kuriuos "istiesina".
Atsakyti
Bet nebuve zmones vis tiek bijo kalejimo ir patirties tos jame, kalejimai ir nera, kadgerintu zmones, ten tik kankinimas zmogaus ir tiek..

siaip labai idomiai nagrindeja serialas Luciferis tuos zmogaus vidinius vingius tarp geri ir blogio, man patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 15, 18:53)

Bet didziaja dali kelejimas tik pamoko buti "geresniu" nusikalteliu,dar labiau nukrist i dugna. Vienetai, kuriuos "istiesina".

Pritariu.
Kažkada įstrigo sentencija: "Faktas, kad visuomenėje egzistuoja kalėjimas, rodo, kad serga visa visuomenė (kad mes visi atsakingi už tai)."

Kalėjimų (kaip ir vaikų/senelių namu) išvis neturėtų būti.
Kažkada diskutavom mirties tema. buvo daug aršių už ir prieš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 rugsėjo 2019 - 20:02
QUOTE(lutuke123 @ 2019 09 15, 20:56)
Bet nebuve zmones vis tiek bijo kalejimo ir patirties tos jame, kalejimai ir nera, kadgerintu zmones, ten tik kankinimas zmogaus ir tiek..

siaip labai idomiai nagrindeja serialas Luciferis tuos zmogaus vidinius vingius tarp geri ir blogio, man patinka smile.gif

būtent. Tu visada teisingai mano mintį supranti 4u.gif
Dabar pvz. sakykim vienas vairuotojas pakerta kitą, tai dažniausiai tik langus prasiveria ir apsirėkauja, na būna, kad išlipa ir apsižodžiuoja, pagrūmoja, na max. stumteli vienas kitą. O jei nebūtų kalėjimų, tai manau, kad dalis tokių iki tikrų muštynių su užmušimu daeitų. Nes žmonės nėra tokie jau geri biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 09 15, 21:03)
būtent. Tu visada teisingai mano mintį supranti 4u.gif
Dabar pvz. sakykim vienas vairuotojas pakerta kitą, tai dažniausiai tik langus prasiveria ir apsirėkauja, na būna, kad išlipa ir apsižodžiuoja, pagrūmoja, na max. stumteli vienas kitą. O jei nebūtų kalėjimų, tai manau, kad dalis tokių iki tikrų muštynių su užmušimu daeitų. Nes žmonės nėra tokie jau geri biggrin.gif

Nezinau, kokioj tundroj tu gyveni, bet lengvai pasikirte uzsipildo deklaracijas, sunkiai- kviecia policija ir greitaja. Deja, apie kalejimo baime jie tikrai negalvoja nei lekdami "ant" 200km/h,nei maigydami iphona kol tranko vaikus per pereja.
Negi tau atrodo, kad uz izdauzta lempa ar vien kelio uzkirtima zmones nesidauzo islipe vien del kalejimo baimes? Alio, ar zodis "kultura" tau girdetas? smile.gif ar vel apie kitus sprendi pagal save - kad visi nesivaldantys isterikai? smile.gif
Atsakyti

Toks įspūdis,kad laukiniuose vakaruose gyvename.Kultūringas žmogus,išauklėtas,niekada nepaleis kumščių.O budulių niekas nesustabdys,net kalejimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 15 rugsėjo 2019 - 20:30
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 15, 20:53)
Elementaru. Kuo labiau brangini, tuo labiau ziuri, skiri demesio, saugai. Tai ir patraukia vaika,tas demesys.
Papildyta:

Tai reikia panaikint dabartine kalejimu sistema. Zmones kurie ne tokie beviltiski - bausti vienaip, o beviltiski aplamai neturetu iseiti is kalejimu, geriausiu atveju igytu teise gyventi specialiose zonose. Sakysim Britai tam turejo paskyre Australija. Ir visai nebloga salis dabar ten gavosi
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 15, 21:17)
O budulių niekas nesustabdys,net kaleimas.

