Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(-burbanti- @ 2019 08 23, 11:31)
As nieko nesakau,  bet gimdyti reikia su galva. Jei vaikai turi nesioti vieni kitu rubus ir  mokykloje is ju juokiamasi,  kai yra  amzinas kapeiku skaiciavimas -  negaliu surelio nupirkti uz 2 litus,  uztenka tik baronkai, tai koka pas motina turi buti šalta širdis gimdyti ir gimdyti?
Papildyta:

Nori pasakyti,  kad vaikas,  budamas jau suaugusiu,  neatsimins tos biednystos,  kurioje uzaugo?
Papildyta:

Nu...isvardink ka tu suteikei? Seip del idomumo.

Neaugau prabangiai labai, nesiojau ir is 2hando rubus, o maniskiai atitekdavo sesei daznai (as pirma esu). Turejom stoga, valgyt, apsirengt, bet be kazkokios prabangos ypatingos. Manau, maniske dabar visko daugiau turi, o taviskis dar daugiau. Vis tik esu isitikinus, kad vaikai prisimena ne materialius dalykus daug labiau. Bent as tikrai neatsimenu su apmaudu, kad ten kazkokiu brangiu batu nenupirko ar i gera koncerta nenuvede. Bet prisimenu emocinius.
Kazkaio netikiu, kad vaika gali traumuot kuklesnis gyvenimas, kur mama myli ir rupinasi, ir ne kasdien ant stalo dangiski migdolai. Sutikciau nebent, kai jau ten baisi situacija, alkoholizmas, maistas keiciamas i buteliuka, vaikao savaitem nesiprausia - va tokiems nereik gimdyt tikrai.
O vaiku patycios ir suaugusiu sokinejimas del to, tai tik rodo, kokia sudaiktejus visuomene. Ne perkant spresti reikia, o perkainojant vertybes savo ir vaiku galvelese.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 11:08)

Burba, tu pagalvok, kaip turetu jaustis tavo vaikas, noredamas kur islekti su draugais ar pasikviesti panele i kavine -
" Maaaamaaaa, duok pinigu"

Daug pramogu dabar organizuojama tikslu islupti pinigus beveik uz nieka. Tokiu pramogu reikia vengti, nebent jau turit tiek babkiu, ad jums vienodai.
Sukuriama tam tikra aplinka, kur beprasmes islaidos pasidaro garbes zenklu - Reikia vengti tokiu aplinku draugu.
Rubai turri savo paskirti, mobilus telefonai turi savo paskirti, automobiliai turi savo paskirti.
Visuomeneje, kur daug zmoniu leidzia pinigus tik tam kad pasirodytu - yra labai nesunku taupiai ir nebrangiai gauti kokybiskus daiktus ar paslaugas.
Isleisti pinigus (protingai ir naudingai) pasirodo, kad reik ne maziu ziniu nei juos uzdirbti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 08 23, 12:05)
Daug pramogu dabar organizuojama tikslu islupti pinigus beveik uz nieka. Tokiu pramogu reikia vengti, nebent jau turit tiek babkiu, ad jums vienodai.
Sukuriama tam tikra aplinka, kur beprasmes islaidos pasidaro garbes zenklu - Reikia vengti tokiu aplinku draugu.
Rubai turri savo paskirti, mobilus telefonai turi savo paskirti, automobiliai turi savo paskirti.
Visuomeneje, kur daug zmoniu leidzia pinigus tik tam kad pasirodytu - yra labai nesunku taupiai ir nebrangiai gauti kokybiskus daiktus ar paslaugas.
Isleisti pinigus (protingai ir naudingai) pasirodo, kad reik ne maziu ziniu nei juos uzdirbti.

Na cia sutinku 100 proc drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 22, 22:50)
Papildyta:

ir kas tame blogo? kazkokia tabu tema apie kuria negalima kalbeti?

