Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 07, 10:57)
As nelinkusi pasakoti apie save, o be to artimi santykiai neimanomi.

na va. mes patys dedames blokus.
pakeisi mąstymą - viskas keisis.
kažkiek, bent tikrai.

man tai primena daugeli dayku: riba,s kaip rengtis, ka studijuoti, profesija keisti.
megstu skaityti apie užsienieciu, jau pasiekusiu 85+, gyvenimus.
kiek jie keliavo, okesi, keite profesijas...rasdavo draugu(tikrai ne pažistamu).

patiems nepatinka šablonai, deja, mąstom panašiai.

tarkim, kas jei dvi drauges ar viena , neduokdie mirs? ž,ogus - soc.gyvūnas. nesedesi ir neverksi, jei noresi - santykiu bus, ir netgi artimu.
gyvenimas nenuspejamas.
kažkada lb patiko, kai Aimeja raše apie draugystes: būna, kad draugystes "nutrūksta", drauge išteka i užsieni, ar studijuot išvyksti, ir ką tada? nesedi, neverki. jei atsiranda šalia kitas žmogus ir skiri demesio tam, kuris šalia. aišku, jei nuolat chatini, online sedi, tai viena, bet jei kita naujai atsiradusi fizine drauge yra šalia, tau padeda, kai tau temperatūra 40, padeda persikraustyti, tavo vaiką pažiuri - tai juk realus gyvenimas, reali draugyste. argi ne?
bendrauti online - gerai, jei santykiai prieš tai buvę giluminiai, bet nuolat online bendrauti per visą gyvenimą ssvetimose šalyse, ir tik "morališkai palaikyti" "užjauciu", užjauciu", arba "sekmes" "laikykis" - o siaip niekad fizikai niekur nedalyvauti?
susibegti ir tik "atsiraportuoti" apie gyvenimą...
(p.s turiu dabar tokios patirties....nežinau, kaip ji baigsis dar. unsure.gif rolleyes.gif )
tai trūkumas.
žodžiu, iš-Šviesos, jei ką- grižk i Vln kad ir draugiu. smile.gif bendravimas - didele vertybe. o pinigu visad bus - vienaip ar kitaip.
nebent nori max dideliu babkiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 08 rugsėjo 2019 - 07:40
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 09 07, 11:12)

MB - kitokia...

..nes be aiko ir be darbo? biggrin.gif

sorry.

aš dar pagalvojau vakar:
šalia tv, galit susigalvot bet kokiu ritualu.
viena iš savaiges dienu - pvz - stalo žaidimai. šachmatai. sudoku.
jei db nepatinka, būna, kad su laiku, žiūrek, žmones pamegsta daryt, ko nedare.
kitas vakaras - masažai. out ar darotes patys.
kitas vakaras - pasivaikšciojimas tylomis.

o dabar šiaip.
pilna db info, kaip smegenis idarbinti, apgauti, tiksliau, gyventi taip, kas butu idomiau, pradedant nuo: vis kitu keliu eikit i darbą, vakariene sukeiskit su pusryciais, valgykit 10d. it studentas "caro rūriko" laikais (makaronus), kmiegokit miegmaisy. esu isigijus Tim Ferris "Titanu irankiai: (multi)milijardieriu iprociai ir produktyvumo paslaptys". Ką jie veikia, užsiima kasdien, "nenuprotetu", kad pajustu, kad gyvenimas yra "gražus" nt kai...viską turi.
butent dauguma tu, kurie nenori susirgti, galedami sau leisti viską, gyvena lb griežtai, netgi asketiškai, vien tam...kad visko turedami, nepamirštu megautis. rytais keliasi anksti, geria gerus dalykus (ne vien kavą), dalijasi receptais, rašo dekingumo dienorašcius, būtinai ju dienoatvarkejei joga, meditacija, ar tai...vel kažkas.

tavo MB skaito ką nors?
galit užssimmti kokia labdara...
"Penkta koja" - priima visus savanorius šunis vedžioti po kelias val per dieną. jie ten garduose uždaryti...

