Man asmeniskai baisus tokie receptai...
Noreciau kazko is tarybiniu laiku valdisko " ikra baklazanovaja", bet nk normalaus nemeta
tai as ta ir sakau, krikscionybe pasistenge, inese savus ivaizdzius geriem dalykam, juos perkeite, kaip kitiap butu degine tas moteris ant lauzo, taip ir pasiliko zmoniu samoneje tokie ivaizdizia. Ivaizdiz labai galinga jega, taip pat minties jega.
Prie ko čia krikščionybė, jei pvz mūsų gatvėje gyveno bobšė bjauri kaip karas.Per ją ir kaimynams gyvenimo nebuvo, vaikų baisiai nekentė,nei naminių gyvūnų,nieko nemylėjo,dar suaugę šnabždėdavo,kad ji abortus nelegalius darydavo.Kortomis moterys eidavo burtis.Ir visa tai jai netrukdė sekmadieniais eiti bažnyčion.
Tai prie ko čia krikščionybė?Juk pagal katalikų dogmas ji nuodemes darydavo.Kaip žiūriu ne itin gaudaisi šiuose dalykuose.
Bandyk cukines šaldyti, ir paskui galima jas troškiniams ir sriuboms naudoti
.Dariau kažką su ananasais ir paprikomis, bet žiūriu,kad niekam nieko nebereikia, tai ir mečiau niekais užsiimti.
Nu ką - vis dar matuojatės papais?
Ateisiu, kai pradesit putėmis matuotis
Aha, ateik, ateik, o tai ko tai labai jau ramu pas mus paliko
Klasikinė sovietinė "ikra" (ieškant receptų lietuviškai, gal labiau tiktų žodis "tyrė", gal "padažas" arba "pagardas"?) taip ir būdavo gaminama, tik ne su majonezu (ir iš kur jo buvo gauti?) ar kečupu (nes brungus), o su namine pomidorų tyre, nes tokios parduotuvėse nebūdavo. Virti reikia ant lėtos ugnies. Na ir virti reikia ilgai, beveik tiek, kiek uogienes. Kiek, gerai nepamenu, bet tikrai virš valandos.
Dariau kažką panašaus, tingėjau stovėti visą valandą prie puodo, todėl dėjau uogienių tirštiklio.Gavosi puikiai