Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

Nesigincykit su monteverte ir lutuke - jos visada teisios.
Apsijuokia abi pastoviai, bet svarbu teisios biggrin.gif.

Kad jau ne diskusija gaunasi, o pilstymas iš tuščio į kiaurą.

Va, radau,pasirodo ir pas mus yra lietuviškų bananų.Žinoma nepersivalgysi, bet vis įdomiau.O šiaip savo akimis esu mačiusi Kauno botanikos sode bananmedį.https://www.tv3.lt/n...si-visa-lietuva

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 07 birželio 2019 - 17:26
QUOTE(-burbanti- @ 2019 06 07, 13:42)
Turiu zemes normaliam darzui. Niekada jo nedarysiu. Tik zolynai,  gelynai ir medziai. Suprasciau,   kai arimai bulviu ar siltnamiu yra,   kad ir sau visa ziema pilna burna valgyti ,   ir dar parduoti. O dabar... pasisodinti kelias bulves ir aplink jas tupineti iki rudens, kad pora kartu pavalgyti savu bulviu?   Juokinga.

tai nebutina gi bulves auginti, galima vaismedzius, vaiskrumius, prie kuriu darbo beveik nera, siaip uogu pasisodinti. Zirnius seju daznai , vysnynius pomidoriukus, labai gerai cia auga.
As tai nesuprantu zmoniu, kurie turi zemes ir nieko valgomo neaugina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 birželio 2019 - 17:42
Auginu du bannamedzius, bet vaisiu bus dar negreit, nes jie jauni mazi. Moteris is kurios pirkau juos augina jau seniai. Dar kava augino.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 06 07, 17:20)

<p>Va, radau,pasirodo ir pas mus yra lietuviškų bananų.Žinoma nepersivalgysi, bet vis įdomiau.O šiaip savo akimis esu mačiusi Kauno botanikos sode bananmedį.<a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/989759/anyksciu-rajone-lietuvisku-bananu-bumas-stebisi-visa-lietuva'>https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/989759/anyksciu-rajone-lietuvisku-bananu-bumas-stebisi-visa-lietuva</a></p>

Sita str skaiciau kazkada.
Mano vyras kabinete augina bananmedi, jam 6 metai, beveik ik8 lubu. Praeitais metais ziedas buvo ir tie mazi bananiukai 6.
Pas ji lb gerai auga. As bandziau namuose augint, man nupuna ( 3 to banano vaikai buvo) ir vienas atveztinis. Nebeejsperimentuoju, neauga bananas pas mane.
Vienas, kad labai oras patalpoj, kur stovedavo tas bananmedis, sviezias, lengvas, svelniai bananais kvepianyltis. Ir palaiscius idomiai per lapus lasai lasa. Kiti sako, kad jie pries lietu taip.
Atsakyti

As tai nesuprantu zmoniu, kurie turi zemes ir nieko valgomo neaugina.

Kiekvienas dirbkime savo darbą.Siuvėjai tegul siuva, kirpėjai tegu kerpa, o ūkininkai tegu augina daržoves.

Niekas nesako,kad kiemą reikia ištrinkeliuoti,bet nebūtina užsiveisti daržų iki langų.

Prie vaismedžių ir vaiskrūmių darbo yra tiek ir tiek.Vien obelų genėjimas kiek laiko ir jėgų atima, o kur dar krituoliai ir lapai?Šiandien sode radau čiūdą,neprigijo nei viena iš 7-nių, rudenį sodintų aviečių.Dar neteko to girdėti,kad avietės neprigytų.Kažkokios labai kilmingos buvo  :blink: 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 06 07, 19:05)
Sita str skaiciau kazkada.
Mano vyras kabinete augina bananmedi, jam 6 metai, beveik ik8 lubu.  Praeitais metais  ziedas buvo ir tie mazi bananiukai 6.
Pas ji lb gerai auga. As bandziau namuose augint, man nupuna ( 3 to banano vaikai buvo) ir vienas atveztinis. Nebeejsperimentuoju, neauga bananas pas mane.
Vienas, kad labai oras patalpoj, kur stovedavo tas bananmedis, sviezias, lengvas, svelniai bananais kvepianyltis. Ir palaiscius idomiai per lapus lasai lasa. Kiti sako, kad jie pries lietu taip.

