Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Cambala,
Moonte,
Nakvisa,

Gal zinot koki gera fb grupe darzo klausimams ivairiems, bendriems, durniems irgi? g.gif biggrin.gif Jauciu, kad turiu ju daug, pirmas derlius toks idomus gavosi, norisi daugiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 08, 17:46)
Cambala,
Moonte,
Nakvisa,

Gal zinot koki gera fb grupe darzo klausimams ivairiems, bendriems, durniems irgi?  g.gif  biggrin.gif  Jauciu, kad turiu ju daug, pirmas derlius toks idomus gavosi, norisi daugiau lotuliukas.gif

Vaikštau sode, kapstaus darže - 2
Pomidorai
Arbūzų ir melionų augintojai
Braškių auginimas
Čia pradžiai.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 08, 16:46)
Cambala,
Moonte,
Nakvisa,

Gal zinot koki gera fb grupe darzo klausimams ivairiems, bendriems, durniems irgi?  g.gif  biggrin.gif  Jauciu, kad turiu ju daug, pirmas derlius toks idomus gavosi, norisi daugiau lotuliukas.gif

Nzn ant kiek geros, bet kartais ziopsau sodybu kiemo idejos( pirmoji tikroji grupe), arbuzu myletoju ( pirmoji tikroji grupe), veisliniu pomidoru rojus.

Snd nuskyniau geltona arbuza. Lauksiu vaiko, tada pjausim.
O ka idomaus tu uzsiauginai?
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 08 08, 15:43)
as ne to klausiau.
tai apsipresk frigidiska as ar paleistuve lotuliukas.gif

Frigidiska dvasine paleistuve.
Atsok, uzknisai, nebeidomi.
Atsakyti
Ačiū merginos, jungsiuos ir semsiuos patirties.
Pas mane priaugo galybė cukiniju ir patisonu, bulviu daug, dar laukiu topinambu,
Siltnamy sugebejau tikras dziungles padaryti, nes is kur man zinot, kad pomidorus genet reikia lotuliukas.gif Dar afrikinius agurkus auginu ir pazeme arbuzu prisivynioje (irgi negenejau tinkamai doh.gif Aisku ten salotos, zoleles visokios,zirniu begale.
Siaip labai sunki molinga zeme, morkos net neisdygo, pupeles trys gal. Reik daugiau laiko, kol isidirbs. Kampe komposto kruva kraunu. Bandysiu be chemijos visai apsieit.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 08, 17:43)

Pas mane priaugo galybė cukiniju ir patisonu,
Siltnamy sugebejau tikras dziungles padaryti, nes is kur man  zinot, kad pomidorus genet reikia lotuliukas.gif 

Tos cukinijos kaip man patinka, galeciau est ir est.
Su siltnamiu tai siaubas, nors zinau, kad reimia genet, bet neiseina taip kaip pas kitus. Toks jausmas kad tos pomidoru dziungles visa polikarbonata iskels...
Papildyta:
Asmeniskai man ziauriai skanus apkepas is cukiniju

Reikės:
2 mažų arba 1 didelės cukinijos
3 kiaušinių
300 g varškės
3 šaukštų miltų
100 g tarkuoto kietojo sūrio (pvz., Džiugo)
50 g fetos sūrio
šaukštelio kepimo miltelių
4 skiltelių česnako
geros saujos smulkintų petražolių, krapų, svogūnų laiškų
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas:
Cukinijas sutarkuojame, pabarstome druska, gerai išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų skystis. Tuomet dedame jas į kiaurasamtį ir nuvarviname. Čia rekomenduoju gerai pasidarbuoti rankomis ir kruopščiai, saujelėmis nuspausti tarkius. Tai labai svarbu, kad apkepas pavyktų tinkamos konsistencijos.
Nusausintas cukinijas suverčiame į didelį dubenį, sudedame varškę, šiek tiek patriname šakute.
Įmušame kiaušinius, išmaišome, tada suverčiame žoleles, tarkuotą sūrį, įtrupiname fetą, suberiame smulkintą česnaką, miltus ir kepimo miltelius. Pagardiname druska, pipirais, dar kartelį labai gerai išmaišome. Jei konsistencija atrodo skystoka, galima įdėti dar šiek tiek miltų. Turi gautis pakankamai tiršta, standi masė.
Masę suverčiame į kepimo indą ir maždaug 40 minučių kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tiekiame su grietine arba tzatziki (graikiškas jogurtas, česnakas, tarkuotas agurkas, druska, pipirai, citrinos sultys) – jis čia puikiai tinka.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 08 08, 18:54)
Tos cukinijos kaip man patinka, galeciau est ir est.