juokas juokais, bet be veiklos - smagios - neuronai nyksta, o ko nors mokantis, formuojasi naujos jungtis, ir vualia, žmogus imi kaifuoti.

gal jums padetu ivairios motivational knygos? jei MB išvis skaito? nes dažniausiai, kas lb žiūri tv, neskaito. smile.gif
ar ji skaito angliskai? db pilna geros literatūros, igyk jai skaitykle, ir no problem tada - valtyje ar Portugalijoje, bet kur.

dar dalykas toks, kad dauguma knygu "per lengvos", arba varo ta pat per ta pti, ką galima išties i 2-3 psl sukišti:.
Šiaip lb nemažai skaitau, kažkada buvau užmetusi skaitymus, db vel pradejau.
yra viokiu motivaciniu, bet jos "lengvesnes":
1."How to lose your mind and create a new one"
2. "Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto"
3. "F-ck it" filosofija
4. Siek daugiau.(moterims)
5. labai gera A.Rebula "Moteriškumo paslaptys" (visai nebanali) kaip kad nutinka su kitomis american books.

Kas megstat, paskaitykit Ophros knyga "Mano gyvenimo atradimai". žiauriai lengva, bet žiauriai faina, nes tieisog moteris dalijasi savo....nuogu gyvenimu. Kam patiko ar nepatiko Beatos Tiškevic "Vyvenimas" - man patiko, nes db labai "madoje" nevaizduoti savo gyvenimo "nudailinto", tad patiks ir Ophra. Beatos išpažintis, netgi, sakyciau atviresne.

Kas skaito rimciau, rekomenduoju N.Harari knygas: "Homo Sapiens", "Homo deus" ir " 1 pamoka 21 amžiui".
taip pat "Factfulness; faktu galia" - Idomuciai tikrai patiktu. (apie tai, kaip mūsu protas viską dramatizuoja.)
Nuostabus amerikieciu kalbetojas J. Petersonas ir jo "12 gyvenimo taisykliu."
gal kam pravers šis sąrašas. Bibliotekoj šiu knygu reikia ilgokai laukti, bet pdf gal imanoma atsiusti ar kitaip isigyti.

Dar. Konkretesne tema. Neseniai praejau online kursus ir žiūriu knyga tos pacios autores Stephanie Bennett Vogt. "Jūsu vidine erdve: atsikratykite daiktu ir minciu balasto".
Cia ne vien apie tvarkymąsi. nes "tvarkingi" namai rodo irgi sveikatos lygi. kaip kad ligos - anoreksija, bulimija. Labai idomiu minciu yra. Tvarkingumas, minimalizmas susije su mūsu psichikos būsenomis.

Knyga "5a.m club" - žiaurus niekalas stiliaus prasme, bet šiaip mintis gera: keltis 5-6 ryto, tada gali kalnus nuversti, būtent dauguma "successful people" gultis irgi anksti. pratinuos tą daryti, nes mano režimas dažnai būna "adamsiškas".
Paskutine knyga Ch. Andre: "Triju minuciu meditacija". Butina medituoti visiems. visoms religijoms, ir ateistams. meditacija keicia smegenu strūkturą.
taigi. lavija musu prefontral cortex (prieškaktine smegenu žieve, atsakinga už kūrybiškumą, mąstymą, emocijas, elgesi), ir mažeja migdolinio kūno (reptile brain) itaka. Padeda efektyviau sutelkti demesi, spresti problemas. žodžiu, basic message: juo daugiau esi užsiemes ir gyveni stressful life, juo daugiau medituok. pradek nuo 3. tada ir 10:) imanoma.
nuostabiai veikia.
seniai apie tai svajojau, bet su vaikais jau pradejome nuo šio rudens. jiems patiems irgi naudinga - lengviau išgyvena savo "audras".

kiekvienas teatsirenka pagal save. biggrin.gif
Atsakyti
Jėzau, kiek turi laiko šlamštui skaityti, Given....
Atsakyti

tarkim, kas jei dvi drauges ar viena , neduokdie mirs? ž,ogus - soc.gyvūnas. nesedesi ir neverksi, jei noresi - santykiu bus, ir netgi artimu.
gyvenimas nenuspejamas.

