QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 07, 11:12)
MB - kitokia...
..nes be aiko ir be darbo?
sorry.
aš dar pagalvojau vakar:
šalia tv, galit susigalvot bet kokiu ritualu.
viena iš savaiges dienu - pvz - stalo žaidimai. šachmatai. sudoku.
jei db nepatinka, būna, kad su laiku, žiūrek, žmones pamegsta daryt, ko nedare.
kitas vakaras - masažai. out ar darotes patys.
kitas vakaras - pasivaikšciojimas tylomis.
o dabar šiaip.
pilna db info, kaip smegenis idarbinti, apgauti, tiksliau, gyventi taip, kas butu idomiau, pradedant nuo: vis kitu keliu eikit i darbą, vakariene sukeiskit su pusryciais, valgykit 10d. it studentas "caro rūriko" laikais (makaronus), kmiegokit miegmaisy. esu isigijus Tim Ferris "Titanu irankiai: (multi)milijardieriu iprociai ir produktyvumo paslaptys". Ką jie veikia, užsiima kasdien, "nenuprotetu", kad pajustu, kad gyvenimas yra "gražus" nt kai...viską turi.
butent dauguma tu, kurie nenori susirgti, galedami sau leisti viską, gyvena lb griežtai, netgi asketiškai, vien tam...kad visko turedami, nepamirštu megautis. rytais keliasi anksti, geria gerus dalykus (ne vien kavą), dalijasi receptais, rašo dekingumo dienorašcius, būtinai ju dienoatvarkejei joga, meditacija, ar tai...vel kažkas.
tavo MB skaito ką nors?
galit užssimmti kokia labdara...
"Penkta koja" - priima visus savanorius šunis vedžioti po kelias val per dieną. jie ten garduose uždaryti...
juokas juokais, bet be veiklos - smagios - neuronai nyksta, o ko nors mokantis, formuojasi naujos jungtis, ir vualia, žmogus imi kaifuoti.
gal jums padetu ivairios motivational knygos? jei MB išvis skaito? nes dažniausiai, kas lb žiūri tv, neskaito.
ar ji skaito angliskai? db pilna geros literatūros, igyk jai skaitykle, ir no problem tada - valtyje ar Portugalijoje, bet kur.
dar dalykas toks, kad dauguma knygu "per lengvos", arba varo ta pat per ta pti, ką galima išties i 2-3 psl sukišti:.
Šiaip lb nemažai skaitau, kažkada buvau užmetusi skaitymus, db vel pradejau.
yra viokiu motivaciniu, bet jos "lengvesnes":
1."How to lose your mind and create a new one"
2. "Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto"
3. "F-ck it" filosofija
4. Siek daugiau.(moterims)
5. labai gera A.Rebula "Moteriškumo paslaptys" (visai nebanali) kaip kad nutinka su kitomis american books.
Kas megstat, paskaitykit Ophros knyga "Mano gyvenimo atradimai". žiauriai lengva, bet žiauriai faina, nes tieisog moteris dalijasi savo....nuogu gyvenimu. Kam patiko ar nepatiko Beatos Tiškevic "Vyvenimas" - man patiko, nes db labai "madoje" nevaizduoti savo gyvenimo "nudailinto", tad patiks ir Ophra. Beatos išpažintis, netgi, sakyciau atviresne.
Kas skaito rimciau, rekomenduoju N.Harari knygas: "Homo Sapiens", "Homo deus" ir " 1 pamoka 21 amžiui".
taip pat "Factfulness; faktu galia" - Idomuciai tikrai patiktu. (apie tai, kaip mūsu protas viską dramatizuoja.)
Nuostabus amerikieciu kalbetojas J. Petersonas ir jo "12 gyvenimo taisykliu."
gal kam pravers šis sąrašas. Bibliotekoj šiu knygu reikia ilgokai laukti, bet pdf gal imanoma atsiusti ar kitaip isigyti.
Dar. Konkretesne tema. Neseniai praejau online kursus ir žiūriu knyga tos pacios autores Stephanie Bennett Vogt. "Jūsu vidine erdve: atsikratykite daiktu ir minciu balasto".
Cia ne vien apie tvarkymąsi. nes "tvarkingi" namai rodo irgi sveikatos lygi. kaip kad ligos - anoreksija, bulimija. Labai idomiu minciu yra. Tvarkingumas, minimalizmas susije su mūsu psichikos būsenomis.
Knyga "5a.m club" - žiaurus niekalas stiliaus prasme, bet šiaip mintis gera: keltis 5-6 ryto, tada gali kalnus nuversti, būtent dauguma "successful people" gultis irgi anksti. pratinuos tą daryti, nes mano režimas dažnai būna "adamsiškas".
Paskutine knyga Ch. Andre: "Triju minuciu meditacija". Butina medituoti visiems. visoms religijoms, ir ateistams. meditacija keicia smegenu strūkturą.
taigi. lavija musu prefontral cortex (prieškaktine smegenu žieve, atsakinga už kūrybiškumą, mąstymą, emocijas, elgesi), ir mažeja migdolinio kūno (reptile brain) itaka. Padeda efektyviau sutelkti demesi, spresti problemas. žodžiu, basic message: juo daugiau esi užsiemes ir gyveni stressful life, juo daugiau medituok. pradek nuo 3. tada ir 10:) imanoma.
nuostabiai veikia.
seniai apie tai svajojau, bet su vaikais jau pradejome nuo šio rudens. jiems patiems irgi naudinga - lengviau išgyvena savo "audras".
kiekvienas teatsirenka pagal save.