9g svino puikiai sustabdo net labiausiai uzkietiejusius.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 15, 21:09)
Nezinau, kokioj tundroj tu gyveni, bet lengvai pasikirte uzsipildo deklaracijas, sunkiai- kviecia policija ir greitaja. Deja, apie kalejimo baime jie tikrai negalvoja nei lekdami "ant" 200km/h,nei maigydami iphona kol tranko vaikus per pereja.
Negi tau atrodo, kad uz izdauzta lempa ar vien kelio uzkirtima zmones nesidauzo islipe vien del kalejimo baimes? Alio, ar zodis "kultura" tau girdetas? smile.gif ar vel apie kitus sprendi pagal save - kad visi nesivaldantys isterikai? smile.gif

manau ji ne avarija turejo omenyje, o uzkisima, kuris baigiasi laimingai, man viena grazuole taip uzkiso vakar, issalutinio sau rmaiai, neskubedama isvaziavo man po nosim per plauka sustabdziau... unsure.gif

kulturos kauke daznia yra tik kauke, ne visi is pirgimties kulturingi, ta ir sako Monteverte, jei nebijotu bausmiu , neliktu ir tu kaukiu pas kai kuriuos, aisku ne pas visus.
man asmeniskai nekilo noras pirmusti anos moteros, bet isgascio tikrai buvo ir galvoju, nu zinoma visiems visko pasitaiko uzsizioplinti, bet kiti zmones ne tokie ramus ir gerieciai kaip as lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 15, 21:17)
Toks įspūdis,kad laukiniuose vakaruose gyvename.Kultūringas žmogus,išauklėtas,niekada nepaleis kumščių.O budulių niekas nesustabdys,net kaleimas.</p>

naikinam kalejimus, policijas? bigsmile.gif jei jau ju niekas neusstabdys?

O siaip Lietuva tikrai kaip laukinia vakarai lotuliukas.gif
Atsakyti

9g svino puikiai sustabdo net labiausiai uzkietiejusius.

Mintis ginkluotis man patiktų.Kartais,žinoma.

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 09 15, 21:09)

Tai aš kalbu apie tuos nekultūringuosiuosius, kurie jau rėkia. JAU. Supranti? Nieko tu nesupranti biggrin.gif
tai va tokie, kurie jau rėkia, jei ne teisinės atsakomybės, tikiu, kad pliektųsi kaip turi būt smile.gif
Atsakyti

del tu startu gyvenime.
tikrai būna, vaikas gabus, auga kaime, ir gerai mokinasi, ir, žiūrek, turi gabumu, nori stoti užsienio universitete, bet negali. mano dvi seses ir vienas brolis studijavo užsieny. kiek iš tevu gali tą leisti savo vaikams?

kai kurios specialybiu programos yra tik užsieny, atatinkamai ir darbo galimybes.
mano drauges pasikalba: neturesiu lesu savo vaikui užsieny studijuoti, jei jis nores. tegul pats dirba tam.
o faktas tas, kad net gaunant "scholarship" ir dirbant azkiek, pragyvenimui neužtenka, tevai vis tiek sesem siusdavo, padedavo.

taciau būna ir kitaip. mano pirmasis vyras turejo ziauria vaikyste, ir ziaurius tevus. bet (palyginus) pakilo kaip zmogus, gyvena. antrasis - susitraumavo labiau, ir iki siol jam sunku, nors is "sono žiūrint", jo gyvenimas nebuvo sunkesnis. taigi, daug dedamuju.

Studijavimas uzsienyje nera nei butinybe sekmei, nei garantas. O siaip yra erasmus programa ir gerai besimokantis studentas gali ja pasinaudojes isvaziuoti i uzsieni. Jei galva ant peciu, dar gali susiveikti praktika ir gauti papildomu pinigu uz ja. :) 

Atsakyti