QUOTE(cambala @ 2019 07 27, 16:31)
Nezinau ka reiskia kicines lietuviskos vestuves, bet kaip supratau is lutukes tai kai siais laikais yra vestuviu planuotojai ir jauniesiems nereikia galvos sukt, galima atsipalaiduot ir tiesiog megautis savo svente.
Mes tai kai pries 20 kelis metu tuokemes, tai pagal tas lietuvisjas tradicijas. O jezau, kai pagalvoji kiek pinigu isejo, galejom ne draugams ir giminei svente padaryt, o grynai sau. Uz tuos pinigus butumem tada i kokia Bali nuskride...
Kičas (vok. kitsch) sąvoka, atsiradusi XIX a. pab.XX a. pr., apibūdinanti banalaus menkaverčio turinio ir stiliaus kūrinį;[1] iš pažiūros gražus, kupinas patoso ir jausmo, bet iš tikrųjų primityvus, perdėtas, pretenzingas, rėžiantis akį, neskoningas bei pigus masinio tiražavimo produktas.[2] Kičas tik mėgdžioja, imituoja originalą orientuojantis į žemo suvokimo paviršutinišką vartotoją, į momentinę emocinę reakciją be intelektualinių pastangų, stengiasi įbrukti mintį, jog tai kažkas ypatingo, didingo, jausmingo, svarbaus.
siais laikai sne ka geriua, rupesciu gal maziau, bet tuscios.
Mes irgi tuokemes tais laikais ir laimei tokiu nesamoniu nedariau
As kur dalyvaudavau vestuvese, man taip gaila tu jaunuju budavo, visi geria, bludija, soka, o tie vargsiukai visais rupinasi
ir aplamai norejosi prasmes kazkokios o ne besaikio paedomo, pagerimo.
Nuomotis sukneles negalejau, nes visos ryskiai buvo per dideles, nezinau ar ten nesciom dauguma siuvo tuo metu ar siaip tokios dauguma storos, bet visa Klaipeda net ismaisiau, siulesi ten mazinti, bet man niekas nepatiko, tokie torai kazkokia
, o paskui radau musu miestelyje jauna siuveja , kuri kure orginalias suknutes, darydavo ju parodas, tai su ja susitarem ji man pasiuvo , as ja issinuomojau ir uz labai maza kaina dabar tiksliai nepamenu, bet tai buvo pigiau, nei nuomotis jau net ne nauja...o ta buvo tokia, kokios norejau
Dabar aisku dar kitaip viska daryciau