Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:01)
ar sakiau, kad niekada ar jus cia kiap ir viska kitka apie mane susigalvojot? saugojomes, kol buvom nesusituoke, isbandem viena kart ir gumutes, fui, nezinau kaip zmones jas pakencia  biggrin.gif

Man pasimylejimas turi buti geras o nebelkoks bele butu. cia gal nuo zmogaus priklauso. Kazkam tinka ir mcdonoldose valgyti a rpanasu maista, kai kas nori auksciausios klases restoranu  biggrin.gif
Jei moetris vartoja kt, ji isvis nepatiria vaisingu dienu ir kaifo. Vienu zodziu is kurios puses beziuresi uz viska sava kaina, bijai vaiku, maziau malonuo patiri, dar ir salutinius poveikius turi kentet nuo hormonu pvz.  unsure.gif o jei dar bijot ir LPL tai is vis net nezinau....... unsure.gif

Vartojai kt, kad zinai kaip buna? Ar knygutej paskaitei? bigsmile.gif
As tau galiu atsakyti. Mano kt stazas gana mazas palyginti su vaisingu gyvenimo periodu. Jokie ten malonumai tikrai nesikeicia.

Bet tu jau tokia mokytoja, tokia sventoji musu..
Reki, kad gyvenimas be santuokos zema, bet pati sumetei skidurus nesusituokus, seksa pradejai nesusituokus.
Reki,kad saugojasi paleistuves, o pato saugojaisi.
Kokia cia teise turi moralizuot ar sprest, kas blogai ir kas gerai, kai psti tupo ant to paties laiptelio?

O del sakei ar nesakei, tai se tau i marmuze tavo pacios zodziai:
Ar dabar ginsies eilinikart, kad buvai ne taip suprasta? mirksiukas.gif

QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 06, 19:49)
: as is vis nesinaudoju tokiais issireiskimais kaip saugojimasis, nes nera nuo ko saugotis man, o va planuoti, tai planavau vaiku pradejima.

Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:09)
o tu ka tokiu moteru nesutikusi gyvenime?  blink.gif Mano geriausia drauge tik viena taip turi ir ka?
nelabai suprantu , ko cia stebetis?
Jus kazkaip nei nepagalvojat, kad ir vyrai tame dalyvauja? 

Aiskku dalyvauja

Ar tu neskaitai, kad pries laika istraukt ar visai nebaigt yra vienas is saugojimosi budu?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 23, 08:51)
Na butu baisu nesisaugot ir spelioti vis, kiek smarkiai as cia esu vaisinga, vat pastosiu ar nepastosiu. Geriau but tikrai, ir vaikus isileist i savo gyvenima, kada tikrai norisi. Yra kam ju visada norisi, yra kam visai nesinori.
Kazin, ar lutuke baisiai dziugautu pastojus, kai vyras lake ir trankesi po barus, kai finansams buvo sikna, o ji dar su dviem vaikais i Airija isleke? Turbut pats "tinkamiausias" laikams vaikams ane,
Pati jau susipainiojus tarp savo sneku. Viena diena kalba, kad NIEKAIP nesisaugo, nieko nenaudoja, paskui jau apie kazkoki "pasireguliavima" sneka, planavima. Logikos spragos. Vaikus dauguma PLANUOJA, naudodami APSISAUGOJIMO PRIEMONES. O tos priemones gali but ir hormonines ir ne, maziau ar daugiau veiksmingos. Bet tai YRA apsaugos priemones. Galit bb vadint pyragu, bet bus bb vistiek.
Sakyt, kad "panorejau ir atejo tie vaikai" is kliedesiu pasaulio. Tas pats kaip as pasakyciau noriu kad nukristu 15kg,pyst ir nukrenta nieko nedarant, toliau spurgas kemsant  biggrin.gif

Nu bet matai, kai neturi tokiu baimiu tai ir klostosi gyvenime viskas ,kaip turi klostytis mirksiukas.gif

kodel nieko nedarant? ne is sventos dvasios gi pastojau lotuliukas.gif

bet gerai jums kontraceptiku pramone isplove smegenis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:16)

bet gerai jums kontraceptiku pramone isplove smegenis.  biggrin.gif

As irgi geriu ir kazkas keiciasi jei geri arklinem dozem, tai paderini ir vel gerai
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 08 23, 09:14)
Aš tai  niekaip nesuprantu,kodėl toks gajus šis mitas.Jei maitinsi tai nepastosi.Bent kelios mano draugės bežindydamos užsikabino.

