QUOTE(mylimuke! @ 2019 06 18, 17:41)
Neigi, kad svoris neturi jokios itakos sanariams?
Beje mano senelis visa gyvenima buvo lieknas, o bedos sanariu oho. Bet kai daug svorio, tai tiesiog dasideda bedos ir del svorio prie tu kitu. Ta norejau pasakyti.
As neneigiu didelio antsvorio zalos, bet su meile sau ir kitu meile tau tai nesusije.
Neneigiu. Sakau kad ligos nesirenka zmoniu nei pagal svori, nei pagal amziu. Jus cia pasakas sekat, kad svoris turi tam didelia itaka. Nerv7 sistema turi didziausia itaka, o ne šiknos plotis.
Myketi save galima tik liekną?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 06 18, 17:49)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72454613" data-time="1560868860"><div><p>Neigi, kad svoris neturi jokios itakos sanariams?
Beje mano senelis visa gyvenima buvo lieknas, o bedos sanariu oho. Bet kai daug svorio, tai tiesiog dasideda bedos ir del svorio prie tu kitu. Ta norejau pasakyti.
As neneigiu didelio antsvorio zalos, bet su meile sau ir kitu meile tau tai nesusije.</p></div></blockquote><p>Bet ar tikrai didelis antsvoris niekaip nesusijes su meile sau?
</p><p>Turbut visokiu zmoniu buna, bet taip itariu, kad save tikrai mylintis rupinasi savimi. Ka i burna deda, kiek juda. Judejimas apskritai prideda laimes. Man asmeniskai meile sau didele dalimi susideda is disciplinos: sveiko maisto, sporto, pakankamai miego. Tingejimas, kai valgai bele ka, nejudi, miegi prie teliko ir pan yra ne meile sau, o daugiau tinginyste. Ir as sunkiai isivaizduoju taip gyvenanti zmogu laimingu. As gal labai ribota, ka zinau. Man paciai asmeniskai rupinimasis fiziniu kunu yra baziu baze ir neisivaizduoju kaip galima gerai jaustis, kai elementarus kuno poreikiai nepatenkinami.
</p><p>As jei ka, nesu fanate. Nei sportuoju 5 val per diena (anksciau gyvenau taip kazkiek is reikalo), nei valgau lapus istisai, bet manau didziajai daliai zmoniu reikia sveiko balanso tarp sveiko maisto-sporto-poilsio-slamstaimscio-tingejimo. Proporcijos kiekvienam skirsis, bet yra kazkokios normos visgi.
</p>
As nesuprantu k9del jus rupinimasi savimi supaprastinat iki ėdimo?
Kas kam svarbu. Kai kam siela, kai kam skrandis.