Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Tu neparasei savo ulgi ir svorio. Tu stira
Tidel ir devi tympas su suknele

gelezine logika ir kaip galiu tai paneigti :lol: 

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Lisiteja, aciu! Siandien kibsiu i darbus biggrin.gif

O agurkus, moliugus, cukinijas irgi galima dziovinti biggrin.gif ar bulves lotuliukas.gif
Cukinijos uzsisaldziau siek tiek, gaila saldytuvas ne guminis 🤷‍♀️
Atsakyti

Jei dar turi cukinijų pabandyk pagal šitą.https://www.lamaista...ai-ziemai-33444

Tik aš dar papildomai dedu konservuotų ananasų skardinę.Tą kur 800 gr.Valgom kaip desertą, dedam ant ledų.Nelabai sveikuoliškas receptukas jei ką. :ax:

Agurkus džiovina, tik neteko ragauti.Išdžiovina,pabarsto druska, sumeta į hermetinius stiklainius, ir kažkiek laiko pasilaiko.Sako labai gera alternatyva bulvių traškučiams.

Cukinijos skanu keptos ant grotelių,kaip garnyras prie mėsos.Išbandyta praktiškai.

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 09 04, 08:35)
Jei man pasiūlytų didesnę algą ir važiuoti žuvų skusti į Norvegiją, nevažiuočiau vistiek. Ne tam studijavau ir investavau į save.

bet jei investavai ir net dukart mažiau gauni už savo mylimą darbą/veiklą - ne toks ir dziaugsmas.
gali aišku, viad teigti, kad "dvasiniai dalykai" ir sveikata - svarbiau.
gerai, jei poreikiai mazi, ir iteigi sau, kad tavo laime - ltv vidutinis atlyginimas.
bet vaiku poreikiai? ar kitam padet?
ar siaip sau leist nedirbt... kad negyventum nuo atlgynimo iki atlyginimo. pavyzdys.
mano drauge baige doktorantura, labai plesesi del darbo...ir baigusi...isejo dirbt ant saves. nes dirbdama ant saves gauna du prof atlyginimus. susitiko buvusia kolege, toji pasake, kiek univere uzdirba. graudu.
suprantu puikiai: nesinori vien dirbti, norisi ir uzdirbti.
p.s.palyginimui: tais laikais destytoju atlyginimai zymiai mazesni už mokytoju.

labas rytas. smile.gif

mudvi su drauge pasikalbam. kaip per ta at laika uditb dvigubia ar trig daugiau. kad laisalaikis nenukentetu.
atmenat, Leksa ar kita nare cia forume parase posta:
"Nedirbi? Ne. nenoriu kad darbas mano laisvalaikiui maišytu."
aišku, cia joke'as. smile.gif
dirbti reikia vien del smegenu, ne tiek del saviraiškos. išvis, kad būtum žmogus. jei ne dirbti, tai kaip nors kitaip darbinti smagenis. skaityti, lankyti kursus, mano sesuo tiek privardino, kokiu amatu ar noretu išmokti - kad keista, kai žmones dejuoja, kad ltv nera kas veikt. smile.gif
skaiciau vieno ltv milijonieriaus interviu:
"Dirbu, kad neprarasciau gyvenimo skonio. nors galeciau sau eisti nedirbti. kitu atveju būtu visai blogai. Nes kai visko nori - neturi, negali sau leisti. o kada jau viską turi pinigus), ta jau nieko nenori."
tai vat gi smile.gif
Vienas pažistamas man sakydavo: aš gali sau tiek leist (ir laiko sąnaudu prasme), kad užsinorejęs, šast iš kauno i Vln kavos galiu nuvarty išgert. ir atgal.
db galvoju: po kurio laiko net ir tas pasidaro neidomu, o kas tada...
Idomucia, ar nenori paištyis i mln gretas? tu toks ambicingas.... pats pamatytum, ar pakilus pajamoms prisidetu laime, dingtu depresijos.
i save kai žiūriu atgal - pinigai ir laimes pojūtis koreliuoja tik iki atatinkamos ribos. esam diskutave su broliu, esam skaite apie tas kreives filosofiniuose veikaluose.
Atsakyti
Given,
Galiu tiek pasakyti,, kaip ir daug kur, taip ir uni, jeigu dirbsi, uzsidirbsi. Jeigu zmogui atrodo gana atbubenti studentams metai is metu ta pacia medziaga, tai tiek ir gausi.Bet mano manymu geras destytojas eina su naujovemis, domisi, dalyvauja konferencijose, daro tyrimus savo srityje, dalyvauja projektuose, raso straipsnius ir tt. Tokie uzdirba tikrai neblogai, tiek prof, kurie jau turi idirbi, tiek jaunieji, kurie turi daug energijos ir ideju. Cia is asm ir aplinkos patirties smile.gif
Man atrodo ir mokytojai gali visur dalyvauti, tobuleti.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2019 09 07, 09:32)
Idomucia, ar nenori paištyis i mln gretas? tu toks ambicingas.... pats pamatytum, ar pakilus pajamoms prisidetu laime, dingtu depresijos.
i save kai žiūriu atgal - pinigai ir laimes pojūtis koreliuoja tik iki atatinkamos ribos. esam diskutave su broliu, esam skaite apie tas kreives filosofiniuose veikaluose.