Keiciantis orui tie lqsai, pas mane jie daznai buna.
Gal per daug liejai? O akmenuku ant dugno dejai?
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 06 07, 19:40)
Kiekvienas dirbkime savo darbą.Siuvėjai tegul siuva, kirpėjai tegu kerpa, o ūkininkai tegu augina daržoves.
</p><p>Niekas nesako,kad kiemą reikia ištrinkeliuoti,bet nebūtina užsiveisti daržų iki langų.
</p><p>Prie vaismedžių ir vaiskrūmių darbo yra tiek ir tiek.Vien obelų genėjimas kiek laiko ir jėgų atima, o kur dar krituoliai ir lapai?Šiandien sode radau čiūdą,neprigijo nei viena iš 7-nių, rudenį sodintų aviečių.Dar neteko to girdėti,kad avietės neprigytų.Kažkokios labai kilmingos buvo  blink.gif </p>

Atleiskit bent man ta vakaru kulturos dalis, kai zmogus sugrudamas i viena funkcija visai nepatinka, as kol kas dar moku ir valgyti pasidaryti, ir namus susitvakryti ir darza priziureti, ir vaikus augnti ir siuti galiu ir megsti, ko nesugebu ar nebeturiu laiko, to ieskau, kad kas padarytu, bet buti kaip dauguma airiu, kurie moka tik savo profesija, aciu, man neidomu biggrin.gif , man tai zmogaus degradacija, kai zmogus negali nei salotu uzsiauginti ar nemates kaip bulve skokios auga, ar i svis kai nepazysta net kaip darzoves atrodo Jav pvz zmones.

Apie darzu auginima duagiau, nei seimai reikia, nesnekejau, zinoma pagal galimybes ir poreiki seimos.

O visa tai ka paraset apie vaiskrumius ir vaismedzius, tai tu darbu visai nereikia daryti,kad derlius butu, cia siaip kas nori tas daro, as kai megstu kitoki ukininkavima, tai nei lapu grebiau, nei ka rinkau nuo zemes, nebent tik valgymui. O geneti medzius irgi nereikia, labai graziai ir taip uobuoliukai, kriauses , vysnios auga, mes pirkom sodyba sena, su labai senu sodu, negenetu per akis seimai vaisiu ir dar pauksltele ir zvereliam uztekdavo.

Ne visi turi pakankamo dydzio sodus, kad apsirupinti maistu, bet nepasisodinti visai nicnieko valgomo man atrodo apisleidimas, kenkimas gamtai ir sau ir visa tai galiu pagristi smile.gif
Atsakyti

Sodas genėti reikia,nes smulkėja vaisiai.Jų būna daug,lūžta šakos,užtankėja vainikai.Nusensta medžiai, juos būtina atjauninti.

O negrėbto ir nepjauto sodo mieste aš iš viso neįsivaizduoju.Kaime taip,negrėbiam.Bet ten yra viena obelis ir daugiau jokio vaismedžio.Aplink miškas, visus lapus neša į kiemą,užsiknisi begrėbdama.

Praėjo tie laikai, kai patys kalėm,patys malėm, patys grojom, patys šokom ir dar muziką užsisakinėjom.