Net aš, prie SM prisijungdama gal kas kokį pusmetį, jau kelintą kartą matau, kaip tu šitą temą periodiškai tampai. Smagu buvo stebėti, kaip nė viena nekimba ant tavo kabliuko bigsmile.gif Tik tiek

QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 00:26)
Tu to nezinau, tu nezinai, ar jei neissaugotum turetum daugiau, tik speji.

Aš ŽINAU! 10 metų stebiu savo vaisingumą. Per 10 metų neturėjau nė vieno neovuliacinio ciklo.
Abu vaikai pradėti pirmą ciklą, kai suplanavom / nepasisaugojom.
Žindžiau išimtinai tik MP pilnai pagal vaikų poreikį iki 6 mėn., tačiau abu kartus vaisingumas atsistatė po 2 mėnesių po gimdymų. Vienu atveju gavau netgi ultragarsinį to patvirtinimą iš gydytojos, kad ovuliacija įvykusi.
Nesisaugodama ir pasikliaudama žindymu, laisvai galėjau turėti pametinukus. Net dabar, kai man 35+, beveik garantuoju, kad dar spėčiau tuos 8 trūkstamus iki dešimties pagimdyt.

Dabar sakyk, kodėl TAVO (ne)vaisingumas turėtų būti etalonas? Kodėl ne mano? Pagal kitų dalyvių pasisakymus sprendžiant, aš arčiau vidurkio negu tu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jazza @ 2019 08 23, 12:26)

Aš ŽINAU! 10 metų stebiu savo vaisingumą.

Ar galima pasmalsauti kodel? ax.gif Ir kokiu budu stebi?
Atsakyti
Lutuke yra rašiusi, kad ovuluacija jai tik kelis kartus per metus.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 10:15)
Tu burbiacka labai materialiste esi. Aisku apie kokius asocialus nesnekam, kurie peri kas met, bet seimos, turincios 3-4 vaikus laimingos savaip. Pvz kokios sventes, visi vaikai suvaziuoja, anukai laksto.

tai ko nesigimdei? biggrin.gif
ir ko rėki Lutukei ką ji savo vaikams paliks? pasirodo, ir daugiau galėtų turėt ir palikimai bei materializmas jau nesvarbu biggrin.gif
matai kiap lengva tave durnelą pagaut? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 08 23, 10:41)
Pasaku nesek cia mums kad visos trys sulekiat su seimomis pas tevus kiekviena sestadieni sekmadieni praleisti.Tu cia mus kuo laikai?

nu biggrin.gif
tuoj dar pasakys, kad pas mamą ir gyvena biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 23, 10:20)
Taip hormonai veikia. Kol zindai, nei norisi labai, nei malonumo daug.

Mano galva, tai irgi iš dalies mitas. Taip būna gal tik pačioje pradžioje, bet vėliau, kai laktacija susitvarko, būna taip pat, kaip anksčiau, tik be tam tikrų niuansų (arba su, kaip pažiūrėsi).
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 23, 07:03)
Is kur tu zinai? bigsmile.gif  Juk sakei, kad niekada nesisaugojai?

ar sakiau, kad niekada ar jus cia kiap ir viska kitka apie mane susigalvojot? saugojomes, kol buvom nesusituoke, isbandem viena kart ir gumutes, fui, nezinau kaip zmones jas pakencia biggrin.gif

Man pasimylejimas turi buti geras o nebelkoks bele butu. cia gal nuo zmogaus priklauso. Kazkam tinka ir mcdonoldose valgyti a rpanasu maista, kai kas nori auksciausios klases restoranu biggrin.gif
Jei moetris vartoja kt, ji isvis nepatiria vaisingu dienu ir kaifo. Vienu zodziu is kurios puses beziuresi uz viska sava kaina, bijai vaiku, maziau malonuo patiri, dar ir salutinius poveikius turi kentet nuo hormonu pvz. unsure.gif o jei dar bijot ir LPL tai is vis net nezinau....... unsure.gif

Bet kiekveinai rinktis paciai, nes tik jai su tom pasekem ir gyventi...
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 07:55)
Tai pas tave jau menopauze, kad nepastosi?