Laime vs pinigai yra labai netiesine priklausomybe.
Kai nepatenkinami butini poreikiai, tai tie pinigai labai svarbus, po to dar sakysim malonumu poreikiu patenkinimas atnesa pakankamai laimes.
O va toliau prasideda sritis, kur daug daug pinigu teatnesa labai nedaug ir labai laikinos laimes.

Dar... pinigus reikia moketi leisti, tada ju reikia ZYMIAI MAZIAU. Aisku ju reikia, bet kelis kartus maziau gali atnesti vienoda pasitenkinima.

Man milijonas nzn ar laimes atnestu, nera ka uz ji pirkti, gyveenimas darosi panasus i gyveenima prie ruso, kur uz rublius nedaug ka galeejai nupirkti. Ziguliai, kooperatinis butas ir sodas vos ne buvo svajoniu virsune. Aisku buvo galima ieskotis Volgos, kokio namo, bet tai pridedavo labai nedaug o kainuodavo tiek, kad susidomdavo spec. tarnybos.
Tai optimaliausia buvo Ziguliai, kooperatinis butas ir sodas...

Ko as sau neleidziu? Senai valgiau juodu ikrru.. labai jau brangus, gaila pinigu. Unguriu retai perkam, iskelta kaina, na karta i meetus du. Uztai ersketai rukyti - salyginai nebrangus.
Automobilis? Na koks skirtumas koks jis, svabu vaziuoja o toliau Portugalijos - neelabai nuvaziuosi su bet kokiu.

Jurine jachta gal domintu, bet kiek laiko ji dziugintu?
Atsakyti

Kažkuri čia minėjo,kad į pedagoginį stoja tik visiški lūzeriai.Dalis tiesos yra.Yra tokių,kad neduok tu dieve :oh: 

Bet,man teko sutikti mokytojų, tikrų šviesulių.Asų savo srityje, puikių psichologų.Dar ir dabar su malonumu bendrauju su savo lituaniste.Griežta buvo,laužė nežmoniškai, bet išmokė tikrai gerai.Nuo žmogaus pašaukimo daug kas priklauso.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 07, 10:16)
Dar ir dabar su malonumu bendrauju su savo lituaniste.Griežta buvo,laužė nežmoniškai, bet išmokė tikrai gerai.Nuo žmogaus pašaukimo daug kas priklauso.

Lietuviu kalba niekam nereikalinga, nebent turguje ar riietis cia SM forume. Baigsis ES fondu pinigai ir lietuviu kalbos dar maziau reikes, nes neebus ka dalintis
Papildyta:
Vakar viena maza svajone igyvendinau. Buvo Lazdiju rajone su reikalais, tai apsilankeem Lenkijoje (apsipirkti), o atgal grizome keliu kur senai galvojau pravaziuot. Rusu laikais kai dar nebuvo Lazdiju muitines, tai domejausi, kokie keliai yra i Lenkija.
Man paaiskino, kad yra kelias Vilnius Varena Merkine Kapciamiestis Lenkija, kuris laikomas kariniams tikslams.

Tai vakar juo vaziavau. Kelias statytas dar caro ir po to netaisytas. Lenkijos pusejee dar nieeko tiesiog toks zvirkelis kur viduryje tas senas caro kelias, o ivaziavus i Lietuva, tai kelias pasidaro kaip fronto, viduryje kelio bombu ismustos duobes, gal 1 pasaulinio karro, o gal 2 pasaulinio karo laiku ir reikia jas apvaziuot. Kai tas kelias baigesi, tai lauke Lietuvos pasienieciu automobilis...

