QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 09, 09:28)
Tikiu kuno ir proto darna, meditacijos nauda (kas gali buti ir tiesiog ramios muzikos klausymasis, gulejimas pievoje ir indu plovimas), bet ezoterika netikiu ir
ezoterika ir aš netikiu.
bet labai patinka budistine psichologija, ji labai ramina, ir padeda prota i jo "vietą". niekselia jo virs intuicijos, virs musu esaties, gelminio "as".
protas - tas mūsu beždžiones protas, nuolat besimalancios mintys, tie negatyvai, "nesamones", tos automatines impulsyvios mūsu reakcijos - tai dar ne viskas.
o tu pabreži "protą". akcentuoji tik ji. gal iš postu taip pasirode.
kaži kas jis išvis yra?
gerai, kad meditacija tiki, nes kitiems ir meditacija - ezoterika.
Mylimuke, prisipažistu per daug rašau kartais, nes kasdien cia nesedžiu.
as Bibliją galiu cituoti paraidžiui, bet dar neskaiciau nei Tibeto mirusiuju knygos, nei BG, nei Korano. del bendro education.
o velgi del knygu zanro. vat bernai/vyrai būtent ir skaitytu tik tokias. mano brolis pvz.
specifine lietatūra, fizika, chemija, kompai - arba motivational, arba rimta filosofine. kaip siam gyvenime "neisproteti."
dar. kad ir ta knyga "Vidine erdve".
supermamoj moterys nuolat plepedavo apie Flylady sistemą - namu tvarkymą. tuo tarpu toje knygoje, pateiktos priežastys, kodel išvis vienu namai užsišiušlina, o kitu - niekada. ir viskas susiję su žmoni psichika, nuostatom, mąstymu, kodel vienos kaupia (daiktus, ir ne tik: nuoskaudas, izeidimus), o kitos...paleidžia ir gyvena "lengvai".
tai plepet turi moterys begales laiko, o jeigu prisikastu prie esmes.
tarkim, velgi, sie plepesiai - ko ne self-help. gi moterys cia ne vien del "neva draugystes". jos gi niekad nesusitiks. jos gi varo, varo, varo, pila savo mintis, kad save pamatyt. bet kitos save niekad nepamato. kas už tu plepesiu? kas giliau? ypac tos, kurios nuolat cia sedi, nuolat ir emocingai.
tai nera gerai ar blogai - tiesiog ne kiekviena paklausia, na, o kas už to? kas vercia mane nuiolat "žaisti šiuos karus"? ar be tu karu aš būciau gyvas? buciau kitoks? kažkuo mano gyvenimas būtu nudnesnis? kažko netekciau? turi priklausomybe tam?
arba tos, kurios irgi neatsiveria, arba atsiveria tik stiliuje:" problemu neturiu, viskas gerai, su darbu, su vyru/vaikais", bet būtinai i kita pabaksnos. bansknos iki negaliu, del aprangos, del bet ko, persekios žmogu iki nukritimo, o pati tokia sauni, tokia visad stiliuje, visad apsirengusi.
tokios irgi turi problemu. na ir visos turim problemu. na ir puiku.
skaityti klasiką? pff. mano ex neikistum. klasika, grozine - gryna fantastika jam. fanstastika ne tik žvaigzdziu karai, bet ir :"jis sutiko ją. isimylejo." ko ne fantastika?
tikrai žiauriai žiauriai karšta dieną. nusedau nuo dviracio.
as dar pagalvojau: jei mes kaip Beata, cia pasidalinntumet, kaip skaudžius dalykus parejot, kaip gydotes, kaip stiprybę patiriat/atrandat - musu super online moteru terapijos grupe.
užsieny pilna tokiu. o cia online, patogu. bet gi visos bijo, nes bijo būti sutaršytos. bet jei viena pradetu, kita - ir tonas pasikeistu, ir neleistumet kelioms cia vejoms keliancioms vyraut. nebent prisirišot labai prie tokiu personažu pacios.
būtu tikrai vertinga.
kitos gi nuolat teigia: neatvirauju.
jei neatvirauji, tai apie kitą ir nekomentuok piktai. tuomet dalinkis kitkuo: kad ir uogieniu patarimais, daržo patarimais.
seseryste/bendryste - puiku ir reikia vien kitą palaikyti, o ne smukdyti.