as gi nesakiau, kad nepastosi, zinoma galima as ir pati pastojau su antru zindydama, TIK sansu pastoti sumazeja ryskiai, ir su kiekveinu gimdymu jis dar labiau mazeja, nes ir metai bega..... ypac kol issimtinai tik zindai labai mazia sansu pastoti. Ta prasme kuo ilgiau ir dazniau zindai tuo maziau sansu, pasidare tarpai ilgesni nei 4-6 val, jau suteikia sansa pastoti greiciau. laktacija slopina naturaliai vaisinguma, bet zinoma jo nenutraukia, del tam tirku butent hormonu issiskyrimo.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 23, 09:20)
Taip hormonai veikia. Kol zindai, nei norisi labai, nei malonumo daug.

nepasakyciau, pradzioje primus menesius, aisku, nelabai ir norisi ir kraujuoji dar, o paskui tikrai malonumo ne maziau.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 11:21)
Labai greit tie vaikai uzauga. Siaip as pati mastau kaip ir tu, todel tik vieno ir norejau. Kai mazas buvo, vyras siule dar, na man geriau buvo vienam viska, nei kazko nedaduot, ribot. O kai jau materialiai viskas gerai, jau nebetinkamas laikas daugiau.
Tiek tu tiek as butumem drasiai  uzauginusios daugiau.

o jau su dveim butum bankrutavusi? bigsmile.gif
viena vaika sunkiau ismokyti dalintis, empatijos ir t.t. nes apie ji kaip visatos centra visi sokineja daznai...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 23, 12:38)
Ar galima pasmalsauti kodel? ax.gif  Ir kokiu budu stebi?

Kad tų dešimties neprigimdyčiau biggrin.gif
Kaip minėjau, su pirmu vaiku pastojau išsyk, kai tik nusprendėm nebesisaugoti. (O irgi buvau prisiklausius tokių kliedesių, kad reikės kokį pusmetį bandyt, kol pavyks, bla bla bla...). Po gimdymo po tų 6-8 savaičių nueinu pasitikrinti, irgi tokia visa užtikrinta, kad aš maitinu pagal vaiko poreikį, dar dviejų mėnesių vaikui nėr, o gydytoja apžiūrėdama tik - jums jau ovuliacija įvykusi blink.gif
Teko kažką spręsti. Dėl KT vyras griežtai užprotestavo, kiti variantai irgi atkrito dėl vienokių ar kitokių priežasčių. Ir nutarėm bandyti išmokti NŠP (ne kalendorinio skaičiavimo, o viso komplekso požymių stebėjimo, kuris aiškiai rodo, kada įvyksta ovuliacija). Nutarėm, kad jei jau nepasiseks kažkas, pasirodys nepatikimas tas NŠP ir pastosiu vėl, ne taip jau ir baisu - vis tiek norėsim kada nors antro vaiko. Bet viskas pasiteisino, daugiau kaip 10 metų saugomės tik taip, o be kita ko, visada tiksliai žinau, buvo šį ciklą ovuliacija, ar nebuvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:09)
o tu ka tokiu moteru nesutikusi gyvenime?  blink.gif Mano geriausia drauge tik viena taip turi ir ka?
nelabai suprantu , ko cia stebetis?
Jus kazkaip nei nepagalvojat, kad ir vyrai tame dalyvauja?  bigsmile.gif
Papildyta:

Na taip, nebent vyras nevaisingas arba vos vaisingas, tada taip. Visos mano pažįstamos ar draugės vienaip ar kitaip saugosi. Tik vieną ne, kuri arba nevaisinga arba jos vyras nevaisingas, nes vaikai negauna, bet tragedijos nedaro
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:16)
Nu bet matai, kai neturi tokiu baimiu tai ir klostosi gyvenime viskas ,kaip turi klostytis  mirksiukas.gif