Kai suaugi visomis prasmėmis, tampa gan sunku užmegzti naujas draugystes.Turiu mintyje moterų santykius.Galiu pasakyti iš savo patirties.Viena mano geriausia draugė žuvo, kita išvyko į užsienį gyventi.Nesu labai jau bendraujanti, bet kažkaip kažko ėmė trūkti .Tiesiog gi reikia su kuo nors paplepėti,pasidalinti džiaugsmu ir liūdesiu, pralėkti draugiškai per pardes.Pradėjom bendrauti su viena tokia.Žmogus įdomus, prie meno, tapo.Tapybos darbai tokie su cinkeliu.Kuo artimesni santykiai, tuo labiau pastebėjau,kad ji manimi pradėjo naudotis.Pvz,mano perkamoji galia didesnė.Aš vairuoju.Tai, vis pastebiu,kad sumoku už ją.Tai transporto reikia, tai dar kažkas išlenda.Žinoma pinigų neatiduoda.Nedidelės ten sumos, nenuskursiu,bet kažkoks bendravimas nemalonus paliko.

Gal geriau intike chatinti, vis mažiau nuostolių.

Apie vyrus tas pats Sunku prisileisti labai arti.Yra baimė,kad širdį prispjaudys,pasinaudos.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 08, 09:20)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="given444" data-cid="72496036" data-time="1567921215"><div><p>tarkim, kas jei dvi drauges ar viena , neduokdie mirs? ž,ogus - soc.gyvūnas. nesedesi ir neverksi, jei noresi - santykiu bus, ir netgi artimu.
gyvenimas nenuspejamas.</p><p></p></div></blockquote><p>Kai suaugi visomis prasmėmis, tampa gan sunku užmegzti naujas draugystes.Turiu mintyje moterų santykius.Galiu pasakyti iš savo patirties.Viena mano geriausia draugė žuvo, kita išvyko į užsienį gyventi.Nesu labai jau bendraujanti, bet kažkaip kažko ėmė trūkti .Tiesiog gi reikia su kuo nors paplepėti,pasidalinti džiaugsmu ir liūdesiu, pralėkti draugiškai per pardes.Pradėjom bendrauti su viena tokia.Žmogus įdomus, prie meno, tapo.Tapybos darbai tokie su cinkeliu.Kuo artimesni santykiai, tuo labiau pastebėjau,kad ji manimi pradėjo naudotis.Pvz,mano perkamoji galia didesnė.Aš vairuoju.Tai, vis pastebiu,kad sumoku už ją.Tai transporto reikia, tai dar kažkas išlenda.Žinoma pinigų neatiduoda.Nedidelės ten sumos, nenuskursiu,bet kažkoks bendravimas nemalonus paliko.
</p><p>Gal geriau intike chatinti, vis mažiau nuostolių.
</p><p>Apie vyrus tas pats Sunku prisileisti labai arti.Yra baimė,kad širdį prispjaudys,pasinaudos.
</p>

Hmm, negerai. Draugystėje pinigai neturėtų painiotis. Sykį aš moku kavinėje, kitą sykį ji, čia toks nerašytas susitarimas... jokių skolinimų. Tiesa, ji man katę pardavė pigiau biggrin.gif
Atsakyti

Jėzau, kiek turi laiko šlamštui skaityti, Given....