Neįmanoma visų dalykų išmanyti ir gerai padaryti.Galiausia dirbam patys, norim užsidirbti, tai duokim ir kitiems užsidirbti.Bet gi lietuvio natūra tokia, pats nori uždirbti, o kitam gink dieve, neduos.Ir visur taip, ir LT ir emigracijoje  :( 

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 06 07, 19:20)

Nezinau, as tokia isprotejusi del geliu, augalu, su visom sutariu, bet bananmedziai nemyli manes. Dejau i apacia drenaza ir liejau saikingai, ateina velus ruduo ir supudavo. Gelsta lapai, po to kamiene puvinys. Nelaistau - dziuna.
Pas vyra toks grazus, kamienas storio kaip slaunis, rudas, blizgantis, su atplausom, buvo mintis parvezt namo, bet gaila jei ir tas zus. Tai tegu auga kur jam patinka.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 06 07, 19:20)

Nezinau, as tokia isprotejusi del geliu, augalu, su visom sutariu, bet bananmedziai nemyli manes. Dejau i apacia drenaza ir liejau saikingai, ateina velus ruduo ir supudavo. Gelsta lapai, po to kamiene puvinys. Nelaistau - dziuna.
Pas vyra toks grazus, kamienas storio kaip slaunis, rudas, blizgantis, su atplausom, buvo mintis parvezt namo, bet gaila jei ir tas zus. Tai tegu auga kur jam patinka.

O tu kokiu augini? Nes yra zalialapiai ir kur lapai trp su bordo/ rudu.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 06 07, 19:55)

</p><p>Neįmanoma visų dalykų išmanyti ir gerai padaryti.Galiausia dirbam patys, norim užsidirbti, tai duokim ir kitiems užsidirbti.Bet gi lietuvio natūra tokia, pats nori uždirbti, o kitam gink dieve, neduos.Ir visur taip, ir LT ir emigracijoje  verysad.gif </p>

Man reikia vynmedziu genetojo. Viena vynuoge lauke raizgosi, tai viskas ok. O siltnamy nieko nesuprantu kaip augint/ genet vertikaliai. Vynuoges.lt tik ant spaleriu horizontaliai moko.
Atsakyti

Dėl vynuogių genėjimo.Jei kokie reikalai nuneš į Joniškėlį, siūlau apsilankyti pas tokį Vytautą Lungę.Jis augina,daugina ,pardavinėja vynuogių sodinukus.Taip pat gamina ir parduoda vyną.Mes su draugais buvom ten užklydę.Pirko vyrai  vynuoges, šeimininkas mokino jas genėti.Aš kai nepirkau, tai ir nesidomėjau.Man regis jis ir po muges važinėja.Labai nepuikus žmogus, manau mielai konsultuotų.

Atsakyti
Atsiauginau, atsiravėjau, atvakavau savo ir užteks. Dabar aš relaksuoju sode

O dar kai diiiiideles supynes bus padarytos tarp medžių (uzkabintos ant senu storu šakų), tai su visam lafa bus - supsiuos ir snausiu, prigulus ant jų. Jokios salotos su ridiskom neatstos proper relaxation
Atsakyti

Praėjo tie laikai, kai patys kalėm,patys malėm, patys grojom, patys šokom ir dar muziką užsisakinėjom.

Neįmanoma visų dalykų išmanyti ir gerai padaryti.Galiausia dirbam patys, norim užsidirbti, tai duokim ir kitiems užsidirbti.Bet gi lietuvio natūra tokia, pats nori uždirbti, o kitam gink dieve, neduos.Ir visur taip, ir LT ir emigracijoje  :(

Gerai kai kazka išmanai, bet visko išmanyti tikrai nepavyks ir  nera reikalo.

Mes tik 3 obelis esam pasodine  ir kiekviena pavasari kvieciam sodininka šakas nugeneti. Lyg ir principus zinom kaip geneti, bet geriau tegu dirba profesionalai.

Žmones prisisodina tu vaismedziu be proto, tada tikrai tik vienas vargas su dideliais kiekiais.  Na del pavėsio tai gerai medziai, ypac kai dabar taip karšta. 

O kodel tau avietes nusibaigė? Gal kokie karkvabaliai  pasidarbavo. Jos gi nelabai uzmušamos. 

Pas mane angliškos rožės jau pradėjo zydėti. Na pasigyriau ir aš šiek tiek :D

Atsakyti