kodel nieko nedarant? ne is sventos dvasios gi pastojau lotuliukas.gif

bet gerai jums kontraceptiku pramone isplove smegenis.  biggrin.gif

Tai kodel saugojaisi ir net gumytes naudojai?
Vaikai gi toks geris, ar per daug niezejo pute pries vestuves?
Kitas moralizu9ji, bet pato tam paciam sude?
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2019 08 23, 12:26)
Net aš, prie SM prisijungdama gal kas kokį pusmetį, jau kelintą kartą matau, kaip tu šitą temą periodiškai tampai. Smagu buvo stebėti, kaip nė viena nekimba ant tavo kabliuko  bigsmile.gif Tik tiek
Aš ŽINAU! 10 metų stebiu savo vaisingumą. Per 10 metų neturėjau nė vieno neovuliacinio ciklo.
Abu vaikai pradėti pirmą ciklą, kai suplanavom / nepasisaugojom.
Žindžiau išimtinai tik MP pilnai pagal vaikų poreikį iki 6 mėn., tačiau abu kartus vaisingumas atsistatė po 2 mėnesių po gimdymų. Vienu atveju gavau netgi ultragarsinį to patvirtinimą iš gydytojos, kad ovuliacija įvykusi.
Nesisaugodama ir pasikliaudama žindymu, laisvai galėjau turėti pametinukus. Net dabar, kai man 35+, beveik garantuoju, kad dar spėčiau tuos 8 trūkstamus iki dešimties pagimdyt.

Dabar sakyk, kodėl TAVO (ne)vaisingumas turėtų būti etalonas? Kodėl ne mano?  Pagal kitų dalyvių pasisakymus sprendžiant, aš arčiau vidurkio negu tu  rolleyes.gif

matai sakoma kas zmogui aktualu ta ir stebi, ta ir mato, cia daugelis temu periodiskai kartojasi, meile, seksas, apsauga, vaikai, vyrai , nepastebejai kitu? pvz apie meile nesenai kalbejom mirksiukas.gif

Ovuliacija nera garantija pastojimo,nezinojai? Kaip saugotes?

O kur sakiau, kad kazkas kazkaip su mano pastojimais ar mano gyvenimu turetu lygintis? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 08 23, 11:59)
tai ko nesigimdei? biggrin.gif
ir ko rėki Lutukei ką ji savo vaikams paliks? pasirodo, ir daugiau galėtų turėt ir palikimai bei materializmas jau nesvarbu biggrin.gif
matai kiap lengva tave durnelą pagaut? biggrin.gif
Papildyta:

nu biggrin.gif
tuoj dar pasakys, kad pas mamą ir gyvena biggrin.gif

Ner nei vienos dienos be nuspirtos dvarniaškos isteriju.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 08 23, 12:44)
Lutuke yra rašiusi, kad ovuluacija jai tik kelis kartus per metus.

NE NERASIAU mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 08 23, 13:25)
Mano galva, tai irgi iš dalies mitas. Taip būna gal tik pačioje pradžioje, bet vėliau, kai laktacija susitvarko, būna taip pat, kaip anksčiau, tik be tam tikrų niuansų (arba su, kaip pažiūrėsi).

taip smile.gif
su niuansais, kad pienas gali begti biggrin.gif juokaujus, siaip nebega, kai jau viskas susitvarke biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 13:04)
ar sakiau, kad niekada ar jus cia kiap ir viska kitka apie mane susigalvojot? saugojomes, kol buvom nesusituoke, isbandem viena kart ir gumutes, fui, nezinau kaip zmones jas pakencia  biggrin.gif

Melage tur but
Aiskinai kad seksas turi buti tik priemus Santuokos sakramenta. Santuoka visada rasei is didziosios. Net paaiskinai kodel taip rasai - nes tau labai svarbu.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 08 23, 14:07)
Visi megsta gerus dalykus, bet ne visi terorizuoja savo sutuoktinius, kad tik tokiu gauti.
Gal kas megsta top gurmaniskus patiekalus, bet pasakyti zmonai, kad arba isverdi KAZKA TOOOKIO arba aplamai neesiu tavo slampsto butu patys suprantat...
O va pati vyrrui gali sakyti: "Geras arba jokio", kaip kokia cariene muzikui

o kodel tu man tai rasai??? blink.gif mano vyras geras meiluzis ir abu mylimes, kaip kiek abiem reikia tongue.gif
Tu gal cia is savo kokios skaudzios patirties, tau kazkas nedave ir uzsiciklinai? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 08 23, 14:10)
Esam visos tokiu sutike. Tos moterys/poros vadinamos nevaisingomis.

Nelabai suprantu, kam man tu cia cituoji , manai nezinau , ka medicina tuo atveju sako? biggrin.gif
Kazin tik kaip nevaisingos moterys susilaukia vaiku? biggrin.gif
Atsakyti