Skaityti mėgstu, bet va tokio tipo knygų vengiu.Man tai knygos apie nieką, neturinčios  jokios išliekamosios vertės, nebent autoriui ir leidyklai kišenes papildančios.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 08 rugsėjo 2019 - 09:05
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 07, 23:57)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72495991" data-time="1567887220"><div><p>Nemaciau, kad tokius dalykus tvarkytu mokslininkai, nebent tie pradedantys jaunieji (kaip padedejai tu prof). As pati kai pradzuoj dirbau admin darba, tai tvarkiau ir prof visus popierius, pradedant paskaitom, baigiant komandoruotem. Ir pirkimus, o kompus taiso IT skyrius. Darydavom ir spresdavom net tokius dalykus, kur kaip ir prof priklausytu, bet kai kurie ju tokie paplauke, kad gerai, jog ryte su vienodos spalvos kojinemis ateina, ne iki popieriu jiems vartotojo įkelta nuotrauka
Nezinau kaip su daug ilgesniu laiko intervalu, bet finansavima musu srity buvo neblogas, aisku pateiki paraiska lauki, bet praktiskao visad buvo tas finansavimas.
Nors aisku as zinau, kaip kitur yra, ka ir kaip ten gauna doktorantai, profesoriai, galimybes tyrimams, pragyvenimas, bet negali sakyt, kad LT labai jua blogai. Bet gal dar nuo srities priklauso.</p></div></blockquote><p>As maniau, kad LT viskas gerai ir smagu, kad taisyti kompus patiems, lituoti kabelius, kalti dezes ir t.t. - viskas cia normalu, kol neisvaziavau i uzsieni. Tada supratau kaip Lt is tikruju yra sunku. </p><p>Mano grupiokai pasilike Lt neturejo nei is tolo tokiu salygu, kokias as turejau, nes didele dali laiko uzsiimdavo kazkokias pasaliniais dalykais. Ir dar del daugelio priezasciu.</p><p>Nepaisant visko, Lt mokslininkai lb kieti. Su kokia vargsesne salimi palyginus aisku mes turtingi, bet jau tikrai yra kur tobuleti. Ir labai daug. </p>

Tai gal jiems patiko taisyt ir lituot ? biggrin.gif nes pas mus tokiu bajeriu nebuvo.
Dabar kiek zinai visai paaugo dokt stipkes, berods 800,tai kaio Lietuvos vidutinis i rankas. As gal 500 gaudavau. O jei kokiam projekte dirbi, tai ir virs 1000 gauni laisvai.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 08, 10:04)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72496048" data-time="1567923608">
<div>
<p>Jėzau, kiek turi laiko šlamštui skaityti, Given....</p>
</div>
</blockquote>
<p>Skaityti mėgstu, bet va tokio tipo knygų vengiu.Man tai knygos apie nieką, neturinčios  jokios išliekamosios vertės, nebent autoriui ir leidyklai kišenes papildančios.</p>

Jos ir skirtos autoriams užsidirbti pinigų smile.gif
Atsakyti

Tai gal jiems patiko taisyt ir lituot ? biggrin.gifnes pas mus tokiu bajeriu nebuvo.
Dabar kiek zinai visai paaugo dokt stipkes, berods 800,tai kaio Lietuvos vidutinis i rankas. As gal 500 gaudavau. O jei kokiam projekte dirbi, tai ir virs 1000 gauni laisvai.

Nepatiko. Studentai paprastai prirasyti prie projektu. Gauna daugiau pinigu, uztat doktoranturos laika svaisto darydami kazkokias uzduotis projektams, kurios neturi nieko bendro su disertacijomis. Drauge kazkada atsiunte logotipa, tipo isrink kuris geresnis. Ji pati kure logotipa, supranti. PhD studente. Apie ka as ir kalbu. 

Atsakyti

na va. mes patys dedames blokus.
pakeisi mąstymą - viskas keisis.
kažkiek, bent tikrai.

man tai primena daugeli dayku: riba,s kaip rengtis, ka studijuoti, profesija keisti.
megstu skaityti apie užsienieciu, jau pasiekusiu 85+, gyvenimus.
kiek jie keliavo, okesi, keite profesijas...rasdavo draugu
žodžiu, iš-Šviesos, jei ką- grižk i Vln kad ir draugiu. smile.gifbendravimas - didele vertybe. o pinigu visad bus - vienaip ar kitaip.
nebent nori max dideliu babkiu

O kodel as turiu ta mastyma keisti, jei man gerai kaip yra? As tikrai nenoriu dideliu draugysciu darbe. Juo labiau, kad su MB esam labai artimi, snekam apie viska ir kartu turim daug veiklos.