Idomus, reiks pabandyt.
As darau toki "sumestini" is cukinijos, fetos, makaronu, dziovintu pomidoru, baziliku, ir i orkaite 15 min.

MB kuria diena troskini dare is patisono (galima cukinija, man panasus skonis) , pomidoru, kieto surio, baziliko, svoguno. Viska pakepint susmulkinus, gale ant virsaus suri islydyt. Darem keliskart is eiles, labai greita ir skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 08 rugpjūčio 2019 - 18:02
QUOTE(mylimuke! @ 2019 08 08, 18:02)

MB kuria diena troskini dare is patisono (galima cukinija, man panasus skonis) , pomidoru, kieto surio, baziliko, svoguno. Viska pakepint susmulkinus,  gale ant virsaus suri islydyt. Darem keliskart is eiles, labai greita ir skanu.

Seiles susikaupe...

Reiks ryt pabandyt. Snd uzgriebiau is lidlo bolonijos lazanijos, tuoj esim. Kartais gerai tie pusfabrikaciai.
Atsakyti

Siūlyčiau pabandyti kepti cukinijos griežinėlius  ant grotelių.Labai skanūs traškūs išeina, tik negalima vaikams duoti kepti, nes bekepdami pusę kiekio suryja :D Dar farširuoju cukinę ir kepu orkaitėje.Bet vėl bėda, vaikai pirmi apeina, man tik lapai lieka.Juokauju, jei ką. :lol:

Užtenka visiems ir visko.

Pernai auginau kažkokį agurkinių šeimos padarą.Atseit užauga kaip kempinė kūnui trinti.Tai tas  bjaurybė visą šiltnamį užkaukė, ir dar ant garažo stogo užsivyniojo, būtų gal ir liepon užlipęs, bet šalnos užėjo ir nušaldė.O plaušinės neužsiauginau, net žiedų nesulaukiau. :(

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 08 08, 18:38)
Frigidiska dvasine paleistuve.
Atsok, uzknisai, nebeidomi.

Vaje, kokie naujadarai ir ka tai reiskia?

biggrin.gif As uzknisau? Ne tu cia pristojusi prie manes, mano gyvenima knisineji, net mano maksti? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 08 08, 19:54)

Cukinijas sutarkuojame

Burokine tarka, ar smulkiai?

Aš kugelį su moliūgais darau, moliūgo imu apie 1/3 bulvių svorio. Su kombainu, kuris atskiria skystį nuo tarkių, pirmiausia sutarkuoju moliūgą (gautas moliūgų sultis sumaišau su obuolių sultimis arba įspaudžiu citrinos, labai skanu), po to tarkuoju bulves, jų skystį naudoju kugeliui. Patį kugelį kepu įprastai, su sviestu ar spirgučiais, kartais su vištos blauzdelėmis. Man toks kugelis net skanesnis už įprastinį, ir spalva žymiai gražesnė
Atsakyti

Ačiū merginos, jungsiuos ir semsiuos patirties.
Pas mane priaugo galybė cukiniju ir patisonu, bulviu daug, dar laukiu topinambu,
Siltnamy sugebejau tikras dziungles padaryti, nes is kur man zinot, kad pomidorus genet reikia lotuliukas.gifDar afrikinius agurkus auginu ir pazeme arbuzu prisivynioje (irgi negenejau tinkamai doh.gifAisku ten salotos, zoleles visokios,zirniu begale.
Siaip labai sunki molinga zeme, morkos net neisdygo, pupeles trys gal. Reik daugiau laiko, kol isidirbs. Kampe komposto kruva kraunu. Bandysiu be chemijos visai apsieit.

Ėėė,  dalintis reikia 🤭 topinambai gėris,  žalius graužt niam. 

Atsakyti

Siūlyčiau pabandyti kepti cukinijos griežinėlius  ant grotelių.Labai skanūs traškūs išeina, tik negalima vaikams duoti kepti, nes bekepdami pusę kiekio suryja :D Dar farširuoju cukinę ir kepu orkaitėje.Bet vėl bėda, vaikai pirmi apeina, man tik lapai lieka.Juokauju, jei ką. :lol:

Užtenka visiems ir visko.

Pernai auginau kažkokį agurkinių šeimos padarą.Atseit užauga kaip kempinė kūnui trinti.Tai tas  bjaurybė visą šiltnamį užkaukė, ir dar ant garažo stogo užsivyniojo, būtų gal ir liepon užlipęs, bet šalnos užėjo ir nušaldė.O plaušinės neužsiauginau, net žiedų nesulaukiau. :(

O tą cukiniją reikia kažkaip paruošti prieš kepimą ant laužo.

Atsakyti