veganizmas nesusijes su sveikata absoliuciai. ab-so-liuciai. veganizmas apibrezia, ko zmogus NEVALGO, o ne ką jis valgo (kad būtu sveikas.)
veganizmo tema tik todel man skaudi/jautri, nes tai gyvybe ir kancia, ne rankinukas, ne lupdazis, ne filmai, ne knygos, ne tapkes, kurias renkiesi pagal skoni.
todel, kaip mano sesers draugas sako: 'as nesu aktyvistas,nes pazistu savo (arsią prigimti). as renkuosi nediskutuoti, nes diskutuodamas eiciau iki galo, su kiekvienu susipykciau mirtinai, irodyciau, kad mesavalgis zmogus yra totalus egoistas ir loginis idiotas, o tokie teiginiai," sako jis, irgi nieko gero neduoda.
tad nurimk, Cambala. parasiau del cipsus del taves. zinojau, kad sureaguosi.
kad negalvotum kad esi viena netobula. visi raso, kad tu geri,(as to nežinau), tad kodel as negaliu parodyt savo silpnybiu? man patinka apie jas rašyti, patinka Beata, ir kitos, ju atvirumas, paprastumas.
as vis tiek fanatike pagal tave ir tau galbut toli iki manes.
o del vaiko nesu fanatike, taip. nelakstau paskui ji, ir jis pats aiskiai mato: netinka jam tokia mityba, smegenu nemaitina. vaikams, kai nepamokslauji, kartais "daeina" greiciau.
bet tu gi fanatike kitose srityse, ten, kur as atsilieku.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 09 09, 12:30)
Kiek postringavai apie pieno produktu zala zmogaus organizmui, o pacios vaikai suda valgo. Ir pati zinai, kad jiems savo keptos bulves neikisi.
taip. kievienas mesedis gydytojas tau pasakytu apie pieno žalą. netgi dabar. ir tuo labiau - apie pramoninio pasterizuoto pieno.
keptas bulves darosi pats, nereikia kišti. svarbu neluošina gyvūnu.
ir neserga baisiom aknem, kai ateinantys pas mane mesedziai, pieną vartojantys paaugliai.