As lyg niekad nesiskundziau, kad man truksta bendravimo...Kodel tureciau i Vilniu grizti? I uzsieni beje isvaziavau ne del pinigu ir dar klausimas kur man finansiskai butu palankiau. Mano motyvacija visai kita buvo. ;) 

Ribas kaip rengtis ir ka studijuoti as sau nustatau pati. Siaip del studiju, 95% aplinkiniu akis verte pacioje pradzioje, nes mane, kad mergaitei ten ne vieta ir isvis nezinojo ka darysiu. Labai sekmingai atlaikiau ju komentarus budama 19ete. 

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 09 08, 09:15)

aš dar pagalvojau vakar:
šalia tv, galit susigalvot bet kokiu ritualu.
viena iš savaiges dienu - pvz - stalo žaidimai. šachmatai. sudoku.
jei db nepatinka, būna, kad su laiku, žiūrek, žmones pamegsta daryt, ko nedare.
kitas vakaras - masažai. out ar darotes patys.
kitas vakaras - pasivaikšciojimas tylomis.

...
tavo MB skaito ką nors?
galit užssimmti kokia labdara...

Labdara - tai jau AUKSCIAUSIAS NUKVAISIMO LAIPSNIS. Jei boba panori uzsiimti labdara, tai aisku pakis labdaringais tikslais i savo gera vieta.
Jau nekalbant, kad normalus vyras ne tam uzdirba pinigus, kad kazkas juos atiduotu kokiems parazitams.

Zmones uzsiima siaip kuryba, tai finansine prasme, turtingi zmones remia ne UBAGUS, o perspektyvius zmones ar organizacijas.

Siaip mes uzsimeme buvom, daznai vazinejom po visa Lietuva apziurinedami namus. Baisu...
Jei sklypas ala sutvarkyttas, tai namas reikia kapitalinio,
ar atvirksciai,
ar aplamai viskas reikia tvarkyt.

Jei ispucuota, tai matosi, kad padaryt be proto pardavimui, ar tiesiog su defektais.

Dar kazkas tokio... Dauguma namu - salia kapiniu, paskutinio ziureto - kapines uz tvoros.
MB bijo numireliu, as nelabai, bet MB pastebejo, kad kapines auksciau, tai i sulini gal tekes numireliu syvai....
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 08, 11:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72496071" data-time="1567926492"><div><p>Tai gal jiems patiko taisyt ir lituot ? vartotojo įkelta nuotraukanes pas mus tokiu bajeriu nebuvo.
Dabar kiek zinai visai paaugo dokt stipkes, berods 800,tai kaio Lietuvos vidutinis i rankas. As gal 500 gaudavau. O jei kokiam projekte dirbi, tai ir virs 1000 gauni laisvai.</p></div></blockquote><p>Nepatiko. Studentai paprastai prirasyti prie projektu. Gauna daugiau pinigu, uztat doktoranturos laika svaisto darydami kazkokias uzduotis projektams, kurios neturi nieko bendro su disertacijomis. Drauge kazkada atsiunte logotipa, tipo isrink kuris geresnis. Ji pati kure logotipa, supranti. PhD studente. Apie ka as ir kalbu. </p>

As dirbau projekte, kuris buvo labai susijes su mano dis. tema. Pas mus bent panasiai ir daro, kad projektai ir dis temos eina panasiai, tai ir studentas turi sau naudos (ir pinigine prasme, ir tyrimus gali atlikt), ir projekte yra kam dirbti. Daznai netgi keliems studentams is vieno projekto buna naudos.
Bet matyt skiriasi ir Lt labai, nes mes tikrai nei kompus taisem, nei kazkokiue logotipus kurem g.gif
Atsakyti