Lutuke, mano pozicija tokia: as renkuosi nežinojimą. paslaptingumą. man nebūtina iki galo išsiaiškinti ivsus gyvneimo reiškinius. todel jei kas teigia 200pr žinąs, visad keliu jam klausimus.
vat tarkim, sakiau apie tave.štai tu gerai apie save manai, (nu negi manysi blogai , juk nors yra kur tobuleti, vis tiek nelaiakai savęs kokia ten kirmele), gal net suburi moteru grupele, jogas darot, mankštas, tau bac, 50ties metu (nelinku, aišku ), vežys, tai ką - tu slepsies i krūmus, nes pagal vedas tu gi baisuokliu baisuokle staiga patampi. užtatai man svetimas tiek vedose, tiek krikscionybeje, primetamas kaltes(tipo, pasekemes, bet su tek daug kaltes!!) jausmas.
tik dar krikscionybeje kancia gali būti IR kaip dovana. paslaptis, o vedose - tai jau suprask, buvai baisesnis uz hitleri.
p.s. ir kaip nuobodu gyventi gyvenimą, kuriame viskas visur kiekviename žingsnyje aišku.
Dekui uz atsakyma, taip jau idomiau
O kaip tada zinai kaip gyventi, jei nezinai kokie veiksmai sukuria kokias paskemes?
O tai, ka aprasiai, tai as taip negalvoju visiskai:
pirma negalvoju, kad as gera kazkokia ypatingai, visai neatmetu kazkokiu nusiklatimu padarymo, ypac praeituose gyvenimuose, o siame irgi ne sventoji esu.
antra visai neatmetu jokiu ligu galimybiu, net draudima turiu nuo visu sunkiausiu ligu, aisku, draudimas neisgelbetu, bet pinigai praverstu tuo metu.
trecia- svarbiausia, zmogus padares klaidu, nusikaltimu man nera baisuoklis, kaip ir matomu klaidu nedarantis man nera sventasis, pas visus to gerio ir blogio pilna.
Gal mano poziuris pats i zmogu kitoks?
Man zmogus tai turintis visas energijas, visus pradus ir ivairia potencija, ka jis renkasi kas diena, toks ir yra, tokia jo ir ateitis.
Pvz ar gydytojas darantis abortus geresnis uz Hitleri? abortu metu nuzudyta daug daugiau zmoniu... Ar butinai blogis turi buti matomas su kraujais ir matomomis aukomis? Ar valdzia kurianti istatymus ir leidzianti bujoti neteisybei , kuri pvz pastume zmones i savizudyebes alkoholizma ir t.t. irgi geriau uz Hitleri? Ar dabar vaiku teisem prisidengusios tarnybos euriopoje atiminedami vaikus, elgiasi geirua nei gestapas ar kgb? Mano nuomone ne visada blogiausias tas, kuris daro matoma blogi, daznai didziausias blogis daromas visai tyliai ir net prisidengiant grazia kauke.
Toliau apie kalte as mastau, kaip apie atsakomybe, todel manes ji nei vargina, nei kazkaip norisi jos vengti, jei kazka padarai tai ir atsakai, manau tai teisinga. ir jausmas aisku nesmagus, kai supranti ,ka pridirbai, bet tai kodel nuo to sleptis ar begti? manau tera vienas kelias pasitaisyti, tai prima suprasti klaidas padarytas, todel as linkusi ne plakti save ar gailetis saves (ar kitu tu paciu), o ieskoti priezasciu, ieskoti, kas buvo padaryta blogai ir ta taisyti. Bet jei nezinociau to, jei sakyciau kad tai paslaptis tai likciau pasimetusi, nes nezinociau kaip elgtis, tureciau blogas pasekems , kazka bloga, ir nezinociau kaip is to iseiti...
Todel man mastymas apie priezastis duoda pagrinda po kojom , kas dien apsiprendziant kaip mastyti, kaip elgtis, ir t.t.