O ko nerasai apie ta atveji kai persileidai? Tada buvo planuose ar netyciukas?

aisku ne menopauze, bet po 40 pastoti tikrai mazia sansu, tu ka visai nesivieti tais klausimais?

o tai kodel tureciau dabar pasakoti? kodel tau tai idomu? blink.gif netyciuku nera pas mane vaiku, kaip galima myletis netycia, kvailas isireiskimas lotuliukas.gif Bet pastojau jau po santuokos, jei jau taip tau ciekaunu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 08:22)
Lutuke nemoka ne tik lietuviu, bet ir su matematika blogai. Tiek uoste mano klyna ir nemoka skaiciuot - mirena pas mane nuo 2015. 4 metus paleistuvavau, pries du men istrauke.

???? as minejau kazkada kiek laiko tu vartoji KT????? ka cia susapnavai sianakt? biggrin.gif
Ar cia siaip neradai kaip pasigirti tuom?

Galli buti, kad tu vis agyvenima paleistuvauji, nebuk tokia optimistiska del saves lotuliukas.gif

Bet tai ziurek visiskai sutampa su tavo protelio suskystejimu, kas matosi forume, po metu vartojimo prasidejo salutiniai poveikiai.... unsure.gif

Mylimuke kiek tu naudoji?

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 23, 14:04)
Man pasimylejimas turi buti geras o nebelkoks bele butu.

Visi megsta gerus dalykus, bet ne visi terorizuoja savo sutuoktinius, kad tik tokiu gauti.

Gal kas megsta top gurmaniskus patiekalus, bet pasakyti zmonai, kad arba isverdi KAZKA TOOOKIO arba aplamai neesiu tavo slampsto butu patys suprantat...

O va pati vyrrui gali sakyti: "Geras arba jokio", kaip kokia cariene muzikui
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 08 23, 08:30)
Lut niekaip nesisaugo, laisvai sexuoja,  bet nepastoja, bet yra vaisinga. Ir niekaip nesupranta, ko čia visos stebimės biggrin.gif

o tu ka tokiu moteru nesutikusi gyvenime? blink.gif Mano geriausia drauge tik viena taip turi ir ka?
nelabai suprantu , ko cia stebetis?
Jus kazkaip nei nepagalvojat, kad ir vyrai tame dalyvauja? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 08 23, 08:36)
Tai koks tas viduriukas pas individus turetu bit? Kiek vaiku pagal tave individui reikia turet?
O su augalais kas?
Papildyta:

Arba nesimyli arba tada vyras nevaisingas kad sitaip.

viduriuka gyvenimo geroves snekejau, nevaiku, o vaikai kiekveinai seimai individualiai, ner ajokiu normu kazkam neiveino nereikia, kazkam ir 10 mazai mirksiukas.gif

O is kur tada du vaikai? is sventos dvasios? biggrin.gif

O tu kaip neturi daugiau vaiku tik 1? nesimylit ar vyras nevaisingas? juk kt ik dabar pradejai vartoti i senatve biggrin.gif
Atsakyti

o tu ka tokiu moteru nesutikusi gyvenime? blink.gifMano geriausia drauge tik viena taip turi ir ka?
nelabai suprantu , ko cia stebetis?
Jus kazkaip nei nepagalvojat, kad ir vyrai tame dalyvauja? bigsmile.gif

Esam visos tokiu sutike. Tos moterys/poros vadinamos nevaisingomis.

Tarptautinė informacijos apie nevaisingumą sklaidos taryba pažymi du nevaisingumo kriterijus:

• pora nepastoja per vienerių metų laikotarpį, kuomet jie praktikavo sueitį be jokios kontracepcijos; jeigu moteris vyresnė nei 35 m., šis laikotarpis sutrumpinamas iki 6 mėnesių;
  • moteris nepajėgia išnešioti kūdikio iki gimdymo termino.
Atsakyti