Nu klaikuma
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 09 07, 10:16)
<p>Kažkuri čia minėjo,kad į pedagoginį stoja tik visiški lūzeriai.Dalis tiesos yra.Yra tokių,kad neduok tu dieve doh.gif 
</p><p> Bet,man teko sutikti mokytojų, tikrų šviesulių.Asų savo srityje, puikių psichologų.Dar ir dabar su malonumu bendrauju su savo lituaniste.Griežta buvo,laužė nežmoniškai, bet išmokė tikrai gerai.Nuo žmogaus pašaukimo daug kas priklauso.
</p>

As irgi turejau puikia lituaniste. Buvo tikra ragana, jos visi nekente arba bijojo, bet nuostabi mokytoja, siandien ja prisimenu kaip geriausia. Dar buvo dailes smagi labai, bet grieztumo jai truko.
Nors vaiko protui daznai sunku vertinti, suauges labiau mato mokytojo "trukumus"
Universitete panasiai zinokit, is n destytoju kaip tikrai su mokiniais studentais gebancius puikiai bendrauti galima i ardinti vos 2-3,o susiduri per keleta metu net ne su desimtimi. Pvz turejau viena destytoja, kuris toks tobulas diplomatas, kad atsimenu is jo kabineto iseidavau visa pakyleta, nors mano darbas sudirbtas, bet as ji su entuziazmu taisydavau biggrin.gif
Atsakyti

Given,
Galiu tiek pasakyti,, kaip ir daug kur, taip ir uni, jeigu dirbsi, uzsidirbsi. Jeigu zmogui atrodo gana atbubenti studentams metai is metu ta pacia medziaga, tai tiek ir gausi.Bet mano manymu geras destytojas eina su naujovemis, domisi, dalyvauja konferencijose, daro tyrimus savo srityje, dalyvauja projektuose, raso straipsnius ir tt. Tokie uzdirba tikrai neblogai, tiek prof, kurie jau turi idirbi, tiek jaunieji, kurie turi daug energijos ir ideju. Cia is asm ir aplinkos patirties smile.gif
Man atrodo ir mokytojai gali visur dalyvauti, tobuleti.

Tu cia kalbi apie tuos, kurie salia destymo dirba mokslini darba ir dar prisiduria is

projektu. Tikrai galima normalia alga uzdirbt, bet kiek as tokiu maciau, tai jie laisvalaikio neturi. Kruvis beprotiskas. Dar turbut proklauso nuo srities, bet tarkim pas mane, mokslininkas turi draskytis del fondu pinigu ir tik juos gaves gali pirkt iranga ir daryt kazkokius tyrimus. 

As abejoju, ar noreciau taip gyventi, kaip tie, kurie sugeba Lt oria alga susirinkt...Gal aplink mane buvo kokie maniakai-darbokolikai ir del

to vaizdas iskreiptas. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 09 07, 10:38)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72495617" data-time="1567839418"><div><p>Given,
Galiu tiek pasakyti,, kaip ir daug kur, taip ir uni, jeigu dirbsi, uzsidirbsi. Jeigu zmogui atrodo gana atbubenti studentams metai is metu ta pacia medziaga, tai tiek ir gausi.Bet mano manymu geras destytojas eina su naujovemis, domisi, dalyvauja konferencijose, daro tyrimus savo srityje, dalyvauja projektuose, raso straipsnius ir tt. Tokie uzdirba tikrai neblogai, tiek prof, kurie jau turi idirbi, tiek jaunieji, kurie turi daug energijos ir ideju. Cia is asm ir aplinkos patirties vartotojo įkelta nuotrauka
Man atrodo ir mokytojai gali visur dalyvauti, tobuleti.</p></div></blockquote><p>Tu cia kalbi apie tuos, kurie salia destymo dirba mokslini darba ir dar prisiduria is</p><p>projektu. Tikrai galima normalia alga uzdirbt, bet kiek as tokiu maciau, tai jie laisvalaikio neturi. Kruvis beprotiskas. Dar turbut proklauso nuo srities, bet tarkim pas mane, mokslininkas turi draskytis del fondu pinigu ir tik juos gaves gali pirkt iranga ir daryt kazkokius tyrimus. </p><p>As abejoju, ar noreciau taip gyventi, kaip tie, kurie sugeba Lt oria alga susirinkt...Gal aplink mane buvo kokie maniakai-darbokolikai ir del</p><p>to vaizdas iskreiptas. </p>

Na tas tiesa, nera tai darbas nuo 8 iki 17,bet nepasakyciau, kad dienos sviesos nematai. Nors yra ir tokiu zinoma, visur ju yra, net mano paskutiniajame darbe buvo. Cia jau labiau darboholikai "savo noru".
Atsakyti

Lietuviu kalba niekam nereikalinga, nebent turguje ar riietis cia SM forume. Baigsis ES fondu pinigai ir lietuviu kalbos dar maziau reikes, nes neebus ka dalintis

Manau,kad tokie nihilistai ir bambekliai kaip tu neturi ateities.Niekur, nei LT, nei EU, nei kur kitur.Lietuvių kalba gyvavo, kai niekas dar nei apie jokias sąjungas ir fondus negalvojo, gyvuos ir toliau.Žinoma, jei tokių kaip tu daugiau neatsiras.

Atsakyti